|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 12/18 [chat]
19.12.2018 21:19:05   
jess021
Dobro vece!
Ja sam crkla, isla na dva mesta na slavu sa njih dve i to na razlicitim krajevima grada i nisam posteno bila nigde. Tako da sledece godine ja kod kume, a mm kod prijatelja i nema ko da se ljuti. Ceo dan ih samo stavljam i vadim iz sedista. 
Joj ja bih leti kucicu, a zimi stan, skromna sam😂

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 951
19.12.2018 21:41:41   
emicaa
Jess ja bih uvjek kucu,moze se i ona ugrijati 😁
Moji spavaju,i ja cu sad.Bas sam slomljena.Kisa lije,pojma nemam kako cu sutra Doru odvesti u skolu ako nastavi ovako.
Ljiso jeste li ostali na salasu?

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 952
19.12.2018 21:50:31   
Milena18
Veče!
Emice, peri kosu slobodno. To sa uhom ti može potrajati, kod mene je bilo tako skoro dva meseca. Zamisli da sam čekala da operem kosu 😁 Da li su ti sinusi malo bolje?
Ja sam sva set_na kad se prisećam detinjstva, najviše zbog moje bake koje više nema, a skoro sva najlepša sećanja su mi vezana za nju i njenu kućicu i parkić iza kuće iz koga su uveče jedva uspevali da nas dozovu kući na večeru i spavanje. 

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 953
19.12.2018 22:27:29   
Misha i Ljisha
Dobro vece mame. Ne nismo na salasu. Otisli smo dok je jos bio dan jer se pocela spustati uzasna magla. Dok smo stigli u Futog pao mrak.

Ja ako krenem o mom salasu onda to nece biti vise ni moj esej vec knjigauser posted image Lozila je baba smederevac u kuhinji, i smederevac je odlicno zagrevao kupatilo, kuhinju i srednju sobu, a "mala sobica" kako smo je zvali je zimi bila prakticno neupotrebljiva jer je bilo uzasno hladno. Tamo je stajao babin i dedin ormar sa stvarima, jedan lezaj koji sam ja obozavala i mali sto. Tu je baba i peglala. Sa sve onom gvozdenom peglom sto se grejala na plotni ehhe... A smederevac...ah smederevac hihi...Uvek bi baba donela kukurzovine i ljustike za potpalu, malo sapurika i drva. Sve za potpalu je stojalo u onoj fijoci dole u smederevcu. dole je deda namestio nekakav lim da slucajno nesto ne bi izgorelo jer su po podovima svuda bili itisoni. Secam se brat i ja smo igrali klikere zimi a rupe su nam bile rupice na itisonu koju su progorele pale zeravice. Ja sam spavala sa bakom a brat sa dekom. Naravno podrazymevaju se jorgani ispod kojih ne mozes da mrdnes. A baba je uvek u rerni smederevca grejala biber crep da umota u peskir i kad legne da greje noge, jer je imala slabu cirkulaciju. Ujutru bi uvek mirisao hleb, i jedino nam je bio vruc hleb dozvoljen da jedemo u krevetu. Onako dok se kuca ne zagreje nismo izlazili iz kreveta. PA pucketanje kokica na smederevcu i moja baba koja peva "kokajte nam kokice ko babine pesnice od budzaka do budzaka u vr' odzaka" user posted image a miii jedva cekamo. Pa kartanje sa babom i dedom. Naucili su nas sedmica i tablica. I dedin plavi stari veker kojeg je uredno navijao svako vece. I naravno sat na zidu koji mi je dusu pojeo sa sve rimskim brojevima jer me deda stalno driblao "Ljiljo koliko ima sati" user posted image
A od poslastica bakine pogacice sa drozdinom. mmmmm.... Natrpas u dzepove i izadjes napolje. I naravno cuvena ladnjaca. A poslastila u slucaju da nema nikakvih kolaca. Pokvasis hleb i pospes secerom i picis dalje user posted image U kuhinji krevet na magicnom mestu, toplo od smederevca, vatra pucketa, i ko god sedne ili prilegne tu zaspi u momentu. I ja sam insistirala da imam na istom mestu kauc u kuhinji i stvarno je magicno mesto. Izadjes napolje a ispred ogromna kruska. Sad kad malo bolje razmislim nikad nisam videla drvo kruske tako veliko. Bila je gadna za jesti. Ma uzasna. Uvek tvrda i flekava. I jako kasno u kasnu jesen stizala. Medjutim tu nam je bila okacena ljuljaska. Do iznemoglosti sam se ljuljala. Dve sljive su nam bile golovi s jedne strane a bandera i bela sljiva s druge. Pa kad se setim ribizli uz ogradu. I ringlova kojeg nikad necu prezaliti sto je tata izvadio. Ustvari nista od toga vise ni ne postoji. Dva ogromna bagrema koji su meni cinili salas je udario grom i slomila su se oba. Plakala sam tad. Na jednom tom bagremu nam je deda okacio neki metalni obruc da nam bude kos. Pa prednje i zadnje dvoriste. Pa dvoriste za koke za gice. Cardak koji je moj deda doneo na prikolici. Srusili smo ga cini mi se 2009 godine. Bio je preko 100 god star. Ma imam prica sa salasa tonu. Vijali nas petlovi, Penjali se na tresnju, ma najlepsu tresnju ikada. Na ogroman vrust. Pomagali babi i dedi. Vozila sam traktor valjda od kad znam za sebe. Ja nemam nista protiv lozenja. Naprotiv ima to svoju neku draz kad ti nalozis vatru. Da ne kazem skoro pa da mi i nedostaje to cimanje user posted image ovo na dugme je bezveze ehehe.. Kasnije kad smo brat i ja poceli da zivimo sa mamom i tatom tad se vec grejala celo prizemlje. U jednoj sobi naftarica, u jednom ta pec a ne secam se sta je bilo u trecoj ali znam da nije bilo hladno. A u kupatilu.. o da hladna daska ahaah...nakon par godina su moji uveli centralno grejanje i tokom ajd da kazem kriznih godina su se grejali na loz ulje koje su sverceri prodavali pa je bilo prosto jeftino. I uvek nam je cela kuca bila topla. I tu pocinje neki nas drugi zivot u toj kuci sa mamom i tatom. A tamo sa bakom i dekom. Raj na zemlji. Ma ne smem da pocinjem o staroj kuci, o zivotinjama, kucama, macama , kravama, gicama. Ma glini koju smo brat i ja cak kopali da pravimo eto raznorazn dzidzabidze. Ili ajd zuta zemlja koja je kao glina. A danas odes i kupis user posted image bez brljanja. Ne smem stvarno pricati kakva je tamo idila bila a i sad je. Sve belo. Divno. Tako smirujuce. I tako toplo oko srca a u zilama se ledi krv na vetrometini.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 954
19.12.2018 22:35:00   
smeško
Ljisho, pogresila si profesiju.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 955
19.12.2018 22:35:06   
jess021
Ljiso, opet ja sa pitanjima😆
Kako mislis kasnije kad ste poceli da zivite sa mamom i tatom? 
Kako si ovo opisala, dodje mi da sutra kupim neki salas i da se preselim 🙄

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 956
19.12.2018 22:42:11   
smeško
Jess, to je život koji mi ne bismo pruzili nasoj deci. Ali, zivot koji ostavlja puno uspomena i budi nostalgiju. 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 957
19.12.2018 22:42:22   
Misha i Ljisha
Mi smo ziveli sa babom i dedom. Da dobro si razumela. Mama i tata su dolazili svaki dan nakon posla na salas i odlazili uvece ali mi bismo ostajali. Radili su od 6 do 14. I morali bi nas buditi svako jutro u 5 i voditi kod babe i dede da nas cuvaju i onda se vracati po nas, a tamo jel u kuci nije bilo nikog po ceo dan, pa je bilo i hladno. Tako da smo mi ziveli do skole kod babe i dede. A svako vece bi me na prevaru uspavali a ja sam kao i ova moa deca rano legala medjutim cula bih uvek kad tata upali ladu tzv kockicu koju je vozio i ustala bih momentalno iz kreveta i dosla do prozora sklonila zavesu i lupala i plakala za mamom i tatom. I dalje se jasno secam scene kako placem a kola odlaze, u noci i vidim samo crvena stop svetla. Svako vece tako. Kaze mama da joj se svako vece srce cepalo.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 958
19.12.2018 22:46:10   
smeško
Ja bih zamrzela taj salas. Sva moja najbolja secanja vezana su za mamu i brata. I beskrajne igre sa tatom.

Direktna veza do poruke: 959
19.12.2018 22:55:57   
Misha i Ljisha
Vezujem ja salas i sa mamom i tatom naravno. Vikendima smo bili sa njima kuci. A salas prosto nije bilo moguce mrzeti. Toliko divnih stvari. Pa gledanje izvlacenja lotoa sa dedomm uvek je igrao loto. Dve fotelje. Preudobne. Jos uvek su na salasu i dalje tvrdim da na nista udobnije u zivotu nisam sela. Mislim tv na salasu heheh... Moderan salas. 
Jaoo da...najgori period. Umrla nam bila baba tetka. Dedina rodjena sestra. 40 dana se nije palio televizor a onaj stari ogromni raio koji je hvatao samo beograd i moskvu valjda 😂 se palio samo za vesti. Inace u jednom momentu mog zivljenna na salasu nisam imala tv a komp mi se bio pokvario i slusala sam isti taj radio. Naravno i dalje radi osim sto moras antenu da zabodes u krompir 😀

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 960
19.12.2018 22:59:08   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: smeško

Ljisho, pogresila si profesiju.

😂 vise puta cuh ovo u zivotu. Profesorka knjizevnosti u gimnaziji me ubedjivala da predjem na drustveni smer. Obozavala me.  Pisala sam tad kratke price. Ali eto ne znam sto sam prestala. Odveo me zivot u nekom drugom pravcu

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 961
19.12.2018 23:06:02   
smeško
Znas kako, uvek mozes tome da se vratis. Imas diplomu i znanje iz jako teske oblasti. Pisanje, kao plus, moze u slobodno vreme.P.S. Znam da zvuči kao da te zezam sa pominjanjem slobodnog vremena.😂😘 Ali, ubrzo ces ga zaista i imati.

Direktna veza do poruke: 962
19.12.2018 23:10:34   
Misha i Ljisha
haha ubrzo, sve je relativno. Jos jedno 4 godine min da mogu na miru film da pogledam pa onda jos jedno 4 posle toga da mozda mogu jedno popodne celo nedeljno da imamuser posted image

Idem budio mi se deran vec dva put. Inace ne bih prekidala pisanije user posted image Imate srece, P vas spavasa hahaha

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 963
19.12.2018 23:13:19   
smeško
Taman da sazris kao pisac. Vežbaj ovde, mi uzivamo. 😘

Direktna veza do poruke: 964
19.12.2018 23:16:31   
Misha i Ljisha
user posted image a mozda nekog i smaram Oprostite al ja ne mogu kratko. Meni je svaki momenat zivota zivopisan i dubok. Jednom mi je Heather drugarica iz Amerike rekla da kod mene nista nije osrednje, kad sam tuzna izgleda kao da cu da se ubijem svakog momenta a kad sam srecna toliko zraci iz mene da su i svi okolo srecni.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 965
19.12.2018 23:19:44   
smeško
To je odlika mladog zanesenog duha!😂 Bravo, Ljisho! Kao da te Dostojevski opisao! 😂

Direktna veza do poruke: 966
19.12.2018 23:26:57   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: smeško

To je odlika mladog zanesenog duha!😂 Bravo, Ljisho! Kao da te Dostojevski opisao! 😂

Ahha e jesi luda. X puta sam pocinjala  da pisem. Meni je moj zivot uzbudljiv svakog dana i smatram to delom i kao problem. Toliko bih toga odjednom napisala da mi onda kad procitam ponovo sve izgleda nabacano i puno rupa i dodala bih jos tonu stvari.  

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 967
19.12.2018 23:48:21   
mama Jo
Ljisho, koliko je samo divan tvoj post ❤

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 968
20.12.2018 6:11:07   
Misha i Ljisha
Dobro jutro. P i ja naravno budni. Mm i D spavaju. Ranoranilac moj. Budio se nocas vise puta. Mucila ga tiba. 
Inace juce je bio kod mog tate u krilu i dohvatio se slanika. Onog matorog sa tri posudice. Jednu za cackalice i po jednu za so i biber. I umorio prstic u biber. Kijao i verovatno polizao prstic pa je i njakao. Hahha..srecom brzo je prestao. Posto je kao munja dohvatio se i oblatne dok nismo gledali i vec je liznuo dok sam ja skocila. Mama i tata ne mogu da veruju koliko je spretan. Cova se penje gde stigne. Kad god odem tamo lepim uticnice. A onda posle mama skida selotejp kad treba da usisaba

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 969
20.12.2018 7:24:36   
smeško
Budna ja od pet i bas sam pomislila na tebe oko 5 i 15,20. Rekoh, necu da ti baksuziram, mozda spavas.Nesto ti kratak post, cekamo mi strpljivo duze.😂

Direktna veza do poruke: 970
20.12.2018 7:52:59   
IvanaSK RR
Dobro jutro.
Ljiso i ja sam dosta pisala, citala... Moj neostvareni san je studiranje knjizevnosti.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 971
20.12.2018 8:02:29   
Maraj
Jutro mame..
Ja uspavljujem S....
Ljiso a zaato niste islinu vrtic pa da budete sa mamom i tatom...
Meni je to super sa b&d ali oni nikad deci ne mogu zameniti mamu i tatu..

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 972
20.12.2018 8:04:11   
smeško
Ico i ja sam pisala predivne sastave. Recnik, nacitanost, uvek sam imala spreman citat kao Amerikanci. Onda upisah tehnicki fakultet i danas vise nemam vremena ni da pogledam knjigu. Dobro, gledam Nikijeve.😂 Ali, on uvek sva objasnjenja detaljno analizira da mi je drago sto moje znanje nece ostati samo na par papirica.😂

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 973
20.12.2018 8:09:24   
milicicak
Ljiso, ja obozavam da citam tvoje postove. Tacno sam zamislila i salas i zimu i krusku.
Kod nas veselo od jutros. V je celu noc mucio nos, bas mu se cuje visoko gore ali ni s od slinaca ne mogu da mu izvucem. T kija, kaslje, bas je njanjava. A da ne pominjem i blago hipohondricna 😂 uglavnom, bice danas veseo dan

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 974
20.12.2018 8:43:59   
Maraj
E mili i moja S je tako. Vodila je kod dr. Kaze dr da to nisu slinci slinci vec joj se to stvara od suvoce vazduha tj toplog vazduha u stanu. Pa joj se organizam tako "bori". Dade mi nisita mast da joj vlazim sluznicu nosa. I stavrno vise ne krklja.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Zašto toliko volimo bucmaste obraze kod beba?
Pročitajte više o tome zašto su bucmasti obrazi normalni i zdravi za bebu i zašto roditelji ne bi trebalo da brinu o tom...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Купање бебе.
пеперутка16

Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?

Click Here