Didy -> RE: Letovanje 2018 (14.1.2018 12:31:50)
|
Sarti, Bubi. Ali autom da možete okolne plaže da obilazite. Mi smo prošlog leta u povratku s Tasosa svratili u Nea Vrasnu da se malo okupamo i osvežimo pošto je bilo pakleno toplo. Skoro da mi se gadilo da uđem u more, mm nije ni ušao. Voda je bila nešto čudno zelena, prljavština neka plivala po površini... Možda jer smo stigli s ostrva gde je voda svuda kristlano čista, pa nam je u poređenju s tim ostavila takav utisak, ne znam, ali osećala sam se kao kad dođem s mora, pa odem u Dunav da se okupam. Tako da smo taj potez crvenom bojom izbrisali na mapi Grčke. Sarti nema lepe plaže, ali ima u blizini mnogo lepih. Na temu crnogorskog i grčkog primorja smo već diskutovale nebrojeno puta, ne bih da se ponavljam. Mi smo bili u Istri, tamo je malo drugačije nego u Dalmaciji, ali smo bili i u Zadru 5-6 dana, išli na plažu, po gradu, normalno komunicirali, van sezone doduše, ali nikakvih neprijatnosti nismo doživeli. Jedna klinka koja je radila u kafiću mi je rekla kad sam tražila kafu - Misliš kavu. Ali ja sam se samo nasmejala u fazonu - Kad se ratovalo, nisi se bila ni rodila. To je jedina "neprijatnost" koju smo doživeli u Istri ako se tako može nazvati. Mi ne prolazimo kroz Ilok, mi idemo u Ilok jer tamo živi baka mm. Normalno idemo autom sa srpskim tablama, moja deca se tamo igraju na igralištu s drugom decom (Hrvatima), pustim ih da odu sami na igralište, nisu mi uopšte na oku tada. Ovde normalno dolaze ljudi s vukovarskim tablicama da kupuju svakodnevno, na to više niko ni ne reaguje. E, sad, što se sporadično može sresti neka budala, pa se onda prepričava godinama jedna te ista priča kao se dešava na sto mesta svakodnevno, to je već opštepoznata stvar. Lično se ne palim na takve priče. Možda nisam u pravu, ali ja tako gledam na stvari.
|
|
|
|