RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 18:34:19)

Jao...a komsije preko puta nas kupili neko kuce. Kaze mm da je pticar. Ja se ne razumem. Nego, ne da to kuce laje ispred nasih vrata. Ne znam sta da radim. Proslu noc u 22h. Dan pre u 21h. Budi mi decu. Bas piz..m. sad skontah da sam mogla i u onu temu o komsijama

milicicak -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 18:39:30)

Lesli, meni je najblizi parkic onaj kod Hrama. Ceo kraj je ceo dan blokiran a sad mi mm javlja da mu ne daju da udje u ulicu! Em je na poslu od 7-18, em ga sad zezaju da dodje kuci!
Beba se danas prvi put okrenula sa stomaka na ledja 😁

lesli -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 18:39:52)

I vec je budna. Odoh da se obesim 😕Nisam uspela ni da se ispumpam kao covek, a eto nje...

lesli -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 18:42:46)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Lesli, meni je najblizi parkic onaj kod Hrama. Ceo kraj je ceo dan blokiran a sad mi mm javlja da mu ne daju da udje u ulicu! Em je na poslu od 7-18, em ga sad zezaju da dodje kuci!
Beba se danas prvi put okrenula sa stomaka na ledja 😁

E mili bas bezveze...Sutra isto najavljuju lep dan. Iskoristite ga.Bravo za V!
A ja o svojim komsijama bolje da ne pisem. Budala iznad nas. A i ovi ispod nas izgleda nisu bolji...

emicaa -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 19:37:31)

Preselite se u temu komsija,pa cu i ja napisati koju lijepu rijec o svojim 😂

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 21:52:40)

Mili, bravo za okretno dete 👌
Mi se uspavljujemo. Jednu sisu sisa, sa drugom se igra, majko mila😁
Mislim slično kao i maraj. Ako razvoj teče normalno, ne treba se opterećivati. Pinceta hvat ide, koliko znam, malo kasnije. Biće graška u tanjiru i komada i spontano, ne mora da trebi 😉. Naravno da podržavam stimulaciju, ali ne i krajnost, osim ako nema posebnog razloga da se baš nešto vežba. Batke je super oduvek bio :)

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 21:55:36)

Da, evo vidim 9+ pinceta hvat. Ja sam nešto mislila 10+. Svejedno, malo ovamo- onamo, nuje strašno.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:23:14)

Dobro vece.
Rosi ne brinem se mnogo. Pri tom P sutra ima punih 9 meseci. Ali poredivsi ga sa D u sitnoj motorici on zaostaje spram nje. Ali zato prednjaci sa krupnom. D je bila vrlo razumna beba. Bas bas. A on mi je jos totalno nerazuan uplaseni bebac. Kad pogledam snimke sta je D znala sa 8 i o meseci. Sve mi neverovatno. Znala je na lutki da pokaze oci usta i nos kad je pitas. Jednom sam je pitala gde zeka pije vode (sad kad ste spomenuli) a svekrva joj to pokazala prethodno. Ona uzela plisanog zeku i stavila mu njuskicu u njen dlan. Neverovatna je bila zaista. A to sa prsticima i sa skrabanjem ma svasta. Ali ona nije puzala nije se pentrala i td itd. Drugaciji su. Ali da se deru oboje vala dernjaju se. Evo vec trece budjenje u dreci veceras. Kaze mm "a da mi njega nadrogiramo dento i dormikindom"😂😂 

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:34:56)

Sećam se tačno da je D sve to znala, da si pisala. Ja nešto ne znam tačno šta je D kad znao, zaboravila sam :(, baš mi žao, na detalje mislim. Ali sa njim sam puno više radila tj. smisleno mu pričala, sa N sve usput. D je dosađivao i non stop privlačio pažnju ( i dan danas usta ne zatvara), a N kad je podmiren zna i sam da puže, zaigra se sa nečim i ne tera te stalno da nešto radiš. A kad sedeš da mu pokažeš nešto on tako zahvalno to sluša. Duša mala. Ali zato su noću isti. Dreka, vriska, e to što kažeš isto, isto.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:45:33)

Rosi, tako je to sa drugim detetom.

Ja sam bas premorena, ali evo zavrsavam nesto, pa cu da se ususkam. Mozda nesto malo procitam uz moju magicnu lampicu. [sm=smiley1.gif]
Sofi sutra ostaje kod kuce. Ucinila sam mm da ne mora da ustaje rano i da je vodi. Ali svakako moram T u skolu ja da vodim. Ako bi je vodio ona bi barem 45 minuta bila ranije u skoli. I kako okrenes opet ustajes.

Danas me je mm obradovao jagnjetinom. Pominjao je stalno cuveno mesto u Mladenovcu "Dascara". On inace ne voli pecenje, ali to mu se jako svidelo. I doneo mi je. Posle mi se zahvaljuje drugarica jer je i nju muz obradovao. MM mu je predlozio ako hoce i on ženi da uzme.

T je danas isprobala dva instrumenta u muzickoj i odusevljena je violoncelom. Sa takvim zarom je pricala. Videcemo.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:45:41)

Zeneeeee prihvaceeeen raaaad 😀😀😀😀 onaj sto smo poslali u december...juhuu...ne verujem....juhuu
Mili Bravo za vucka!!! Moja A je savladala pincet grip i to me izludjuje. Sad ide i glumi mravojeda tj skuplja mrve i sve trpa u usta🙄🙄a ja pored 3 deteta nisam u stanju da sredim da nema trunja i mrva. Jos samo dva meseca pa idem na posao- u nauci je Spas.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:50:05)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (17.1.2019 22:59:27)

Vece. Ja u krevetu. Muz u krevetu. Deca u krevetu. 
Sto se razvoja grube i fine motorike tice, meni je Kika tu bila apsolutni sampion do sada ( rodih joj sad ostru konkurenciju cini mi se 😁) kazu da mladja deca zure za starijima....Ko je pisao da joj se mala beba brzo budi? Ako ima manje od 4 meseca, pokusaj sa swadlingom - to ti je ono umotavanje bebe kao kifla. Ja umotavam u pamucnu pelenu da je nebi pretoplila ali radi posao. Duze spava. 

lesli -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 1:13:25)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Sad ide i glumi mravojeda tj skuplja mrve i sve trpa u usta🙄🙄... Jos samo dva meseca pa idem na posao- u nauci je Spas.

Maslacak legendo 😁Cestitke za prihvacen rad!🙂

milicicak -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 4:49:35)

Maslacak, bravo za rad 👍 svaka cas_t!
Ja se sa mini bubom mnogo stvari ne secam, znam samo da je zivotinje jako rano naucila i da joj je dosta dugo trebalo da se okrene. Ovaj mali hoce da sedi, dize se iz ljuljalice i iz narucja pa je borba kad ga vracamo. Opet je lose spavao a ja imam predavanje danas, bice dobro ako ne zaspim 😀

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 6:56:29)

Jutro
Mili sto ti nocu vilenis
Maslacak [sm=bravo.gif] za rad
Ja nemam nesto potrebu da uporedjujem decu. I ne volim to. Deca su nam zdrava i svako se individualno razvija do neke 7.god
Evo moja S se okrece samo na desnu stranu. Na levu se okrene samo kad joj ja pomognem. Pa jel sad treba da panicim zbog toga. Savladace i to spontano

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 8:59:15)

Dan vec! Priblizila sam krevetac krevetu i kad se peobudio dala mu ruku.u pola 2 je vec pio mleko,u 6 budan..Sva sam ukocena,masaza mi fali, Ana kao i tebi,da me samelje..ne relax😁

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 9:10:25)

Von i ja sam ukocena. Desna ruka u ramenu....
Nego jeste ti i tvoja sestra na avataru [sm=smiley1.gif]
Mislila sam da su ti deca al znam da nisu blizanci[sm=smiley1.gif] pa mi sad pade na pamet da nisi ti i tvoja sestra

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 9:13:56)

Da,da..sestra i ja.

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 9:24:58)

[sm=smiley1.gif] bas divno.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 10:36:43)

Dobar dan. Noc prosla solidno, skontala sam da moram bebu da podizem na pola flasice da podrigne, onda lepse jede i manje je muce grcevi. Ko kad sisaju pa posle jedne sise.... Ovde se inace sprema kisa a ja sam bas htela da vodim malo bebu napolje u marami... Kika mi jako mrljavi sa jelom. Jede ona kolicinski dovoljno, ali to trajeeeeee i trajeee. Sinoc je jela sat ipo vremena 😒 odlepila sam. Zagleda se u jednu tacku, pa se igra sa prstima, pa mi prica sta je bilo u vrticu ( a moram da pazim da je slusam da ne bude da je zapostavljam zbog bebe) itd. Odlepicu. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 10:53:36)

Jance,i ja sam M podizala na pola..da ne bi i bljuckao..I moje su spore na hrani..uzas,pa kad krenu da ustaju sa stola..

AnaTamara -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 10:53:51)

Jance, imam jednu takvu, poludeh zbog toga, sat i po do dva, nije bitno sta jede

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 11:34:33)

Kontala sam da je zbog recimo pileceg belog - ne boli jer je suvo pa mrljavi. Ali ovo nije ni mrljavljenje nego jednostavno sedi na pola a na pola stoji, prica, igra se..... pa malo jede okvirno stavi jedan zalogaj kad je podset_im da jede... nevezano za vrstu hrane. A ja pored toga bebu na rukama, sa Ogijem oko domaceg.... da ne spominjem sve ostalo po kuci kao sto su sudovi ili suv ves koji zajedno cekaju neka bolja vremena 

lesli -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (18.1.2019 12:17:51)

Dobar dan svima. Mi se vratile iz set_nje. Toplije je nego juce, ali je tmurno i padne tu i tamo neka kap kise. Juce sam udarila sprint i crkla, tako da je danas bila laganica. Ona jos uvek spava u kolicima, ja se druzim sa pumpom...Posle da je nahranim pa da ja sebi spremim rucak. Govedju supu imam. Moram da smislim sta cu uz to. Verovatno filete pastrmke iz zamrzivaca i salatu :)
Lep dan svima 🤗

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>