aktiva
|
Drage moje, molim vas da mi pomognete ako ste imale sl. iskustvo..., jer , 4 godine pokušavamo zabebiti, i konačno sam trudna, ali od saznanja samo se brinem, ne mogu se opustiti i sve neke crne misli.. Naime, da vas sad ne zamaram kako su mi prvo rekli da mi je prazna trunoća(anembrionalna), a plod se pojavio tek za 5-6 dana... Naime moja briga je sljedeća: Da li je iko od vas imao baš povišen HCG na početku trudnoće (5, 6, 7 i 8 nedelja)? Naime, trudna sam 8 nedelja i dva dana (zadnja mens. je 28.11.2012).Prvu betu, tj HCG sam uradila u 5 nedelji i 3 dana i iznosila je 29258 mlU/ml ( našto je dr rekao: pa ovo je baš visoka beta). Ponovim nalaz u 5 nedelji i 6 dana i HCG iznosi tada 51010 mlU/ml. Takođe, na insistiranje dr, ponovo uradim HCG u 7 nedelji i 3 dana (nakon 10 dana) i HCG iznosi 144990 mlU/ML. Samo da napomenem da sam bila na UZV i da postoji samo jedan plod, veličine 17,3 mm (u 8 nedelji i 1 dan), srce uredno kuca, sa žumanjčanom kesom urednom, dr kaže nalaz uredan. Obzirom da mi je ovo prva trudnoća (33 god.,), a borili smo se sa sterilitetom 4 pune godine, mnogo se brinem, jer dr stalno ponavlja kako je baš visok HCG ( iako je prema saznanjima sa interneta u okviru parametata, npr. 7-8 ned od 7650-229000 mlU/ml, što je veliki raspon).Naravno kad dođe vrijeme da ću raditi dabl i tripl test, ali do tad, da li i na šta može da ukazuje ovako povišen HCG u ovim nedeljama, i koji može biti uzrok što je povišen. Da li to upućuje da nešto, nedaj Bože, nije u redu sa bebom? Mnogo se plašim i nikako ne mogu da se opustim u uživam u trudnoći koju sam jedva dočekala. Molim vas odgovarajte mi...
|