Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 12:52:33
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Da li neko sprema pihtije kao predjelo?Nasla sam neki recept. Kao pihtije sa mesavinom za rusku salatu i dodaje se sunka. A da bi se steglo ide i zelatin. Probala bi za slavu, zanima me vase misljenje.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 12:58:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Mirko, to su one bele pihtije? Viđala sam na slavama ali nisam nikad probala. Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam ali lepo izgleda, mislim da ide jogurt i majonez u njih.
< Poruku je uredio Ana RR -- 2.1.2020 12:59:56 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 13:52:40
|
|
|
|
Olga75
|
Mirko, ako misliš na povrće u aspiku evo recept KLIK moj ujka ( kuvar) tako nekako to sprema ali nr stavlja kisele krastavce meni je to fino, kao slani puding ima i onaj starinski recept kad se "kuva" u modli za kuglof u rerni ali to traje i traje- za taj recept bih morala da ga pitam, ovako želatin uradi to čas posla
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 13:52:46
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam A ,,puding od svinjetine" Cula sam da sad tako zovu pihtije
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 14:38:08
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Ha ha puding od svinjetine ha ha 😂😂😂 Da da,to sam mislila taj rolat. Bas mi lepo izgleda. Ide jogurt i majonez. To je to.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 16:08:23
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo IZVORNA PORUKA: Ana RR Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam A ,,puding od svinjetine" Cula sam da sad tako zovu pihtije Jok to još gore zvuči
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 16:33:00
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: mama Jo IZVORNA PORUKA: Ana RR Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam A ,,puding od svinjetine" Cula sam da sad tako zovu pihtije Jok to još gore zvuči Hahaha, jos sam ga ja ublazila, obicno kazu puding od svinje Znam, isto i ja
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.1.2020 16:49:45
|
|
|
|
Ana RR
|
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 11:15:49
|
|
|
|
branki*
|
zene,kako pravite sarmu?to jest fil.ja sam do sad uvek prvo proprzila luk,pa dodam mleveno,proprzim i dodam pirinac,zacine i tek onda skinem sa ringle. citam sad neki recept,kao najbolje sarme,tu samo kaze da se blago proprzi luk i taj luk se doda u mleveno meso zivo i pirinac i ne dinsta se.kako vi? i sta stavljate odozdo?kaze kozuru od slanine,pa onda listove kupusa i onda redjas sarmu.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 11:32:47
|
|
|
|
Ana RR
|
Branki, tako spremaju u hrvatskoj, bosni. Meni se ne dopada jer dobiješ jednu bzvz grudvu mesa. Moja baka je rođena slavonka pa nikad nije tako spremala. Ja dobro izdinstam luk, obavezno beli luk jer on daje ukus sarmi, zatim dobro upržim meso, dodam začine kada je uprženo, pirinač. Na dno poređam listove kupusa i onda ređam sarmu pa odozgo stavim slaninu, meso.. pa opet sarma itd. Na kraju je prekrijem listovima kupusa.
< Poruku je uredio Ana RR -- 4.1.2020 11:33:29 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 11:34:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Videla sam da negde u bosni i musaku tako spremaju, sa živim mesom, što je meni grozno.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 12:59:39
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Nikada nisam spremala sarmu sa zivim mesom, ali sam jela i musaku i sarmu. I skroz mi je bezveze. Bas kao sto Ana kaze to bude grudva mesa.
_____________________________
Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 14:11:19
|
|
|
|
branki*
|
hvala,drugarice..i ja cu onda isto kao sto sam navikla..a,koliko belog luka ide npr na pola kila mesa?ja nisam do sada ubacivala beli luk,ali sad za slavu hocu.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 14:55:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Branki, dva tri češnja barem.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:10:59
|
|
|
|
Olga75
|
Prezirem luk u sarmi a pravim je samo za živim mesom i kuvam je par sati i ne zapecam po lernama. Samo pomešam mleveno ( dva puta nateam mesara da ga premelje) sa natopljenim pirinčom, dodam biber i so ismotam ih u poveće sarmuljine. Dole stavim isečene listove prokole, poređam, zalijem vodom, gore isečene listove prokole i suvo- da li rebra, da li meso sušeno i pušeno ( o, vidi me - sarma me u pesnika načinila) i poklopim i na pola par sati, onda zaprška- tri kašike ulja, kašičica brašna i crvena paprika da provri pa buć u lonac i još sat vremena na pola. Kuvam u cepteru ( ovo se sad hvalim)
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:14:05
|
|
|
|
Olga75
|
Čitam sad postove o sarmi i samo da primetim da nam se kuhinje razlikuju neverovatno. Isto jelo a nije isto
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:30:11
|
|
|
|
mama Jo
|
Aj'sad ja sa novim pitanjem - kako se cisti nar? Dajte da vec jednim naucim, svaki put posle ciscenja nara kuhinja mi izgleda kao da sam nesto klala
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:33:48
|
|
|
|
Ana RR
|
Olga, meni se ne sviđa takva sarma, izvinjavam se a luk se u sarmi ne vidi i ne oseti, ali bude puna ukusa. Moja mama pravi nestvarnu sarmu. Ja ne znam šta joj radi iako me ona učila da je kuvam. Za slavu mi je ona spremila, kuma koja je iz Vojvodine je samo uzdisala i govorila Bože kakva sarma! Meso se na kraju nije pojelo jer su se ljudi najeli sarme.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:35:36
|
|
|
|
Ana RR
|
Mama jo, iskreno ja se ne petljam sa narom, to mm čisti. Preseče na pola pa u dublju posudu trese tako što kašikom udara u nar. Ako si me razumela
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:37:53
|
|
|
|
Ana RR
|
Kad smo kod luka, moja svekrva za 15 minuta izdinsta i luk i meso i složi musaku eto zašto ne volim njenu hranu. Njen moto je - samo da se napravi, nije bitno kako izgleda (a ni da li je ukusno). Bitno da je napravljeno. Kad vidim skoro sirov luk u hrani smuči mi se.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 15:57:09
|
|
|
|
milicicak
|
Moze i ta sarma sa sirovim mesom da bude ukusna ako se dobro napravi. Ja pravim onu klasicnu, sa dinstanim. I nikad ne stavim manje od 1,5kg mesa i 1kg crnog luka. Beli dodajem odokativnom metodom. I sto Ana kaze, luk dinstam bar 30min pa posle dodam meso i dinstam bar jos 30-45 min. Redjam red kupusa, red sarme, red suvog mesa, pa opet kupus, sarma, meso i ususkam liskama. Sarmu kuvam minimum 4h na tiho, ne dodajem zapsrsku. Mama jo, nar preseces na pola, uzmes jednu duboku ciniji i lupas po naru, tako dosta ispadne, posle mozes i rukom da docistis.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 16:09:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Branki, tako spremaju u hrvatskoj, bosni. Meni se ne dopada jer dobiješ jednu bzvz grudvu mesa. Moja baka je rođena slavonka pa nikad nije tako spremala. Ja dobro izdinstam luk, obavezno beli luk jer on daje ukus sarmi, zatim dobro upržim meso, dodam začine kada je uprženo, pirinač. Na dno poređam listove kupusa i onda ređam sarmu pa odozgo stavim slaninu, meso.. pa opet sarma itd. Na kraju je prekrijem listovima kupusa. Tako i ja spremam.
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi" Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 17:38:14
|
|
|
|
Ana RR
|
Ni ja ne stavljam zapršku. I spremam je u rerni, u pekaču. Ubacim uveče i do ujutru se krčka, posle samo malo zapečem bez poklopca. Bude skroz mekan kupus. Moja mama je prvo kuva na ringli (uveče je pripremi i stavi na skroz lagano da se krčka celu noć pa ujutru malo pojača vatru i kuva je još par sati) zatim je zapeče u rerni. Ali njoj kupus bude onako lepljiv, topi se kao da nije kupus. Nigde nisam jela takvu sarmu a jela sam je kod mnogih.
< Poruku je uredio Ana RR -- 4.1.2020 17:42:06 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 18:50:35
|
|
|
|
branki*
|
kako,bre,olga,prezires luk u sarmi ja mislila da ne moze bez crnog luka uopsste da se pravi.sad planirala i beli da dodam..ja sam je na rigli uvek kuvala,ne zapecem u rerni i ne stavljam zaprsku..videcu kako ce ispasti za slavu,kupus mi se nesto ne svidja bas.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.1.2020 21:06:57
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj ni ja ne podnosim kad vidim delove luka u jelu, zato me kuvanje i smara najvise zbog rog besumucnog dinstanja. Citala sam negde da se nar prepolovi, pa se onda drzi malo u vodi i onda skidas koru a ono belo okolo samo ispada kao i zrnca. Tako sam danas i probala, ali i dalje prska. Mozda sam samo zurila. Probacu sutra tako da ga ,,tucem"
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?