Mariya -> RE: Razgovori mama 04/17[chat] (26.4.2017 0:06:26)
|
Veče mame! Mališa i ja se spremamo za spavanje, sami smo. Iz nekog razloga svekrva je nagovorila devojčice da spavaju kod nje. S jedne strane mi odgovara jer mogu da odmorim i bavim se mališom,jer mi vežbanje sa njim uzima zaista mnogo vremena, a sa druge strane ovako sam još manje sa njima dvema [sm=smiley13.gif] Mm danas gledao gde bi mogli na leto da idemo na neki izlet, pošto na more nećemo, em je L mali, em pravimo sobe za decu, ali ne znam kako ćemo to izvesti baš zbog toga što zidamo, farbamo,krečimo, a posle treba i opremiti te sobe...u svakom slučaju, lepo od njega što misli na to kako da se malo i zabavimo i odmorimo. On blesan već planira kako ćemo dogodine da ostavimo decu i nas dvoje odemo negde[sm=smiley36.gif] Jess, javljaj nam se kad god možeš. Jao, mogu samo da zamislim kako ti je, ti imaš 2 bebe. Ana ja nijedno od njih troje nisam dojila tako, malo iz jedne,malo iz druge. Uvek jedna (*)po podoju. Meni je sestra u porodilištu rekla da se tako doji, jer prvih nekoliko minuta ide ono vodenasto, tzv prednje mleko, i tek posle njega kreće zadnje mleko, ono gusto i jako. Ako beba sisa malo jednu pa malo drugu, onda ispada da sisa samo to prednje mleko. Tako je ona mene naučila, ja sam tako prihvatila i radila sa njima. Mada, tebi još ide prelazno mleko, a to siskanje malo iz jedne, pa malo iz druge je dobro baš da ne moraš da se izmuzavaš, nego ti beba izvuče mleko pa možda smanji napetost u dojkama? Kako god,bitno je da sisate. Dobar pokazatelj je težina bebe, izmeri je da vidiš koliko je napredovala. Kod nas to radi patronažna,izmeri bebu poslednji dan kad dolazi da je kupa i dođe za nedelju dana da je opet izmeri. Tako vidi koliko beba napreduje i da li je sve ok što se tiče dojenja. E da, promeni tiker da možemo da pratimo drigaricu[sm=smiley1.gif] Mi u petak idemo u savetovalište na merenje, jedva čekam da vidim da li su ove 3 nedelje terapije uticale na njegovo napredovanje pošto je tu manje sisao. U koliki post sam ispisala!
|
|
|
|