Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.8.2018 11:33:07
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kolaci ili torte. Pravim deci i sebi smutije jer tog voca nema preko zime.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.8.2018 12:24:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Isto. Recimo visnje uvek imam zimi u zamrzivacu , maline isto. Za kolace, torte i smutije uglavnom, kao i Sanjica. Sljive isto, za gomboce 😊
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.8.2018 13:12:08
|
|
|
|
lesica
|
Ili za vrući kompot, ili za voćni puding, ili za pitu
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.8.2018 23:45:06
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Ili za vrući kompot, ili za voćni puding, ili za pitu 👍 može 😊
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 10:40:09
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Mame treba mi neki fil da je dovoljno cvrst da pravim onu tortu sa brojem. Znate li neki?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 10:59:53
|
|
|
|
mama Jo
|
Masnice, mislis ovakav broj: Ako je to to, kakve kore planiras da pravis?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 11:02:30
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Mislila sam da uzmem one gotove. I da ih natopim cokoadnim mlekom.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 11:04:45
|
|
|
|
mama Jo
|
Posto i ja vec neko vreme planiram da uzmem te gotove, medene kore. Onda cekam i ja da cujem sta kazu mame. 😊
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 11:44:47
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam koristila gotove kore. Za coko moko tortu uvek njih i kupujem.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 14:41:21
|
|
|
|
mama Jo
|
Je l' ih i ti natapas cokoladnim mlekom? Drugarica mi je spomenula da joj ispadnu lepse kad ih natapka obicnim mlekom, kaze sa cokoladnim bude preslatko?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 15:05:26
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Svetle sam natapala cokoladnim mlekom, a tamne obicnim.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2018 22:31:19
|
|
|
|
vocicana
|
Ja sam uglavnom sa cokoladnim za coko moko tortu, stvarno bude velika, nisu mi se tuzili da im je preslatko , samo konstatujem da vise nema nicega na platou.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2018 11:25:46
|
|
|
|
nata11
|
Dajte mi recept za najjeftiniji i najjednostavniji patispanj za tortu. Resila sam da rodjaki za 18-ti pravim one moderne male a visoke torte.
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2018 12:30:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Nato, klasičan ili američki biskvit?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2018 13:42:32
|
|
|
|
nata11
|
Klasican bih. Imam male kalupe pa cu u njih peci i filovati cvrscim filom od lesnika. P.S. A vidis u pravu si. Tu bi vise isao Americki tip torti. Jel imas neki jednostavan da proucim
< Poruku je uredio nata11 -- 30.8.2018 13:49:36 >
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2018 14:01:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Ovo je klasičan biskvit, tebi možda treba i manja mera, sve zavisi koliko kora pečeš. 6 jaja, 6 kašika šećera 6 kašika oštrog brašna 3 kašike kakaoa 1 dcl mleka 1 dcl ulja 1 prašak za pecivo 1 Vanilin šećer Odvojiti belanca od žumanaca i istući u čvrsti sneg. Žumance tući sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne rastopi. U umućena žumanca dodati mleko i postupno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom (prethodno prosejano). Dodати ulje i sve dobro promešati. Na kraju dodati umućena belanca.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2018 14:08:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja najčešće koristim ove kore klik jer su baš sočne. Mogu se jesti i bez fila.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2018 10:26:01
|
|
|
|
nata11
|
Hvala puno ipak cu prvu varijantu probati.
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.9.2018 16:14:57
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: nata11 IZVORNA PORUKA: emicaa RR djevojke sta spremate za Vaskrs? Ja spremam Pure pleasure tortu sa rozen koricama. Ana nisam stigla da pisem. Pravila sam ciz kejk koji se pece i stvarno su mi dominirala jaja. Nisam odusevljena. Ipak sam za one klasicne sa keksom i dosta sira. Mmm Pure pleasure Pa da, zato se i meni ne dopada. Ovaj klasičan je fin i osvežavajući, ne menjam. Gde kupujete korice za rozen tortu? Valjaju li nesto one sto ih ima po marketima?Sto se pecenog cheese cake-a tice, ja probala jednom po nekom receptu sa coolinarike i nije lose ispalo ali sumnjam da cu opet praviti. U jednom restoranu u gradu prave najsavrseniji peceni cheese cake na svetu. Kad mi se prijede odem tamo da zadovoljim dusu :D
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.9.2018 16:24:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Gagana, kod vas? Jel salju postom Gde god sam kupila ciz kejk bilo je bljak.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.9.2018 12:16:43
|
|
|
|
dunja RR
|
Žene, koliko kuvate mladi pasulj? On se ne potapa veče pre jel tako? Poslala mi svekrva, sada ću da spremim, taman se danas posti, Krstovdan je.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.9.2018 13:27:48
|
|
|
|
veselicaa
|
Draga ja ne potapam,ali izbacim prve dve vode.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.9.2018 14:29:57
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja uvek potapam od uvece. Mada, ako je mladi i ne treba. Onda bacim tu vodu i stavim novu vodu. Kad krene prvi kljuc sklonim sa sporeta i procedim vodu. Stavim novu vodu i sve sto ide u pasulj. Osim zacina. Njih stavljam na kraju.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 27.9.2018 14:32:00 >
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.9.2018 14:57:50
|
|
|
|
Ana RR
|
Luk ne dinstaš, Sanja?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.9.2018 15:00:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ne dinstam. Nikad nisam dinstala luk za corbast pasulj. Moja mama tako sprema i ja tako. Kad spremam prebranac onda distam.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 27.9.2018 15:01:27 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?