Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 14:48:05
|
|
|
|
degu
|
Ninče to je stvarno skupo kod vas kod nas je to jedna od retkih analiza koja nije skupa, ne znam šta da ti kažem, nemoj na svoju ruku da piješ. Ja ti nešto kažem, a ja nisam ni radila test ali nekako pored ovako jasnog PCO i velike istorije dijabetesa u mojoj porodici, nešto se nisam plašila da krenem s njim, a Dr-ica mi nije tražila da radim test. Ipak je kod tebe blagi PCO i trebalo bi da potvrdiš IR.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 14:59:28
|
|
|
|
helijana
|
Degu a sta kazu tvoja iskustva sa tsh,za koliko bi trebalo da dodje do 2?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 15:02:57
|
|
|
|
degu
|
Helijana, ja pijem euthyrox tek mesec i po dana, tek sledećeg meseca radim prvu kontrolu pa ćemo videti kako napredujem Sve u svemu čitajući iskustva devojaka, vrlo brzo se sredi.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 15:07:31
|
|
|
|
helijana
|
Nek bude tako.Mene ovo cekanje polako ali sugurno unistava. Sve mi se cini da je nesto drugo u pitanju, I svaki put kad dobijem -kao danas ja poludim,valjda je to "normalno". Cekam mm da mu kazem
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 15:37:33
|
|
|
|
degu
|
Helijana razumem te i meni je tako bilo ranije. Sad znam da je kod mm veći problem, pa se više ni ne nadam svaki mesec kao ranije i brže mi vreme prolazi.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 15:56:01
|
|
|
|
tina37
|
Degu i Nina,hvala i sorry jer sam mislila da su ref.vrednosti svuda iste.A evo sad cu da napisem i to:prolaktin 6.6(r.v1.2-19,5)testosteron 0.3(r.v< 0.6)estradiol<10(folik.30-120,ovulac.130-370,luteal.70-250)progesteron 0.5(folik.0.2-1.4,ovulac.0.2-1.4,luteal.4-25)FSH 9.2(folik.3-12,ovulac.8-22,luteal.2-12)LH 2.5(Folik.0.8-10.5,ovulac.18.4-61.2,luteal.0.8-10.5) Radjeno 2 dc.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 16:00:25
|
|
|
|
degu
|
E pa stvarno su referentne vrednosti svuda drugačije. Prvi put vidim ove vrednosti za testosteron, na mojim nalazima je r.v. do 2.8 U suštini sve što sam ti rekla ostaje, samo ne znam zašto je taj E 2 tako nizak. Valjda će Nina bolje znati.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 16:11:09
|
|
|
|
tina37
|
Degu,hvala ti na strpljenju i naravno na odgovoru
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 16:33:23
|
|
|
|
nina26
|
prolaktin 6.6(r.v1.2-19,5) testosteron 0.3(r.v< 0.6) estradiol<10(folik.30-120,ovulac.130-370,luteal.70-250) progesteron 0.5(folik.0.2-1.4,ovulac.0.2-1.4,luteal.4-25) FSH 9.2(folik.3-12,ovulac.8-22,luteal.2-12) LH 2.5(Folik.0.8-10.5,ovulac.18.4-61.2,luteal.0.8-10.5) Radjeno 2 dc. Uh, Tince, morala sam malo da istrazim da potvrdim svoje misljenje, da ne bih dobila packu Pazi ovako sobzirom na tvoje godine, 37 ako se ne varam, tvoj odnos FSH i Lh ukazuje na smanjenu rezervu, ako gledam jos i E2 koji je jako nizak sve mi na to ukazuje, jer kolicina estradiola kod zena odrzava primarnu funkciju jajnika..ALI, nista nije izgubljeno Uz sve ove analize, ja bih ti savetovala da pogledas dok imas menzis 2,3 dc i altralne folikule, da bi znali stvarno stanje tvojih jajnik,tj rezerve. Ne znam koliko puta si proveravala hormone, jedan mesec nije dovoljan, treba bar tri meseca da pratis da bi znali pravo stanje, zato i ne zelim da budem iskljuciva i kazem e to je problem. Hormoni su jako kompleksni i nikad se ne donosi dijagnoza na osnovu jednih rezultata. Postoje i ostali parametri kako bi se utvrdila rezerva j.celija, mada opet naglasavam sve to nije dobro istrazeno. Steta sto Conti nije trenutno tu, ona bi ti sa naucne strane sve to bolje objasnila. Kad si radila VTO, koliko si imala j.celija?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 16:36:24
|
|
|
|
nina26
|
I obavezno stavi i merne jedinice sledeci put kod ref.vrednosti
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 17:26:45
|
|
|
|
tina37
|
Nina,nisam jos radila VTO,sad cu u novembru.A ovo je prvi put vadjeni hormoni,hvala i tebi od srca.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 17:38:08
|
|
|
|
nina26
|
Sto sam ja mislila da si radila VTO Nista se ne sekira, Dr ce na osnovu tvojih hormona da ti da odredjenu stimulaciju i izvuce max broj jajnih celija. Uradi jos i u novembru ponovo sve te hormone, kako bi mogli da uporedimo putanju istih. Gde planiras da uradis VTO?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 18:06:40
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: lady_b I meni je tsh bio preko 5, cini mi se oko 6, ali sam ga u kratkom roku smanjila..doktori se isto iznenadili.. antitijela su mi oko 400 ali moj endokrinolog kaze da se to ne moze smanjiti terapijom i da to uopste ne utice na zacece?!? bojim se da ce to dugo trajati ta terapija sa Sioforom, a ja imam veliku zelju za bebicom i svuda oko mene su bebe samo je ja ne mogu imati..znam da zvucim ocajno, ali drzim glavu gore i pokusavam sto manje misliti na to...Hvala Bogu, tu je posao i faks pa ne razmisljam puno osim kada citam forume :))) Lady_b i kod mene je jako slicna situacija osim sto je meni tsh bio odlican a antitijela visoka...bas kao sto je degu rekla, tvoja i moja situacija su jako slicne. I meni su rekli da treba da pijem siofor ali da prethodno uradim inzulin - jesi li ti to radila i gdje?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 18:17:12
|
|
|
|
lady_b
|
IZVORNA PORUKA: little_one Lady_b i kod mene je jako slicna situacija osim sto je meni tsh bio odlican a antitijela visoka...bas kao sto je degu rekla, tvoja i moja situacija su jako slicne. I meni su rekli da treba da pijem siofor ali da prethodno uradim inzulin - jesi li ti to radila i gdje? Nisam radila inzulin, moja dr ginekolog hoce da uradim antitijela na inzulin..ne znam sta je to, kaze da je to nesto novo kod nas.. gdje si ti to radila?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 18:38:46
|
|
|
|
tina37
|
Nina,radim u Spebu Leskovac,i vec 25.10 idem da mi odrede stimulaciju,a sad sam na kontracepciji,I da napomenem da sam i tad kad sam vadila hormone bila na terapiji kontracepcijom,pa je verovatno zato takva slaba slika ovarijalne rezerve
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 19:16:05
|
|
|
|
nina26
|
E pa vrlo moguce. Ides kod Stojkovica, on je super, ja sam kod njega radila IUI, tj kod Dr Markovica, koji je jako duhovit U dobrim si rukama, nista ne brini, Stojkovic ce da ti da odgovorajucu stimulaciju.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 19:23:58
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: lady_b IZVORNA PORUKA: little_one Lady_b i kod mene je jako slicna situacija osim sto je meni tsh bio odlican a antitijela visoka...bas kao sto je degu rekla, tvoja i moja situacija su jako slicne. I meni su rekli da treba da pijem siofor ali da prethodno uradim inzulin - jesi li ti to radila i gdje? Nisam radila inzulin, moja dr ginekolog hoce da uradim antitijela na inzulin..ne znam sta je to, kaze da je to nesto novo kod nas.. gdje si ti to radila? Nemam pojma sta je to...jedina antitijela koja znam su ova vezana za stitnu koje sam radila na KC-u. Mislim, sto se tice zatrudnjivanja, postiji i tzv asa test (test na antispermatozoidna tijela) koji se izgleda uopste ne radi ovdje kod nas....Meni je endokrinolog preporucio da koristim siofor kad uradim taj inzulin ili bi gliko test...sad sam zaboravila ali mi moja porodicna nije dala uputnicu za to a ja nisam uspjela da saznam gdje to rade...cak ljudi i ne znaju sta zapravo hocu pa sam to malo zapostavila. Pocela sam da pijem letrox prije mjesec dana pa sad cekam kontrolu da vidim kako mi ide s tim...a ta antitijela se ne mogu popraviti ali cinjenica je da stitna utice na zatrudnjivanje...ja sam imala spontani i sve mislim da je upravo stitna bila glavni krivac za to. A to je bilo prije nepune dve godine...od tada nista. Sto se tice neredovnih menstruacija, one ti takodje mogu doci od stitne, ali i od pcos-a. Po tome sto sam citala o tome, moguce da stitna i pcos mogu biti povezani jer imaju slicne simptome (debljanje, neredovne menstruacije, nemogucnost zatrudnjivanja, ucestali pobacaji...) Ja sam dugo bila na pilulama, a poslije uz pomoc vrkute. Sada sam ovaj mjesec zapostavila vrkutu i vec je 51dc kako je cekam. Nesto sam htjela da dam sansu letroksu da vidim da li on nesto radi. Otkad koristim letroks osjecam da su mi jajnici aktivni, stalno boluckaju, imam probadanja pa mislim da mi mozda pucaju ciste. Uskoro cu na ultrazvuk pa cu da vidim da li sam bila u pravu. Ne brini nista lady, samo se dobro informisi. Voljela bih da se cujemo, da vidimo kod kojih si doktora jer sam ja jako sumnjicava po pitanju doktora u zadnje vrijeme....pitaj World
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.10.2011 20:47:07
|
|
|
|
lady_b
|
Little...Ona meni kaze da je to nesto novo kod nas, ja stvarno ne znam... Ja letrox pijem vec godinu dana, osjecam promjene npr.lice mi se ocistilo, kosa mi manje opada, nisam vise tolikooo nervozna i pospana...samo mi je problem sa nikako da dodje sama od sebe PCO imam, ali mi dr rece da su mikrociste, e sad koliko je to dobro-lose ne znam.. Ako hoces posalji mi na pp kod kojih dr sada ides(za stitnu i ginekologa)..ja sam ih obisla nazalost nekoliko
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 21:58:38
|
|
|
|
meyo
|
ja moram malo da vas ohrabrim..i da iz sopstvenog iskustva kazem da je moguce sniziti antitijela... meni su sa 300 pala na 75 sto je blizu gornje granice znam da se nikad nece unormaliti ali i ta donja granica tj. da su nisko nesto znaci jer mi je sada dr rekla da je dobro sto sam to sanirala jer sa tolikum vrijednostima antitijela ne bih nista mogla uciniti .... kao sto sam ranije pisala pila sam selen sad grickam bademcice malo opustanja i stitna se ima dovest u red
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:02:51
|
|
|
|
lady_b
|
Meyo, kupila sam ih danas..ako mislis na brazilske orase, dva sam danas pogrickala :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:06:18
|
|
|
|
helijana
|
Imam jedno pitanjce,zbog hipotirozu pijem letrox 25 vec dvadeset dana. U nedelju sam trebala da dobijem,ali dosla je juce i to jedva . Evo i danas je tako ,ali nemam bukvalno potrebe od ulozak?Malo se brinem Jel neko imao slicno iskustvo? meyo
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:12:18
|
|
|
|
meyo
|
helijana kakvi su ti ciklusi jel imas nekih problema osim hipot. ja imam jos i pcos pa ti ne mogu dati nikakv savjet jer je to kod mene uobicajena pojava mada letroksu i eutyroxu treba malo vremena da djeluju jer su to depo ljekovi .. al su odlicni stvarno jako brzo sam sredila i dovela hormone u jedna pristojan nivo lady jeste brazilski ja grcikam po dva dnevno akzu ne valja vise .. probaj kombinovat i selen ja sam kupila cisti selenijum nesto je bas jeftin i super mi je bilo al mislim da se on pije jedan mjesec pa jedan pauza pa moze kombinovat jedan dan selen drugi orasi zbilja ima efekta..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:19:06
|
|
|
|
helijana
|
meyo cikluse imam na 28-30 dan mogu reci da su obilne traju 3 dana praceni su jakom glavoboljom .Ovako nikad nisam imala,bas sam se zabrinula
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:25:45
|
|
|
|
lady_b
|
lady jeste brazilski ja grcikam po dva dnevno akzu ne valja vise .. probaj kombinovat i selen ja sam kupila cisti selenijum nesto je bas jeftin i super mi je bilo al mislim da se on pije jedan mjesec pa jedan pauza pa moze kombinovat jedan dan selen drugi orasi zbilja ima efekta.. ja sam procitala da ovi orascici sadrze selena, da nece biti previse ako se uz to jos kombinuje i selenijum?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2011 22:56:54
|
|
|
|
meyo
|
pa ne bi trebalo ako uzimas samo po dva oraha a onda sjutradan ne jedes orahe vec selen ili mozes po 10 dan jedno 10 drugo.. sta znam to je moja neka "logika" helijana ne mora da znaci da nje nesto u redu meni se to cesto desavalo a ipak provjeri da nisi jer tad zna malkice krvarit i stati ako ti bas smeta ti odi endokrinologu iili barem telefonom pitaj..
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?