RE: Korona virus 3.deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

jess021 -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 8:51:32)

Mati, ja stvarno mislim da treba da se opustis i da malo prestanes da razmisljas. Sve ce biti u redu😘

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 14:39:57)

Jess, želim ja. Ali lako je reći.... A teško učiniti...

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 14:46:22)

Mati,jesi pocela da radis?Meni gazda poslao poruky da dodjem sutra na posao,jer sam prelezala,nisam se zarazila opet..a koleginice se boje..Iskreno,ja mislim da im ne mogu preneti,proslo je punih 8 dana,mm niti kaslje,niti slini,kija...odakle onda meni da prenosim.I sad nisam pametna..Dr u kovidu je rekla da mogu na posao...jer je u okviru 3 meseca da sam prelezala.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 14:55:34)

Jesam Von. Imala sam posle samo još pet dana bolovanja, a to je uhvatilo tri radna dana.
Pa da, i ja sam mislila da nećeš biti u izolaciji. Čudo za tvog gazdu [sm=smiley36.gif] da se ne plaši više...

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:00:25)

Gazda ne sedi samnom,pa se ne plasi...a njih dve mi digle pritisak.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:04:47)

Ma znam da cvikao, pisala si. Ja ga ne znam, ali moji na poslu se čuju sa njim verovatno... Ako još sarađuju...
Neka malo čitaju te tvoje kolske, neka se upoznaju sa virusom... Ako nešto te nerviraju, uputi ih kod gazde. Šta preteruju.

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:08:12)

Bolje da cutim..jedna nam je pre 2 nedelje dosla pravo od lekara...iako je 5 dana prelezala..kaze negativna sam i dosla...i sad ona pametuje..a ista ta je kasljala,zapysena bila..ali negativna..sto nista ne znaci.. a lepo smo joj rekli da odlezi 5 dana.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:10:40)

Von, to ona sto je dolazila ultra bolesna?

Pitam komsiju ciji je otac na kiseoniku kako mu je otac, on kaze valjda je dobro. Pitam jesu li ga skinuli sa kiseonika a on kaze valjda jesu. I zarekla sam se da vise necu da ih pitam kako su. 

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:16:14)

Ljudi su neodgovorni, ali i na sve spremni.
Moj jedan kolega obozavaaaaaa petak da ne radi i izmisli obaveze. Kada je video da to ne biva, u ponedeljak javio kako mu žena ima T i neće da dodje na posao. I ja pitam, šta onda, kako će da mu pišu. Kažu rekao im kako se žena plaši da ide na testiranje, pa će da sedi kuci dva dana da vidi kako se odvija i vratiće se na posao. A on je sutradan došao da radi. Pazi, žena u 45god se plaši testiranja i odlučuje da se kao potencijalni prenosilac vrati na posao i on sa njom. To je ono"ja da ostanem živ a vi crknite"...
Čak mu i ne veruju da je imala T. Nego se namera io na ponedeljak. Žalosno

jess021 -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:26:08)

Mati, verujem da nije lako, ali vidim da si se ti bas opteretila. Ne mislim nista lose, ali mi je zao jer realno preterujes. Htela sam da kazem da sklonis misli sa korone a ne da npr iscitavas celu temu radi simptoma

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:27:26)

Ivanka,ta,ta..i sad ona meni prica da budem odgovorna.Stvarno ih ne bi izlagala opasnosti,po tome sam odgovorna...proslu put sam sedela 3 nedelje. I radila test i dosla na posao.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 15:39:49)

Jess, moj posao je usko povezan sa fizičkim opterećenjem. Neke od žena ovde znaju, ne pišem o tome. U aprilu mi kreće prekretnica, nešto što mi je važno, a da bi uspela potrebno je da budem fizički spremna, ne pilates, ne vezbe, raste anje, protezanje. Već zahtevnije stvari. I to " moram". Moram da se informisem, a ja sam takva da ništa ne prepuštam slucaju. Imam jako malo vremena da se spremim, a osećam da ne mogu. A "ne mogu" kod mene nije opcija. Ne postoji.

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 16:19:54)

Mati,mozes i mocices!nece te korona spreciti,pu,daleko joj lepa kuca! 

I daa.odluceno je da uzimam 5 dana odmora,da se ne vracam na posao..gazda rekao,ok,da se vratis za covid plate i pdv...

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 16:33:10)

Von odbice ti od odmora? Bas bezveze.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 16:48:29)

Ma i ja se nadam. Zato se razmišljam da tražim holter da nosim. Da završim i to pre početka svega.
Von, jel imaš ti papir za izolaciju? Pokušaj da ti dr napiše, bzv da ti skidaju odmor. I izolacija se sada placa 100%, samo ko poštuje...

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 17:09:40)

Nemam papir,nasi ne izdaju..niko nas nijr ni zvao..to su nasi epidemiolozi..

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:04:59)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Pročitaj Von KLIK

Po ovome, nisu ni presudna antitela, već su i T ćelije jako bitne čak i kada nema antitela, zanima me šta kažu Maslačak i Mili.

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Sta mislite da li da bacam pare i radim antitela? Da vidim koliko imam,ako mi to uopste znaci?

U decembru sam ih imala...kontam da je tek 3 meseca proslo..Neki me neizdrz uhvatio,kao da budem mirna..a sa druge strane razmisljam da broj nista ne znaci..ko provera posle vakcine,a sva sloboda putovanja je npr.a i kod vakcine je individualno.

Mili, evo Suzi je pitala. Sigurna sam da je bilo još nečega, ali sada... Puno se piše.

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:17:14)

Iskreno, čini mi se da je nova moda meriti titar antitela i istim se pohvaliti na društvenim mrežama.

Za imunološku zaštitu je bitan i jedan i drugi imunitet, taj koji se stvara antitelima (i lako je merljiv) i taj koji nastaje stvaranjem T ćelija (njega je teže izmeriti). A vakcine očigledno aktiviraju oba i ima nade da ćemo od ove pošasti biti zaštićeni duže nego što se na početku mislilo.
Poenta priče, ne merite antitela posle vakcine, samo nastavite da se ponašate odgovorno: maske, distanca, pranje ruku. Premalo je kompletno imunizovanih da bi mogli da se nadamo vraćanju nekom normalnom životu

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:19:43)

Mili,razumem ja to za kolicinu antitela..samo mi nije jasno zasto se ljudi koji su prelezali vakcinisu? Ako imaju odgovor na virus? Imaju antitela? Kako mogu opet da se zaraze?

I zasto ima jako puno umrlih,poznatih,a vakcinisanih🙄

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:22:03)

Zato što antitela izlape, da se tako najprostije izrazim. Gube se vremenom.

Preležalima vakcina dođe kao podsećanje imunog sistema da treba opet da odgovori pa se stvara dodatna zaštita na svim nivoima.
Von, vakciniši se i ne razmišljaj

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:25:38)

Von, mislim da, ukoliko bi bila izlozena velikoj kolicini virusa mozes opet da obolis. 

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:33:53)

Ja cu ponovo raditi antitela,imam osecaj da je organizam prepoznao sad koronu,mene su 2 dana bolela ledja i vrat,kao kad sam imala koronu..mozda su se opet povecala..bas i bez vakcine..

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:34:55)

I mislim da su mi zlezde na vratu i onda reagovale i sad..one reaguju kad je virus u pitanju..

mati -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:39:01)

Mili, posle koliko od prelezane korone bi trebalo da se primi vakcina?

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (28.3.2021 19:42:49)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ja cu ponovo raditi antitela,imam osecaj da je organizam prepoznao sad koronu,mene su 2 dana bolela ledja i vrat,kao kad sam imala koronu..mozda su se opet povecala..bas i bez vakcine..

Ti se redovno boostuješ virusom, ne treba ti vakcina👍

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>