JAmy
|
Cao cure; Evo ja sam nekako dogurala do 26ned trudnoce,uz mnogo komplikacija,tokolize,bolnickog lijecenja...Uuuuh,da vas ne zamaram necim sto ovdje nije tema... Htjela sam da podijelim sa vama svoje ludo i nezaboravno iskustvo sa betom, i ujedno bih da pitam:da li se ikad ikom desilo sto i meni ili sam ja neki fenomen??? Poslednja mens 24.08.2011,izostala 24.09 jer ja po pravilu dobijam na 30-31 dan.Test uradim 27.09 -jedva vidljiva crtica,i odlucim da sacekam jos koji dan,pa kod dr.Na prvom UZ koji je uradjen desetak dana po izostanku mens materica prazna,nema ges. meska!!!Uradim B hcg =440... Ponovim za 4 dana,svega 467!!!Sledeci dan sa nalazom ponovo na uz,ponovo isto,nema nicega!Na osnovu uz moglo se pretpostavit da se mozda radi o kasnoj ovulaciji,ali,po nalazu bete,skoro sigurno da je u pitanju rani pobacaj ili biohemijska trudnoca.Dr mi kaze da cu najvjerovatnije uskoro da prokrvarim,al za svaki slucaj da ponovim nalaz,ali to je to-nista od Posto sam 3 mjeseca prije toga vec uz isto maltretiranje sa betom imala kiretazu uz dijagnozu anembrionalna trudnoca,drugi pobacaj je za mene bio nesto sto se zove 'vec vidjeno'.I sad da se ponovo bodem svaki drugi dan i tako do beskraja?Neeee,ja sam odlucila da bukvalno dignem ruke od svega,da zivim normano da se ne cuvam da se ne nerviram ako me zaboli stomak,itd.Uz to,jedva sam cekala da prokrvarim ne bi li se to spontano rijesilo da ne idem na kiretazu ponovo.Ipak sam za svaki slucaj pila utrogestan 3x1,i to na svoju ruku,od prvog dana kada mi je zakasnila mens,jer u prethodnoj trudnoci dr mi je tu terapiju dao sa velikim zakasnjenjem,onda kada je proslo 2 nedelje od dana kada sam prokrvarila.Ovog puta nije bilo krvarenja... I desilo se ono sto nisam ni najmanje ocekivala;Na pregledu 18.10 na uz embrion sa srcanom akcijom!Nema potrebe da vam pricam kako sam se osjecala tada,nisam vjerovala cak ni kasnije kada bi mi dr na pregledima pokazivao djelove tijela mog malog bebana koji se prakticno ''stvorio iz nicega''... Izvinjavam se zbog ove preopsirnosti,samo sam htjela svima da porucim:ne kalkulisite mnogo sa tim brojkama,i sto manje doktora bar na pocetku trudnoce,osim ako bas imate neke probleme.Ja sam se toliko od svog toga stresa oko b hcg nalaza izbezumila da sam najzad od sve te strepnje dobila i kontrakcije sa 16 ned,zbog kojih sam danas i bicu do kraja trudnoce na raznim terapijama i strogom mirovanju. Bog je dao ovoj bebi da se zacne,i rodice se samo ako ON to bude htio... Od tada ne vjerujem nikakvim pregledima,i nikakvim brojkama,jer sve je stvar sudbine.Ko zna...da nije bilo tog kalkulisanja sa betom,MOZDA bih ja danas vec imala bebicu od 2 mjeseca ... POZZ
|