caca81 -> RE: Baby friendly program (1.12.2010 9:02:08)
|
Pošto sam majka dvoje dece, da kažem i ja nešto na ovu temu. Naime, porodila sam se u bolnici " Narodni Front" u Bgd-u (prirodno, sa bezbolnom ranom). Prvi put sam bila veoma nestrpljiva i radoznala da vidim moju bebicu, i iako sam bila umorna, beba plakala, niam znala da dojim, imala ragade, nosala je dan i noć, bila sam srećna što je pored mene. Osoblje je bilo ljubazno i predusretljivo, sem sestara za laktaciju. Drugi put, sam opet razmišljala da su mogli da me puste bar jednu noć da se odmorim i opasuljim, i kada sam videla da mi bebu donose sat vremena pošto sam došla u sobu, baš sam se iznenadila. Ali, opet, razmišljala bih samo o njemu i verovatno da ne bih ni mogla da se odmaram i uživam. Bebe su kupali svako jutro kod nas u sobi, svakoj majci objašnjavali kako i šta, posebno oko pupka. Ali, pored mene je bila devojka od 19 godina, koja je puno krvarila, držala je led na rani, a beba plače li plače...mleka nije imala, baš je bila iscrpljena i kada sam sestru pitala da li bi mogli bebu da odnesu u box, jer majka trenutno nije u mogućnosti da se brine o bebi, dobila sam grdnju da gledam svoja posla, šta mene briga za tuđu bebu. Pomagala sam joj, prinosila bebu da sisa, nosala bebicu po sobi...Mislim da toj mami ovaj program nije ništa pomogao...
|
|
|
|