|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 05/19 [chat]
20.5.2019 17:33:34   
vonavoj
Obisla sam i fizijatra i neurologa,niko nists specijalno nije rekao za ovaj bol...dao mi neki lek na K,da pijem 2 puta dnevno,od njegs mi srce preskakalo..

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 976
20.5.2019 17:34:56   
vonavoj
Inace,masirao me jastuk,namazala sam mg gel, deca poludela u kuci, m raste temp,a mm nece jos skoro kuci..gledam da se ne srusim..i dalje me sve boli.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 977
20.5.2019 17:39:24   
flamingos

IZVORNA PORUKA: kamičak

Hm kako znas da imas migrenu ako ne ides kod neurologa
Napisah ja da sam išla kod neurologa i kakvu mi je terapiju prepisao.Tako da znam da imam migrenu i to već nekoliko godina

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 978
20.5.2019 17:41:36   
kamičak
Pitanje nije bilo tebi upuceno..

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 979
20.5.2019 17:46:55   
flamingos

IZVORNA PORUKA: kamičak

Pitanje nije bilo tebi upuceno..
Izvini kamičak,ja mislila meni,ha,ha,ne zameri.Gledam šta bi,gde sad pogreših?

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 980
20.5.2019 18:34:47   
Sanjica26 RR
Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 981
20.5.2019 18:39:24   
flamingos

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac
Nema da brineš,prekidam o lekovima.Pozdrav.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 982
20.5.2019 18:57:53   
vocicana
Sanjica lepo pise, molim vas pisite u sto vise razlicitih tema.
E da, imam novosti, da sam sinoc htela da se slognem. Odemo na taj rodjendan u igraonicu, o kome sam pisala u temi, moj sin nakon sat i po, posto me ni jednom nije trazio u medjuvremenu, dolazi do mene i zove me da odem tamo. Seo je za sto, ja molim da bilo sta pojede, on se drzi za levo uho i suza suzu stize. Ja pitam da li ga boli, on kaze DA. Ja da verujem nisam mogla. Prvo laringit, jedva se malo opasulji od kaslja, sada, upala, i to ne levog nego i desnog uha. Odmah je odveden u dispanzer, nocna, antibiotik i brufen pp. Jutros i sinoc bez bolova. Odvela sam ga u vrtic. Bio je odlican.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

Direktna veza do poruke: 983
20.5.2019 19:26:02   
kamičak
Dete sa obostranom upalom uha (pod brufenom i antibiotikom) je bilo u vrticu?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 984
20.5.2019 19:31:23   
vocicana
Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 985
20.5.2019 19:36:40   
vocicana

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu.

A da, nisam nista radila napamet, pitala sam pedijatra, da li smem ili da otvorim bolovanje, rekla je ako je dete dobro i nema bolove do jutra, mozete jer nije febrilan. Tako da sam je poslusala, pitala malog da liga boli uho, rekao je ne i dobro je spavao, tako da nisam mnogo razloga imala da razmisljam.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 986
20.5.2019 19:47:48   
kamičak
Jos ne mogu da verujem sta sam procitala. Izjava pedijatra me je sokirala.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 987
20.5.2019 19:54:22   
Maslacak15
moja deca ostaju kuci iskljucivo i samo ako imaju temperaturu. I ja mislim da je to u redu... Iskreno bez temperature ih ni ne vodim kod lekara.
Svako radi kako misli da je najbolje ali moje je iskustvo da se "gvozdje kuje dok je vruce" a imunitet se gradi ranim izlaganjem patogenima. A ne izolacijom i drzanjem u sterlinim uslovima. Nisam sujetna i sigurno bih korigovala moje ponasanje da sam imala utisak da radim pogresno. Moji su usli sa 12 meseci u kolektiv, u kontinuitetu 8 h dnevno. Bilo je upala uha, stomacnih virusa sarlaha i kojecega kao i kod sve dece ali ne mnogo. I sto je najbitnije svake godine je bilo sve bolje i bolje. Evo Najstariji je , prvi razred ove skolske godine odsustvovao 2 dana. I S je da kucnem super. Videcemo kako ce A da se bori, ona je tek krenula u martu u vrtic ali za sad nije izostajala. A inace je od 5 nedelje, silom prilika, svaki dan bar sat vremena provodila u javnom prevozu po tramvajima vozovima i metroiuma da sam se hiljadu puta pitala kako nije dobila sugu. Mozda joj je i pomoglo. Ne volim o tome ni da pricam ( malo sam sujeverna) haha sigurno je i individualno do imuniteta ali ja nemam utisak da to produzeno tetosenje u kucnim uslovima necemu sluzi.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 20.5.2019 20:08:11 >

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 988
20.5.2019 19:57:40   
vonavoj
Upala uha nije prelazna..i ja sam moju decu vodila..nemaju temp,sline.samo upala..Voci,a gde ti je muz,nisam ispratila?Inace,pece me zeludac...u 5h je opet imao 39..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 989
20.5.2019 20:20:13   
Sanidej
Uh dobro je. Ja sam bila ubedjena da su virusi i bakterije, poput streptokoka, prelazni. Bolesnu decu nisam slala u vrtic, zbog njih samih i da se ne razbole druga deca. Blesavo od mene, tetosila sam ih kod kuce umesto da ih "celicim".

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 990
20.5.2019 20:25:09   
vonavoj
Koke jesu prelazne.😂ali od njih nije upala uha.

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 991
20.5.2019 20:25:17   
Maraj
Gde ste mame. Ne stigoh da cam se javim za vikend. Danas mi dan proleteo. Jos mi vaspitacica opet digla pritisak. Pisala sam u temi...i tako...sve u svemu ja popih pola bromazepana. Toliko me vise ta zena nervira.
Skoro procitah post na fb koji otprilike glasi
"Cutanje nije zlato,cutanje je cir na zeludcu i visok pritisak ".
Mislim da nista pametnije nisam procitala u skorije vreme

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 992
20.5.2019 20:30:10   
Sanidej
Najcesci izazivac bakterijskih upala uva kod dece-streptococus pneumoniae. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 993
20.5.2019 20:47:11   
kamičak
Sanidej, pravo u srz problema!

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 994
20.5.2019 21:40:41   
Rosita
Vece. Evo zavrsi se konačno. D je slučajno klepio N kolenom ispod oka. Onolika mu šljiva 🙁. Plača na pretek. Sređuj i smiruj N, s onda i D.

Sve se slažem sa maslačak. N je izložen svemu o svačemu i neka je. Slušala sam onu emisiju sa Nestorovićem što nam je ivanka preporučila. Manimo se sterilnih uslova!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 995
20.5.2019 21:41:49   
flamingos
Laku noć želim svima.Sutra rano ustajemo.Budite mi dobro,mališani da budu zdravi,a i vi sa njima.

(odgovor članu kamičak)
Direktna veza do poruke: 996
20.5.2019 21:46:44   
Filadendronka
Dobro vece mamite! Uhhh danima deca bolesna. Von, Voci, Ljiso, drzite se! Inace takodje smatram da je za decu najbolje da budu u kolektivu maksimalno moguce, jer svaki prekid/povratak je nova pretnja za njih. Jedino kad je dete stvarno bolesno treba reagovati iskljucivanjem. 

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 997
20.5.2019 21:50:51   
Duškić
Moji zaspali, sin slinav naravno bas mu smeta kad spava.
Ova kisa opet pada.
Hm. Da sredim jos po nesto pa i ja da spavam.

Direktna veza do poruke: 998
20.5.2019 21:57:24   
Maslacak15
vrtimo se u krug. Moja deca su tokom prve godine, pre nego sto su krenuli u vrtic dobili tri doze prevenara... prema tome nisu nikome sirili pneumokoke. Kao i MMR, pre nego sto su usli u kolektiv. KAo i vakcinu protiv meningokoka. Isto pre ulaska u kolektiv. A vakcinisani su i protiv influenze, svake godine.
Najcesci izazivaci bolesti kod male dece su kojekakvi virusi. Kad imaju temperaturu bolesni su sede kuci. Kad nemaju, idu u vrtic. Kod obicnih prehlada ili kod antibiotika vazi pravilo , 24 h bez temperature pre povratka u kolektiv, kod stomacnih virusa ( oni su nesto duze zarazni) 48 h bez simptoma. To su crno na belo ovde uputstva vrtica koje smo dobili. I ja to postujem. Prema tome niko ne salje bolesnu decu u kolektiv. Ali dete koje slini nije automatski bolesno.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 999
20.5.2019 22:01:34   
Filadendronka

Potpisujem. 
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Ali dete koje slini nije automatski bolesno.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here