Dora89 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (17.10.2019 11:15:23)
|
Marushka, sad sam zaplakala čitajući tvoji poruku. Proći će, draga. Nikad nećeš zaboraviti tu bebu takvu kakvu si je videla, i uvek ćeš se sećati da si nekad davno imala ćerku, ali živećeš normalno. Brz oporavak ti želimo! Lesli, mnogo mi je drago što su ti moji saveti pomogli. Nisam znala da je taj post bio tako edukativan. Baš si me obradovala! Samo što sam posle pročitala Marushkinu poruku, pa se sad ne radujem toliko, inače mnogo volim ako nekome bilo kako mogu da pomognem. Žene, pustite tu malograđanštinu, da vas neko ocenjuje da li ste se namučile ili niste. Nije to izbor, tipa hoćeš silikone ili nećeš, nego lekar tako proceni da mora i kraj priče. Ja sam birala vaginalni porođaj, doslovno birala, jer sam imala dijagnozu koja indikuje CR, ali je dr smatrala da može sve dobro da prođe prirodno, i pitala me da li bih pristala da probamo vaginalno, pa da idem na hitan carski ako zapne, i ja sam pristala. Porodila sam se vaginalno sa epiduralom, sve je prošlo dobro, i moje mišljenje je da mi je porođaj bio lakši nego da trpim sve posledice CR. Sa epiduralom, naglašavam, i uvek bih ga tražila. Mučile se ili ne mučile na porođaju, rezultat je isti i to je najvažnije. A mukama na porođaju neka se hvale one koje nemaju čim drugim da se pohvale.
|
|
|
|