dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (29.8.2023 21:18:53)
|
U DZ smo najpre imali jednu doktorku stomatologa, kada je Sava bio mali, bila je ok, ona je nešto otišla na bolovanje i nije je dugo bilo, pa je Sava nadalje bio kod nove, mlađe doktorke, divne. Bili smo par puta na kontroli i sa M kod te mlađe, sve bilo ok, da bi se početkom ove godine, posle par godina bolovanja vratila ona stara dr. I mene zbrzaše da potpišem prelazak kod nje, nisam nešto ni razmišljala, ajd reko valjda je ok, a nešto sam mislila da ona mlađa više i ne radi. Ali radi i ona. Elem, odvedem ja ove godine jednom M kod te stare, na kntrolu, kaže svi zubi ok, ima neki kvarić na donjoj 5-ci, ali kao nećemo sada da diramo, dođite u junu. Dođem ja u junu, kaže opet nećemo da diramo, dođite u septembru.... i ja odem sada, početkom avgusta, kada sam bila nešto za sebe u DZ, i prebacim karton kod one mlađe dr. Zakažu nam tada za danas (jer smo išli na more, pa nismo mogli ranije), i danas joj je u par minuta sredila zubić, "crtala" joj je Skaj iz Patrolnih šapa po zubiću, žena ima tako lep pristup da je moje nesaradljivo dete opet zavolelo zubara. Ostali zbući su joj svi ok. I na kraju Dr izvadi uvek kutiju punu igračaka, da dete izabere jednu, kao nagradu za hrabrost. Ja razumem da je ona starija vrv pred penziju, vrv je bila teško bolesna jer je dugo nije bilo... žao mi je, ali iskoristila sam svoje pravo na izbor doktora. A za S, odvela sam ga u aprilu za protezu, isto u DZ, isto odeljenje kao i predškolsko, vrata pored. Kaže mi dr, treba proteza, ali dođite u septembru, sada vam se ne isplati, ide leto (a ono april bio!), pa odmori...ja ne shvatam, ti ljudi primaju platu, plaćamo zdravsteno, zašto neće da rade. Isto je stariji doktor u pitanju, i spomenuo je usput da radi i privatno. Samo mlađi stomatolozi u DZ rade ok.
|
|
|
|