dunja RR -> RE: Korona virus 4.deo (16.12.2021 22:21:09)
|
Mirko, moram nešto reći - bez obzira što je samo kašalj, sada, nekako im ti objasni da ne smeju da se opuste, i da pomisle super smo prošli. To kod korone zna da bude opasno, mislim na starije pre svega. Reci babi, dedi, da miruju, i prate stanje, i obaveštavaju te i o najmanjoj promeni, da ne kriju ako se pogorša. Tek ste na početku. I tati isto, mada verujem da je on razumniji. Ovo ti govorim ne zato što sam prošla to, izgubila svekrvu zbog korone, i što mi je mama završila u Batajnici (hvala Bogu preživela), već zato što je ova korona zaista toliko nepredvidiva, i pokvarena, podmukla. Navedete prvog, drugog, trećeg dana da pomisliš kako si jak i moćan, pa onda udari jako, malko kasnije. Od srca želim da prođe sve kako treba, ali posebno je oset_ljivo to što nisu otišli kod doktora. Bez obzira što je samo kašalj, trebalo bi da im neko posluša pluća. Moja tetka je 1. novembra imala samo kašalj, već 3. na rendgenu ozbiljna upala pluća, D dimer skakao, mesec dana se bockala fraksiparinom, lečila se kod kuće. 68 godina. Isto je bio samo kašalj, ali je otišla odmah kod dr, i dobro da jeste. Posle mesec dana još uvek je bila vidljiva upala na rendgenu, ali manja, Da li baba i deda imaju povišeni pritisak, srčana oboljenja? Da li su beše vakcinisani?
|
|
|
|