RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

mati -> RE: Korona virus (26.3.2020 10:59:28)

Na 10m od mene je ambulanta i u sklopu nje apoteka. Kada sam izvela M jutros vidim dve zene se vracaju i nose maske. Meni bzv da bilo sta pitam, ispasce da im zevam u kesu. Ali pitah jednu. Kaze stigle jos juce, nema guzve ima jos maski, prodaju...
109din su. Sto je strasno, da im dozvole toliku cenu za nesto jednokratno. Ja sam moje perive placala po 100din.

nata11 -> RE: Korona virus (26.3.2020 11:04:12)

Kod nas su 170 din. I opet se rasprodale.

jess021 -> RE: Korona virus (26.3.2020 11:05:16)

Sad sam cula da u Liliju ima maski, 100din/kom

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 11:06:11)

Ma, nema sanse da jurcam vise za maskama. Jutros sam poranila i evo sva se tresem od hladnoce. Duva neki vetar. Uvila sam se u cebe. 

vonavoj -> RE: Korona virus (26.3.2020 11:41:47)

Nisu normalni sa maskama..onda sam ja i dobro prosla sa ovim perivim..

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:28:44)

Ja zvala sad državnu apoteku preko puta nas, kažu najavili su mi da stižu amske u toku dana, ali još nisu, čekaju.
Privatne sam nazvala u okolini, oni kažu da država njima ne šalje.

vocicana -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:39:24)

Jebo te i maske i sve po redu. Pa jedna maska kosta 2,5 dinara, toliko kosta, neka je prodaju i za 20 ok, ali po 100 i vise dinara, pa to je stvarno cist bezobrazluk!!!
Kada ce vise ovo da se zavrsi, muka mi je i da citam i da mislim!!!

pari -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:41:18)

Kad spremaju tolike hale, znaci da se ocekuje da bude bolesno par hiljada ljudi???

mati -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:42:58)

Nato ne bi smeli, ogranicili su im cenu na 120din, mada je i to puno po meni. Kupis jednu masku, pa prijavis... Ne treba da se cuti.
Prijateljica mi kaze, limun 350din... Covece

vocicana -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:45:44)

Mati, nenormalno, ali nenormalno!!!!
Pari, neka bude i na hiljade obolelih, cini mi se da virus ulazi u trecu pasazu svog postojanja i da slabi, ne u smislu virulentnosti, ali da ce sve veci broj ljudi uspeti da se izvuce, sa ovakvim ili onakvim posledicama, ali ce preziveti.

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:49:59)

Pa ni 2,5 , ako je dobio od braće Kineza na poklon.

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Jebo te i maske i sve po redu. Pa jedna maska kosta 2,5 dinara, toliko kosta, neka je prodaju i za 20 ok, ali po 100 i vise dinara, pa to je stvarno cist bezobrazluk!!!
Kada ce vise ovo da se zavrsi, muka mi je i da citam i da mislim!!!

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:54:10)

Da da, limun je 300 kod nas, mm nije hteo da kupi iz Pprincipa.
Ja sam pre ovog svega imala osećaj da će nestati vit C i kupila pre 20ak dana veliko pakovanje Solgara, da imam za 3 meseca, jer ga inače uzimam obavezno već pola godine svakodnevno, od kako su mi onomad izlazile modrice, tj. dr ustanovila da je bilo zbog manjka vit C.

Sada ga više nema u mojoj apoteci, zvala sam Srbotrade imaju sličan, pa ću uzeti da dajem mm na silu, on to neće ali će sada morati.
Limuna ima sve manje, neće ga biti uskoro, nema odakle da se uveze, pričali su juče na kvantašu.

vocicana -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:55:05)

Dunja RR ja govorim i po onom cenovniku koji imam na poslu. Znaci donacija ili sta vec, pa je raspodeljeno po apotekama da se preproda po 25 PUTA vecoj ceni, dakle bezobrazluk bez granica, stvarno popizdim kada to cujem.
Ja imam svoju sa karbonskim filterima, perem je posle svakog nosenja, na poslu i ne uzimam to sto nam daju jer niakkva zastita nije. Virus Korone je krupna cestica, ali naravno da nije vidljiva golim okom, potreban je filter HEPA sa bar 7 slojnom zastitiom, da ne prodje ni 0,02 nm, to je zastita, naocare i ostalo, ovo je bre smesno sta se prodaje. Onda najbolje od kuhinjske krpe sklepati nesto, sto ce da zadihtuje sve sa strane da nigde nema prolaza vazduha, pa peri, otkuvavaj, u serpi kao pre 100 godina, pa peglanje.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 12:58:28)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da da, limun je 300 kod nas, mm nije hteo da kupi iz Pprincipa.
Ja sam pre ovog svega imala osećaj da će nestati vit C i kupila pre 20ak dana veliko pakovanje Solgara, da imam za 3 meseca, jer ga inače uzimam obavezno već pola godine svakodnevno, od kako su mi onomad izlazile modrice, tj. dr ustanovila da je bilo zbog manjka vit C.

Sada ga više nema u mojoj apoteci, zvala sam Srbotrade imaju sličan, pa ću uzeti da dajem mm na silu, on to neće ali će sada morati.
Limuna ima sve manje, neće ga biti uskoro, nema odakle da se uveze, pričali su juče na kvantašu.

Solgar proizvodi sa stranog sajta su mnogo jeftiniji. Bas brzo stignu. Moji narucuju njima i meni iz Engleske. Sad naravno ne možemo da narucimo. ☹️

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:02:13)

Ja uzimam Solgar u mojoj apoteci koja ima najbolje cene u Bg, jeftnija je i od Srbotrejda, ali trebutno Solgara nema nigde. Ja sam se snadbela za naredna 3 meseca.

dunja RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:03:49)

Solgar sa cinkom je trenutno na veliko akciji u Srbotrejd, može i online da se naruči, oko 1000 dinara je.

princezica1 -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:08:31)

Pari nadamo se svi da nece biti na hiljade obolelih, ali moraju biti spremni bar veci gradovi za prihvat ljudi.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:11:06)

Mm je pre ove frke uzeo najobicniji onaj nas c vitamin. Nemam pojma ko proizvodi da li je galenika ili ko vec. Ja sam danas kupila limun, bas dosta, sramota me bilo da uzmem sve sto je ostalo [sm=smiley36.gif] ali cena je 199. Kupila sam i 10 maski. 100 din komad. Dele inace samo po 5 ali ja sam zamolila da li mogu da uzmem i za svekrvu. I babi sam odnela pet komada, nama ostavila 5, i imam ove iz kucne radinosti jedno 4 komada. Stavljala je sveki i gazu i svasta izmedju slojeva. Sta zna cak mi je i pouzdanija nego ove jednokratne, ali ja idem sa Sendi sad svaki dan do veterinara. Idiot nece da mi da da joj kuci dajem terapiju. Odlepila sam. Reko zasto me terate u ovoj situacijij da se setkam svaki dan kad ja mogu da joj dajem kuci terapiju??? Debil. Da vidi pacijenta. Reko pacijenta ja gledam svaki dan i znam odlicno da li je dobro ili lose.uf sto sam besna.
Sto kaze mili ovo je mozda bil za negativu. O tome da vec koji pt razmenjujem evre necu ni da pricam ajd dobro je da imam sta da razmenim.

U svakm slucaju opet smo nadam se opremljeni za nedelju dana iako cu ove nedelje ici svejedno svaki dan zbog Sendi kojekuda mogu svaki dan onda i u prodavnicu. A svaki dan perem ves kao nenormalna, Skinem se pred ulazom i nosim sve pravac u masinu. Komplet. I carape. PRebrisem sve sto donesem. I vocke perem u sodi bkarboni. I ne znam sta je jos bilo juce npr i kazem muzu "paranoja taken to the next level" [sm=smiley36.gif] majke mi kao ludi da smo.

vocicana -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:18:25)

Ljiso, kod mene isto tako od pocetka, sa pranjem, sikdanjem, luftiranjem, zato mi je i muka kada treba da izadejm, povraca mi se od ulaska u kucu posle.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:22:58)

e bas to. Cela procedura me izludjuje i za izlazak i za ulazak sto u kucu i iz kuce tako isto i u kola i iz kola jos sa psom

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:26:52)

Ljiso,a tuširanje i pranje kose?😀
Voci,sve to stoji,ali par hiljada ljudi zarazenih cemo sigurno imati. 

Ana RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:37:36)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Solgar sa cinkom je trenutno na veliko akciji u Srbotrejd, može i online da se naruči, oko 1000 dinara je.

Nema više. Ja sam pre neki dan kupila neki vitamin C, Ivančić i sin. U prahu, rastvori se u vodi. Trebala sam više kupiti, jbg.

Didy -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:43:19)

Jao, ja kad čitam sve vaše komentare, shvatim da uopšte nisam disciplinovana kao vi. Masku nemama. Prosto, nema gde da se kupi. Danas sam stavila šal preko usta, makar nešto. Rukavice ne nosim kad izlazim, ni nemam ih. Odeću ne perem čim uđem, ne vetrim, ne iznosim napolje... Ne ribam podove domestosom, nisam natopila otirač. Ono što unosim u kuću od namirnica ništa ne prebrišem. Kad čitam vaše komentare, ko da smo u dva paralelna univerzuma. 😁 Jesmo svi u samoizolaciji. Deca izlaze samo u dvorište, mm i ja (uglavnom samo ja) po potrebi idemo u nabavku (jednom u 2-3-4 dana). Oboje radimo od kuće. Sve što sam od dodatnih mera preuzela je samoizolacija, ruke sam i inače prala svako malo, pogotovo kad sam s ulice ulazila. E, da, mm ponekad prebriše kvake i šalt_ere, mada je po meni i to nepotrebno jer nam ionako niko ne dolazi, niti idemo igde. Imam još jedan vid samoizolacije - TV više uopšte ne palim. Prijaju mi ovi moji onlajn časovi uživo, pogotovo s decom, skroz se isključim iz svega s njima.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (26.3.2020 13:59:35)

Da didi mi smo u paralelnm univerzumu [sm=smiley36.gif] Negoja imam pitanje.Mogu hidrogen da koristim za dezinfekciju? Imam klasika onaj troprocentni. I recimo da ga imam "dosta" [sm=smiley36.gif] ne pitajte.

Didi ja gde god ovde krenem guzva je. Futog ima 50 000 ljudi verovali ili ne. Ustvari je skoro isto kao da si u gradu osim sto ljudi zive u kucama.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (26.3.2020 14:04:43)

IZVORNA PORUKA: Didy

Jao, ja kad čitam sve vaše komentare, shvatim da uopšte nisam disciplinovana kao vi. Masku nemama. Prosto, nema gde da se kupi. Danas sam stavila šal preko usta, makar nešto. Rukavice ne nosim kad izlazim, ni nemam ih. Odeću ne perem čim uđem, ne vetrim, ne iznosim napolje... Ne ribam podove domestosom, nisam natopila otirač. Ono što unosim u kuću od namirnica ništa ne prebrišem. Kad čitam vaše komentare, ko da smo u dva paralelna univerzuma. 😁 Jesmo svi u samoizolaciji. Deca izlaze samo u dvorište, mm i ja (uglavnom samo ja) po potrebi idemo u nabavku (jednom u 2-3-4 dana). Oboje radimo od kuće. Sve što sam od dodatnih mera preuzela je samoizolacija, ruke sam i inače prala svako malo, pogotovo kad sam s ulice ulazila. E, da, mm ponekad prebriše kvake i šalt_ere, mada je po meni i to nepotrebno jer nam ionako niko ne dolazi, niti idemo igde. Imam još jedan vid samoizolacije - TV više uopšte ne palim. Prijaju mi ovi moji onlajn časovi uživo, pogotovo s decom, skroz se isključim iz svega s njima.

Potpisujem ovo za casove. Tv se pali samo za crtace. Mm u 15 casova ukljuci konferenciju i to je sve.
Sto se tice higijene i dalje cistim kao pre. Ne dolazi nam niko. Podove domestosom ne ribam, a ni otirac nije mokar. Jedino sto ostavljamo jaknu i obucu u hodniku zgrade. Tu su nam bicikle, pa na njih okacim. Luftiranje je dva puta dnevno kao i pre.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>