Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 19:57:16
|
|
|
|
melania
|
Da li mislis na muski ili zenski sterilitet?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:00:45
|
|
|
|
melania
|
Razloga moze biti milion,a nekad i ne postoje pa se radi vto.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:01:41
|
|
|
|
anuksunamun
|
draga mislim na zenski zato sam izostavila azospermiju ....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:09:23
|
|
|
|
melania
|
Policisticni jajnici,endometrioza,zene bez jajovoda,hormonski disbalans,mada imas zena koje nemaju nikakav problem ali ne dolazi do trudnoce.Nadam se da sam ti bar malo pomogla,onoliko koliko otprilike znam.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:11:05
|
|
|
|
cipiripi
|
Nema potrebe da se vadi estradiol prvih 20 dana od pocetka stimulacije. ultrazvukom se prati hipertimulacija , meni je doktorka moja uradila samo jednom zbog radoznalosti 2 dana posle gonala, a 5 dana pre puncije sam svaki dan isla na Uz i vadjenje krvi i to moras. nek ti on da instrukcije kad sta da uradis i rezultat mu posalji faxom, madaa mislim da ti nista nece traziti. Verovatno ces morati da odvojis 10 dana oko punkcije da budes u Leskvcu jer nikada nemozes znati kako ce ti odreagovati jajnici na stimulaciju. Nekima je potrebno da prime 22 menopura a nekome 32.. @Bebuska draga dobro sam, naikla sam se na lezanje samo sam danas uzasno smorena i spava mi se a ustala sam u 15h...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:14:45
|
|
|
|
cipiripi
|
.... a da imam temperaturu 37
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:17:39
|
|
|
|
anuksunamun
|
jesi hvala najlepse
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:21:15
|
|
|
|
bebuska
|
Imas temperaturu? Neznam koliko ti je proslo od punkcije jajnika al ako te jos boli moze da bude da ti je blago povisena tempertura zakasnjela reakcija na aspiraciju
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:23:10
|
|
|
|
cipiripi
|
proslo je 5 dana....malo me i dalje pritiska, ali nista strasno...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:26:59
|
|
|
|
bebuska
|
Bolilo je i mene nekih 7 dana. Moj dr. kaze da nebi valjalo da nikako neboli. Zato odmaraj i pusti nek te dragi razmazi.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:30:05
|
|
|
|
cipiripi
|
ma ja se nadam da sam zakacila pa da je to neka reakcija.. xixi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:34:55
|
|
|
|
bebuska
|
E vidis nisam tako razmisljala al moguce je i to.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.11.2009 20:58:37
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci engimengi, tek sad vidim da si iz nisa, i ja sam... reci mi gde si radila VTO? Radila sam u Bg-u,kod Ivanovica,privatna bolnica,o drzavnom trosku!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 13:57:36
|
|
|
|
cipiripi
|
imam jedno pitanje... sta se desava sa ubacenim oplodjenim celijama u procesu vto, ako se nijedna ne zakaci, na koji nacin one "ispadnu", kroz menstruaciju? i ukoliko se vto ispostavi neuspesnom posle koliko dana zena treba da dobije?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 14:32:36
|
|
|
|
engimengi
|
Zena dobije uglavnom od 10. do 15.dana od tranfera,bar su meni tako rekli,a embrioni se apsorbuju,cak i ako se jedan primi ova dva nestanu sama od sebe i ne smetaju bebi!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 14:40:42
|
|
|
|
marijaci
|
e pa devojke evo i ja se od danas prikljucujem klubu bockanja dobila sam injekcije diphereline.....i od veceras pocinjem sa terapijom..... primam ih u ruku.......i to je to.... kakva su vam iskustva ........da li pece ili boli? i ima li kakvih smetnji......nus pojava?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 14:54:31
|
|
|
|
bebuska
|
Marijaci Ja sam to sve extra podnjela nit me je sta bolilo niti sam imala kakvih reakcija a isto tako i tebi zelim.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 14:55:40
|
|
|
|
cipiripi
|
sve se nadam povisenoj beti..nekako mi ne ide u glavu da se od 4 ubacena nijedan ne primi @marijaci te koje prvo primas uticu na tvoje pirodne hormone tj ne dozvoljavaju im da se mesaju sa stimulacijom koja sledi. mene su pekle, ali naviknes se za par dana..doduse ja sam primala suprofakt, mozda taj tvoj ni ne pece. nus pojava nema..mozda ce te malo boleti glava, i ako kad dobijes M toku terapije nek te ne brine ako se okilavi na 10 dana..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 15:08:29
|
|
|
|
bebuska
|
Cipiripi bice samo ostani pozitivna i ne razmisljaj o neuspjehu. Za razliku od prirodnih pokusaja sad znas da su tu tu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 15:10:38
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: bebuska Cipiripi bice samo ostani pozitivna i ne razmisljaj o neuspjehu. Za razliku od prirodnih pokusaja sad znas da su tu tu. Greska, ovo "tu" izmedje bebica ne treba da je tu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 15:43:14
|
|
|
|
cipiripi
|
pozitivna sam ja , ali i jako radoznala
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:06:19
|
|
|
|
bebuska
|
Znam, ista sam bila i ja al izdrzi jos malo. Koji ti je dan?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:16:24
|
|
|
|
cipiripi
|
punih 5, ne racunam dan transfera
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:20:20
|
|
|
|
bebuska
|
Racunaj i njega pa to je bio prvi dan. Jel tako?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:24:48
|
|
|
|
cipiripi
|
meni je Radulovic rekao da ne racunam taj dan... tako da mi 10 dana dodje na 14.11 kad treba da radim betu..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?