Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:04:03
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro.Mi od sinoc temperaturu i povracanje. Sinoc vrlo malo, a jutros isto malo. Znala sam cim su joj crvene beonjace da ce dobiti. Samo je bilo pitanje kad. Crveno joj je grlo. Moze da je ono iritira. Sad cekam da se dr javi.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:08:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ljiso a zaato niste islinu vrtic pa da budete sa mamom i tatom... Meni je to super sa b&d ali oni nikad deci ne mogu zameniti mamu i tatu.. Pa nije niko menjao mamu i tatu . mama i tata su svaki dan dolazili s posla i bili s nama do zaspivanja. To vam dodje isto kao da svaki dan vodite dete kod babe i dede na cuvanje i dolazite po njega. Kazem jednostavno nisu jer po ceo dan nikog nije bilo u toj kuci i kad bi i dolazili po nas, kuca bi bila hladna pa dok se nalozi i zagreje treba vremena. A tata je svejedno dolazio na salas dedi da pomaze. A baba je uvek kuvala i cekao ih je topli rucak svakog dana u 14 h posle posla. Na Ceneju nema vrtic, postoji samo zabaviste znaci predskolsko tj tad je samo tako postojalo. Opcija da nas vode u grad u vrtic je prosto bila neprakticna. Moji su radili na Ceneju u institu za ratarstvo i povrtarstvo koji se takodje nalazio na Ceneju. Znaci nisu isli za grad na posao. Posao im je bio na 7 minuta voznje kolima. A baba i deda kuci, ima ko da nas cuva. Rucak skuvan. Deca srecna. Onda bi nas petkom uzeli i isli bismo kuci sa njima. I bili vikend sa njima. Ako bismo se razboleli mama bi uvek uzela bolovanje i bila sa nama. Nikad nas bolesne nije ostavila babi i dedi. Mislim evo i dan danas ne vidim razlog zasto bi nas cimali do vrtica.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:25:10
|
|
|
|
pari
|
Mi juče ceo dan bili u Valjevu pa nisam stigla ni da čitam ni da vam pišem... Bilo nam je lepo, samo mi i moji, pričali, igrali se sa M...U povratku oni oboje spavali i to na meni, uložila sam se sat i po 😁 ali nema veze... Meni M kašlje. Nadam se da će na tome ostati. Stavljam mu samo Sinomarin svako jutro i veče i teramo ga da pije čaj. Sanjice,kako je sad? Ostale mame,kako ste?
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:28:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Opet me Pprekinuo. Maraj umesto secanja kako jedemo vruc hleb u toplom krevetu dok cekamo da se zagreje kuca imala bih secanje kako nas mama i tata teraju iz toplog kreveta u 5 ujutru da se oblacimo u hladnoj prostoriji i da nas strpaji u jos hladnija kola da nas voze kod babe i dede. I onda umesto tople babine supe i njenog rucka gde smo svi zajedno za stolom bi imala secanje da nas mama i tata pokupe od babe i dede posle posla. Vode u istu onu hladnu kucu. Da bi mama i tara pnda potpaljivali vatru i da mama tek obda kuva a brat i ja da se dosadjujemo. A samim tim ne bi ni provodili vreme s nama jer bi imali vise obaveza.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:29:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Lose je. Ima temperaturu.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:39:11
|
|
|
|
smeško
|
Koliko prehlada na sve strane. Ja danas u dz po potvrde za zimovanje. Sama. Dr radi na bolesnoj strani.Misho, to vec ne znam. Zavisi od dogovora. Moj brat i ja smo ostajali sami kod kuce. Sa pet godina sam lozila vatru. Molila sam mamu da me ne vodi u vrtić, da ću biti dobra. I bila sam. Ustanem, odem u prodavnicu i posle se igram kod kuce ili u dvorištu. Nekada i kod komsinice. Zakljucavam vrata i proveravam ko zvoni pre nego sto otvorim. I baravno, cudim se sto mi mama unezverena dolazi s posla. Sta bih ja to lose mogla da uradim kod kuce?!😂 Ja danas ne bih mogla da ostavim svoju decu samu, nisu bas toliko odgovorna. Ali, tada, leci uvece pored mame kada dodje s posla bilo je fenomenalno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:51:30
|
|
|
|
mama Jo
|
Jutro. I kod nas prehlada, bebi zapusen nosic i curi kao lud, nista nismo spavale... bukvalno juce predvece je uhvatilo, uopste ne znam od cega.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 9:57:38
|
|
|
|
smeško
|
Joj, decice, brzo ozdravite!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 10:21:50
|
|
|
|
Maraj
|
Ma ok ljiso....nemam nista protiv toga al ispada da su m & t onda samo nocili u toj kuci. Mogli su i oni sa vama kod b&d. Salim se. Svako bira kako ce da zivi Ja sad dosla iz vrtica. Izludeh. Zvali me da potpusem da uzmu L bris ...a mi smo ga samo zbog brisa i odveli danas....al nisu nam dali da potpisemo....pa sam ko luda trcala po ovom ledu , sad do vrtica
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 10:29:00
|
|
|
|
smeško
|
To je greska med. sestre iz vrtica.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 10:41:14
|
|
|
|
Maraj
|
Ma uzas smesko.... med.sestra nas i zvala da ga dovedemo. Mm ga jutros ostavio a mene onda oko 9 zvala vaspitacica da mu nece uzeti bris jer nismo potpisali. Pa sam jurila a pre toga dok sam organizovala cuvanje S...i sad cu jos malo po njega u vrtic..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 10:48:44
|
|
|
|
vonavoj
|
Dan!Sanjice,sigurno je grlo tera na povracanje..tako je i T..a bogami danas i M vodim..i on kaslje cudno,zakaslje se.pa ispovraca..neka ga poslusa..a vrh,kod nase dr je prvi slobodan termin u ponedeljak..sreca da nisam odabrala dr,pa sam zakazala kod druge,danas u 18 i 40..Svi kaslju,T je bolje,evo sad joj pun nos..aman..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 11:03:11
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: smeško Ico i ja sam pisala predivne sastave. Recnik, nacitanost, uvek sam imala spreman citat kao Amerikanci. Onda upisah tehnicki fakultet i danas vise nemam vremena ni da pogledam knjigu. Dobro, gledam Nikijeve.😂 Ali, on uvek sva objasnjenja detaljno analizira da mi je drago sto moje znanje nece ostati samo na par papirica.😂 Da se upišem u klub književnika u Hrvatskoj smo imali školske novine, moje pesme su objavljivane svakog meseca. U Beogradu su neke moje priče izlazile u časopisima. Moj divni profesor srpskog jezika iz srednje škole je nosio moje pismene radove kući da ih čita natenane, kako on kaže Dan danas žalim za sveskom u kojoj sam pisala pesme i koja ko zna gde je završila tokom rata. Tata je nije našao da mi donese. Bila sam zaljubljena u kapetana Mikija (iz stripova) i pisala sam pesme o njemu jaooo mladost ludost sad ponekad napišem nešto za svoju dušu ali mnogo, mnogo manje nego nekada. Dečice, brzo ozdravite! Baš su svi zaređali. Pomislio bi neko da nam se deca druže i privatno kada su ovako svi redno bolesni
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 11:11:00
|
|
|
|
smeško
|
Anci, kreni ponovo. Umesto kompjutera, ponekad. Ja obozavam papir i olovku.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 11:42:22
|
|
|
|
Rosita
|
Devojke! Ne mogu da stignem da popamtim i iščitam. Ljišo, kakvi opisi! Živopisno! Ja isto imam dara za pisanje. Molili su me peofedori da pišem za konkurse. Osvajala nagrade. Talenta puno, a i nezainteresovanosti da pišem ozbiljnije. Smejala bih se reči inspiracija. Meni je to daš mi temu, sedem i napišem. Sanjice :(, von, mili, ko još reče bolesna deca? Moj D isto. Inhaliram ga. Možda ćemo popodne kod dr. Baš kašlje. Veseo je i nema T od sinoć. Bebca sam stavila kod mene noćas. Kudikamo lakša noć. Pišem telegrafski. Idem pasulj da stavim. Daću i bebcu. Nego, suva rebra moram naknadno. Ne usudjujem se i njemu da dam taj pasulj gde su se kuvala, slana su, iako domaća. Jutros dadoh N ovsenu kašu sa smokvama, a D plus kakao. Baš je bilo ukusno. Pozdrav mame.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 12:20:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kao sto sam i pretpostavila. Videla sam jutros da joj crveno grlo. Dobila je verovatno AB. Odveli smo je zajedno mm i ja, ali ja sam morala da nastavim u skolu. Samo sam bila na pregledu i cula dr au kakvo joj je grlo. Kuckamo se kasnije.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 12:42:53
|
|
|
|
jess021
|
Rosi, prvo skuvaj rebra posebno, pa baci tu vodu pa ih onda ubaci u pasulj. Kuckamo se kasnije, ludnica na poslu😑
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 12:53:42
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Sanjice bas mi zao. Saosecam uvek kad su krajnici u pitanju ja se napatila najstrasnije u zivotu sa njima. I D pocela da kaslje. Ona uvek ima temp za NG i onda smo valjda mirni za celu godinu 😂 P poceo da slini. Odlepih. Ja u bedaku. Javili mi da su primili onog momka a da li ce i mene jos uvem se ne zna. Na cekanju sam ocito. Kaze mi drugar koji je radio tamo da je ovaj imao jaku vezu. Izem ti Srbiju. Ja sam uvek s pogresne strane valjda
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 13:16:41
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Sanjice, koji ab? Ljiso, zao mi je...
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 13:30:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Rece mm pancef. Prepisala joj neke sumece tablete ranitidin i multilac ako bude povracala i kapi za oci ako bude imala probleme. U ponedeljak kontrola.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 14:11:19
|
|
|
|
Maraj
|
Pih sanjice....i vi nagrabusiste... Moja deca zaspala. S na (.) L se samo srusio na krevet. Ja digla noge na sto i srcem kafu joj miline.... Meni S i dalje slinavi. Sad mi i (.) izbalavila dok je sisala. Plakala pre toga pa ocistila nos... Jess kupila sam L onaj imunocink . Ajd ja kupim sta zene sa rr savetuju Nisam mu do sad davala nista za imunitet
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 14:12:49
|
|
|
|
vonavoj
|
Evo i M temp..37.8..prva do sad..da li da mu dajem nesto,ili da pustim,pa uvece..mnogo je kenkav..mozda su i zubi...i moram cepice da kupim,imam cepice brufena iz Hr,ali mislim za vecu decu su..A mm putuje veceras u Makedoniju,ma milina..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 14:25:18
|
|
|
|
Maraj
|
Von....a da ga tusnes/ krompir u carape... mada i da mu das sada lekic, moci ces i uvece. Ma nema, cim su stariji bolesni/idu u kolektiv, ne zaobilazi ni bebaće
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 14:37:18
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
To je neminovno da se maleni razbole.Sto kaze Anci kao da nam se deca druze.
|
|
RE: Razgovori mama 12/18 [chat] 20.12.2018 14:53:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Raskomotila sam ga,cini mi se da je sama spala..spavao je,mozda mu je bilo toplo,a merila mu 15min posle budjenja.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Купање бебе.
пеперутка16
Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?