Dora -> RE: Baby friendly program (31.1.2010 0:39:49)
|
IZVORNA PORUKA: OTI Citam jedan po jedan post i vidim da velika vecina devojaka i majki misli da je BF program glupost... Ja sam pokusala da rezimiram u glavi ZA i pROTIV i shvatila sam da je glavni razlog ZA: podoj, beba na vidiku, beba uz tebe...Glavni PROTIV: Umor... sad pokusavam da vagam...sta je bitnije... vidim da su se sve mame slozile da je BF glupost (da ne ulazim u to sto smo u Srbiji u kojoj to nije lep regulisano)... Znaci BF NE??? svih ovih meseci nisam ni razmisljala o tome... A da li neko zna: da li BF program na bilo koji nacin pomaze DOJENJU? u smislu: ucenja, vezbanja? ili je svejedno posto bebu, koliko sam shvatila donose na 3 sata? Draga, ja jesam za FB i to najviše zbog dojenja. Okupati i poviti bebu možeš naučiti bilo kad, pa na kraju krajeva, meni je mama to pokazala. Dojenje je u početku jako teško pravilno uspostaviti. Tu je NEOPHODNO dati bebi da vuče da bi ti krenulo mleko. Što više beba vuče, to se tebi brže stvara mleko, dojke prazne, beba sita, opet stvara mleko i tako u krug. Kad beba nije s tobom, tj. kad ih sve donose na 3 sata, dešava se u većini slučajeva da beba ogladni mnogo ranije (moji su na sat ipo) pa one, da beba ne plače i ne stvara haos među ostalim bebama, nahrane bebu Bebelacom (od kog su BTW moje bebe povraćale). U isto vreme kad beba ogladni, tebi krene mleko, grudi se napune i ako ih ne iscediš- eto ti mastitisa! Tako, one ti u neko vreme donesu bebu, ti na mukama a beba spava jer je sita. I ćao. To nije BF već najgora sabotaža dojenja. Kad tako krene naopako, često se završi jako brzo. Ja sam prolazila pakao sa uspostavljanjem dojenja, za to krivim loš tretman u porodilištu. ISKLJUČIVO!!!
|
|
|
|