|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
12.3.2020 19:46:31   
Ivanka 75
U Kini iman ovih slucajeva ali su to uglavnom povratnici iz drugih zemalja, kud li putuju vise nije mi jasno 👀

Kod nas kazu nema novih slucajeva, da se prekrstim, boze pomozi! Dok ne dodje opet neka zarazena budala odnekle... 

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 251
12.3.2020 19:48:34   
princezica1
Ivanka nisu jos otkrili ne znaci da nema. Pogledaj situaciju u drugim evropskim zemljama.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 252
12.3.2020 19:55:03   
Tiziana

user posted image

Direktna veza do poruke: 253
12.3.2020 19:59:36   
princezica1
Najezila sam se. Da li ce brzo nestati pitam se, ne deluje tako za sada.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 254
12.3.2020 20:30:11   
Misha i Ljisha
Neki djaci iz D skole su navodno bili izlozeni. Na testiranju su. D kaslje kao magarac i curi joj nos. Temp za sad 36.9

Direktna veza do poruke: 255
12.3.2020 20:41:48   
milicicak
Ajoj, Ljiso...

Ja sam danas bila u dm-u da kupim pelene i mleko,rafovi sa sapunima, vlaznim maramicama, kaladontom!, tecnosti za pranje sudova su bili prazni... Zavladala panika bas.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 256
12.3.2020 20:47:21   
pari
Ljišo, nadam se da je ipak sve ok...

Dete moje kume je isto bolesno sa visokom temp ali nije korona

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 257
12.3.2020 21:02:05   
Misha i Ljisha
Ja sam optimista. Mislim da jensako umorna i da joj je zato hladno. A nos i kasalj... to opet moze svaki virus... uciteljicanjenu grupi napisala ako deca ne dodju svima ce opravdati.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 258
12.3.2020 21:13:04   
vonavoj
Au,ljisho,a da li je bila izlozena? Nisam shvatila?

Tizi.znaci ne veryjem

Direktna veza do poruke: 259
12.3.2020 21:30:10   
Misha i Ljisha
Ne znam da li je. Djaci neki u njenoj skoli jesu. A ona s obzirom da je bila na medjunarodnom takmicenju u hokeju...ko zna.

Ovo jedna mama okacila:
Ovo je  poruka od moje drugarice Nine koja zivi u Milanu!Njen suprug je lekar i ima najdetaljnije informacije o virusu.
Procitajte!
Svim mojim prijateljima iz Srbije želim da objasnim sta se u stvari dogadja ovde kod nas u italiji i da ispričam sve informacije koje imamo tek nakon mesec dana a koje vi možda još nemate.To da je virus opasan samo za stare i bolesne ljude je LAZ koju su i nama servirali do pre 15 dana. Bolnice su PUNE mladih ljudi, sportista, a ne zaobilazi ni decu. Pacijent 1 (tako se naziva prvi oboleli čovek u italiji) ima 38 godina, fudbaler i maratonac, jak zdrav. Prvih 15 dana nije imao skoro nikakvih simptoma (malo bol grla i kasljucanje ma skoro ništa) i u tom periodu zarazio oko sebe stotine ljudi koji su zarazili njihove blizne i tako lancano. Posle 15 dana zdravstveno stanje se pogoršalo u roku od 24h sa prevsokom temperaturom i završio je hitno na reanimaciji,  intubacija i borba za život. Tek su nakon 3 nedelje njegova pluca počela samostalno da pumpaju kiseonik (i preživeo je zahvaljujući tome sto je bio zdrav i jak pre toga), i skinuta mu je intubacija ali je još uvek na intenzivnoj nezi. NE POSTOJI LEK ni TERAPIJA još uvek, nije tačno da je “obična prehlada”. Bolnice su nam sve pred kolapsom jer nema više ni mesta u intenzivnoj  nezi ni na reanimaciji. Nema više radnika (lekara i ostalog osoblja), svi rade po tri smene, padaju u nesvest od nemoći, pozvani su svi lekari iz penzije i studenti medicine da pomažu, prave se šatori ispred bolnica da bi negde smestili obolele...tržni centrovi se pretvaraju u privremene bolnice... lekari i animatori su prinudjeni da prihvataju bolesnike po godištu jer nema više mesta za sve! Ako imaš 50 godina i više, vraćaju te kući jer prihvataju samo pacijente kojima mogu da spasu više godina života. Ne radi se o panici nego o ozbiljnom virusu o kome niko još ništa nezna. Pacienti se dele na dve grupe : zaraženi i oboleli. Zaraženi su oni koji imaju Sars Cov -02 (i oni mogu da budu bez simptoma i da prenose ostalima) a oboleli su oni od Covid -19 od kojih 20% završava na intubaciji. Procenat smrtnosti se povecao sa 2% na 7%. Virus se zadržava na svim površinama i materijalima garderobe i prenosi se I do 2-4m distance, prema tome dovoljno je da pipnes klupu, kvaku, vrata, korpu u samoposluzi ili bilo šta sto je pipnuo neko ko je zaražen, da posle toga pipnes nos, usta il oči, i dobio si virus. Najviše se zadržava na glatkim površinama. Bolest je bifazna. Prva faza je ili bez simptoma ili blagi simptomi, druga faza strmoglavo pogoršanje u 24-48h gde pluca mogu potpuno da budu pokrivena virusom i nemogućnost disanja. Mi smo već u svemu tome,  jer su nam davali pogrešne informacije, i jer je imalo puno ljudi koji su “pametni” i “ne panicari”. Zato vam dajem sve ove informacije jer i vi dole nemate kao sto mi nismo imali. Lekari uče i skupljaju informacije  o ovom virusu SAD na trenutnim bolesnicima, isprobavaju terapije, otkrivaju kako reaguje, kako se razvija.. tek sad jer o ovom virusu niko do sad ništa ne zna, i uz pomoć kolega lekara iz kine koji su već kroz to prošli, skupljaju sve informacije koje prenose ljudima. Mi imamo svaki dan po 2000 zaraženih više, po 200 mrtvih više... od veceras je vlada donela odluku sve da zatvori osim apoteka i samoposluga. Po gradu je policija koja kažnjava zatvorom koga god nađje na ulici bez jako opravdanog i popisanog razloga sto je van kuće.po gradu smrkovima dizinfikuju ulice. Proglašena je zvanično nacionalna pandemonia. Čuvajte se i ne pravite se pametni i hrabri jel nije trenutak za to. Pametni ste ako se urazumte da ovaj virus ne bira godine i da volite i sebe i ljude oko sebe i da ih zaštitite time sto se vi nećete zaraziti jel se pazite.Volim vas sve iako sam daleko Vasa NINA

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 260
12.3.2020 21:34:00   
princezica1
Roditeljske viber grupe su danas pune slicnih obavestenja ili upozorenja. Menjaju se samo imena osoba koje ih salju.

Direktna veza do poruke: 261
12.3.2020 21:47:07   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Ja sam optimista. Mislim da jensako umorna i da joj je zato hladno. A nos i kasalj... to opet moze svaki virus... uciteljicanjenu grupi napisala ako deca ne dodju svima ce opravdati.

I treba da budes optimista. Iskreno se nadam da je samo kod nje umor. Nek odspava i ne salji je sutra u školu 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 262
12.3.2020 22:05:36   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: princezica1

Ivanka nisu jos otkrili ne znaci da nema. Pogledaj situaciju u drugim evropskim zemljama.

Kazem da danas nema novih slucajeva u mom gradu. Svesna sam ja da to ne znaci da ih nece biti... 

Direktna veza do poruke: 263
12.3.2020 22:06:42   
Misha i Ljisha
18000 privatno u lab analiza. Raspitala sam se. Kaslje bas jako. Nema temp. Nece ici u skolu

Direktna veza do poruke: 264
12.3.2020 22:31:48   
vonavoj
A na onaj broj ds pozoves i da je testiraju? Zar mora privatno?

A sta to znaci da ova poruka ide po viber grupama..ali drugi potpis?

Direktna veza do poruke: 265
12.3.2020 22:35:27   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

18000 privatno u lab analiza. Raspitala sam se. Kaslje bas jako. Nema temp. Nece ici u skolu

Ovo je pljacka! Strasno!
Ljiso, sacekaj do sutra, mozda je samo umor i prehlada

Direktna veza do poruke: 266
12.3.2020 22:41:03   
nata11
Od ovih poruka na viberu mi je 🤮

Ima neka 3 tipa i samo kruze. Te kao neka iz Italije, te ona sa simptomima ( kako ovi koje navode nosu tacni) i ona sa reklamom za vit C. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 267
12.3.2020 22:43:31   
Didy
Mene jako opterećuje sve ovo. Ljudi ni o čemu drugom ne pričaju. I ovde ova tema gori.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 268
12.3.2020 22:45:18   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: nata11

Od ovih poruka na viberu mi je 🤮

Ima neka 3 tipa i samo kruze. Te kao neka iz Italije, te ona sa simptomima ( kako ovi koje navode nosu tacni) i ona sa reklamom za vit C. 

Uzas..to je sve laz.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 269
12.3.2020 22:53:13   
Misha i Ljisha
Nemam nesto poverenja u taj br. Odnosno mislim da ce mi zvanje tog broja znatno zakomplikovati zivot mnogo vise nego 18000. Dobra stvar je od kad je zaspala nije kasljucnula. Tako da z sad... to je to. Realno imala je gde da se zarazi. Svi smo. P najmanje on jadan kao u karantinu al dzaba kad se mi ostali krecemo. Nisam opterecena ali jesam zBrinuta. Kazem.mm P je kinuo 5 puta. Samo smo se pogledali. Nije nikom svejedno

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 270
12.3.2020 23:01:52   
princezica1
Smesni su sa tim otkrovenjima na viberu. Da ste cule govor vodje pre 3 sata samo. Predizborna kampanja na racun korone.

Direktna veza do poruke: 271
12.3.2020 23:10:31   
Ivanka 75
Meni na messenger salju snimak nekog naseg iz Italije, nisam ni odgledala do kraja. Sve same apokalipse.

Opetcu da popijem bensedin. 

Direktna veza do poruke: 272
12.3.2020 23:28:36   
Sanjica26 RR
Ma daj Ivanka relax. Zaposli mozak necim. Citaj knjige, gledaj filmove. Ja vise nista ne citam po drustvsnim mrezama. Poruke koje mi salju samo ignore. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 273
13.3.2020 0:12:52   
Ivanka 75
Po gradu zahtevaju, pisu peticije dazse zatvore skole do daljnjeg. Riditelji ne salju decu  u skolu. Nimalo naivna situacija.

Deca dolaze sa maskama, ja im prskam sredstvo za dezinfekciju pre ulaska u ucionicu. 
Shvatam ja da smo mi kao skola jezika izolovana sredina ali ipak... Ne mozes pobeci od  realnosti ni da hoces. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 274
13.3.2020 6:14:54   
Misha i Ljisha
Krenula sam s maskom na posao. Zbog drugih. Za svaki slucaj. D se probudila jutros oko 4 zbog kaslja i suvih usta da pije vode. Temp stoji na 36.9. Plasim se ipak to nije njena temperatura. Njena je 36.3.

Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here