RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

princezica1 -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:11:16)

Novih 160 obolelih, a petoro preminulih.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:14:12)

Dunja, moja sestra je ostala na Malti. Nije bilo dovoljno mesta u avionu. Bila je na spisku, ali je svoje mesto prepustila osobi kojoj je potrebnije da ide kuci.

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:23:45)

Poenta je da ti ljudi nisu bili u izolaciji niti jedan dan, a ovamo plaše ljude sa 24h zatvranja, i sa nekim smeštajuma na granici. i sajmu.
Normalno je da ljudi mogu da se vrate u svoju zemlju, ali nije normalno da nisu u izolaciji ni 2 cela dana.
A ovamo pričaju o nekih 28 dana ..
A svi klasteri koji su u Srbiji su krenuli od nekog ko je došao iz inostranstva, i jasno se zna od koga, bar se do sada znalo, pre svega u malim gradovima.

Svi u Valjevu, Kikindi, Ćupriji su lančano zaraženi od jednog kontakta koji je došao iz inostranstva.

pari -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:52:47)

Dunja, u pravu si ovo za DZ...bas sam postavila kod sebe na fb da je to totalna glupost.

A u pravu si i za ljude koji nisu u karantinu, a koji su dosli...Mnogo stvari ovde nije uradjeno kako treba. U sustini samo se moc pokazuje...nazalost

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:54:20)

Evo sada je neka novinarka pitala Kisićku za njih, i tačno je zabagovala, nije znala da odgovori pa je Kon preuzeo, i onda je Kisićka na kraju rekla da se jutros promenio protokol i da više ti ljudi iz inostranstva ne idu u izolacione smeštaje. Kaže testiranu su, ali novinarka reče ne nisu, zašto bi lagali, sa mo su ih pustili bez testiranja.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (1.4.2020 15:55:23)

U Nisu isto, jedna osoba u prvoj nedelji marta, iz Svajcarske.Ja i mm smo prve dve nedelje ovog karantina kao u limbu bili. Moja koleginica drzala cas zeni koja je bila u samoizolaciji (na srecu negativna je) zato sto je njena koleginica zarazena (umrla u medjuvremenu). Mi drzali sastanke tih dana znaci mozak mi pregoreo od raznih razmisljanja. 
Covek iz sluzbe mm pozitivan a nije im rekao da mu je pajtos iz kafane pozitivan kao i svi koji su bili sa njim. Cela porodica mu bolesna. Sreca u nesreci da je taj radio trecu tih dana pa nikoga nije zarazio. Nije imao koga da zarazi. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:16:00)

bez panike, niste losi. sve je to za ocekivati. Naravno da raste broj slucajeva. Nego meni i dalje logika njihovih mera nije jasna. Sve ovo sto sad pise da su uveli kao nova ogranicenja, zatvoreni frizerski saloni kladionice teretane...., to je kod nas islo jos pre dve nedelje. Ali nikom nije zabranjeno da ide da kupi hleba. I vest o ovima iz karantina je strange. Ti koji su pozitivni su prebaceni na infektivnu a negativni su pusteni kucama??? Nadam se isto u strogi karantin, posto bili su u kontaktu sa pozitivnima. I zar nije politika da idu na sajam, zasto su otisli kuci ? Nista vise ja ne razumem[sm=smiley1.gif]

ah ne na sajam idu pozitivni. Ali to znaci da su svi ovi sto su bili u karantinu pozitivni istovremeno i bolesni ?

Ana RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:23:56)

Ni meni više ništa nije jasno. Ja sam rekla pre neki dan, ti ljudi koji su bili u "izolaciji" po studentskim domovima i ako nisu bili zaraženi u momentu kada su došli u zemlju sada verovatno jesu. Opšte ludilo.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:27:18)

za prvu rundu slucajeva znam iz prve ruke da su bili vrlo rigorozni. Znam da su sve osobe koje su bile u kontaktu dobile naredbu za strogi karantin od 14 dana i da su kontrolisani. Ali mislim da su pomalo pogubili konce. To je u neku ruku i Kon priznao juce u nekoj opasci da im je tesko da nadju sve kontakte itd...Ali sve jedno sa ovim sajmom nista ne razumem. Narocito sto su neki vec pusteni. Jesu oni izolovani tamo jedni od drugih?? ....

lesica -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:27:52)

Maslackonjo, jok, logike nigde.

Na sajam idu potvrđeni pozitivni sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma skroz.
U karantine (studentski domovi, odmarališta...) treba da idu svi sumnjivi i doveženi iz inostranstva, ali šta se dešava niko ne zna.

Domovi zdravlja sada imaju posebne Covid19 ambulante, izdvojene iz domova zdravlja (za zvezdaru je tipa na severnom bulevaru) i tu kao kreće testiranje.

Postoji neki čudni zastoj od nekoliko dana sa rezultatima testova.

I da, mere su van pameti, u smislu da nešto što su trebali odmah da odrade tek sad rade, al zato strogoću treniraju. I da se razumemo, smatram da mere trebaju, ali ne ovako kako su namislili. Postoje načini međutim nema ko da ih pametno sprovede.

Ja samo mogu iz sopstvene situacije da kažem da je vrlo žalosno što i zdravstvene ustanove ne znaju kako da se ponašaju trenutno, i najgore nemadovoljno zaštitne opreme adekvatne ni za njih.

No, i ovo će proći! Ajmo glave gore i bez kontakata.

jess021 -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:34:43)

E apropo vakcina sa decu, na fb citam da su svima koji su trebali da prime vakcinu iz dz rekli da se vakcine odlazu??!!! 

pari -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:40:54)

Jos uvek nije donesena ta odluka da se kladionice, saloni, teretane zatvaraju...trebalo bi kao danas...

Tako da, nista nije logicno...

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:45:21)

Koliko ja znam kod nas ne rade vec danima. 

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:48:31)

Ja sam zvala pre 2 dana i reki su mi da se normalno primaju vakcine i da preventiva radi regularno.

IZVORNA PORUKA: jess021

E apropo vakcina sa decu, na fb citam da su svima koji su trebali da prime vakcinu iz dz rekli da se vakcine odlazu??!!! 

jess021 -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:49:16)

U Ns je ovako, meni stvarno nije jasno

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 17:54:10)

Mi imamo MMR da primimo za nekih mesec dana, ali prolongiraću, ne želim da je vodam tamo sada, ionako nigde ne idemo.
Pričala sam sa pedijatrom, istog je stava.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:02:28)

to je jedan skandal da jos niste dobili ali znam da je tako tamo i bez korone da je retko dobije neko pre 15 meseci iako u kalendaru lepo pise sa 12.  teorija i praksa. ali da se nadamo da nece grom u koprive :) 

razumem i da sad prolongiraju da im nebi dolazila zdrava deca ali medicinski nema smisla. samo jos fali na zimu epidemija morbila 2. posle korone.

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:30:22)

Maslačko, pa gde da dobijemo sada morbile kada ne mrdamo nigde? Od koga?
A da navuče koronu može ako odemo u DZ.

Zar nije bolje da primimo kada se završi vanredno stanje?

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:31:52)

A ovo, što rekoše u porodilištu Front zaraženo 7 doktora, pa zar ima šanse da niko od pacijenata nije zaražen, a 7 doktora jesu.

princezica1 -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:33:35)

Vidite da menjaju pricu kako odmice epidemija.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:39:56)

ima rezona da sacekate da prodje najgori udar. Ne kazem. Narocito ako stvarno nigde ne idetete. Ali gledajte prvu priliku da se vakcinisete. Jel srbija je imala vrlo gadnu epidemiju prosle godine zbog uspexa antivaksera i teoreticara zavere i ako sad izostanu vakcinacije masovno eto druge runde na zimu.... nece morbile da odustanu pod motom : Vec je bila korona. Nema nista zaraznije od morbila.

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 18:41:40)

Ne mrdamo nigde, a onda tako, čim prođe ovo, vakcinišemo se :)

dunja RR -> RE: Korona virus (1.4.2020 19:29:43)

Evo da se "apdejtujem", sada opet slušah na TV, 300 njih, stigli iz Milana, Dubaia, Ukrajine i sa Malte, posle 4 dana pušteni kući iz Lole, bez testiranja, samo su ih pitali na otpustu - Da li ste dobro.

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Na TV jutros, priča mladić juče stigli sa Malte, iz Dubaia, puno naših, stavili ih u Lolu (studenstki dom) u izolaciju, i jutrs ih sve pustili, ne znaju zašto su pušteni kućama, nisu testirani samo su ih pitali "Da li ste dobro".

Maslacak15 -> RE: Korona virus (1.4.2020 19:52:03)

tacno i.ja mislim da bi bilo logicno da svi.koji dodju budu u izolaciji dve nedelje. ali to je ono- nedostatak konsekventnog sistema. nama se danas javila kancelarka, pohvalila nas da zna da podnosimo velike zrtve ( nije se drala i pretila) i najavila da do 19. aprila nema promena.

najveci kvalitet nemaca je postojanost i orgamizacija. nisu oni ni posebno vredni niti su sad briljantni...ali se zna sistem. i toga se svi drze. 

daca77 -> RE: Korona virus (1.4.2020 20:22:38)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Koliko ja znam kod nas ne rade vec danima. 

Ima već 2nedelje kako je sve to zatvoreno.Inače, slažem se sa vama da se nešto dešava, da su prilično konfuzni...čitam da je izbio neki problem na Torlaku, pa su zastali sa testiranjem. Nego, sutra će vrhovni da nam se obrati i razjasni sve nedoumice.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>