|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
5.12.2012 18:16:04   
mine
Degu, super je sto si radila betu a ne test. Mene su uvek pitali za vrednost bete bez obzira sto je negativna jer im ta informacija znaci. Ne znam da li te vodi jedan lekar ali ja bih ti savetovala da im kazes vrednost. Ocigledno je da se nesto desavalo e sad...to ce ipak znati oni najbolje.
srecno ;)
IZVORNA PORUKA: degu

Radila sam betu, 15 dana nakon inseminacije i rezultat je 5.5. Izgleda je nešto bilo al se nije zadržalo user posted image e sad je pitanje što, šta se desilo? Tako smo bili blizu user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1826
5.12.2012 20:13:38   
degu
Znam mine, zato sam i uradila betu i ovo je pomak posle 4 godine ničega, ali me izluđuje trenutno što nemam ni najmanji znak da ću dobiti, svi ti znaci su nestali a beta tako mala. Sutra ću ponoviti u drugoj laboratoriji, valjda se hvatam za slamku da je ovaj lab pogrešio.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1827
5.12.2012 20:34:55   
Verolina
Veverko moj, znas i sama da sam pomalo glupa u ovim situacijama i da nemam bas nesto mudro da kazem. Ali evo jedan user posted image user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1828
5.12.2012 20:59:00   
17 joka
Veverice mojauser posted image user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1829
6.12.2012 11:37:34   
Veca77
IZVORNA PORUKA: degu

Radila sam betu, 15 dana nakon inseminacije i rezultat je 5.5. Izgleda je nešto bilo al se nije zadržalo user posted image e sad je pitanje što, šta se desilo? Tako smo bili blizu user posted image

Degu, ne bih da te razočaram, ali ta beta od 5,5 može da ukaže na cisticu (folikul koji nije pukao i koji je porastao i formirao cistu). Ja sam prošle godine u ovo doba isto radila inseminaciju i beta mi je bila 4. Sticajem okolnosti, posle par dana sam išla na UZ (za drugostepenu komisiju) i dr mi je videla cistu od nekih 3,5cm i rekla da je ona verovatno uzrokovala tu betu. user posted image
Može da bude i biohemijska trudnoća...
U svakom slučaju, moraš dalje, dok ne budeš imala user posted image user posted image user posted image . Želim ti svu sreću!!!

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1830
6.12.2012 15:55:44   
degu
Veco a jel tebi tad kasnila user posted image
I ranije sam imala ciste, al M nije kasnila, ako su folikulinske onda je bio anovulatoran ciklus i obično dobijem i pre vremena, ako je cista žutog tela dobijem na vreme. Ovo mi je stvarno čudno. Do 13. dpo me boleo stomak, grudi, sve kao da ću svakog časa dobiti i onda je sve prestalo, a BT ostala visoka. I jutros 17. dpo je BT bila visoka i evo sad mi je krenulo braonkasto.
Iskreno volela bih da znam da li je bila biohemijska ili je cista neka, biohemijska mi daje bar neku nadu. Ponovila sam betu, al kod nas se čeka 24 sata na rezultat. Mislim da nikad neću znati šta se desilo. Maslačak gde si da mi razrešiš ovu dilemu, trilemu...?
Hvala Veco na odgovoru user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 1831
6.12.2012 16:06:20   
Veca77
Ne mogu da se setim da li mi je kasnila ili je stigla na vreme... Progesteron može da produži ciklus (ako si ga koristila kroz utrogestan). Dobro si uradila što si ponovila betu. Tako ćeš znati kako će se vrednosti kretati.... Najbolje bi bilo da odeš kod svog ginekologa da ti kaže šta je to u pitanju... Ne znam koliko si folikula imala (nisam pratila), tako da ne mora da znači da je ciklus bio anovulatoran. Ako ti je krenulo braonkasto, možeš uskoro da očekuješ user posted image .
Javi se kad god budeš imala novosti!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1832
6.12.2012 16:09:26   
degu
Ovulacija je bila 100 %, primila pregnil, imala sam 4 folikula, sačekala da skoči T sama pa krenula sa utogestanom 1*200mg vaginalno. Dobijala sam normalno i pored njega, a ovo sad je neka čudna priča. U svakom slučaju dobiću rezultat sutra, pa u ponedeljak kod ginekologa. Hvala ti Veco user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 1833
6.12.2012 18:41:27   
Veca77
user posted image
Nadam se da sam uspela da ti pomognem user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1834
6.12.2012 20:02:26   
Maslacak15
Degu tu sam,

Iskreno da ti kazem ja ne verujem u pricu o ovarijalnim cistama koje proizvode HCG. Znam da ta prica postoji, vidim je i na internetu, ali sve je na rekla kazala sajtovima. Nisam uspela da pronadjem ni jednu jedinu relevantnu naucnu/medicinsku studiju ili sajt gde to pise. Koliko ja znam, osim odredjenih tumora zensko telo ne proizvodi HCG samo embrion. Cak i u menopauzi, kada se u telu nekih zena sintetisu malo vece kolicine on ostaje ispod 5. Zato je granica za trudnocu postavljena na 5. Inace realno, svaki HCG iznad 1 je 99% posledica usadjenog embriona. Iskreno ja mislim da, ako je uopste lazan pozitivan pre moguce da je nekim cudom ostatak pregnila koji se zadrzao u cirkulaciji nego sto cu da poverujem da je lutealna cista. Ali mislim da je daleko najverovatnije da je bilo biohemijske trudnoce. Javi st akaze nova beta. Puno te pozdravljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 1835
6.12.2012 20:08:10   
daca77
degu, bas mi je zaouser posted image
Ali, glavu gore i bice user posted image
Veliki user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1836
6.12.2012 20:17:09   
degu
Joj Maslačkić srce si user posted image
Pregnil sam primila 17 dana pre te bete, tako da je i za to verovatnoća minimalna. Evo danas je 17.dpo, nešto mi je probrljavilo braonkasto i stalo. Sad se set__ih da me je dr ranije sa cistom žutog tela slao stalno da vadim betu i bila je 0,1. Sad se ipak nešto desilo. Sutra će mi valjda sve biti jasnije. Čudno mi je da i tako mala beta toliko stabilizuje žuto telo da ono i dalje stoji. A stvarno sam se oset__ila trudno, prvi put za ove 4 godine, definitivno sve drugačije. U svemu ovome ne stigoh ni da se radujem što mi je tsh 0.74 user posted image
Dacka, kako god bilo ovo mi daje nadu, izgleda su nam plivači sad ipak bolji nego što su bili, pa zamalo da uspe IUI, to ne bih pomislila ni u najluđim snovima da je moguće.

< Poruku je uredio degu -- 6.12.2012 20:18:14 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1837
6.12.2012 20:30:51   
Maslacak15
Degu draga,
ako sam sve dobro ispratila, ovo ti je bio prvi IUI sa femarom. To znaci da si mozda nasla na dobitnu kombinaciju. U svakom slucaju veliki prodoruser posted image I razlog da se pokusa jos jednom na isti nacin. I to ce biti dovoljno za jako visoku betu sigurna samuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1838
6.12.2012 20:34:05   
degu
U pravu si, prvi pokušaj je bio sa klomifenom, ovaj drugi sa femarom. Sa klomifenom jedan folikul, sa femarom 4 user posted image Idemo na još jedan pokušaj i prirodne radove i nadam se da nam VTO neće trebati user posted image

Direktna veza do poruke: 1839
6.12.2012 22:02:16   
bubily21
E drage moje trudnice i buduce da se i ja ukljucim. Puno godina, 36, a nimalo iskustva u ovim temama user posted image Bez abortusa i trudnoca.
Ne bi bilo lose cuti neki savet dok ne odem sledece sedmice do doktorke. Zadnja meca 5.11. Inace ciklusi su mi bili redovni na 28/29 dana do pre 2 godine e onda je pocelo da se u godini desi da 2 imam na 25 a 2 na 35 a ostali su se kretali u okviru 28-30 dana. Ovaj poslednji je bio na 17 user posted image dana pa sam 20.11. otisla kod ginekologa na inace redovan pregled a ujedno da pitam i za ovaj skraceni. Na UZ je rekla da je sve ok da izgleda normalno a to bi bio otprilike i period ovulacije, a 18.11. imadoh taj na koji sumnjam da se moglo nesto i desiti user posted image mada prilicno malooooo verovatno. Na danasnji dan test na urin kucni kaze nema trudnoce, a ja cekam do nedelje jer to mi je taj maksimum od 35. A sto i dalje sumnjam na user posted image je jer vec negde sedam dana posle pretpostavljene ovulacije, imam utisak da osecam mirise jace, cak sam jedan vikend ludacki spavala i nekako se osecam umorno i piski mi se, a u ovoj sedmici posebno, pojavio mi se i sekret onako normalno beo, mada niti me pecka niti svrbi jedino konstantna neka tezina u donjem delu stomaka ali bez ikakve boli. Sad grudi me ne bole inace ih imam velike a u meci posebno su velike a sad bas i ne tako, ponekad svrbe, ali me samo bradavice bole sto dosad nije bio slucaj pred mecu. Cekam rezultate papa i vs a cb je u redu nema nista izolovano.
E sad pitanje ako tetka iz Crvenke ne dodje do 10.12. da li da radim beta ili mi u toj sedmici i ginekolog na UZ moze potvrditi trudnocu, to bi bilo 35+ dana ?
Prosto ne mogu verovati da sam trudna, to bi bilo isuvise lako. A najcudnije da uopste nisam zivcana kako umem da budem pred mecu i da zderem cokoladu kao luda sad mi se uopste ne trazi i kafa nije mi gadna ali ne privlaci me da je pijem.
Ako neko ima neki savet da mi prekrati naredne dane unapred hvala.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1840
6.12.2012 22:11:48   
jovana13
ja nemam iskustva sa betom,ali koliko sam citala mogla bi da je uradis i sad bice tacan rezultat. A sto se tice testa desava se da bude lazno negativan. Zelim ti puno srece i naravno da si vec user posted image

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu bubily21)
Direktna veza do poruke: 1841
6.12.2012 22:24:00   
Maslacak15
bubily ,
Mnogo je preciznija beta HCG nego ultrazvuk u tom stadijumu, tacnije na ultrazvuku se gotovo sigurno ne vidi nista. Ako je 20. novembra bila ovulacija ili par dana posle u slucaju trudnoce HCG bi u ponedeljak ( a i pre toga) morao biti pozitivan, Sa ultrazvukom bih sacekala bar nedelju dana od pozitivne bete a bolje i duze od toga.

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1842
7.12.2012 8:49:30   
bubily21
Hvala vam cure, jos nema mece, cekam taj ponedeljak  pa da resim nedoumice.

Sve ce na kraju biti dobro, ako nije dobro znaci da jos nije kraj.

Direktna veza do poruke: 1843
7.12.2012 16:39:38   
degu
Beta je danas 0.8, znači ipak je nešto bilo. Još nisam dobila, pretpostavljam da ću sad. Hvala svima na odgovorima user posted image

(odgovor članu bubily21)
Direktna veza do poruke: 1844
7.12.2012 16:55:28   
daca77
degu, sledeci mesec je tvojuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1845
7.12.2012 17:00:37   
Jole84
Veverkiću user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1846
8.12.2012 21:48:05   
Encimenci
Degu, I Ja Sam proslog meseca imala biohemijsku, vrednosti su isle do 220, ali Nije bilo dobro I Nije se zadrzalo. Rekli su mi da su verovatno dva uzroka , hasimoto, ili ti povecan Tsh, I PCOS, sa losim ovulacijama, zbog insulinske rezistencije. Ipak su mi dali da proverim I sve trombofilije, sve sto hematoloski moze da bude, I to mi je sve ok.

Tvoje vrednosti bete Kazu da je bilo nekog spajanja celija, Tako da bi trebalo da na stavis sa inseminacijama.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1847
8.12.2012 23:24:02   
mashnicaa
Da vas pitam jel mogu sama na svoju ruku da koristim utrogestan,mislim ne moze da skodi ?...Beta mi je 100 13 dpo a ne mogu da dodjem do mog dr do ponedeljka :(

(odgovor članu Encimenci)
Direktna veza do poruke: 1848
9.12.2012 7:19:47   
Verolina
Smes mashnice. Ne moze da ti skodi.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mashnicaa)
Direktna veza do poruke: 1849
9.12.2012 14:01:40   
degu

IZVORNA PORUKA: Encimenci

Degu, I Ja Sam proslog meseca imala biohemijsku, vrednosti su isle do 220, ali Nije bilo dobro I Nije se zadrzalo. Rekli su mi da su verovatno dva uzroka , hasimoto, ili ti povecan Tsh, I PCOS, sa losim ovulacijama, zbog insulinske rezistencije. Ipak su mi dali da proverim I sve trombofilije, sve sto hematoloski moze da bude, I to mi je sve ok.

Tvoje vrednosti bete Kazu da je bilo nekog spajanja celija, Tako da bi trebalo da na stavis sa inseminacijama.

Bilo je, sad sam sigurna user posted image temperatura i dalje ne pada a user posted image je stigla i grozna je, prvo bilo braonkasto, pa crno i naravno ugrušsci i konačno je krenula krv, stvarno ovo nikad nisam imala. Pitanje je zbog čega se to desilo, možda prirodna selekcija a možda ima još nešto što ne znam. I ja imam PCO i hipotireozu, al sam pod terapijom i za IR i zaTSH i on mi je sad super. Biće valjda sledeći put i tebi i meni draga moja Enci user posted image

(odgovor članu Encimenci)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here