Rosita
|
Dobar dan! Smesko, to je sve 5. Moja majka je meni lepila selotejp, privremeno . Ne treba se nervirati oko jela,to svi znamo. Kao sto znamo i za druge stvari, ali kad bi to bila stvar znanja! Pa evo, samo na osnovu pisanja ovde mi mozemo predvidjati koja od nas ce se za sta nervirati, sta ce biti spremna da uradi a sta nece... Moje dete, starije, pojede sigurno normalnu kolicinu tokom dana, ali uvek mrljavi i mora da se opominje (ne mora, jel), ako bih ja bila istrajna u tome jede se npr. 20 min, sto si pojeo pojeo si, natrenirala bih ga, ali ne mogu ni ja da odolim da nekad ne podsticem, a nekad kazem briga me. Dok je bio manji, njegovo jelo mi nije bilo samo stvar njegove sitosti, nego sam imala i percepciju ako ti ne jedes bices bolesniji, dakle ja cu morati na bolovanje, dakle niz problema tog tipa. Ali istina je jedna- oni znaju sta zele, sta ne, na nama je da ih nudimo i budemo dosledni u par osnovnih principa (npr. nema ustajanja, igracaka za stolom, sve se mora probati pa ako neces, nemoj i td.). A propo mornar popaja, nama je spanac skoro poceo da prolazi kroz kajganu, tzv. mornarsko jaje. I generalno, D se prima na specijalna imena hrane, koja izmislim . Mada, veliki je vec i za to, jedno vreme je to prolazilo. Ja sam se naspavala, ali sam i dalje onako... Jess, pa i tvoje malecke nesto zaredjale . Da sto pre prodje. Ljiso, covece, dorucak u pola 7. Evo N je doruckovao u pola 11, oko 10 najcesce. I mi ujutru slatko, voce i zitarice. Juce kao da uvedem boraniju, nesto nije bas bio odusevljen... Mislim da cu zumance sledece nedelje. Planiram u petak kod ocnog... Svoj decici brzo ozdravljenje!