Peace* -> RE: Vakcinacija Covid -19 (8.3.2021 9:43:48)
|
Bože koliko lepih i pametnih postova sam pročitala, tačno sam dušu odmorila na ovoj temi (posebno kad se uzmu u obzir nebuloze koje iskaču po FB ispor textova). Poebno sam uživala u postovima milicicak i Maslačak15! [sm=bravo.gif] Dopao mi se i jedan od MiLj, jer delim mišljenje, a vezan za "volela bih da je vakcinacija obavezna". Moj stav: - Vakcinacija u situaciji u kakvoj smo (u smislu da je CEO SVET ZAHVAĆEN) ne treba da bude dobrovoljna, već obavezna. - Izbor vakcine ne treba da bude izbor osobe koja je prima, jer, mi smo svi laici, i o vakcinama realno nemamo pojma - to lekari treba da odluče na osnovu naših već postojećih bolesti. Primila sam Pfizer obe doze. Nisam imala nikakve reakcije, sem bol na mestu uboda dan-dva. Od bolesti imam astmu, alergiju na polene, alergiju na lokalni anestetik, ali nemam anafilaksu. Objašnjeno mi je da uz poseban nadzor primam samo ako imam alergiju na dva leka, da se alergija na polene ne računa. Napisala bih još nešto, možda oni koji se razumeju umeju da kažu nešto pametno na to. Par dana pre nego što sam trebala da primim drugu dozu vakcine, po novinama su počeli da iskaču textovi kako je jedna doza Pfizera dovoljna. Pošto sam po prirodi radoznala, a ovih dana i dokona, otišla sam u laboratoriju da izvadim IGG Spike. Bio je četvrtak (ili sreda, nebitno), a u subotu sam išla na revakcinu. Sin je bio sa mnom, pa sam i njega ubedila da izvadi krv. Rezultati su bili: ja 0,98, sin 7,17. Dakle, on ima antitela (14,5god). Ni dana nije bio ni slinav, ok, kažu, deca su bez simptoma. Ali, ja sam tih dana, u žurbi često jela iz njegovog tanjira, njegovim escajgom, pa onda i sva ostala bliskost koju već svi imamo sa decom: zagrli, poljubi... Mene i dalje buni način prenošenja. Znam mnogo bračnih parova gde je jedan supružnik imao a drugi nije, a nisu se izolovali.
|
|
|
|