prase -> RE: Baby friendly program (6.10.2008 17:58:13)
|
Moje je misljenje da je baby friendly (ili kako se vec program zove) glupost. Smatram da je bolje i za bebu i za majku da budu odvojene (osim za podoj) sve vreme u bolnici nakon porodjaja. Ja cu se poroditi u porodilistu Narodni Front u BG, gde je ovaj program (koliko cujem) OBAVEZAN. Naravno, postoji resenje i zove se apartman (koji kosta 4.500 ako se deli sa jos jednom zenom ili 6.000 ako si sama u njemu, po danu). Kada platis apartman, bebu ti donose onda kada nazoves telefonom da je donesu. Osim toga, imas svoje kupatilo, telefon i TV. Posete su od 10 do 22. Od svega ovoga, meni je najbitnije ono prvo - da mi bebu donesu onda kada imam snage i potrebe da budem sa njom. Cujem da su, pri tom, sestre koje "gledaju" bebe dok nisu sa mamama i te kako razlicite. Moja prijateljica je ponekad morala da zove 3-4 puta da bi joj doneli bebu, kada oseti da joj nadolazi mleko. Valjda mrze te sto leze u apartmanu misleci da su bogate. U sustini - jeste to luksuz i ne moze to svako sebi da priusti. Ali je malo jadno na sta se svodi, placas da beba ne bi bila sa tobom. Meni je mnogo logicnije da bude obrnuto P.S. Nema veze sa temom, ali cisto ako me se iko vise seca, ja se jos nisam porodila. Doca mi je jutros predlagao da ostanem u bolnici i da mi sutra da indukciju, ja sam to odbila i ponovicemo verovatno isti razgovor u sredu. On kaze da deluje da decko nece ni silaziti nize, a ja bih da mu damo jos malo vremena... mada je termin prosao pre 3-10 dana, u zavisnosti od toga cija se prognoza termina uzima u obzir
|
|
|
|