Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.11.2009 22:16:03
|
|
|
|
cipiripi
|
hvala, laknulo mi je
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.11.2009 22:34:40
|
|
|
|
melania
|
To ti je reakcija zakasnela na punkciju,sad samo odmaraj i pusti da te muz razmazi,srecno.Zelim ti veliku betu a do tada pitaj ako te nesto brine,
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.11.2009 22:43:31
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: bebuska [beta hCG 156] jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.11.2009 22:45:32
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: marijaci ispravite me ako gresim..ali od kad sam ja na ovom forumu jos niko nije zatrudneo...(mozda gresim) bebuska nam je trudna a i engimengi je VTO uspela iz prve , ceka blizance.............. ima nade za sve nas, bice i kod tebe i kod mene, znam, verujem , don't worry.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 6.11.2009 23:53:09
|
|
|
|
marijaci
|
jao bebuska....pa nek si nam ti pokrenula srecu.......... uzivaj................ toliko si me obradovala, jos kad sam procitala da je iz prvog pokusaja......extra ja sam se od prvog uspesnog pokusaja oprostila....sve nesto mislim da to kod nas(mislim za srbiju) ne uspeva, zato sto doktori tako hoce....... no nek je tebi sad uzivancija....... dala si nam nadu zenska.......................
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 8:39:33
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: marijaci jao bebuska....pa nek si nam ti pokrenula srecu.......... uzivaj................ toliko si me obradovala, jos kad sam procitala da je iz prvog pokusaja......extra ja sam se od prvog uspesnog pokusaja oprostila....sve nesto mislim da to kod nas(mislim za srbiju) ne uspeva, zato sto doktori tako hoce....... no nek je tebi sad uzivancija....... dala si nam nadu zenska....................... ma i ja sam tako mislila ali vise ne mislim; draga ti ides kod dobrog dr-a, ne sekiraj se, bice onda kada tvoj organiza bude spreman..........izleci te bezobrazne bakterije pa da i tebi navijamo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 13:07:37
|
|
|
|
marijaci
|
evo jutros sam dala briseve na analizu, bice rezultati gotovi do kraja sledece nedelje... prepisala mi da pijem mamavit tablete kao pripremu organizma za drugo stanje...... nego nisam nigde procitala koliko se dugo piju kontraceptivne-jedan ili dva meseca......?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 13:12:21
|
|
|
|
bebuska
|
Najcesce se piju jedan mjesec mada mislim da moze i duze ako dr. smatra da treba. Marijaci jel se ti spremas za prvu VTO?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 15:07:07
|
|
|
|
melania
|
Marijaci piju se mesec dana ako ides na vto,one sluze da smanje rad jajnika i onda sledi terapija bombardovanja hormonima,nista strasno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 15:51:55
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci ja sam se od prvog uspesnog pokusaja oprostila....sve nesto mislim da to kod nas(mislim za srbiju) ne uspeva, zato sto doktori tako hoce....... I meni je uspelo iz prvog puta,nemoj da gubis nadu,samo pozitivno!!!Zelim ti puno srece!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 19:52:22
|
|
|
|
marijaci
|
da da , spremam se za prvu vto.....u ponedeljak idemo za injekcije i semu primanja. ja pijem do 18 novembra microgynon.. trebalo bi da dobijem dva dana posle njih....pa nisam sigurna dal ce da mi rade na taj ciklus vto.... a sobzirom da je meni umanjen rad jajnika.....nemam ovulacije hronicno....ovaj microgynon ce ih dokrajciti skroz..... znaci moguce je da posle jedne terapije microgynona sledi vto.(u mom slucaju ICSI).... to me bas raduje.............
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 19:56:21
|
|
|
|
bebuska
|
A jel koristis Suprefakt il nesto slicno?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 7.11.2009 23:16:08
|
|
|
|
cipiripi
|
to ce verovano znati u ponedeljak kad joj daju semu. to sam i ja primala...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 8:24:57
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi to ce verovano znati u ponedeljak kad joj daju semu. to sam i ja primala... Meni su dali semu kad i Mycroginon a Suprefakt sam pocela primat sedam dana prije nego sam prestala sa Mycroginonom pa sam je zato pitala. Htjela sam samo da joj pomognem da se moze otprilike orjentisat kad ce pocet sa injekcijama.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 15:42:54
|
|
|
|
marijaci
|
pa vidis moguce da ce biti tako... sutra je 9, uzimamo semu- a ja pijem microgynon do 18. tako da u tih 9 dana izmedju ide mozda nesto jos od terapije... nego sam danas malo prokrvarila ....pise u upustvu za microgynon da su moguca medju krvarenja... pa jel imao neko to iskustvo......malo me i bolucka stomak....ali nista strasno..... i recite mi kako ste primale injekcije.....same ili vam je neko davao.... ja imam u komsiluku medicinsku sestru, pa nameravam da je pitam da li hoce da mi se nadje...... sta mi vas dve predlazete iz iskustva?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 15:44:44
|
|
|
|
marijaci
|
engimengi, tek sad vidim da si iz nisa, i ja sam... reci mi gde si radila VTO?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 16:02:41
|
|
|
|
bebuska
|
Marijaci ja nisam imala nikakvih krvarenja (osim ocekivane menge) al ako pise u upustvu da moze doc do toga onda nemoj da se sikiras. Super ti je ako imas nekog tako da se ne zezas sama. Ja isto imam komsinicu koja je medicinska sestra i ona mi je davala i sad dolazi daje mi Depo Progesteron.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 16:15:08
|
|
|
|
marijaci
|
koliko dugo jos treba da primas progesteron?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 16:19:23
|
|
|
|
bebuska
|
Do uz sigurno a dalje cemo vidjet sta ce dr. rec. Inace na uz cu za dvije sedmice posto su naveli da je prva ultrazvucna kontrola 4 sedmice posle embriotransvera.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 17:42:38
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci pa vidis moguce da ce biti tako... sutra je 9, uzimamo semu- a ja pijem microgynon do 18. tako da u tih 9 dana izmedju ide mozda nesto jos od terapije... nego sam danas malo prokrvarila ....pise u upustvu za microgynon da su moguca medju krvarenja... pa jel imao neko to iskustvo......malo me i bolucka stomak....ali nista strasno..... i recite mi kako ste primale injekcije.....same ili vam je neko davao.... ja imam u komsiluku medicinsku sestru, pa nameravam da je pitam da li hoce da mi se nadje...... sta mi vas dve predlazete iz iskustva? ja nisam pila nista pre stimulacije tj inekcija. kada sam 11.09 dobila menstruaciju 21 dan od nje sam pocela da primam superfakt 15 dana po 0.3, zatim mi je ubacen i gonal 4 injekcije, a posle i menopur do kraja. meni je davala moja doktorka jer zivimo blizu. u stomak nije problem da sama sebi dajes kao ni u guzu, a u ruku ..polazim od sebe bilo bi mi tesko. mene su uzasno pekle inekcije.
< Poruku je uredio cipiripi -- 8.11.2009 17:43:55 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 18:05:37
|
|
|
|
bebuska
|
Cipiripi kako si? Kako prolaze dani?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 19:26:00
|
|
|
|
marijaci
|
zenske imam jos jedno pitanje..... kad se primaju sve te inekcije za stimulaciju....da li se ide na neku ultrazvucnu kontrolu ili na neke analize krve... posto se meni ne ide u leskovac na 15 dana....... da li ja to sve mogu da primam ovde u nisu ...ili je obavezna kontrola lekara koji rade vto?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 19:33:49
|
|
|
|
Nensi*
|
Marijaci,moja koleginica 15-og ide u Leskovac po inekcije i primace ih ovde u Bg-u,njena dr ce joj davati,to je sve sto ja znam...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 19:39:08
|
|
|
|
bebuska
|
Vadis krv za estradiol i ides na ultrazvuk jer moraju da prate rast folikula. Ja sam isla u Bg svaki put cini mi se 4 puta da sam bila na uz od pocetka stimulacije do aspiracije. E sad neznam kako zahtjevaju tvoji doktori mozda sve to mozes da radis tu a da njima javis rezultate.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 19:54:09
|
|
|
|
anuksunamun
|
devojke da li mozete da mi kazete koji su glavni razlozi osimazospermije zbog kojih se radi VTO??
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?