|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bazalna temperatura - 2. deo
25.3.2010 9:26:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ica82

Ali nema ni onih drugih simptoma, sta mislis?

user posted image trudnički simptomi su individualna stvar! Možda si srećnica (kao ja) koja neće osetiti da je trudna. user posted image
Sačekaj još koji dan, ako si trudna, bićeš i za koji dan, pa ćeš tada raditi test.

(odgovor članu ica82)
  Direktna veza do poruke: 1951
25.3.2010 9:26:48   
jelena038
meni ff nikad nije pogresio. ako si dobro merila, u priblizno isto vreme, i nakon najmanje 6 sati spavanja, ne bi trebalo da gresi. po FF, tek treba da dobijes, tako da je jos sve neizvesno. smena je godisnjih doba, ici, svima se poremetio ciklus. user posted image sacekajmo jos malo, ovaj jucerasnji pad moze biti i to implantacijsko, ali moze znaciti i user posted image sutra. bas me sad zanima sta ce biti...

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1952
25.3.2010 9:29:21   
jelena038
i tasa je u pravu za simptome, a mozda je i bolje kad ih nema uopste, nego da ih ima svaki mesec. user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 1953
25.3.2010 9:29:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelena038

i nakon najmanje 6 sati spavanja,

Moram samo da kažem da ja već godinama ne spavam 6 sati u cugu, jer me dete budi bar jednom u toku noći, i smatram da ako je to normalno za nečiji život, u smislu da se dešava svaku noć, onda T pokazuje ispravne vrednosti. Mislim, kada bih spavala bez prekida bila bi možda T za 0,1 viša ili niža, ali se za toliko pomeri svaku noć, jer se svaku noć dignem. Ne znam dal me razumeš šta sam htela reći.
A slažem se da po FF ovulaciji tek sutra treba Ica da dobije, i da bi trebala sačekati još koji dan. user posted image

Direktna veza do poruke: 1954
25.3.2010 9:32:18   
jelena038
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

i nakon najmanje 6 sati spavanja,

Moram samo da kažem da ja već godinama ne spavam 6 sati u cugu, jer me dete budi bar jednom u toku noći, i smatram da ako je to normalno za nečiji život, u smislu da se dešava svaku noć, onda T pokazuje ispravne vrednosti. Mislim, kada bih spavala bez prekida bila bi možda T za 0,1 viša ili niža, ali se za toliko pomeri svaku noć, jer se svaku noć dignem. Ne znam dal me razumeš šta sam htela reći.
A slažem se da po FF ovulaciji tek sutra treba Ica da dobije, i da bi trebala sačekati još koji dan. user posted image

tasa, ja mislim da to 6h ne podrazumeva spavanje bez budjenja, nego ono, ukupno spavanje... kontas, da ako se budis tri puta po 15 minuta, a spavas 7h, to ispadne to. mislim da se svi budimo nocu, imali decu, ili ucestalo mokrenje. sta mislis?

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1955
25.3.2010 9:35:53   
Anoniman
Nemam pojma. Možda se meni malko nakupilo umora, ako me niko ne budi, ni ne piškim 8 sati u cugu! user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1956
25.3.2010 9:36:08   
ica82
Hvala vam devojke, cekam sutra da vidim sta ce biti. Mada i po mb i sekretu o je bila 16 dc.
Mada sam ja jos uvek laik po tom pitanju user posted image

Direktna veza do poruke: 1957
25.3.2010 9:40:13   
Anoniman
Šalu na stranu, to je bila jedna od stvari koje sam ja pitala u vreme kada sam merila T, jer nisam bila sigurna koliko to utiče. Koliko utiče to da legnem oko ponoći, dete me probudi oko 3-4, ustanem, odem u drugu sobu, dignem njega od 12-13kg, prenesem ga kod nas u krevet, pa taman legnem, on je žedan, pa ustanem opet, pa opet legnem, i eto 6.30h, zvoni budilnik.
Ali sam onda razmišljala i zaključila da ako istu aktivnost obavljam svaku noć, i ako to utiče na pomeranje T, da se to onda dešava pravolinijski, i dobijala sam lepe grafove.
Takođe, tada sam pitala i da li ja mogu svako jutro u isto vreme da: u 6.30 zvoni sat, ustanem, napravim 4 koraka do WC i izmerim T, po istom principu: ako to radim svako jutro, valjda se svako jutro onda podjednako menja T za ta 4 koraka. (nerviralo me je što pišti digitalni toplomer, i nisam htela da budim muža i dete) No, niko nije znao da mi kaže da li je to tako moguće raditi ili ne?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1958
25.3.2010 9:40:25   
jelena038
cuvaj sve grafove i belezi simptome, da mozes da poredis, dosta pomaze, jer ti samo poredjenje sa vlastitim ciklusom vredi, svaki covek je drugaciji.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1959
25.3.2010 9:43:40   
jelena038

Šalu na stranu, to je bila jedna od stvari koje sam ja pitala u vreme kada sam merila T, jer nisam bila sigurna koliko to utiče. Koliko utiče to da legnem oko ponoći, dete me probudi oko 3-4, ustanem, odem u drugu sobu, dignem njega od 12-13kg, prenesem ga kod nas u krevet, pa taman legnem, on je žedan, pa ustanem opet, pa opet legnem, i eto 6.30h, zvoni budilnik.
Ali sam onda razmišljala i zaključila da ako istu aktivnost obavljam svaku noć, i ako to utiče na pomeranje T, da se to onda dešava pravolinijski, i dobijala sam lepe grafove.
Takođe, tada sam pitala i da li ja mogu svako jutro u isto vreme da: u 6.30 zvoni sat, ustanem, napravim 4 koraka do WC i izmerim T, po istom principu: ako to radim svako jutro, valjda se svako jutro onda podjednako menja T za ta 4 koraka. (nerviralo me je što pišti digitalni toplomer, i nisam htela da budim muža i dete) No, niko nije znao da mi kaže da li je to tako moguće raditi ili ne?

ja sam upratila da se temp promeni i dok istresem zivim toplomer, pa to rdim uvece. mislim da je vaznije odmah meriti, pre samog protezanja, sto je gotovo nemoguce, nego to spavanje u komadu. a digitalcu ne verujem, pisala sam o tome. jednom ti baterija krene da zeza i zezne ti mesec dana merenja. nego, tasa, ako imas vec takav ritam, ja ti savetujem da ti jedan poseban budilnik uvedes oko 4h, za slucaj da se dete ne probudi, da ne ispadnes iz koloseka user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1960
25.3.2010 9:43:44   
ica82
Pa sta da ti kazem, koliko sam shvatila ono sto su devojke pisale, T moze da se meri samo pre bilo kakve aktivnosti (ustajanje, wc....). Ja znam samo to sto sam od njih procitala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1961
25.3.2010 9:48:55   
Anoniman

ja sam upratila da se temp promeni i dok istresem zivim toplomer, pa to rdim uvece. mislim da je vaznije odmah meriti, pre samog protezanja, sto je gotovo nemoguce, nego to spavanje u komadu. a digitalcu ne verujem, pisala sam o tome. jednom ti baterija krene da zeza i zezne ti mesec dana merenja. nego, tasa, ako imas vec takav ritam, ja ti savetujem da ti jedan poseban budilnik uvedes oko 4h, za slucaj da se dete ne probudi, da ne ispadnes iz koloseka user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Sada više nije bitno.

Naravno, tada sam odustala od proveravanja dal to može tako kako sam ja zamislila, i pištala sam toplomerom svako jutro.

Direktna veza do poruke: 1962
28.3.2010 13:12:57   
gaganica
user posted image Zene, zna li neko kako se meri BT kad se pomeri sat, kao nocas sto smo pomerali? Treba li da menjam vreme ili ostaje isto?Jutros nisam nista pomerala, isto vreme mi je namesteno kao dok se nije pomerio sat. Mozda sam malo glupkasta... user posted image

nista nije tako crno kao sto je nebo plavo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1963
28.3.2010 13:21:50   
Lilly*
Gaganice, nemoj toliko da se opterećuješ time user posted image Ako si merila t npr. pre nego što kreneš na posao, nećeš sada ustajati sat vremena ranije da bi je izmerila user posted image

(odgovor članu gaganica)
Direktna veza do poruke: 1964
28.3.2010 13:25:26   
gaganica
user posted image Hvala draga! Tako nekako sam i ja mislila, merila sam kad se budim za posao, pa kontam sad da necu sigurno da navijam tlf sat ranije, pa onda ponovo za posao! Nastavicu kao i do sad, u isto vreme, mada mi se cini da cu i prestati, sto sam saznala-saznala, i to je to!

nista nije tako crno kao sto je nebo plavo

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1965
28.3.2010 17:36:53   
obicna23
Drage forumasice, zanima me sto bi vi mislile o ovome?

Imam neredovan ciklus , tj produzen koji traje po 35 dana
zadnja dva mjeseca traje do 60. te je sada 62 dan kako nisam dobila.
pijem biljne tablete vec mjesec i pol, za regulaciju ciklusa al mi jos nisu pomogle.
Radila sam test za trudnocu koji je negativan.

Imala sam ovulaciju, najvjerovatnije oko 7.02.

E mene zanima sljedece:
Da li moze zena da ima dvije ovulacije ako nema tako dugo menstruaciju??(mozda glupo pitanje)
Da li je normalno da meni prije M temperatura se povisi, te takva ostane i na dan kada dobijem?

Mislite li da ima mogucnost da sam ipak trudna, ili ipak ne?

(odgovor članu gaganica)
Direktna veza do poruke: 1966
28.3.2010 18:12:08   
jelena038
cao, drugarice! user posted image a kada si radila test?

imam i ja glupo pitanje. jutros sam radila, znaci morala da se probudim po novom vremenu, tj. sat ranije. temperatura mi je naglo pala ispod normale, a OPK test je negativan, znaci ovulacija ni na vidiku. je l prometio neko slicnu razliku? ako ima jos mucenica koje su jutros morale ustati po novom...

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu obicna23)
Direktna veza do poruke: 1967
29.3.2010 7:48:20   
daca77
A evo mog grafauser posted image
user posted image
Vise mi nista nije jasno...user posted image

Direktna veza do poruke: 1968
29.3.2010 9:26:22   
tixy1
Evo i mog danasnjeg grafa, znam da ne obecava, ali eto, cisto da bude sto vise slikica na temi :)

user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1969
29.3.2010 11:39:48   
obicna23

cao, drugarice! user posted image a kada si radila test?

radila sam test, prije par dana oko 60.tog dana ciklusa kad bi vec trebalo da pokaze trudnocu jer sa sigurnoscu znam da je O bila oko 7.2 jer je doktorica potvrdila
da li moze zena da ima dvije ovulacije u ovako dugom ciklusu???
Danas je 64 dan,ja jos nisam dobila
stomak me jako zaboli kao da cu dobiti i nista
ma necu da se zamaram

Jelo, meni se tempica povisila zadnji par dana

Direktna veza do poruke: 1970
29.3.2010 11:48:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: obicna23

Drage forumasice, zanima me sto bi vi mislile o ovome?

Imam neredovan ciklus , tj produzen koji traje po 35 dana
zadnja dva mjeseca traje do 60. te je sada 62 dan kako nisam dobila.
pijem biljne tablete vec mjesec i pol, za regulaciju ciklusa al mi jos nisu pomogle.
Radila sam test za trudnocu koji je negativan.

Imala sam ovulaciju, najvjerovatnije oko 7.02.

E mene zanima sljedece:
Da li moze zena da ima dvije ovulacije ako nema tako dugo menstruaciju??(mozda glupo pitanje)
Da li je normalno da meni prije M temperatura se povisi, te takva ostane i na dan kada dobijem?

Mislite li da ima mogucnost da sam ipak trudna, ili ipak ne?

Otvorila sam posebnu temu: Dve ovulacije ako je ciklus produžen? KLIKNI

(odgovor članu obicna23)
  Direktna veza do poruke: 1971
29.3.2010 11:48:10   
jelena038
IZVORNA PORUKA: tixy1

Evo i mog danasnjeg grafa, znam da ne obecava, ali eto, cisto da bude sto vise slikica na temi :)

user posted image
joj, tixi, kao sa onih trudnih fertiliti grafova je... one tamo rade uveliko test na ovaj dan ciklusa user posted image vidi ti taj konopac, taj red i harmoniju, meni svaki put isprekidana crta, skacu temperature iznad i ispod... super ti je graf! user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 1972
31.3.2010 10:26:04   
dejana007
Daco, zao mi je sto ti se nesto iskomplikovalo user posted image   I ja sam u haosu.... Planiram da se vratim na merenje bazalne... Uradila hormone i lekar mi zakaze tek za 3 nedelje da mi baci pogled na rezultate.... Poludela sam! Ovako nikad necu resiti problem.... Plus sutra radim test na ureaplazmu, ovo je vec drugi put, ako bude pozitivno poludecu....

Da, tixy, graf je stvarno o.k user posted image user posted image user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

Direktna veza do poruke: 1973
1.4.2010 9:00:37   
Suncicabg
Jel mi moze neko reci kad nastaje taj inf...(kako god) pad temperature? Koliko sati/dana od O user posted image

< Poruku je uredio Suncicabg -- 1.4.2010 9:01:00 >

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1974
1.4.2010 9:15:31   
tixy1
user posted image

Evo ga graf od juce, danas sam dobila, T je pala na 36.2

Rekoh ja...

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Najlepse ime za decaka?
BojanaLazovic

Najlepse ime za decaka?

Jakov (27%)

Jovan (35%)

Sava (15%)

Aksentije (2%)

Sergije (9%)

Aleksije (12%)

Ukupan broj glasova: 211

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here