RE: Korona virus 4.deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 9:10:01)

Jess, kako si? Von, vi? Ostali? Drzite se! 

Duškić -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 9:13:23)

Ja negativna opet. Popila antibiotik, paracetamol i glavobolju imala par dana. Sad kasljem. Ali dobro prolazi , bilo da je korona ili prehlada.

flamingos -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 9:21:12)

Super Duškić.Von,Jes,kako ste?Nato,ostali?Držite se.❤

vonavoj -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 9:34:06)

Mi smo dobro,mm umire koliko ga grlo boli..ima 37.7 

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 9:58:59)

I mene i mm je jako bolelo grlo.I Ivana se na grlo žalila. Procice Von. Uz terapiju ce biti bolje. 

vonavoj -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 10:00:40)

Fora je sto nema terapiju😂

Sutra zovem dr iz Doma zdravlja,koja zakazuje pregled u kovid😂sve naopako.Icicu da mu uzmem nesto da prska u grlo..imam nesto za ispiranje,Josif Pancic i propolis..

jess021 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 10:22:16)

Ja sam kao da me voz pregazio. Mm je dobro skroz, on je tako i prošli put. Mila mali kija ali nije strašno. Mama je isto dobila ovaj puta, ali bukvalno samo temp. Od četvrtka. Noćas je imala 37.2 pa se nadam da prolazi. Ona je dobila onaj novi antivirusni lek, ne znam kako se zove, stao mi je mozak

jess021 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 10:23:48)

Molnupiravir

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 10:26:29)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Fora je sto nema terapiju😂

Sutra zovem dr iz Doma zdravlja,koja zakazuje pregled u kovid😂sve naopako.Icicu da mu uzmem nesto da prska u grlo..imam nesto za ispiranje,Josif Pancic i propolis..

Nek pije tople napitke. Rakiju oko vrata. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 10:48:46)

Mi smo dobro,mm umire koliko ga grlo boli..ima 37.7 

Mene jegrlo mnoooogo bolelo, ali to mnogo je bilo samo 1 dan. Ostalih dana je bilo podnosljivo. Cajevi, voda, propolis... 

vonavoj -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 11:05:12)

Jess,vi nemate terapiju?

jess021 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 12:04:24)

Ja ništa. Mm nije ni išao u covid, testirao se privatno. Mene ne boli grlo i nemam temp, ali boli me celo telo. Isto kao i prošli put

dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 13:00:13)

Meni se ovo desilo pre neked 2 nedelje, ali trajalo je pola dana, i celu noć. Celo telo me bolelo, nisam mogla iz kreveta da ustanem. Dan pre sam bila blago promukla (povremeno, ne stalno), nisam imala T, curenje iz nosa, bol u grlu, ništa od toga. Ali već sutradan je sve prošlo kao da nije ni bilo, svakako sam radila od kuće. Bilo je neobično, kratko a intenzivno, tačno je nešto prošlo kroz mene, da li korona ili drugo nešto, ko će ga znati.. Pre godinu i po kada sam imala koronu, samo sam izgubila čulo mirisa, ali nisam imala malaksalost i bol u telu, a tada je bio aktuelan ozbiljniji soj od Omikrona.. tako da pojma nemam da li sam sada bila zaražena.

Kod vas može da se privatno testira? Ja ne znam da li u Bg to negde može...ja možda odradim antitela, pa da vidim da li će ih biti više nego letos.

IZVORNA PORUKA: jess021

Mene ne boli grlo i nemam temp, ali boli me celo telo. Isto kao i prošli put

IvanaSK RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 13:05:30)

Suzi, kako mislis da li ima u Bg? Skoro svaka privatna laboratorija radi testiranje. Mada za sertifikat ti vazi samo test iz drzavne laboratorije. 

dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 13:11:49)

Rade PCR u privatnim labovima? Jer brzi ne bih radila, on izgleda baš maši kod Omikrona...

jess021 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 14:31:14)

Ne, radio je brzi antigenski. Mislim da test može biti lažno negativan, ali lažno pozitivan teško. i u covid ambulanti najpre rade brzi antigenski, pa ako je pozitivan to je to, a ako je onda rade PCR. U Ns ima nekoliko tzv saradničkih laboratorija čiji se rezultati registruju na e upravi

jess021 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 14:31:36)

*a ako NE, onda rade PCR

vonavoj -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 14:36:19)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Rade PCR u privatnim labovima? Jer brzi ne bih radila, on izgleda baš maši kod Omikrona...

Ne radi se privatno..evo kod mm nije pogresio..kod nas u Pa retko rade Pcr..skoro nikad..od pocetka pandemjje..

dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 14:47:30)

Da mislim na ovo, da može biti lažno negativan, par doktora sa kojima sarađujem, kada sam imala tu malaksalost, reklo mi je, nemoj raditi brzi test, jer je Omikron toliko mutirana verzija, da ga brzi test maltene i ne prepoznaje, u većini slučajeva. Zato nisam ni htela da se testiram, da čekam satima, u redu ispred Covida isto nisam htela, a kažem, sve je prošlo za jedan dan. Ja imam osećaj da je možda i bila korona, jer je bilo zaista drugačije od svake prehlade do sada, a možda je tako brzo prošlo zbog toga što sam već imala koronu, ne znam. Ako je uopšte i bila sada korona.

Inače, primetiila sam da, od kako sam preležala koronu /pre godinu i po), nijednom se nisam zakašljala niti mi je nos curio (Bogu hvala), znači unazad 2 zime, a pre korone sam redovno imala kašalj zimi, svage godine, prehlade, grip, i redovno bila na AB. Samo konstatujem, a razlog ne znam. (što se tiče kontakata, ne mogu da kažem da je to razlog, u smislu da ih sada imam manje, ja sam i ranije radila od kuće, uz povremene sastanke, kao i sada, i kao i ranije i sada često putujemo porodično, zapravo i češće nego ranije, posebno tokom prošle godine, i to smo jedno 10-ak puta prošle godine putovali punim i prepunim autobusima a dugačkim relacijama, jer još nemam hrabrosti da vozim samostalno te relacije, nadam se da će se te ove godine promeniti, i jednom smo išli avionom na more proše god, boravili nekoliko puta u prepunim hotelima itd, S ide u školu, tamo redovno ima drugara koji izostaju, da li zbog korone ne znam, nigde nisam ispratila, retko ko piše razlog izostanka, ali ima ih redovno). Jedina razlika u odnosu na pre korone je što u radnjama i prevozu nosim masku. Hoću reći ne znam šta je razlog što nisam onako njanjava i malo-malo pa bolesna, kakva sam bila pre preležane korone.

Znam koliko se Omikron brzo širi, pa sam sada prvi put odlučila za zimovanje, da izbegnem hotel, zato sam uzela apartman sa kuhinjom, da se ne motamo po restoranima, bar dok se ne smiri ovaj talas.

IZVORNA PORUKA: jess021

Ne, radio je brzi antigenski. Mislim da test može biti lažno negativan, ali lažno pozitivan teško.

dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 14:48:16)

Pa to, meni u glavi da se PCR ne radi privatno nigde, a za brzi rekoh već, ne bih.

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ne radi se privatno..evo kod mm nije pogresio..kod nas u Pa retko rade Pcr..skoro nikad..od pocetka pandemjje..

daca77 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 17:52:36)

Danas mi je 10. dan od pojave prvih simptoma i mogu reći da se i dalje osećam grozno. Sem bronhitisa, koga ne mogu da se rešim, sada se pojavio i visok pritisak. Bila u covid dz, jer mi bolovanje danas ističe.  Posle opšteg haosa od gužve i čekanja od 3h, prozovu me i ja krenem i na momenat gubitak svesti-sreća te nisam glavom tresnula o pod. Nekako se saberem i sačekam pregled, tj.razgovor sa dr i ona mi kaže da mi ne može dati bolovanje više. Kada sam skupila snage i brecnula dobro, kaže daće mi 2dana još. Imam postcovid sindrom i da se javim svom izabranom dr. Pa ljudi moji, da li je ovo normalno da mi i jedan lek nisu dali?! Ja svo vreme kukam na komplikacije, ponovno javljanje T i oni ništa.

dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 17:59:18)

Daco, da li si proveravala D dimer?
Drži se [sm=smiley31.gif]

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 18:19:47)

Daco, jesi li radila krvnu sliku? CRP?

I D-dimer sto Dunja rece? 
Moja svekrva je pila lekove pa joj i pored njih skocio pritisak i bila lose jos bar 2 nedelje. 

daca77 -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 19:04:22)

Dunja, Ivanka, danas sam dala krv za D dimer...a ks sam 2 x radila- utorak i četvrtak i bilo je ok.Zanimljivo je da sam i to jedva iskukala da mi daju uput...stvarno su me iznenadili neprijatno.Da nije bilo prijatelja lekara, koji su mi uključivali terapiju, javila bih vam se iz Kruševca.

flamingos -> RE: Korona virus 4.deo (6.2.2022 19:08:44)

Daco,drži se.❤

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>