gagana83 -> RE: Letovanje 2021 (24.1.2021 23:13:26)
|
IZVORNA PORUKA: Didy Jao, mi smo ovog leta trebali na Krit u Hanju autom. Planirali smo da Atine da se spustimo, pa na trajektu uzmemo kabinu s krevetima, prespavamo i ujutro smo tamo. Mi volimo autom da idemo, da stajemo svuda, usput razgledamo, a i tamo više volimo da imamo naš auto i da se vozamo, nego da uzimamo rent-a-car. Plus što nam je sad avion baš veliki trošak jer se Stefan računa u odrasle... Mi u Grčku idemo autom, pa i na dalje destinacije, samo smo na Krit išli avionom, oba puta, jer sam naišla na super povoljne aranžmane da je bilo greota propustiti 😁Na Kritu je rent a car povoljniji u odnosu na ostatak Grčke. Krit je ogroman i ima toliko toga da se vidi. Drugi put kada smo išli, uzeli smo auto na 8 dana ali nam i to nije bilo dovoljno pa smo poslednja dva dana opet zujali, jedan dan smo išli busom do Retimna a drugi dan pešaka do Baja Beach. Bili smo smešteni u mestašcetu Adelianos Kampos. Svraćali smo i do Herakliona, obišli Knosos, muzej i prošetali gradom. Lep je Heraklion, meni se svideo, veliki je grad, ali su ostala veća mesta na severu Krita (Hanja, Retimno i Agios Nikolas) neuporedivo lepša. Hanja je meni prirasla za srce, ali i Retimno i A.Nikolaos su predivna mesta. Ma Krit je stvarno poseban. I ima sve. Divne plaže, divne gradiće, istoriju... Nema toga kome se ne bi svideo, samo da pametno izabere termin i lokaciju. Oni koji su došli nezadovoljni sa Krita su mahom ljudi koji odaberu recimo Retimno u periodu kad duva maltemi. Dešavalo se da se ljudi i ne okupaju pošteno zbog vetra i talasa.
|
|
|
|