Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.8.2015 10:47:56
|
|
|
|
nata11
|
Jess buni me jer ovo na pocetku pise i buter i maslac ? 200 g roomboterkoekjes - mi prevodi kao buter a posle imam maslac
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.8.2015 8:10:14
|
|
|
|
jess021
|
Nato, taj prvi deo od dva sastojka je podloga. To je mleveni keks i maslac, ne znam sto ti i ovo prvo prevodi kao maslac, ali sigurno je tako kao sto sam ti napisala. Meni prevodi kao kolacici od maslaca. Bitno je da ga peces 2h na 130 stepeni.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.8.2015 13:45:42
|
|
|
|
emicaa
|
Kako pravite čokoladni preliv,htjela sam praviti krofne sa čokoladnim prelivom ali uvjek mi na kraju bude pretvrd ili se ni malo ne stegne.
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.8.2015 13:48:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Emice, ja uvek pravim ganaš. Koliko ml slatke pavlake, toliko grama čokolade. Čokoladu istopiš u mikrotalasnoj (ili kako već radiš), slatku pavlaku zagreješ skoro do ključanja ali da ne provri. Dodaš čokoladu, mešaš da se skroz sjedini i ostaviš da se malo stegne.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.8.2015 14:13:43
|
|
|
|
emicaa
|
Hvala Ana
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2015 21:46:10
|
|
|
|
nata11
|
Nisam nasla odgovarajucu temu pa da pitam ovde. Kako kuvate pasulj u super krcku tj. slow cooker-u? Samo ubacite sastojke, da li dodate kasiku brasna da bude gusci?
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.8.2015 21:54:42
|
|
|
|
Klarita
|
Nato, ja ne dodajem odmah, vec na kraju napravim zaprsku u tiganjui prelijem, pa ostavim jos nekih pola sata sat
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 17:55:29
|
|
|
|
nata11
|
Hvala. Tako malo ima na netu recepata za krcka da kuvam u njemu jednom u pet meseci. Sada sam skinula americke recepte pa cu da prevedem.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:02:06
|
|
|
|
choopa choops
|
Jel zna neko koliko je mesa potrebno za pečenje za 7 odraslih osoba?
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:10:38
|
|
|
|
Klarita
|
Choopo, ja sam na dijeti tako da kad bih ja bila medju tih 7 osoba, verovatno bi trebalo mnogooooo vise jer sam sad kao vuk gladna i kud naleteh bas na ovo pitanje Salu na stranu, i ja sam se to uvek pitala, ali mislim da je 2kg sasvim dovoljno Neka me neko ispravi...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:12:55
|
|
|
|
emicaa
|
kazu 250-300 grama pecenja po osobi
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:16:29
|
|
|
|
branki*
|
Mislis na sirovo meso ili peceno?jer kad se ispece,smanji se kolicina.ja mislim 3 kg.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:16:38
|
|
|
|
choopa choops
|
Hahahah Klarita dođi na duplu porciju :) emice hvala, taman sam i ja tako našla sad na netu. Uzecu 2,5kg bolje da ima viška nego da prifali
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:17:46
|
|
|
|
Klarita
|
ja sam mislila na peceno meso, jer sam drcna jadna procitala pecenje, a ne za pecenje Nato, pisi ovde recepte, i ja ga slabo koristim, a eto mogla bih
< Poruku je uredio Klarita -- 31.8.2015 21:18:29 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:17:56
|
|
|
|
choopa choops
|
Na sirovo Da u pravu si smanji se kad se ispeče...
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:20:26
|
|
|
|
milicicak
|
choopo, kafanska porcija je 300g pecenog mesa po osobi. Ja bih kupila oko 3kg sirovog mesa :) mada sve zavisi i od toga sta ces kao dodatak uz meso
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:20:52
|
|
|
|
branki*
|
Ja sam uvek za to da je bolje da mi ostane,nego da usfali.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:24:13
|
|
|
|
emicaa
|
ja sam mislila na peceno meso,tako je nama rekla teta u restoranu kad smo za krstenje dogovarali
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:24:51
|
|
|
|
choopa choops
|
Da uzeću malo više onda milicicak, spremam klasično pečenje sa krompirom. Ja sam inače poznata kao ljubitelj čiste tradicionalne kuhinje. Nikakvi dodaci, začini-nisam taj tip, ne volim pa samim tim i ne spremam Znači cca 300gr pečenog po osobi
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:31:11
|
|
|
|
milicicak
|
Choopo, sad sam se nesto prisecala... Ja za rucak za nas devetoro kupim oko 3,5 kg ciste krmenadle i to pecem sa 2kg krompira, i sargarepom, celerom i paskanatom... uz to dodam i tri kisele salate i jos tri salatna priloga... i uvek mi ostane mesa
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.8.2015 21:41:48
|
|
|
|
choopa choops
|
E pa super! Taman ću i ja tako. Valjda bude dovoljno, prvo ide predjelo (tradicionalno naravno pršut, sir) .Hvala vam svima
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.9.2015 13:32:05
|
|
|
|
nata11
|
Po kom receptu somune? Toliko ih je na internetu a ja iskusna domacica pa neznam koji da odaberem
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.9.2015 17:36:44
|
|
|
|
emicaa
|
Trebate i meni opet imam komad svinjetine sa rebrima pa sam ga mislila ispeći pa imate li neku marinadu da mi preporučite.Ja sam do sad samo premazivala maslinovim uljem,bjelim lukom i vegetom.
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.9.2015 18:05:53
|
|
|
|
milicicak
|
Meni je ultra kombinacija senf, beli luk, maslinovo ulje i kari a moze i malo mlevene paprike :)
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.9.2015 18:37:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Emice, možeš premazati pestom ako imaš, bude jako ukusno. A najčešće pomešam senf, maslinovo ulje, beli luk u prahu, biber i suve začine pa premažem meso i stavim da odstoji. Slično kao milicicak
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Bele pihtijeRingerajin kuvar: Maraj
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
POMOZITEEEEEEEE! pisuljicaJa uopste ne mogu da se odlucim :( Ovako:Rina (
8%)
Tara (
17%)
Masha (
23%)
Lana (
19%)
Srna (
10%)
Sara (
24%)
Ukupan broj glasova: 217Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!