RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:10:56)

ma u kuci i ja odrzavam sve kao i ranije. Ali def brisem sve sto donesem iz prodavnice i perem. Eto skidam se napolju turim u ves masinu a ja u kupatilo odmah. Ali imam i rukavice i maske. Obucu ispred ostavim. ali ipak prebrisem od dole

Jao pre neki dan kaze mm ma nece nas virus ubiti ali neka salmonela oce [sm=smiley36.gif] (pomerio sporet a iza...nisam davno[sm=smiley5.gif])

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:12:50)

Negde pročitah da je neki zaraženi koronom lizao ambalaže po radnjama u Americi, ne znam jel istina.

Nekako mislim da nema takvih mozgova kod nas, tj. nadam se.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:14:11)

Ljiso,ja sam negde citala da je ok hidrogen 0,5 posto.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:15:50)

A bokte i to sad treba da razblazujem 😂 a zasto kad se dete ogrebe ja sipam taj troprocentni. Da isperem. Zastoooo se razblazuje?

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:19:33)

🤣🤣 citala sam negde po netu,guglaaj 😆

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:38:25)

Hehe ko nema u vugla ima u gugla. Ajd sad cu. A mozda se i mili javi sa racionalnim.objasnjenjem

Ana RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:50:17)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Negde pročitah da je neki zaraženi koronom lizao ambalaže po radnjama u Americi, ne znam jel istina.

Nekako mislim da nema takvih mozgova kod nas, tj. nadam se.

Jeez [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:13:05)

Ja stvarno neznam zasto kod nas mora uvek represija i pendrecenje. Sve za dobro naroda. Kakva je to politika zatvoriti u kavez 1,5 miliona penzionera nedeljema mozda i mesecima ? Ako i ne dobiju koronu dobar broj ima da ih se razbolji od sedenja u malim stanovima. Ovde stalno ponavljanju da je boravak na svezem vazduhu zdrav i da ljudi mogu i da se bave sportom samo je bitno da budu sami. Ja neznam da se iko zarazio koronom setajuci sam oko zgrade. Sreca moj tata ima dvoriste inace bih se bas brinula.

od smesnog virusa dogurasmo u rekordnom vremenu do policijskog casa. Pa je jos i psima zabranjeno da idu u WC. Haos,

Ana RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:26:11)

Maslačak, problem je što se ne pridržaju socijalnog distanciranja. Mali je broj onih koji se odgovorno ponašaju i zbog toga je tako kako je.

Moji imaju 60 godina ali su u izolaciji jer je tata došao iz Nemačke, ni mama ne sme napolje. I ne žale se.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:31:17)

proslo je pet dana, pitacu za tri nedelje...ne dopada mi se to da se postulira da je narod nerazuman. osim toga ko ce da proverava te njihove dobrovoljce da ne sire zarazu okolo??? mnogi zive  i u vecim porodicama a njihova deca rade i mogu da donesu sta oces. prosto licna odgovornost ne moze da se zaobidje i ja ne vidim poentu takve represije. pa im se onda jos preti grobljima .....

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:34:47)

Sto kazu elektricari  bolje izolacija nego uzemljenje hahah valjala sam se kad sam videla tu opasku 😂

Ana RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:36:29)

Slažem se ali veruj, da kažu sada da se ukida vanredna situacija ali da je potrebno da se i dalje pridržavamo određenih mera i soc. distanciranja veruj da bi nastao haos jer se većina ne bi pridržavala.

Moji su već 10 dana zatvoreni, nekoliko puta dnevno ih proveravaju iz policije. I kada im prođe ta samoizolacija neće nigde šetati, samo po namirnice. 

Ana RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:37:11)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Sto kazu elektricari  bolje izolacija nego uzemljenje hahah valjala sam se kad sam videla tu opasku 😂

I ja, morala sam tati da pošaljem, on je električar 😅

branki* -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:40:50)

Ukratko prosla kroz poslednje stranice bez detaljisanja i procitah za maske .PosTo sam danas bila volonter,imala sam prednost svuda.ni u jednoj apoteci u mom gradu nema maski,ni rukavica.Znam jer su neki imali molbe da im se kupe rukavice.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:44:31)

kao sto su imali resenje da mogu kucici da set_aju, mogu da kazu da penzioneri mogu da izadju na vazduh od 20-21h na primer. da ne idu nigde posebno ali da mogu da se nadisu vazduha. 

ovde su nanprimer ekstra rekli da decu ne treba voditi kod babe i dede da ih cuvaju. ali penzioneri smeju napolje. juce sam pricala sa sestrom od tetke mog muza. razvedena je i zivi sa cerkicom od 8 godina sa roditeljima u kuci. oni u prizemlju njih dve na spratu. dve nedelje unucica im nije prisla. kaze Jana nece da rizikuje i nebi sebi mogla da oprosti da nekim slucajem ona ili dete zaraze njene roditelje. a koliko  ih ima u beigradu da se pridrzavaju tako?? anto iako zvuci preterano mnogo je realniji scenario zaraze nego ako penzos izadje da ubije krug oko zgrade....

pari -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:50:07)

Maslačak,skroz se slažem sa tobom!

milicicak -> RE: Korona virus (26.3.2020 15:56:50)

Ljiso, ne razblazujes hidrogen, koristi se 3%

jess021 -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:10:06)

Slazem sa sa Anom, zato sto smo mi takav narod i sa nama ne moze drugacije. Koliko god to surovo zvučalo i ocigledno da ni u drugim drzavama nije bolje, ali mislim da je ovo jedini nacin.

Ja i dalje od okoline slusam price kako to nije nista, i dalje u prodvanicama disu jedni drugima za vrat itd. 
Dok nas ne lupe po dzepu, kod nas disciplina ne postoji. 
Gde sa decom u velikom gradu? 
U dvoristu su nam parkirani auti, Fruska Gora bila prepuna... Pisala sam vec o tome. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:10:50)

drugo ne cujem da se spominje: jel obezbedio neko vrtice i boravak ljudima koji rade u tzv"sistemski relevantnim" strukama. lekari, medicinske sestre, policajci itd???? sta oni rade sa svojom decom?. to je ovde bila jedna od glavnih stavki da se obezbedi. a ne da ih cuvaju babe i dede...nego neke nenormalne represije a bez cilja.

vonavoj -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:12:34)

Haaha,maslacak,dobra si!

I ja ne pustam decu kod mojih dole..mada oni nisu penzioneri,oni oboje rade.

pari -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:13:51)

Maslačak, naravno da niko ništa nije smislio...samo da se uvedu neke mere, da se bude moćan i bitan.. to je najvažnije

jess021 -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:20:59)

Pari, ja ne mislim tako. Totalno sam apoliticna, ali mislim da su mere sasvim ok. 
Evo, sta mislite sta bi bilo bolje da se uradi? Da se kaze budite odgovorni, nemojte se druziti, nece biti nikakve kazne.... Sta bi onda dobili? Opet pune kafice, parkove... 

branki* -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:21:51)

Nije..To sam pisala..je li su trubili da se majkama dece male omogući rad od kuce iili da sede kod kuće i primaće punu platu.i sada stoje tu članci u novinama.i...moja snaja je lekar .ne može da uzme.ko čuva  malecku..brat je u vojsci...stalno ima haos.kod babe i dede ne može. Pa ti vidi.

branki* -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:25:25)

Ne znam...zato sto je kod nas sve u svom interesu pričano.Sa druge strane..ok..ako je zaista korona tolika globalna opasnost.i globalna i naša unutar grada...pa onda je sve drugo nebitno..kakva on.line nastava..kakav rtb..proizvodnja. .kinezi..kafići. ..privatni biznis..spasavaJa golu glavu..A,opet ispada da nije tako baš. 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (26.3.2020 16:28:19)

bice kazne sto nece biti. ovde policija ima nalog da rastura sva okupljanja veca od dve osobe.ima katalog kazni od 200 evra pa navise....sad evo ekstra upozoravaju, ide lepo vreme, da dozvoljeno je otici u park ali sedenje na cebetu, piknik i slicno zadrzavanje strogo zabranjeno ...kazne. igralista su zatvorena. evo nase u unutrasnjem dvoristu zgrade, zatvoreno. ali ne drze ljude po kavezima.

to sa cuvanjem dece je iskreno skandal. da nisu obezbedili. to je valjda najbitnije. ljudi od kojih ocekujes da ti rade danju nocu u nenormalnim uslovima, da spasavaju zivote treba da razmisljaju gde ce sa decom. a to je samo mali primer.....
ne radi se da ne trebaju pravila, nego koliko su svrsishodna. ja vidim nazalost dosta izivljavanja.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>