|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
3.1.2013 12:57:36   
wini
Hvala na odgovoru. Otici cu danas do lab-a da uradim to pa cu videti.
Samo mi reci jer se endometrioza javlja odjednom, posto mi nikad niko nije spomenuo na tu temu?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1876
3.1.2013 13:17:13   
dunja RR
Na znam, verujem da nije odjednom, ali kod mene nema pravila. Tri puta sam operisana, prvi put su me otvorili jer nisu znali šta je pa je onda ustanovljena endoemtrioza. Brzo se vratila pa je usledila druga opercija (to je tada kada su videli uvećan jajnik), i treći put se odjednom vratila posle nešto više od godinu. Poslednji put sam operisana u oktobru prošle godine i hvala Bogu još nije pa ću sada na VTO (jednu VTO sam radila pre dva meseca, neuspešno)..

Neću više off, ima tema endometrioza.

Nemoj se odmah prepadati, verovatno da to uopšte nije kod tebe, ali verujem da ti je doktorka dala da uradiš ca 125 da bi otklonila tu sumnju. A Betu ne znam zašto ti je dala da uradiš ..

Želim ti sve najbolje!

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.1.2013 13:18:23 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu wini)
Direktna veza do poruke: 1877
3.1.2013 13:22:50   
wini
Hvala najlepse Dunja!
Moja je greska, nisam znala gde da postavim pitanje.user posted image
Pozdrav!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1878
3.1.2013 13:27:01   
dunja RR
Mila sve je ok, postavila si pitanje na pravom mestu, nego ja razvezla o endometriozi ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu wini)
Direktna veza do poruke: 1879
7.1.2013 12:43:03   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: lepao

ja sam radila hcg test krvi par dana nakon odosa i ovulacije ali mi je rezultat vrlo nizak pa sada ne znam da li sam prerno uradila test? ja sam citala po internetu..negdje pise da treba cekati dvije sedmice nakon odosa negdje pise par dana...sta vi mislite?

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

lepao,
Ne da mislimo, nego znamo sigurno Beta hCG iz krvi nema svrhe raditi pre 12 og dana posle ovulacije. Najbolje je raditi 14 dana posle ovulacije. Zato sto se embrion ako ga ima usadjuje najranije 7 dana posle oslobadjanja jajne celije a najcesce devetog ili desetog dana. Tek posle toga krece proizvodjna HCG a pa ga je moguce i detektovati. Racunica od odnosa je komplikovana s obzirom da je odnos mogao biti i dva dana pred ovulaciju. Moras da radis test najranije 12 dana posle ovulacije. Inace ima i zasebna teba HCG, verovatno ce admini prebaciti ove postove. Srecno!!!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1880
24.1.2013 14:16:36   
pahulja76
prekjuce mi je beta bila 2646 a danas 3733 mlU/ml. ovo nije dobro cim se nije duplirala user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1881
24.1.2013 17:03:22   
branaV
Pahuljo ne mora da znaci da je nesto nije dobro, uradices UZ pa ces videti, a ako imas bas dilemu konsultuj se ginekologom, samo pozitivno misli user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 1882
24.1.2013 21:56:25   
branki*
pahulja,sacekaj,ne nagli,to sto se ne duplira pravilno,ne mora da znaci nista.user posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 1883
25.1.2013 9:39:15   
Sonreir
Pahuljo, da li si bila kod dr? To je najpouzdanije sto mozes da uradis. Ja mislim da to ne mora nista da znaci, misli pozitivno i idi kod dr! Javi nam sta je bilo user posted image

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1884
25.1.2013 12:27:24   
pahulja76
bila danas na uz, 5+2, gestacijski mesak odgovara 5+4 ali je nepravilnog oblika. zakazala mi opet za 8.2.

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 1885
25.1.2013 19:17:57   
aktiva
Drage moje, molim vas da mi pomognete ako ste imale sl. iskustvo..., jer , 4 godine pokušavamo zabebiti, i konačno sam trudna, ali od saznanja samo se brinem, ne mogu se opustiti i sve neke crne misli..
Naime, da vas sad ne zamaram kako su mi prvo rekli da mi je prazna trunoća(anembrionalna), a plod se pojavio tek za 5-6 dana...
Naime moja briga je sljedeća:
Da li je iko od vas imao baš povišen HCG na početku trudnoće (5, 6, 7 i 8 nedelja)?
Naime, trudna sam 8 nedelja i dva dana (zadnja mens. je 28.11.2012).Prvu betu, tj HCG sam uradila u 5 nedelji i 3 dana i iznosila je 29258 mlU/ml ( našto je dr rekao: pa ovo je baš visoka beta). Ponovim nalaz u 5 nedelji i 6 dana i HCG iznosi tada 51010 mlU/ml. Takođe, na insistiranje dr, ponovo uradim HCG u 7 nedelji i 3 dana (nakon 10 dana) i HCG iznosi 144990 mlU/ML. Samo da napomenem da sam bila na UZV i da postoji samo jedan plod, veličine 17,3 mm (u 8 nedelji i 1 dan), srce uredno kuca, sa žumanjčanom kesom urednom, dr kaže nalaz uredan. Obzirom da mi je ovo prva trudnoća (33 god.,), a borili smo se sa sterilitetom 4 pune godine, mnogo se brinem, jer dr stalno ponavlja kako je baš visok HCG ( iako je prema saznanjima sa interneta u okviru parametata, npr. 7-8 ned od 7650-229000 mlU/ml, što je veliki raspon).Naravno kad dođe vrijeme da ću raditi dabl i tripl test, ali do tad, da li i na šta može da ukazuje ovako povišen HCG u ovim nedeljama, i koji može biti uzrok što je povišen. Da li to upućuje da nešto, nedaj Bože, nije u redu sa bebom?
Mnogo se plašim i nikako ne mogu da se opustim u uživam u trudnoći koju sam jedva dočekala.
Molim vas odgovarajte mi...

Direktna veza do poruke: 1886
25.1.2013 21:00:26   
degu
Aktiva nadam se da će naša Maslačak uskoro videti tvoje pitanje i odgovoriti ti ali mislim da je sve uredu, rasponi normalne bete su stvarno veliki a tvoja ne prelazi granicu, plod se razvija lepo, srculence kuca, navijam da sve bude u redu user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu aktiva)
Direktna veza do poruke: 1887
25.1.2013 21:09:13   
17 joka
Aktiva,mislim  da  je  sve  u  redu,da  Beta i  njene  vrednost  kod  svakoga  variraju

user posted image   jako  za  tebe  i  to  malouser posted image

Maslacak  ce  ti  reci  i  objasniti  sve

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1888
25.1.2013 21:14:55   
Maslacak15
Aktiva,
ako je nalaz uredan i beba s enormalno razvija nema razloga za strahovanje. HCG je individualna stvar. Eto ovde jedna forumasica mejsije, potrazi je u drugom tromesecju, radial je VTO i imala betu vec na 17 dana od transfera 13 000. To je otprilike slicno kao tvoje vrednosti, posto ti pominjes brojke iz sredine seste nedelje sto je malo kasnije. Jedini razlog abnormalno visokih beta HCG su molarne trudnoce, ali tu su vrednosti jos znatno vece i to kod tebe ocigledno nije slucaj jer imas embrion koji se pravilno razvija. Probaj da se opustisuser posted image Pozdravljam te

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1889
25.1.2013 22:18:25   
Verolina

IZVORNA PORUKA: aktiva

Da li je iko od vas imao baš povišen HCG na početku trudnoće (5, 6, 7 i 8 nedelja)?

Nista za brigu. A inace, kazu, curice produkuju visok BHCG. Tako kazu...user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu aktiva)
Direktna veza do poruke: 1890
26.1.2013 10:13:01   
aktiva
Hvala vam mnogo, mene samo brine što dr klima glavom.user posted image Kako sam naslutila on to malo povezuje sa visokim HCG kad se rade oni dabl i tripl testovi, čim mi baci malo koske kako ću da budem mirna!?
A Maslačak , hvala na odg., ali ta ženica što je radila VTO, vjerovatno je bila na stimulacijama, a ti lijekovi se duže zadrže u krvi, što za rezultat ima povišen HCG. A kod mene je eto tek tako...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1891
26.1.2013 10:19:20   
Maslacak15
aktiva, nisi u pravuuser posted image Lekovi za stimulaciju za postupak VTO nemaju nikakvog uticaja na kolicinu HCGa. Naime HCG ne proizvodi zenino telo nego embrion i ubacuje u zeninu cirkulaciju. Embrioni nastali vestackom oplodnjom se ne razlikuju nikako od onih nastalih prirodnim putem, samo sto su se spermatozoid i jajna celija sreli u petri solji u laboratoriji a ne u jajovodu. I nema nikakvih poddataka da je u trudnocama posle VTO HCG veci nego u spontanim trudnocama. Prosto i visok HCG je individualna stvar datog embriona, a za uspeh trudnoce u principu je bolje sto je HCG visi!!!user posted image

(odgovor članu aktiva)
Direktna veza do poruke: 1892
26.1.2013 11:56:31   
Sonreir
Maslacak, volela bih da cujem tvoje misljenje za Pahuljin slucaj - da li postoji mogucnost da ipak sve bude ok?

Pahuljice, mila, drzim palceve da sve bude ok i da uskoro dr vidi i embrion i da cujete srce user posted image Ja sam do tvog slucaja mislila da ne vredi ici kod dr dok se ne vidi plod, a sad vidim da je ipak vazno i da gestacijski mesak bude pravilnog oblika.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1893
26.1.2013 12:02:59   
Maslacak15
Son nisam sigurna, u pahuljinom slucaju mora jednostavno da se saceka i prati ultrazvucno. U narednoh nedelju dana bi trebalo da se sve razjasni. Iznad 1500 beta HCG moze nesto sporije da se duplira ali i dalje mora da se duplira najdalje za 96 h, znaci na cetiri dana. Moze da sve bude ok. Ali ja se uopste nebih zamlacivala vadjenjem bete jer je najvazniji parametar ultrazvuk. U roku od narednih nedelju dana, ako je sve u redu mora da se pojavi srcana akcija.

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 1894
26.1.2013 12:05:29   
Sonreir
Hvala, Maslacak, ti si pravo user posted image Ja sam ponovila test jutros i obe crte su podjednako tamne tako da sada vise necu raditi testove, jer nema svrhe, icicu kod dr kad budem 6+. Ja cu probati da budem prva koja ce te poslusati da ne ode rano kod dr user posted image Puno user posted image za tebe i tvoja 2 maslackica user posted image

< Poruku je uredio Sonreir -- 26.1.2013 12:06:29 >

Direktna veza do poruke: 1895
26.1.2013 12:07:10   
Maslacak15
Tako je Sonuser posted image to je prava odluka user posted image Sad se samo opusti i uzivaj u cinjenici da si trudnauser posted image

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 1896
27.1.2013 13:09:41   
aktiva
Draga Maslacak hvala mnogo na objasnjenju, eto pokušavam da budem malo mirnija. Nek sve teče svojim tokom, sutra idem na kontrolu, pa se nadam dobrom, ako me Dr opet ne isprepada!
Pozzz za vas

Direktna veza do poruke: 1897
27.1.2013 13:12:48   
17 joka
Aktiva  draga,  samo  se  opusti  sve  je  u  reduuser posted image user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu aktiva)
Direktna veza do poruke: 1898
28.1.2013 13:32:47   
pahulja76
Maslaack, Son puno vam hvala user posted image , mada ne ocekujem nesto mnogo od ove user posted image , u petak uvece posle vaginalnog uz-a mi se opet javilo "ono" braon na papiru posle brisanja a sinoc je cak bilo i rozikasto, pijem palitrex zbog toga i utrogestan 3x1 a svaki 3. dan primam progesteron. dr mi rekla ako krene jace krvarenje onda odmah u bolnicu. sad sam 5+5 ned.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1899
28.1.2013 14:03:55   
Sonreir
Pahuljo, nemoj odustajati od ove trudnoce jos uvek, mozda ce se tvoja mrvica ipak izboriti user posted image Cekam sa tobom 8.2. i drzim palceve da krvarenje i spoting nestanu, javljaj sta se desava user posted image I ja sam drugi put trudna otprilike kao ti, ali jos uvek nisam bila kod dr, tako da navijam da ubrzo dodjes u veselije teme. Razlika izmedju prve dece nam je nepuna 2 meseca pa mozemo i ovog puta zajedno user posted image

< Poruku je uredio Sonreir -- 28.1.2013 14:05:44 >

Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here