Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.9.2015 21:32:51
|
|
|
|
emicaa
|
hvala zene,mislim da cu isprobati to samo bez karija,njega nesto ne volim posle trudnoce,valjda mi se ogadio
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.10.2015 14:27:01
|
|
|
|
nata11
|
Sta mogu da koristim umesto sour cream za ciz?
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 13.11.2015 21:44:06
|
|
|
|
jess021
|
Nato, ja mislim pavlaku. Treba mi pomoc. U nedelju cu peci rolovano pile koje cu kupiti vec spremno za pecenje, ima negde oko 2kg. Koliko dugo ga peci i na kojoj temp?
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 9:51:51
|
|
|
|
nata11
|
Ja sam antitlenat za pecenje, ja uvek dobroooo zapecem da ne bude sirovo kojim slucajem Prvo ga rokni na 250 C da dobije boju a onda smanji i jos 30 min valjda Ja kada pecem rolovano svinjsko zabodem cackalicu, ako je mokra onda je jos sirovo a ako je suva ja zasecem jedan deo nozem na sredini i proverim
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 10:34:22
|
|
|
|
milicicak
|
Ja svo meso prvo pokrijem folijom na 30-45 minpa pecem jos satak bez folije,zavisi koliko je debelo
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 11:29:28
|
|
|
|
jess021
|
Hvala zenske! Joj ja sam sa mesom u rerni na vi ili je presno ili suvo.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 15:53:11
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Nato, ja mislim da ti ideš obrnutim redosledom... Ja uvek prvo čvarim meso na lagano, u pekaču, pod folijom ili samo u tepsiji, zavisi, a onda zapečem na kraju. Probaj tako.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 17:05:30
|
|
|
|
Mariya
|
Ja se slažem sa mamaj!prvo pečes lagano ispod folije pa posle skineš foliju i zapečes.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 20:19:02
|
|
|
|
jess021
|
Nekako cu ga valjda spremiti. Mislim da je Nata u pravu. I ja sam gledala da se meso prvo stavi na visoku temp da bi se sacuvali svi sokovi.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 20:27:41
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Da, ali meni se ne sviđa tako spremljeno meso, nikad ne bude mekano i slasno kao ovim redosledom. Očigledno je i to stvar ukusa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 21:19:10
|
|
|
|
milicicak
|
Hmm, ja ne menjam temperaturu kad pecem meso. Zagrejem rernu na 200 i prvo pecem pokriveno folijom (otprilike kao da se kuva) a onda otkrijem i ostavim da se zapece. Tako mi nekako ispadne socnije... Napravila sam pitu sa sirom posle sto godina, eno je u zamrzivacu ceka sledecu nedelju da je ispecem
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 21:33:14
|
|
|
|
branki*
|
Kad ste kod zamrzavanja kako ide to sa zamrznutim testom sa kvascem?npr umesim kiflice,narastu i onda ih zamrznem.i posle?kako pecem?je l gurnem tako zamrznute u vrucu rernu ili cekam da se odlede?i kakve budu,ima li razlike?
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 21:37:15
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sam zamrzavala kiflice UM cim ih napravim. Kad mi trebaju, izvadim iz zamrzivaca, poredjam na pleh i sacekam da se odmrznu i malo narastu pa ih ispecem.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 21:40:00
|
|
|
|
branki*
|
Ahaa,ok,hvala milicicak i budu ukusne kao da si tad mesila?
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 21:42:33
|
|
|
|
milicicak
|
Dap :)
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 22:00:04
|
|
|
|
veselicaa
|
Branki ja ih zamrznem ispecene,posle kada ih izvadim onda ih poredjam na neku tacnu i sacekam da se odmrznu.Budu ukusne kao i kada su tek ispecene.neko ih razmrzne u mikrotalasnoj ali ja je nemam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 22:20:29
|
|
|
|
nata11
|
Ja volim jaku koricu na pecenom mesu tako da cu se drzati moje taktike. :) Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ?
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 22:25:44
|
|
|
|
veselicaa
|
Nato jel podmazes malo foliju uljem ili puterom?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 22:36:37
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
E, to, draga, ko kako voli, neka i sprema. Meni se jede štrudla s rogačima, to nisam jela 10god minimum.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 14.11.2015 22:54:05
|
|
|
|
World
|
Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ? Uvij u papir za pecenje, on se lako skida.
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.11.2015 8:58:42
|
|
|
|
nata11
|
Da premazem uljem. Probacu sa papirom za pecenje
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.11.2015 10:18:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sad mi se jedu cupavci jer ih je Emica pravila. Veselice pisi nam svima recept
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi" Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.11.2015 17:44:02
|
|
|
|
Mariya
|
Branki,ja te kiflice,pogačice isto ostavim malo da naraste,pa na tacnu i u zamrzivač. A kad ih pečem ne odmrzavam, nego odmah na pleh i u zagrejanu rernu.jer kad pečem žu žu ni njih ne odmrzavam nego tako zamrznute lete u rernu.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 19.11.2015 20:20:19
|
|
|
|
milicicak
|
Jel ima neko proveren recept za bajaderu?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 19.11.2015 20:24:37
|
|
|
|
Mariya
|
Ja ne jer ne gotovim baš home made bajadere, ali provereno dobar recept za karamele ako ti treba
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Купање бебе.
пеперутка16
Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?