|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Želim abortus
7.6.2010 13:18:26   
janajana
ja cu dodati samo ono, nikad se ne moze znati da li si za ili protiv dok se to ne desi... to je neko moje misljenje

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 451
7.6.2010 13:18:33   
Mari86
mejra user posted image user posted image user posted image

viking ja sam licno napisala koliko se ja mucim da dodjem do deteta (da kazem mucim ali lepse bi zvucalo trudim se,
zato sto ovo za mene nije mucenje)...
To sto sam napisala koliko mi je tesko nije zato da bi mi to pomoglo da zatrudnim,ne moze meni pomoci niko sem mene same
i medicine...
Niti ja svaljujem na bilo koga krivicu zato sto se odlucio na abortus,svako svoje neka svija,svako ima prava na svoj zivot!

Znam da ovim sto si napisala nisi mislila direktno na mene,ali smatram da treba da napisem ovo.
Tacno je da niko ne zna sta mu zivot nosi,ja sam bila ubedjena da cu lako imati decu i da cu bez problema doci do cilja...
eto nije bilo tako...user posted image nema veze idemo dalje...
definitivno sam za slobodu izbora,svako neka radi sta misli da je najbolje! user posted image
Ne volim da se mesam kao sto ne bih volela da se meni neko mesa...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 452
7.6.2010 13:19:54   
viking
Mari, stvarno nisam mislila na tebe, nisam mislila ni na koga pojedinačno, sećam se da je bilo takvih postova i pre tebe. Stvarno sam pričala najopštenije moguće.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 453
7.6.2010 13:22:29   
Mari86
IZVORNA PORUKA: viking RR

Mari, stvarno nisam mislila na tebe, nisam mislila ni na koga pojedinačno, sećam se da je bilo takvih postova i pre tebe. Stvarno sam pričala najopštenije moguće.

Znam draga moja,znam ja to user posted image user posted image user posted image

Svaka od nas ima svoj problem i svoje zivote,i niko nikome ne treba da se mesa u zivot i govori kako i sta da radi user posted image
Mozemo da iznesemo svoje misljenje mirno i sa razumevanjem za svaku od nas,ovde smo da se druzimo user posted image

Danas sam extra osetljiva i puna razumevanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 454
7.6.2010 13:40:16   
Pipi duga carapa
Ma ko smo mi da sudimo o tudjim odlukamauser posted image zao mi je svake zene koja se nasla u toj situaciji,a tek devojcice pa to je veliki stres prvo za nju,onda i za roditelje  Nazalos starosna granica stupanja u seksualne odnose stalno se pomera,tako da danas osnovci sa 14,15godina imaju to iskustvo na zalos neka DECA i ranije.I sta sad ja sutra mojoj devojcici sa 15 godina,pored snalica trebam da kupim mikroginon,zato sto neki mali kruser posted image ne zeli da koristi kondom.Zasto moje dete mora i sve ostale devojcice,zene  moraju da prodju kroz ovakva ponizenja gde drugi sude sta je trebala da preduzme da se to ne dogodi ili sto je odlucila da abortira ako se vec dogodilo.Pa te devojcice,zene su vec osudjene samim tim sto prolaze,kroz sva ta ponizenja,patnju,bol,traume....zasto zbog muskih user posted image .Ma gde je tu ljubav kad muskarac,zbog par sekundi zadovoljstva ne zastiti zenu koju voli,da ne prolazi kroz sve to.Najezim se kad cujem,da zene abortiraju3,4,5i vise puta e tad ih vec osudjujem same su krive,sto se ne zastite kad vec zive sa muskomuser posted image   Svaka zena pa i devojcica masta da postane majka,pa to je taj prirodni instikt koji sa godinama postaje sve izrazeniji i mogu misliti kako je toj osobi kad MORA da sa odluci na taj korak i da abortira,pa nije monstrum da ne oseca nista i da je zbog toga srecna i zadovoljna.Moja majka je abortirala jednom,svekrva ni jednom i zbog toga svog svekra veoma cenim.To je postovanje prvenstveno prema zeni.Zato apelujem na sve majke koje imaju musku decu,edukujte njih,da moraju da zastite svoje devojke,zene...ja ako budem imala sina sigurno necu dozvoliti da nekom detetu uprorasti detinstvo,devojci mlados ,a da pri tome ne snosi nikakve posledice vala cu mu dati rec da cu ga ja ozeniti sa petnaest ako treba,jer mora da preuzme odgovornost,a Boga mi i da izdrzava svoju porodicu.

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 455
7.6.2010 13:45:24   
Nana*
IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Nana*

I svaka devojcica vec od svoje 14. godine koristi kontraceptivne tablete

Bez da ulazim u neku dubinu o sexulanom vaspitanju (i dalje smatram da su roditelji presudni vaspitači u tom smislu, a ne ginškoli), ekolozi u mislim da kontraceptivne pilule nisu zezanje, i da nije dobro da se piju 10 godina pre nego što se žena odluči na dete. (to je 10 godina ako odluči da rodi "rano", sve češće smo svedoci da žene ne rađaju pre 30te)

Sa ovim se i ja slazem, ali jako malo roditelja uopste ulazi u tu pricu sa svojim detetom...

Iskreno Tasho i ja sam protiv. Ali tako je. Moja zaova ih pije evo vec 17 godina ( sada ima 32 ). Nikad joj nista nije bilo a sa oba deteta je ostala trudna odmah isti mesec kad je prestala da ih koristi. Ima predivne devojcice ( jedna ima 2 nedelje tek ) i ona se super oseca.
Meni je ginekolog u Srbiji jednom preporucio da pijem Logest jer sam imala 25 godina i neredovne cikluse. I tad mi je rekao da je kod nas jos uvek problem, stvoriti misljenje kod zena a na Zapadu se koristi vec godinama... Ja sam ih uzela ali kad sam procitala uputstvo, jednostavno sam odustala i ni jednu nisam popila.
Dok ovde stvarno imam bas dosta drugarica koje od svoje 15. godine to koriste i nemaju posledice. Niti su debele niti im se nesto desava.
Ali eto to je nase misljenje. Ja ih i dalje nikad ne bi pila, mada me ovde zbog toga smatraju za vanzemaljca...

< Poruku je uredio Nana* -- 7.6.2010 13:47:50 >

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 456
7.6.2010 13:47:52   
Anoniman
Ja ih jesam pila. Znači, ja nisam striktno protiv antibebi pilula, ali mi je ta granica "od 14-te god" nešto... mnogo mi bre rano! user posted image

(odgovor članu Nana*)
  Direktna veza do poruke: 457
7.6.2010 13:50:59   
Anoniman
u svakom slucaju nije nama lako...
ni ovima koje hoce da zatrudne
i ovima koje nece
i ovima koje zatrudne a nisu htele...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 458
7.6.2010 13:54:05   
Nana*
Pa i meni je rano user posted image . Ali tako ih vaspitavaju... Mm je imao devojku kad su jos isli u skolu bili klinci 14, 15 godina. Njena majka ih je urnisala da idu na predavanja, vodila ih zajedno kod doktora da im objasne sta sve moze da se desi i sta da koriste da na slucajno ne bi zatrudnela user posted image . Razumem ja njenu brigu, sve ok. Ali koliko sam skontala ljudi ovde ce sve uraditi i koristiti samo da im to ne bi pokvarilo neki plan u zivotu. Bez obzira sta kosta i da li je zdravo...
Masim temu sad vec drugi put. Ali mislim da ipak treba ukljuciti glavu, koliko zbog ne zeljene trudnoce toliko i zbog prenosenja bolesti ( u slucaju da su kratke vezice i avanture u pitanju ).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 459
7.6.2010 13:56:06   
Pipi duga carapa
Ma hajde o cemu pricate sa cetrnaest godina detetu davati pulule,pa to je strasno,pa ti jajnici se jos nisu ni razvili a treba da pilulama utices na njih da se smire.To da je zdravo i preporucljivo,stajalo bi pored svake kase u marketima kao i kondomi.Pilule iskjlucivo preporucuje ginekolog posle detaljne pretrage

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 460
7.6.2010 14:04:10   
Nana*
user posted image user posted image  Pipi dusoo user posted image
Da samo sto ovde svakoj devojcici preporuci ginekolog da je to najefikasnija zastita. Mislim ako mi ne verujete ima ovde jos devojaka iz Nemacke pa pitajte user posted image . Inace jedan slucaj iz moje blizine sad nedavno se desio. Decko 16 godina ( u sexualnm odnosima od svoje 12 ) I devojcica 17 isto tako. Zabavljali se, svo vreme koristio on kondome i odluce se da ona ode ginekologu i dobije tabletice. Pila ona to mesec dva i jedan mesec zaboravi samo 2, 3 dana da ih uzme. Posvadjase se kao i svaka deca za cas. Ona javlja posle par nedelja trudna. Cela familija skocila da se ocisti, mlada, on nece dete. Devojka cvrsto odlucila njeno telo, njeno dete ne mora niko da joj pomogne ( srecom vec radi i ide u skolu ). Sad su se pre nekoliko pomirili, familija ostala grbava. 
Znaci desi se. Ali odluke treba prepustiti onima koji su u toj situaciji... A tabletica sto se tice, nude ih devojcicama vec i kod nas tako rano.

(odgovor članu Pipi duga carapa)
Direktna veza do poruke: 461
7.6.2010 14:05:13   
janajana
ja se secam, meni je mama bila i uz to drugarica, i pre prvog letovanja sa mojim tada dugogodisnjim deckom drzala "predavanje" o kondomima a meni je bilo punih 18 god. Ja sam se samo nasmejala i rekla znam... isto tako mi je rekla bez obzira kako to izgledallo drugima imaj i ti uz sebe kondom  user posted image

nego, ja cu se potruditi da posle posla, kad dodjem kuci, pokusati da napisem neka svoja misljenja i neka svoja iskustva
ljubim vasuser posted image

< Poruku je uredio janajana -- 7.6.2010 14:07:29 >

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

Direktna veza do poruke: 462
7.6.2010 14:16:55   
Trcosava

Da samo sto ovde svakoj devojcici preporuci ginekolog da je to najefikasnija zastita. Mislim ako mi ne verujete ima ovde jos devojaka iz Nemacke pa pitajte user posted image . Inace jedan slucaj iz moje blizine sad nedavno se desio. Decko 16 godina ( u sexualnm odnosima od svoje 12 ) I devojcica 17 isto tako. Zabavljali se, svo vreme koristio on kondome i odluce se da ona ode ginekologu i dobije tabletice. Pila ona to mesec dva i jedan mesec zaboravi samo 2, 3 dana da ih uzme. Posvadjase se kao i svaka deca za cas. Ona javlja posle par nedelja trudna. Cela familija skocila da se ocisti, mlada, on nece dete. Devojka cvrsto odlucila njeno telo, njeno dete ne mora niko da joj pomogne ( srecom vec radi i ide u skolu ). Sad su se pre nekoliko pomirili, familija ostala grbava. 
Znaci desi se. Ali odluke treba prepustiti onima koji su u toj situaciji... A tabletica sto se tice, nude ih devojcicama vec i kod nas tako rano.

To kad se pije - pije se redovno 2 -3 dana je mngo!!!! Kako ja čitam po uputsvu na mojim tabletama, kad zakasniš više od 12 sati (lupam ako piješ u 7 ujutru i zaboraviš da popiješ pa popiješ u 9 uveče) gleda se koja je nedelja i po tome da li postoji šansa da si zatrudnela ili ne. Naravno znam devojaka koje zaborave jedan dan da popiju pa ništa, ali ja se sa tim uopšte ne bih zezala (niti se zezam)

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 463
7.6.2010 14:23:54   
Pipi duga carapa

Nano sad sam upravo zavrsila razgovor sa profesorom Djoricem izuzetnim strucnjakom,koji mi kaze da tablete ,ni za zene ,a kamoli za devojcice uopste nisu bezazlene,jer dovode do zgrusavanja krvi,trombova,embolije pluca kao ii nfrakta miokarda,i naravno promenama na dojkama i da je moj izbor da svom deteu dam i u vrticu,ako se pojavi neki napredni dasauser posted image user posted image user posted image ,a da zene posle cetrdesetetj eventualno,cetrdeset pete zavisi od opsteg stanja ni slucajno ne smeju koristiti  .To kaze strucnjak,e pa sad opet izbor je na nama sta cemo mi ponuditi svom detetu i naravno obavezne sve analize pre koriscenja istih

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 464
7.6.2010 14:45:36   
Trcosava
Pipi draga, to je Srbija - nešto baš nisam videla da su sve koje znam i koje su pile tablete ''zgrusavanja krvi,trombova,embolije pluca kao ii nfrakta miokarda,i naravno promenama na dojkama'' ali da ne smeju da ih piju oni koji boluju od tromboze , koji imaju problema sa plućima, srcem itd.... Ispade da su naši doktori najpametniji na celom svetu

p.s. ja ih pijem i iskreno nadala sam se da će ove moje ''bubuljice'' da malo narastu - ali cvrc ništa....

Svi smo mi posebni i ne može na 100000 od 100000 da utiče isto

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 465
7.6.2010 14:49:45   
Nana*
IZVORNA PORUKA: Trcosava

To kad se pije - pije se redovno 2 -3 dana je mngo!!!! Kako ja čitam po uputsvu na mojim tabletama, kad zakasniš više od 12 sati (lupam ako piješ u 7 ujutru i zaboraviš da popiješ pa popiješ u 9 uveče) gleda se koja je nedelja i po tome da li postoji šansa da si zatrudnela ili ne. Naravno znam devojaka koje zaborave jedan dan da popiju pa ništa, ali ja se sa tim uopšte ne bih zezala (niti se zezam)

Jeste Trco, i 24 sata kad zakasnis vec je kasno... Ali eto devojcica jednostavno zaboravila ili nije dovoljno ozbiljno shvatila...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 466
7.6.2010 14:52:30   
Nana*

Pipi draga, to je Srbija - nešto baš nisam videla da su sve koje znam i koje su pile tablete ''zgrusavanja krvi,trombova,embolije pluca kao ii nfrakta miokarda,i naravno promenama na dojkama'' ali da ne smeju da ih piju oni koji boluju od tromboze , koji imaju problema sa plućima, srcem itd....

Isto tako sve su sasvim normalne zene user posted image . Mada kao sto rekoh, ja ih ne bi pila.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 467
7.6.2010 14:56:30   
Pipi duga carapa
Nano da me samo pogresno ne razumes,Ne sumnjam ja da devocice sa 14 i 15 godina koriste tablete,ali me boli jer je to rano,pa one su jos uvek samo deca.Nemogu da zamislim da sutra ja svom detetu dajem teblete za kontracepciju sa 14,15 i 16 godina ,zato sto neki decak nece da koristi kondom koji ih pri tome cuva i od polno prenosivih bolesti.Ili da imam decaka,sta trebam da dozvolim da se tvoje truje tabletama,zto sto mamin sin nece da koristi kondom,e tad bi samnom imao problem.Znam da sam promasila temu,ali dusa me bre boli zbog svih ovih devojcica,a i zena.Kako zena da pije pilula ako doji,kako?Pa ne doji ona moje dete nego tog istog muskarca,koji ne haje ni za nju ni za njeno zdravlje.Ne mogu vise da pisem o ovome samo se potresam u ime svih zena koje su prosle ili ce proci kroz abortus.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,MUSKARCI SU NAJVECE ZLO BEZ KOJEG SE NE MOZE

Direktna veza do poruke: 468
7.6.2010 15:04:25   
Pipi duga carapa

Pipi draga, to je Srbija - nešto baš nisam videla da su sve koje znam i koje su pile tablete ''zgrusavanja krvi,trombova,embolije pluca kao ii nfrakta miokarda,i naravno promenama na dojkama'' ali da ne smeju da ih piju oni koji boluju od tromboze , koji imaju problema sa plućima, srcem itd.... Ispade da su naši doktori najpametniji na celom svetu

p.s. ja ih pijem i iskreno nadala sam se da će ove moje ''bubuljice'' da malo narastu - ali cvrc ništa....

Svi smo mi posebni i ne može na 100000 od 100000 da utiče isto

ja nisam ni mislila da su nasi doktori najbolji,pa zadnjih pet godina me lici Veljko Vlaisavljevic iz Maribora,ali trco razumem za tebe ok pila sam ih i ja,ali da li bi ti tvojoj devojcici dala da ih pije sa 14,15, pa i 16 godina,zato sto neki klinac nece da zastiti i sebe i nju?Dokle ce samo mi zene da razmisljamo o zastiti,kao da smo hermafroditi,pa i muskarci ucestvuju u tom cinu,e to me boli

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 469
7.6.2010 15:11:05   
Nana*
A ne Pipi user posted image  I decaci i pored toga sto one koriste tabletice, koriste i kondome jer ih uce da pored nezeljene trudnoce postoje i polne bolesti user posted image .
Nisu uvek ni decaci krivi.

Direktna veza do poruke: 470
7.6.2010 15:15:43   
Nana*
Pipi sve ja tebe razumem i ja sam sama rekla da je to stvarno rano i da ne bi koristila ( da ne kazem nikad, jer ko zna )... Ali tako se ovde jednostavno radi i devojke koje ih vec sad piju 15god. su zdrave i ne fali im nista... Znam da mi je gin pre 5 godina rekao da se na zapadu koriste nekih 92% a kod nas 18%... Sta ja da im radim neka piju kad hoce user posted image

< Poruku je uredio Nana* -- 7.6.2010 15:16:31 >

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 471
7.6.2010 15:17:01   
Pipi duga carapa

A ne Pipi user posted image  I decaci i pored toga sto one koriste tabletice, koriste i kondome jer ih uce da pored nezeljene trudnoce postoje i polne bolesti user posted image .
Trudnice moja lepa mi cemo radjati pametnu decu i edukovati ih na vreme,pa im zastita pre 18 i nece trebati.Sta kazes kakav vic,kako se samo tesim

< Poruku je uredio Pipi duga carapa -- 7.6.2010 15:19:59 >

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 472
7.6.2010 15:21:40   
Anoniman
Imate temicu o Kontracepciji, kopiram vam tamo ove postove, ako nekom bude trebalo. user posted image

< Poruku je uredio Nejtiri -- 7.6.2010 15:22:44 >

Direktna veza do poruke: 473
7.6.2010 15:22:23   
Nana*
Bas sam o tome mislila, ne bi joj mogla zabraniti ili je opasuljiti da nesto ne valja, ako ceo njen razred to pije i ako tako uce. Isto kao sto mene moja mama nije mogla da opasulji oko nekih stvari user posted image  Ali ko zna videcemo.
Ali zaista i ne verujem, da bi neko od ginekologa bukvalno trovao kompletno sve devojcice u zemlji.

I rekla sam da mi se tabletice ne dopadaju user posted image .

Direktna veza do poruke: 474
7.6.2010 15:24:08   
Nana*
IZVORNA PORUKA: Pipi duga carapa

Trudnice moja lepa mi cemo radjati pametnu decu i edukovati ih na vreme,pa im zastita pre 18 i nece trebati.Sta kazes kakav vic,kako se samo tesim

Duso moja, kad bi ti ja pricala u kakvom sam trenutno tripu ti mi ne bi verovala... Ali nadam se da cemo uspeti bar malo u tome... Ljubim te

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Спавање.
пеперутка16

Колико је ваше дете спавало током ноћи, а да се није пробудило са 6 месеци?

10 - 12 ч. (0%)

5 - 6 ч. (100%)

3 - 4 ч. (0%)

Остали сати. (0%)

Ukupan broj glasova: 1

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here