dunja RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/19[chat] (19.12.2019 16:27:19)
|
Ja iz prve ruke da vam kažem da je CR u spinalnoj mnooogo lepši od onog u totalnoj :) Probala oba, i oba puta VTO bebe. Jedino što sam pre neka 2 meseca trnula, ruke, noge, ne zna se od čega, neurolog kaže da nije od epidurala u spinalnoj, jer je puno vremena prošlo (porodila se pre 9,5 meseci). Ali eto da ipak spomenem i to, jer to trnjenje je nešto najstrašnije što doživeh u životu (a prošla sam puno toga, nekoliko operacija, neuspešnih VTO itd baš onako pozamašna biografija kou doktori obično prokomentarišu, sa jaooo, ne videh još ovoliki "dosije"), trajalo je skoro dva meseca, i toliko gadno je bilo, da nisam telefon mogla da držim, a kamoli bebu. Ali eto, kažu da nije od spinala ...nssam htela da vas uplašim zaista, meni je i dalje taj osećaj kada videh bebanu, čim su je izvadili iz stomaka, neopisiv, beskrajno čudesan i nestvaran [sm=smiley27.gif] I da napomenem da imam 43 godine, i povišeni pritisak imala poslednji mesec obe trudnoće, ali opet, moj dragi dr. je bio za spinal ovaj put. Kada sam ga pitala zašto spinal, rekao je samo - da sam ja keva, uvek bi birao spinal, i to je presudilo, a imala sam samo 30 sekundi da odlučim, jer su me pitali na samom ulasku u salu da izaberem vrstu anestezije, pre toga nismo pričali o tome. Na prvom porođaju taj isti dr, nije bio za spinal, ne znam zbog čega, isto sam imala povišen pritisak, jedino što sam tada davala sebi fraksiparin, a u drugoj trudnoći nisam, to ej jedina razlika, pa moguće da je zbog toga, davno je bilo. IZVORNA PORUKA: blizanac2 I meni je to nekako zastrasujuce, budna dok mi burljaju po stomaku. Mada imam par zena oko sebe koje su sa spinalnom i odusevljene.. Imam jos vremena da razmisljam o tome, u principu jedino me brine ta nemoc posle, a moras da brines o bebi, pa dojenje i grudi.. A sigurno je vama sto vec imate decu jos teze, u smislu obaveza.. IZVORNA PORUKA: Beca.t Prošli put sam bila u totalnoj, i to je stvarno ok jer nemaš pojima šta se dešava. Malo je priprema i posle buđenje, kao za klasičnu operaciju pa je u tom smislu sigurno lakše sa spinalnom. Miislila sam se ovaj put, videću šta dr kaže, ali mislim da ću u totalnu jer nemam snage da slušam kako me seku, itd a ja budna....joj to mi je nekako čudno. Meni je i prošli put dr rekla da zbog VTO preporučuje totalnu jer tu može da bude malo zahteviniji porođaj. I jeste bio, izgubila sam malo vište krvi i bilo je nekoh naslaga u materici zbog silnih hormona, i tako...ma bolje da sam spavala. Ali znam da žene mnogo lepo podnesu spinalnu i bude im super. Sada mi je strah da li ću da se probudim....eto uvek nešto ima. I mnogo se više plašim nego prvi put jer imam dete koje me čeka kod kuće..mislim da je i to logično. I naravno stalno ona misao, samo da je sve ok sa bebom. [sm=duda.gif]
|
|
|
|