|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
14.7.2011 10:24:07   
degu
Ne znam, obavezno zovi i pitaj, možda može i od opšte prakse.
Ja sam uzimala uput od ginekologa u mom gradu da bi išla kod Dr-a Vulete u Kliničkom centru i onda sa tim izveštajima od njega sam ja mogla da idem da vadim krv. Možda ne rade baš sve, ali opet će ti značiti da sačuvaš koji dinar.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 1676
14.7.2011 19:08:04   
majared
Ovako

Treba da uradim (drugi ili treći dan ciklusa):
FSH, LH, Prol (prolaktiin valjda), Prog (ovo sam provalila - progesteron), Testoseron i E2 (šta god to bilo). I naravno TSH, T3 I T4.

< Poruku je uredio majared -- 14.7.2011 19:11:04 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1677
14.7.2011 19:11:39   
GRGA
Jo majared i mene to cea,jas am cula da se jedan hormon vadi 9 dan.................a slagacu te ako ti kazem koji i ima ih vise od 10komada za vadjenje!!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1678
14.7.2011 19:11:42   
Anoniman
Maja, idi par postova gore i vidi sta sam napisala Tatjan da uradi...
Nemoj ni slucajno da ne uradis hormone stitne..To obavezno (TSH, T3, T4)

(odgovor članu majared)
  Direktna veza do poruke: 1679
14.7.2011 19:17:42   
majared
Videla i zapisala. Napisla mi je za štitnu žlezdu ali  hormone po njoj proveravam samo treći dan. Da izvadim ja progesteron i 14 i 21 dan i taj estradiol 11 dan?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1680
14.7.2011 19:17:58   
soni
pre nego sto smo poceli da radimo na bebici ja sam uradila samo papa test i briseve na bakterije i to mi je sve bilo u redu...
citam ovde da mnoge devojke rade sve i svesta, meni pomalo nepoznato.... jel moze neko da mi kaze sta je jos bitno da ispitam??? ili se neka dublja ispitivanja rade samo ako imamo problem sa necim???

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1681
14.7.2011 19:24:29   
GRGA
Soni draga moja vidi ovako ne znam koliko cekas bebicu,nekada je bilo za bracnu neplodnost 2 godine nedostajanja u drugom stanju,,pa onda se sada smanjilo na 1!!Znaci i ti i suprug obavezno---mikolazmu,ureoplazmu ,hlamidiju

Ti---------cervikalni,vaginalni,,papa test i kotoskopsi pregled(to ti kada te gledaju kao sa lupom uvecanom)

nakon toga ide HSG-test(ili pregledanje prohodosti jajovoda)-tri dana pred HSG se radi sedimendtacija i kompletna krvna slika

Ako je i to uedu,,onda radite i ti i muz---test na spermatozoidna antitela iz krvi(mi smo radili i iz sperme)))

Onda ti i muz hormone stitne,,,,ti koplet hormona ima ih preko 10

Moj muz je radio i tumor markere ,,urin,,,,testove jetre,,spermogram,,spermocitogram,,,kompetnu krvnu sliku,test opterecenja secerom,,,,,

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1682
14.7.2011 19:25:31   
majared
Ja sam imala dva spontana. Tek posle prvog sam uradila brisave jer mi niko nije rekao da je trebalo da ih uradim pre trudnoće (imala sam mikoplazmu koju sam izlečila). Posle drugog spontanog sam odlučila da proverim hormone i štitnu žlezdu. Ima i folikulometrija (pred ovulaciju), produvavanje jajnika ali sve to je u slučajuda  do trudnoće ne dođe posle godinu dana pokušavanja ili kao u mom slučaju kada dolazi do spontanih pobačaja. Najbolje je da pitaš svoju dr. Koliko dugo pokušavate?

< Poruku je uredio majared -- 14.7.2011 19:28:14 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1683
14.7.2011 19:27:03   
soni
tek par meseci radimo na user posted image ... sacekacu jos malo pa mozda kada dodjemo u srbiju to sve da obavimo

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1684
14.7.2011 19:31:26   
GRGA
I da sto kazem jmajared ima i folikulumetrija,,meni je npr radjenja folikulumetrija tri meseca za redom!!!!!Da bi se utvrdilo sta i kako pucaju li ili ne pucaju,,pa su me spricali pregnilom kao priplodnu kravu i tako...Samo se opusti..........i ako prodje godinu dana pravac analize!!!!!

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1685
14.7.2011 19:58:10   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 1686
14.7.2011 20:00:21   
nale1980
dali neko zna da procita rezultate hormona

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1687
14.7.2011 20:26:30   
cvrcak 81
nele postavi rezultate i referentne vrednosti

(odgovor članu nale1980)
Direktna veza do poruke: 1688
14.7.2011 20:38:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: majared

Videla i zapisala. Napisla mi je za štitnu žlezdu ali  hormone po njoj proveravam samo treći dan. Da izvadim ja progesteron i 14 i 21 dan i taj estradiol 11 dan?

Mozes....
Estradiol mozes i radije, tipa 9-i dan, ako ti je ranije ovulacija...

(odgovor članu majared)
  Direktna veza do poruke: 1689
14.7.2011 20:43:44   
cvrcak 81
majared u medicini se uvek ide od prosto ka slozenije...tako da redosled za analize bi bio
TI(Briseve na ureaplazma mikoplazmu i hlamidiju i obivne cervikovaginalne briseve )
papa i kolposkopija,i hormone od 2-4 dan fsh,lh,testosteron.estrogen,testosteron i hormoni stitne zlezde (tsh,t3,t4)i prolaktin profil u 8h,u11h,i u 13h kao i ako budete ali i ne mora anti mileov hormon.
Suprugbris uretre i briseve na hlamidiju mikoplazmu i ureaplazmu,kao i spermogram i spermokultura
Ako sve bude kako treba,a i dalje nije dosto do zaceca onda se ide na invazivnije metode ispitivanja ali u veci procenat kod parova problem je u gorenavedenim analizama.

(odgovor članu cvrcak 81)
Direktna veza do poruke: 1690
14.7.2011 21:13:43   
cvrcak 81
i zaboravila sam 21 dana ciklusa progesteron

Direktna veza do poruke: 1691
14.7.2011 22:26:58   
soni
user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1692
14.7.2011 22:30:31   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: nale1980

dali neko zna da procita rezultate hormona

Nale, postavi rezultate sa referentnim vrijednostima... Neko ce se sigurno naci da ti rastumaciuser posted image
I dobrodoslauser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu nale1980)
Direktna veza do poruke: 1693
15.7.2011 13:30:09   
GRGA
Cvrcak vidim da si ti bas bas upucena u hormoncice -danas na 21 dan sam radila progesteron

vrednost 47.2 nmol/L 1,0-6,3( folikularna faza)

2,5-7,4 (ovulacija)

13,9-90(luteralna faza)

o-3,2 (menopauza) 0,86-2,9(m)

Direktna veza do poruke: 1694
15.7.2011 13:38:59   
degu
GRGA kolko ja vidim progesteron ti je odličan i imala si ovulaciju user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1695
15.7.2011 13:44:09   
GRGA
Degu jel je dobar ja zaista ne znam-tamo u laboratoriji kazu da je najverovatnije to okk,,ali ajde da pitam...........

Uradilas am ga sama na svoju ruku..................21dan mi je pao danas i resila sma odraditi hormone--------tj danas taj jedn a 3 dan ciklusa ostale!!! Zene mnogo ste mi pomogle od mojih lekara nema nista ...sledece nedelje isto na svoju ruku radimo antitela iz krvi i ja i muz!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1696
15.7.2011 13:49:06   
degu
Javiće ti se još neko ko bolje zna, ali meni izgleda da ti je odličan progesteron, imala si ovulaciju ženo, to je super, a javiće ti se još i verolino, ona se bolje razume u progesteron.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1697
15.7.2011 13:50:20   
GRGA
user posted image user posted image user posted image do pre 6 meseci sam imala policisticnejajnike---zamislite to uf smao da je dobro ne samo taj i svi ostali1!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1698
15.7.2011 13:52:37   
degu
Odmah od sl. ciklusa radi i ostale hormone, da znaš na čemu si, a mi navijamo da su dobri user posted image
A navijamo i da vidiš user posted image i visoku betu što pre user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1699
15.7.2011 13:53:56   
GRGA
Zenska moja nema cekanja ,,doktori me zezaju,ne govore nista,ne daju mi upute ali ja samsa odmah od sledeceg ciklusa radim i hormone i kompletnu krvnu sliku i hsg.....sutra briseve nema zezanja!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

da li vam se svidja ime Ina?
pisuljica

Da (49%)

Ne (51%)

Ukupan broj glasova: 154

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here