|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 12/18 [chat]
20.12.2018 14:59:47   
milicicak
Von, nasa dr kaze da se kod beba ne vazi merenje T posle spavanjq, sisanja i kada su uznemireni. Ako tad bude povisena, onda raskomotis dete, skines pelenu pa ponovo izmeris... Izes ga, V je u ponedeljak imao u jednom trenutku 37,6 a 45 min kasnije kod dr 36,3 i tolika mu je bila ceo dan.Prati i nemoj obarati ispod 38, bar ja ne bih. Nadam se da mu nije nista
Mini buba sliniii i zali se da je boli uvo kad podrigne. Mada je raspolozena.
Ovaj mali nikako da sastavi vise od 30min spavanja, ceo dan se u krug uspavljujemo i budimo... 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1001
20.12.2018 15:02:47   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: milicicak

Von, nasa dr kaze da se kod beba ne vazi merenje T posle spavanjq, sisanja i kada su uznemireni. Ako tad bude povisena, onda raskomotis dete, skines pelenu pa ponovo izmeris... Izes ga, V je u ponedeljak imao u jednom trenutku 37,6 a 45 min kasnije kod dr 36,3 i tolika mu je bila ceo dan.Prati i nemoj obarati ispod 38, bar ja ne bih. Nadam se da mu nije nista
Mini buba sliniii i zali se da je boli uvo kad podrigne. Mada je raspolozena.
Ovaj mali nikako da sastavi vise od 30min spavanja, ceo dan se u krug uspavljujemo i budimo... 

tacno tako i ja i kazem mm dane panici bezveze

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1002
20.12.2018 15:09:21   
Maraj
E pa von moguce da mu je od spavanja povisena. Ja S merim T u uhu. I naravno na toj strani na kojoj lezi, T u uhu bude povisenija

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1003
20.12.2018 15:13:26   
vonavoj
Pa da,ne panicim..mericu mu pre nego sto odemo do dr. Ali spala mu je sigurno,pipam ispod pazuha..ne mogu opet u guzu,bem ti toplomere.. moguce da su zubi,balavi..

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1004
20.12.2018 16:54:22   
pari
Ja se evo isfenirala. Sad ćemo da kitimo jelku iako se sledeće nedelje selimo ali nema veze, lepa mi je jelka i lep mi je taj čin. Sutra M Iima priredbu, verovatno ću se rasplakati kao i svake godine. Nadam se da ćemo u subotu doći na rr deda mraza s obzirom da nam dolazi brat od mm sa porodicom iz Holandije, viđamo se dva puta godišnje samo na dan,dva.

Kako se držite mame sa bolesnom dečicom? Sanjice? Von? 

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1005
20.12.2018 16:55:15   
Maslacak15
samo da znate, ako se meri oralno rektalno ili u uhu temperatura nije povisena ako nije iznad 38. U uhu cak 38,3. Moj muz me je non stop ismevao kad mu pomenem 37,5- E sad u mnogo slucajeva 37,5 ispod pazuha jeste negde oko 38 oralno ili u uhu.... Ali je ispod pazuha stvarno toliko neprecizno i podlozno greskama da ne vredi. Ja sam tu lekciju naucila pre nego sto sam dobila decu, kad sam pocela dad merim bazalnu. I od tada ne merim nikad vise ispod miske. Decacima sam merila rektalno dok su bili bebe, sad smo kupili usni.... i ispod 38 ne smatram temperaturom.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1006
20.12.2018 17:04:39   
IvanaSK RR
Ja nikada ni jednom detetu nisam merila bilo kako osim ispod pazuhauser posted image
Pari, nadam se da ces uspeti doci u subotu. Volela bih da te upoznam user posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1007
20.12.2018 17:09:02   
Ana RR
Ja imam taj za uho i dobro si me podsetila, Maslačak, kako se meri user posted image skroz sam zaboravila a znala sam dok je bio beba koje vrednosti spadaju u temp a koje ne.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1008
20.12.2018 17:15:53   
Maslacak15
ja sam se raspravljala sa njim dok nisam licno videla da x puta tokom meseca u lutealnoj fazi imam i ujutro 37,1 i 37,2 kao i predvece jel je temperatura visa uvece neko ujutro. Bez toga da sam bolesnauser posted image user posted image . A merila sam bazalnu skoro tri godine stalno, mogla bi romane da napisem o tome. Onda sam odustala od te tvrdnje da je 37,3 temperatura suocena sa dokazima. E sad moram da priznam kad im izmerim 37,8 ili 37,9 u uhu ili rektalno nisam bas ubedjena da je skroz normalno stanje ali negde mora da bude granica. Temperatura je samo preko 38.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1009
20.12.2018 17:22:38   
Sanjica26 RR
Pari, povracala je cim joj je skocila temperatura. Samo slajm je izbacila. Uopste ne smrdi. Ja sam je kupala, posto joj je i kosa bila umazana. Sad je zivnula cim je pala temperatura.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1010
20.12.2018 17:36:09   
Rosita
I moj dečak skroz zaribao :(. Bili kod dr, terapija pulmikort 5 dana, narivent sprej. Evo, neplanirano izbacih 2000 iz novčanika. Samo da budu dobro!
Inače, tražim da neko bude sa D da bih ja došla sa bebcom. Ali nema nikog. Komšinica otputovala, rođaka radi... 

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1011
20.12.2018 18:06:47   
Maraj
Jao svi zaribali...
I meni S kaslje. Verovatno joj se sliva niz grlo...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1012
20.12.2018 18:16:35   
IvanaSK RR
Rosita, ni ti nećes moci? :(
Pulmikort nisi mogla na recept da dobijes?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1013
20.12.2018 18:20:24   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Rosita

I moj dečak skroz zaribao :(. Bili kod dr, terapija pulmikort 5 dana, narivent sprej. Evo, neplanirano izbacih 2000 iz novčanika. Samo da budu dobro!
Inače, tražim da neko bude sa D da bih ja došla sa bebcom. Ali nema nikog. Komšinica otputovala, rođaka radi... 

Neplanirano i ja danas. user posted image Ma, uopste se vise ne nerviram zbog toga. Samo da budu dobro. Drzite se Rosi.
Odoh da se spremim. Vodim T u muzicku. Pripreme za koncert.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1014
20.12.2018 19:29:09   
mama Jo
Pre neki dan sam sizela sto su digle stan naopacke, a sad evo kad su dva dana prehladjene i nervozne samo sam u fazonu- ma sve im je dopusteno samo da budu dobro....

,,Carpe diem"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1015
20.12.2018 19:53:00   
milicicak
Bas ima puno bolesne decice, da sto pre ozdravite svi.
Ja proglasavam temperaturu u zavisbosti od opsteg stanja 😁 ali mi je za V vec 37,5 alarm. Sta cu kad sam istraumirana.
Za mini bubu tolerisem i 38 ako je dobro raspolozena. Danas je ceo dan neraspolozana pa sam je vec sa 37 poslala u krevet na kljukanje cajevima i odmor.
Inace, ja se sa 37,3 rastajem od zivota a mm tek sa 38 primeti da ima temperaturu. Ah, ta divna varijabilnostn😁
I temperaturu merim aksilarno oboma mada kad se uspanicim V merim i rektalno.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1016
20.12.2018 20:22:36   
suzi kju
Dobro vece, zaista je puno bolesne decice, brzo ozdravljenje vam zelim.Ivana j akoliko znam pulmikort ne ide na recept. Ja sma mrtva umorna, toliko me ovaj posao iscrpi, kao samlevena dolazim kuci. Deca puna energije, jedva me docekale a ja kao mrtav konj. No nekako pronadjem snagu i energiju za njih uvek, mi smo mame zaista majke kraljice, to mi i muz cesto kaze u poslednje vreme. 

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1017
20.12.2018 20:43:40   
IvanaSK RR
Ja sam dobila Pulmikort i Berodual na recept,zato pitam.
Mi smo pregrmeli tezi period pa smo spremni za subotu.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1018
20.12.2018 21:00:22   
vonavoj
Da se prijavimo u klub.hemomicin i berodual inhalacije.šišti i ima cepove u grlu i konjuktiv.u oku....38.6 temp..desni nateceni..

Direktna veza do poruke: 1019
20.12.2018 21:01:28   
vonavoj
Ja nisam berodual na recept dobila..

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1020
20.12.2018 21:04:10   
mama Jo
O, nadam se da cemo se sutra svi javiti sa boljim vestima. Evo spava od pola 9 i vec 3 puta se budi, ne cujem joj nosic ali je probudi nesto i onako gadljivu facu napravi kao da joj se slije negde u grlo pa je gusi.

,,Carpe diem"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1021
20.12.2018 21:20:12   
suzi kju
Berodual znam da ide samo na dg astme, a ako si ga dobila onda super, a pulmikort msm da nije na pozitivnoj listi.Ivana i mi smo pregrmeli, prestali da kasljemo tako da se, nadam se, vidimo prekosutra. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1022
20.12.2018 21:26:13   
IvanaSK RR
Suzi, mozda je drugacije na VMA? Jedino fiziološki nisam dobila na recept user posted image . Von, drzite se i vi!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1023
20.12.2018 21:31:48   
Misha i Ljisha
Von M ti sve to dobio?Joj sad pred kraj godine svi nasli da se izredjaju. Mm odveo D u deciju bolnicu. Glupirala se po kuci. Radila zvezdu i nije se dobro docekala.natekli joj prstici na nozi i malo ima otoka i sa strane. Nadam se da nije nista slomila. Mada ja sam tako 2011 u januaru okliznula se na salasu. Bile mi.moje drage komsinice na partiji lore. Jele pile. I hop ja na snegu napolju se okliznem jer sam isla da vidim cicka mog macka. Natekla mi noga haos i kao ma nije nista. Sutradan dolazile komsinice da me obidju i da mi naloze vatru jer ja nisam mogla i mama i tata mi se najavilo da ce doci da me vide. Kad su dosli i kad su mi videli nogu....tata hteo u top da me stavi. Namestili mi.longetu do kolena a posle sam dobila i gips a slomila sam neku malu koscicu u stopalu. Belaj iz gluposti. Tako sad i ovo samo se nadam da nije nista slomljeno kod nje. Srce moje. P spava. Valjda ce nocas lepse spavati da avi dusu odmorimo

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1024
20.12.2018 21:31:58   
vonavoj
Dve drzave,svuda drugacije..A on 500din.a potrosi se 10ml🙄i moze da se baci. Kontam da smo na vreme krenuli,samo noc da preguramo..

Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najlepša imena za decu rođenu na Božić
Ako je vaša beba rođena na Božić ili na drugi datum oko praznika, možda biste želeli da proslavite ovaj period godine ta...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Купање бебе.
пеперутка16

Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?

Click Here