|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
9.9.2011 21:13:02   
madre
IZVORNA PORUKA: nina26

Madre draga, ne moras imati sve simptome da bi se sumnjalo na PCOS. Ja sam normalne gradje nemama malje, bubuljice itd, LH mi je 12, a FSH 11, i na UZ mi je levi jajnik mikrocistican (ovo je video samo jedan DR, pa ti vidi). Znaci ti i ja imamo blazi oblik PCOS, ali ipak ga imamo.

Ne znam koliki su tebi FSH i Lh, napisi ako ti nije tesko, ali i najmanja, ponavljam najmanja inverzija zna da napravi haos u organizmu. Nasim lekarima je sve sto je u granicama ref.vrednosti je ok, a nazalost nije tako.

Neko je pitao zasto insulin da radis, pa zato sto kod PCOS, uvek postoji insulinska rezistencija, kod nekog manja, kod nekog veca, i u zavisnosti od toga se prepisuje i doza. Siofor, vraca hormone u balans, i izaziva O, sto kod nas sa dijagnostikovanim PCOS, jako znaci.

nina, hvala tiuser posted image sve je meni jasno, a nista mi nije jasno... zapravo ni njima nije jasnouser posted image e sada, znama da ne moram imati sve simptome, ali on je uzeo u obzir ako je testosteron nizak da to nije pco.
moji rezultati:
LH:  12,45
FSH: 6,19... iz cega se vidi PCO, ali on me je uputio da uradim ogtt test i insulin, pa cemo da vidimo sta dalje.

danas san dobila, cekacu da mi prodje pa cu da uradim to, pa vam javljam rezultateuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2201
9.9.2011 21:37:52   
degu

a nije ni dokazano da imam IR jer nikad nisam radila ogtt test. Prepisan mi je siofor jer blagotvorno deluje i kad nema IR,

Degu upravo kako si rekla nije obavezno imati sve simptome PCOS, ali bi svaka trebala da uradi OGTT sa insulinom pre nego sto se da terapija. Ja sam npr trazila od mog dr da mi prepise Siofor bez prethodno uradjenog insulina i nije hteo, kaze prvo da ti vidim insulin pa cu onda da ti prepisem Siofor jer nije lek za igranje.

Nisam znala da Siofor deluje i bez IR, to je super ako je tako, mada ja hocu prvo da sam nacisto sa IR pa tek onda terapija.

Nina draga hvala ti puno i ja sam zbrzala kod Dr-a i sama predložila siofor i ona se složila, samo na osnovu glukoze i insulina pre i posle jela. Znam da sam trebala da odradim ogtt test i svima ga preporučujem, uvek kažem da je pouzdaniji, a meni se nešto žurilo za terapijom.
Evo ovde je Contesa baš pisala o delovanju siofora i kad nema IR KLIK

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2202
9.9.2011 22:41:40   
nina26
Nema na cemu drage moje tu smo da se dopunjujemouser posted image

Madre cim odradis, javi rezultate.

Degu, i meni se zuri sa terapijom, ali nekad je bolje "strpljen spasen" do sada sam sve nesto na brzinu.

Bas cu da pogledam kad je Conti pisala o tome, promaklo mi je 100% user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2203
9.9.2011 22:46:49   
nina26
Conti "metformin ima jako sirok spektar delovanja i ima vise indikacija, a jedna od njih je PCOS i to cak iako nema IR, jer ima metabolan ucinak na balans organizma u celosti, a indirektno sreduje i ozbilni hormonalni disbalans prouzrokovan PCOS-om." user posted image

Evo nasla sam Degu, pa da jeste tako,ko ce vise pohvatati sve informacije, meni je vec od citanjauser posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2204
9.9.2011 22:52:51   
degu
Verujem ti Nina user posted image I ja istražujem ginekologiju, endokrinologiju, a vrlo pomno i urologiju user posted image
Pila sam i ranije siofor, ni tad me Dr nije uputio da radim ogtt, bilo mi je dobro od njega i kad sam pročitala šta je Conti pisala o njemu, a i sama u porodici imam dugačku istoriju dijabetesa, mislila sam da nema potrebe da ga radim.
Ne znam da li sad vredi da ga uradim, iako sam već počela sa terapijom user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2205
10.9.2011 9:26:30   
meyo
meni je moj dr rekao da mu ogtt test nista ne znaci jer mi je on bio ok. al insulin prije tj. nataste i posle jela su pokazali IR kaze da se ogtt testom cesto zna prikriti Ir kako nisam najbolje shvatila ali on kaze da se sad sve manje taj test koristi u dijagnostici IR.. ko ce ga znati

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2206
10.9.2011 10:07:40   
nina26
Ne znam da li sad vredi da ga uradim, iako sam već počela sa terapijom

Negde sam vec procitala na nekom forumu, da devojke koje su pile siofor pa su trebale da idu da kontrolu, prestale su sa terapijom na nedelju dana. Nekima opet Dr nisu rekli da prestanu sa terapijom nego da vide kakav im je insulin pod terapijom da bi znali da li da menjaju dozu.

Meni i jedno i drugo je logicno, ne znam odluci sama..Koliko dugo pijes Siofor?

meni je moj dr rekao da mu ogtt test nista ne znaci jer mi je on bio ok. al insulin prije tj. nataste i posle jela su pokazali IR kaze da se ogtt testom cesto zna prikriti Ir kako nisam najbolje shvatila ali on kaze da se sad sve manje taj test koristi u dijagnostici IR.

Meyo, IR moze da bude skrivena bas u takvom vadjenju koje si ti radila a nazalost i ja, a to je pre jela i posle. to nije ispravno uopste.
OGTT mu mozda ne znaci nista, jer su ti radili samo glukozu, ali uz to trebali su da urade i insulin, da se vidi tacno njegova putanja kad skace i kad se vraca u normalu.
Ne znam kako ti je taj test sa insulinom prihvatio uopste tvoj Dr, moj kao sto sam vec pisala nije hteo ni da uzme u obzir te rezultate. Objasnila sam vec sta mi je trazio.

Jel ti bese imas i PCOS ako se ne varam?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2207
10.9.2011 11:55:20   
degu
Pijem siofor nekih 10-ak dana, 1000 mg dnevno. U pravu si, mogla bih proveriti i jedno i drugo user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2208
10.9.2011 14:27:29   
Hristinica

Hrisitnice zao mi je za betu, ali sad bar mozes da se bacis na resavanje problemuser posted image

Ja na tvom mestu ne bih cekala vise i trazila bih da mi daju nesto za izazivanje user posted image posto ti se verovatno stvorila cista i blokira user posted image . Moras da uzmes terapiju podhitno kako bi to resila.

A kod mene, nista konkretno nema, malo smanjena rezerva j,celija ali to nije problem, mm je ok, ali bebac ne dolazi, uspeli smo uz vto da ostanem user posted image ali sam imala posle spontani i sad idemo daljeuser posted image

Nina draga zelim ti da uskoro ostanes user posted image , a ja pocinjem sa pretragama, ali mi je tek za petak dr zakazala UZ, pa cemo videti sta ce da mi kaze...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2209
10.9.2011 14:29:52   
degu
Hristinice žao mi je user posted image a sad kad si krenula sa pretragama, sve će brže ići, dobro je da nisi čekala user posted image jesi li našla endokrinologa?

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 2210
10.9.2011 14:33:17   
nina26
Hvala Hristinice, i ja tebi kao i svima ovde isto zelimuser posted image

Tek za sledeci petak ti je zakazala??Jao al ta tvoja dr odugovlaci, ali dobro strpi se jos malo pa ces znati sta se dogadja.

Degu, rano ti je jos za proveru IR tek si pocela sa terapijom, mislim da treba bar mesec dana da prodje da bi delovalo.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2211
10.9.2011 15:23:51   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: degu

Hristinice žao mi je user posted image a sad kad si krenula sa pretragama, sve će brže ići, dobro je da nisi čekala user posted image jesi li našla endokrinologa?

hvala moja Degu , pa nekako sam tuzna malouser posted image , ali nadam se da cu sanirati ovo sve.. pa ja sam imala dugo svog endokrinologa u Studentskoj polikl. , ali sada ga nemam vise jer sam zavrsila fax, pa sam bila u nekoj Specijalistickoj zemunskoj poliklinici, ali tamo je guuuzva grrr nemoguca, bila sam odavno, a rekli su mi da tek 15.septembra dodjem da zakazem, pa razmisljam da idem privatno, ne znam..user posted image A inace idem i kod privatnog i kod drzavnog ginekologa,user posted image , ali ni jedan nista ne preduzima, moracu ja da uzmem stvar u svoje rukeuser posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2212
10.9.2011 15:25:41   
Hristinica

Hvala Hristinice, i ja tebi kao i svima ovde isto zelimuser posted image

Tek za sledeci petak ti je zakazala??Jao al ta tvoja dr odugovlaci, ali dobro strpi se jos malo pa ces znati sta se dogadja.

Degu, rano ti je jos za proveru IR tek si pocela sa terapijom, mislim da treba bar mesec dana da prodje da bi delovalo.

ma odugovlace mi svi, i kao sve je u redu, i plus mi niko i ne pominje pco, nego mi Degu iz izvestaja rekla da je sigurno to u pitanju..strasnooo! ko nas sve leciuser posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2213
10.9.2011 15:28:48   
degu

Važi Nina user posted image taman dok se finansijski oporavimo od ovih analiza user posted image
Hristinice, znam da su gužve, zato sam i ja pošla privatno user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2214
10.9.2011 17:55:19   
meyo
imam nina imam pcos.. a ogtt test sa insul. ne mogu odraditi zajedno jer u Kc ne rade ogt a u DZ inuslin nego tako odvojeno nemam pojma al ja sam sigurna da je imam jer mi siofor prija nevjerovatno .. 

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2215
10.9.2011 18:24:32   
nina26
taman dok se finansijski oporavimo od ovih analiza

Tell me about ituser posted image

a ogtt test sa insul. ne mogu odraditi zajedno jer u Kc ne rade ogt a u DZ inuslin nego tako odvojeno

Isti slucaj i kod mene...Ali ako ti prija Siofor onda nastavi slobodno, i da sto pre ugledas user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2216
11.9.2011 19:29:46   
Suncicabg
Jako bi mi znacilo da neko prokomentarise moje "stanje"user posted image

Estradiol.........155 (77-921)
LH..................4,26 (2.39-6.60)
FSH................6.81 (3.35-21.63)
Progesteron....1.5 (0.32-0.92)
Prolaktin.........733.35 (108.78-557.13)
Testosteron.....2.45 (0.45-3.74)
T3..................2.11 (0.89-2.44)
T4..................97,13 (62.67-150.83)
TSH................2.46 (0.35-4.94)

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2217
11.9.2011 19:40:32   
nina26
Estradiol.........155 (77-921)
LH..................4,26 (2.39-6.60)
FSH................6.81 (3.35-21.63)
Progesteron....1.5 (0.32-0.92)
Prolaktin.........733.35 (108.78-557.13)
Testosteron.....2.45 (0.45-3.74)
T3..................2.11 (0.89-2.44)
T4..................97,13 (62.67-150.83)
TSH................2.46 (0.35-4.94)

Sunci predpostavljam da si radila 3dc?

Meni kao laiku jedino mi bode oci prolaktin i rekla bih takodje da ti je testosteron malo povisen. Bas je danas neko pisao(ne mogu da se set_im ko) da se testosteron smatra povisenim ako je preko jedan...I TSH bi trebalo da bude nizi, tako bar mislim po secanju sta su pisale ostale forumasice. Jel si proveravala antitela za stitnu? Ostali hormoni su ti superuser posted image

Jel ti bese uzimas terapiju za prolaktin?

Sum sumare, mislim da ces biti spreman za VTO, samo nastavi da pijes terapiju za prolaktinuser posted image

p.s. sta bih dala za tvoj odnos LH/FSHuser posted image

< Poruku je uredio nina26 -- 11.9.2011 19:41:12 >

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 2218
11.9.2011 19:45:58   
Suncicabg
Ne pijem nista user posted image Dr ginekolog mi je rekla samo da ga ponovim, i onda je bio 700user posted image mada po njenoj prici tolerise se i do 1000 ako je to jutranje vadjenje user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2219
11.9.2011 19:46:53   
Lilly*
Sunašce user posted image Samo jedan user posted image

Direktna veza do poruke: 2220
11.9.2011 19:50:18   
mickybap
Jel ukzuje nesto kod muskaraca kad je lh veci od fsh?

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 2221
11.9.2011 19:51:29   
degu
Sunčice meni sve ovo izgleda korektno, a što se tiče Prolaktina, reci mi samo jesi li ustala bar 2 sata pre vađenja? Već sam ti pisala da je moj jutarnji bio 975, posle sam uradila profil i bio je 120 pri zadnjem vađenju.
A Liliana je već pisala da je njen bio isto 975 kad je radila VTO.
A što se tiče testosterona, ne znam zašto je povećan, kad nemaš PCO.
TSH bi trebao da bude do 2, ali mislim da je i ovo sasvim OK.

Direktna veza do poruke: 2222
11.9.2011 19:54:42   
Suncicabg
Hvala vam user posted image
Lilly pa gde si zeno user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2223
11.9.2011 19:57:36   
nina26
Sunci uzmi ti po jednu cetvrtinu tablete za svaki slucaj, nece ti skoditi sigurno, samo ce ti pomoci, ali prvo proveri profil prolaktina onda ces znati kakvo je stvarno stanje i da li treba da uzimas terapiju. Ako je jutranji bio, zato je i povecan, ali opet....

Degu, mislim da je Conti pisala, ispravice me ako gresim, da TSH treba da bude najvise jedan, ali mislim da ni Suncicin nije puno povisen.

Micky, ukazuje, samo ja sad da me ubijes ne mogu da se setim sta...user posted image Nisam se dovoljno informisala u vezi toga, ali ako se setim pisem ti.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2224
11.9.2011 19:59:33   
degu
Nina user posted image baš je Conti pisala da treba da bude do 2, a kasnije sam tu informaciju našla i na netu. Negde sam i stavila link, baš u ovoj temi.
Sunčice obavezno proveri profil, biće sigurno druga situacija user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

TRECE DETE
superm

Da li je ok planirati trece dete ako je prvo veliko a drugo jos uvek beba? Napisite komentar

da (81%)

ne (19%)

Ukupan broj glasova: 121

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here