Nora332 -> RE: Čekamo II crtice 07/21 [chat] (28.7.2021 20:03:02)
|
Znam da ovo nece da pomogne, ali udji u temu o vestackoj oplodnji, clanica jedna je pre nekog vremena pisala da joj ko zna koja vto po redu nije uspela a pokusavaju mislim 11 godina. Ja se njoj divim. Sta ona da kaze? Ja sam smesna u odnosu na nju, o tebi necu ni da govorim. Ti posle 5 meseci pokusavanja nemas problem, imas zelju ogromnu. Kad budes uradila analize bice ti lakse jer ces znati na cemu si. Jesi li pricala sa muzem o tome? Bitno je da i u tome budete zajedno, jer moze biti da je sve ok, moze biti i da ima vise problema, a onda je tu odnos vas dvoje najbitniji kao i medjusobna podrska. Ja ti zelim da probleme nemas i da vec avgusta izostane ciklus. Ovo za koleginicu zaboravi, zena ima prava da bude majka kao i sve mi ostale, a ako objavi trudnocu bas da bi tebi napakostila, i nezrela je i nenormalna. Takve stvari ne treba da te zanimaju, rasipas energiju tamo gde ne treba, a trebace ti tek, ostala trudna odmah ili naisla na problem. Sta ko radi je njihov problem, ti gledaj sebe i posveti se sebi. I meni je tesko, nadjena su mi 4 problema, na dozivotnoj sam terapiji i dve godine cekam - mnogo vremena mi je trebalo da razbistrim glavu i shvatim da moj zivot vec ima mnogo smisla, a dete ce samo da ga upotpuni na jedan potpuno novi nacin. Sta mislis kako je meni? 🙂 Otisla sam da radim pretrage za sterilitet a izasla sa recenicom ''za toliko i toliko vremena razvice vam se karcinom ako ne operisemo odmah''. Takodje su oko mene sve trudnice bile, npr biopsiju kad sam bila da radim pitali su me koji sam mesec trudnoce, a ja tamo iz najgoreg razloga. U cekaonici 5 trudnica i ja. Stomaci do zuba. Bilo mi je tesko, posle me nije bilo briga, prezivi covek sve i tera dalje. Sve je to borba. Prosla sam kroz tu fazu i znam kako se osecas, mogu samo da ti kazem iz licnog iskustva da plakanjem neces nista dobro da doneses sebi. Budi dobro, zivot je lep - bebe ce biti, videces. 💜
|
|
|
|