|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
5.11.2009 15:43:17   
cipiripi
Kada se prijavis za vto o drzavnom trosku kako sam ja cla prvo idu na varijantu da radis inseminacije pa tek onda da probas sa vestackom.
Sto se tice snimanja jajnika HSG o tome neznam nista, ja sam radila drugu varijantu zove se celioskopija to ti je kao neka mala operacija. u totalnoj anesteziji su ulaze ti kamerom kroz pupak, ubrizgavaju neku plavu tecnom i ako se ona slije u matericu super, to znaci da ti je super prohodnost. Ja sam to radila u vreme kad sam mislila da mogu prirodnim putem da zatrunim pa cisto da proverim da li je to problem-zapusenost.
Kada ides na vto niko ne trazi da radis to jer to tad nije ni bitno jer ti vec oplodjene jajne celije ubacuju.
Sto se tice briseva tvog uplasenog ZEKE user posted image odmah cu ti reci da mora to da uradi, tebi cu reci kako se to radi ali ti njemu nemoj jer ako sazna nema sanse da ode.
To se radi tako sto uzmu stapic za bris i gurnu mu kroz rupicu od pisice. user posted image
MM kaze da uzasno boli.
Najgore je sto ako mu nadju nesto mora da ide i na kontrolu. user posted image znaci opet probijanje njegove muskosti. user posted image user posted image
Ali mora da zna da je to za vase dobro i da to mora da uradi.
Jer malo je glupo da se ti kljukas hormonima a da on ne obavi sve pretrage, zar ne?

Obavezno uradite i ti i on hormone.

I jos jedna stvar jako je vazno da nadjes doktora kome verujes i koga mozes da pitas i najmanju neku glupost a da on i dalje ostane prijatan i da zna sve da ti objasni.
Ipak mi smo zene sa odredjenim problemom i svasta nam se mota po glavi, tako da mislim da ako nisi vec zadovoljna sa svojim trenutnim doktorom da je sad pravo vreme da ga menjas pa makar otisla i kod pivatnog.

cmok

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 1176
5.11.2009 15:44:49   
cipiripi
a da.... hiv, rubela...i ostalo se konstatuje preko urozka krvi.. znaci samo brisevvi su neprijatni. user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 5.11.2009 15:45:10 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1177
5.11.2009 15:55:19   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: trba

Koliko treba cekati sa vto posle inseminacije (u slucaju da ista ne uspe)?Ako sam dobro shvatila manje hormona ti krkaju pri inseminaciji?

Meni je klomifen napravio haos sa jajnicima..bili su duplo veci.
Dok sam na hormonsku terapiju kod vto odlicno odreagovala jer nisam bila predozirana.
Ako ides na inseminaciju , za to daju 3 dan menstuacije klomifen, pijes ga 5 dana po dve dnevno.
Prate te na ultrazvuku.
Kad vodeca jajna celija dotigne 20 mm ili sama puca, ili ti daju test da uradis da vide da li je ovlucaija.
Test je isti kao onaj za trudnocu, popiskis se i ako se pojave 2 crtice , a on i dalje nije pukao daju ti inekciju za zaustavljanje rasta.
I tako ti je to sa inseminaciom, ja licno nisam zadovoljna tom metodom.
Sto se tice vremenskog ogranicenja tj koliko da cekas to ce najbolje da ti kaze doktor koji te vodi jer svako je idividua za sebe i tu ne postoje neka striktna pravila.

< Poruku je uredio cipiripi -- 5.11.2009 15:58:03 >

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 1178
5.11.2009 16:05:23   
bebuska
Trba hvala na podrsci. A moram ti rec da je i mm bio strasno uplasen kad je trebao radit briseve, cak mu je i jedna doktorica (koja je urolog) rekla da mnoge muskarce moraju drzat dok im uzimaju bris. Medjutim mm kaze da uopste nije tako srasno sekund posla on je cak 2 puta radio(posto prvi nalaz nije bio ok).Na kraju krajeva kroz sta sve mi prodjemo ovo njihovo dodje smjesno.Zato ohrabri svog dragog!user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1179
5.11.2009 16:07:43   
trba
@ cipiripi
Hvala draga divna si    user posted image   user posted image
Malo si mi razbistrila ovaj sivi dan ;)

Pa znas kako je...user posted image ja vec jednu veliku "bebu" imam:)koja na samu spomen vadjenja bilo kakvih briseva  pocinje da se trese:) Ali sta mu je tu mu jeuser posted image

< Poruku je uredio trba -- 5.11.2009 16:08:11 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1180
5.11.2009 16:08:06   
melania
Pre briseva tvoj dragi ne sme da mokri dva sata,pozdrav za sve.

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1181
5.11.2009 16:08:59   
bebuska
Cipiripi kako si ti?user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1182
5.11.2009 16:11:57   
trba
@bebuska

ja procenjujem da ce mog trebati vezati user posted image user posted image user posted image a ne drzati
To i ja kazem...njima uvek nesto slatko za lekove (tipa maticni mlec i sl. a mi....) u krajnjem slucaju nas spisak nalaza je 3X duzi od njihovog :) user posted image

@melania

hvala draga user posted image

< Poruku je uredio trba -- 5.11.2009 16:12:47 >

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1183
5.11.2009 16:12:03   
cipiripi
Nervozno, ubi me ovo lezanje...a verovatno mi hormoni sad rade ko ludi .. onako sami posle stimulacije i svega sta je bilo....zivcana sam strasno, neznam sta cu sa sobom, igram igrice... i tako.. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1184
5.11.2009 16:13:50   
cipiripi
@Trbo

Urolog je MM rekao da je najbolje za popravljanje spermograma arginin i vitamin E

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1185
5.11.2009 16:15:54   
trba
@cipiripi

mom je dao da pije proxeed pa kontrolni pregled i definitivno misljenje o vto

Cipiska:) jel suvise licno da pitam ...posto si ti prva za koju sam cula da su ubacili 4 jc....sta se desava ako se zakace sve 3-4?

< Poruku je uredio trba -- 5.11.2009 16:20:15 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1186
5.11.2009 16:17:10   
bebuska
Potpuno te razumijem najgore je cekat al filmovi, knjige i RR prekratice malo vrijeme. Samo se opusti i miruj to je sad najvaznije.user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1187
5.11.2009 16:31:53   
cipiripi
XEXE user posted image
to sam i ja pitala, onako optimisticki..."sta ako se sve prime...?"
postoji resenje i za to .. ako se bas sve prime ili ako se prime tri, ja ne smem da idem na u varijatu ostavila bih  komada. user posted image
Dve nedelje nakon sto beta pokaze pozitivan rezultat, mozes da odstranis neke.
Meni je to bilo jako tuzno ali sta da se radi.
postupak je sledeci..udju ti iglom dole i jedan od ta cetiri ili tri probuse i on se osusi.
Meni je to nehumano skroz ali ja nesmem da pristanem na trojke a kamoli cetvorke.
Zato sam i htela da bi ubace samo 2 ali oni su isli na 4, jer kazu da je jako malo verovatnoca da se sve prime.
Sto kaze moj tata..."zamisli odstrane nekog buduceg NOBELOVCA" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 5.11.2009 16:33:35 >

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1188
5.11.2009 16:36:22   
bebuska
I meni je strasna pomisao na to da bi jednu morala odstranit ako bi se primile sve tri.Mozda cu sad zvucat glupo al nekako me jos vise strah da pri tom ne povrjede ostale dvije.user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1189
5.11.2009 16:59:21   
cipiripi
nemogu da se povrede. ipak to je covek koji je prvu vestacku uradio pre 30 godina.
isto tako cu boze zdravlja ako se prime da radim kod njega i amneocintezu jer je to njegovo pravilo.
naravno ne moze on nikoga naovoriti na to , predlozio mi je i ja sam prstala.
ovo mi je rekao
"ne trazim da to radis kod mene, ali te molim da samo dodjes kod mene ako se odlucis da je radis da ti ja izvadim plodovu vodu , to ti necu ni naplatiti,a ti je nosi na analizu gde god hoces, samo te molim da neides kod ucenika koji ce to da vezbaju na tebi i da ti rade kroz pupak, tada je jako opasno, ja radim sa strane stomaka kroz trbusni zid i tad ne postoji opasnost za plod."

Sto se tice odstranjivanja ja bih najvise volela da se prime 2, jer ako se prime 3 ja to ne smem, neznam zasto ali jednostavno se plasim trudnoce gde su trojke zbog samog razvoja tih beba... user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 5.11.2009 17:00:13 >

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1190
5.11.2009 17:14:31   
bebuska
Razumijem te potpuno mada je meni doktor rekao da se rijetko prime sve tri. I ako se prime kaze da se (laicki receno) one do 12 nedelje bore za opstanak i da se trude izbacit jedna drugu tako da moze i prirodno doc do odbacivanja jedne. Mada ja bi volila da se primi jedna il dvije da nebi jos i to morala prozivljavat.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1191
5.11.2009 17:19:29   
bebuska
A sto se tice amniocinteze mislim da bi to sve zene trebale radit. Ja isto mislim da cu trazit da radim. Znam da to rade kod zena preko 30 il 35 neznam tacno al ja bi trazila.(inace imam 26god.)

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1192
5.11.2009 17:23:16   
cipiripi
i ja imam 26 user posted image
a po zakonu zene starije od 35 godina moraju da je rade..naravno niko te nemoze nagovoriti ali...na sve nacine ubedjuju jer je to humano i ispravno bar po mom misljenju. user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1193
5.11.2009 17:25:46   
bebuska
Slazem se stobom cipiripi user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1194
5.11.2009 17:29:06   
engimengi
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Nervozno, ubi me ovo lezanje...a verovatno mi hormoni sad rade ko ludi .. onako sami posle stimulacije i svega sta je bilo....zivcana sam strasno, neznam sta cu sa sobom, igram igrice... i tako.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Cipiripi,razumem te za nervozu,ja sam lezala non stop svih 15 dana,a i posle bete,zelim ti da ti se uhvate dva coveculjka ko moja,samo izdrzi moji su se uhvatili u prva 3 dana posle tranfera!!!Srecnoooouser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1195
5.11.2009 17:34:22   
cipiripi
ma osecam ja nesto mi se mrda u stomaku...rita se... user posted image user posted image user posted image user posted image
salim se naravno, aj nek se prime i nek zazive to mi je najveca zelja u zivotu.
znam da nervozom nista dobro ne cinim pa se trudim na nadjem zanimacije..brzo ce i to proci,...pa da i ja bude mama vec jednom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 5.11.2009 17:35:16 >

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 1196
5.11.2009 20:08:00   
bebuska
Cipiripi koliko ste dugo radili na bebi prije nego ste se odlucili za VTO? Valjda ne pitam previse, samo isto smo godiste pa me interesuje jer su meni mnogi govorili gdje zurimo mladi smo i slicno. A ja opet ne vidim to tako, ja bi prije rekla da smo mi ranije prihvatili da imamo problem nego sto to mnogi drugi parovi zele priznati.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1197
5.11.2009 21:31:38   
Nensi*
Bebuska,navijam da sutra imas veeeeeeeeeeeeeliku betu user posted image user posted image user posted image user posted image

SRECNO,DRAGA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1198
5.11.2009 21:49:59   
bebuska
Hvala Nensi user posted image user posted image user posted image
user posted image si

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1199
5.11.2009 22:21:14   
cipiripi
Bebuska isti slucaj izgleda..na vreme smo shvatili problem i resili ga daj boze.
u braku smo dve godine i kao nenormalni radili na tome..u pocetku sam svaku menstruaciju preplakala, posle sam se opustila, pa su dosli na tapet razni sirupi, cajevi, vitamini, inseminacije i na kraju VTO. user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

spavanje :)
lepoticka

kad je vasa beba pocela da spava cele noci bez budjenja

odmah po rodjenju (16%)

do 3 meseca (27%)

sa 6 meseci (19%)

sa godinu dana (12%)

12-18 meseci (12%)

posle 18 meseci (13%)

Ukupan broj glasova: 164

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here