|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.10.2014 12:59:43   
branki*
hvala,rosi.....boza je isto odbijao mleko u nekom periodu,ali je i povracao,ja sam to svrstala pod reflux,a imao je i ekceme...
nama tad niko nikad nije rekao za alergiju,niti da mozda treba da odradimo to.kako se utvrdjuje ta alergija,putem krvi ili se nosi stolica na analizu?gde ste vi to radili?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2101
4.10.2014 13:11:29   
Rosita
Utvrdjuje se putem krvi, ali ti testovi valjda nisu najpouzdaniji za decu do , ako se ne varam dve godine. Postoje jos i kozni testovi i test opterecenja. Ali to je , ja mislim , izlisno u Bozinom slucaju, ako on jede mlecno bez problema verovatno ti testovi ne bi nista pokazali. Neka me isprave druge mame ako gresim. Laicki, po meni jedino iskljucivanjem mlecnog na neki odredjeni period, u dogovoru sa dr koji bi podrzao taj korak, a da mu ispricas- ako vec ne zna- da si dosla do ove sumnje na osnovu tih i tih reakcija kad je Boza bio beba, moglo bi da ti kaze da li ima pomaka kad se tako hrani. Jerako kazein smeta nekim procesima u mozgu, naravno , posredno, ja kao laik imam rezon da se to nece i ne mora zapravo ispoljiti preko bilo kakve alergije, nego se moze ispitati samo iskljucivanjem namirnice, na osnovu anamneze.

Edit. Mi radili na Institutu i tamo se kontrolisemo.

E da, ti malopre pomenu te skupe analize u inostranstvu, u to nisam upucena, mozda ta vrsta analiza jeste delotvorna.

< Poruku je uredio Rosita -- 4.10.2014 13:18:37 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2102
4.10.2014 13:20:23   
branki*
hvala,rosiuser posted image pozabavicu se malo ovom tematikom kad se vratimo...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2103
7.10.2014 9:09:58   
Peace*
Molim novosađanke da mi kažu kod kog dr imunologa-alergologa vode decu.

Naša dr je završila u bolnici i čini se da se neće oporaviti. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2104
8.10.2014 11:58:10   
Bebetto
LATOPIC !!!

SPAsao me sa drugim detetom, jer je prvo dete bilo sklono alergijama na hranu, imao je i ekcem. sa drugim detetom smo poceli bukvalno od 5 tog dana rodjenja da joj dajemo LATOPIC, i nikada bukvalno nikada se nije osula, niti ima ekcem, znači odličan probiotic koji je bezbedan i očigledno veoma uspešan. daje se 3 meseca a plus nam je doktorka rekla da je odličan i za grčeve kod bebica, tako da smo izbegli i grčiće.

Voli me iz inata , voli me bez ostatka, voli me bilo gde sam, baš takvu kakva jesam !

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 2105
8.10.2014 12:03:33   
mama krava
Mi smo poceli da koristimo LATOPIC pre 10 dana i mislim da deluje iako smo tek na pocetku. Ekcem se povlaci, tj ne pogorsava se sa ovim vremenom, ali videcemo kako ce da regulise alergiju i da li ce je regulisati.

(odgovor članu Bebetto)
Direktna veza do poruke: 2106
14.10.2014 15:33:54   
Bebetto
da, bukvalno u prvih nekoliko dana se vide rezultati, ali jako je bitno da istrajete, i 3 meseca pijete, onda ste mirni 2 godine sa simptomima. jaako je dobar, mislim, pravi spas!

Voli me iz inata , voli me bez ostatka, voli me bilo gde sam, baš takvu kakva jesam !

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2107
14.10.2014 15:35:25   
Bebetto
hoće sigurno će pomoći, jer su vam prvi siptomi vec počeli da se povlace. samo se drzite terapije od 3 meseca i bicete prezadovoljnii

Direktna veza do poruke: 2108
17.10.2014 21:39:16   
mama krava
Hej, keve user posted image , da vas pitam nesto...
Kako ste se poradjale sa vasim alergicarima? CR ili prirodno? I da li su ivasa deca žuće, tj svelte puti i kose? Tashinog sam videla da jeste i prelepo je dete! Ko iz časpoisa.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2109
17.10.2014 21:45:38   
Peace*
Cr.
Prvo u totalu, drugo u spinalu.
Hvala 😊

< Poruku je uredio Peace* -- 17.10.2014 21:46:06 >

Tasha

Direktna veza do poruke: 2110
17.10.2014 22:16:57   
little_one
MK znam na sta ciljas, to sam ja negdje i citala da su obicno djeca svijetle puti i kose sklona alergijama....ali mislim da to ne mora nista da znaci...

Moja starija je svijetlija,tamnih ociju mada ne potpuno svijetle puti, a mladja ce cini mi se biti sva tamna, jos uvijek je bebeca sva user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2111
17.10.2014 22:27:14   
mama krava
Uhvatila sam neki BBCev dokumentarac o alergijama, ali samo pri kraju, koji je radio istraživanje i da su kao deca rodjena na CR sklona alergijama i respiratornim problemima...

A ovo pitam, jer je mojoj setsri neki dr jednom rekao da su deca svetlije puti osetljivija... Nije pravilo, ali uglavnom jesu i vise decaci nego devojcice. Npr, kad idemo kod pulmologa u Dragise Misovic, dok cekamo da nas proyovu vidimo da kod dr na probe dolaze 95% decaci koji su plavusani i samo plavusani, a ostalih 5% su devojcice.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2112
17.10.2014 22:40:30   
little_one
Ne napisah, ja oboje prirodnim putem rodila....mislim da tu vise genetika mijesa prste, ali vjerovatno ima negdje i nekih faktora rizika koje nose sa sobom CR. Mozda lijekovi, eto ja npr mislim da je mozda kod moje Aleks bio okidac antibiotik sa 7 dana, koji joj je odmah sa 10 dana stvorio nenormalne grceve, lose stolice, a kasnije je to sve kulminiralo s dva mjeseca sa krvarenjima...

Direktna veza do poruke: 2113
17.10.2014 23:06:43   
milicicak
Moje dete je Arijevski ideal, providni, plavi smarac kome se ne svidja celofan torta user posted image rodjena je prirodnim putem...
Ma, sa alergijama se moze svasta povezati, jedno istrazivanje kaze da ljudi skloni alergijama imaju nesto veci procenat neandretalske DNK nego ostatak populacije...

Direktna veza do poruke: 2114
17.10.2014 23:39:05   
mama krava
Nija ne volim tu tortu...user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2115
17.10.2014 23:51:50   
little_one

IZVORNA PORUKA: milicicak

ljudi skloni alergijama imaju nesto veci procenat neandretalske DNK nego ostatak populacije...

A kako to da shvatimo user posted image

Direktna veza do poruke: 2116
18.10.2014 9:04:13   
milicicak
Uprkos uvrezenom misljenju da su Neandretalci bili gluplji od tzv. Kromanjonaca, to nije tacno. Njihova kultura je bila razvijenija, ziveli su u cistijim zajednicama, nisu bili ratoborni. A sa njima je slicna prica kao sa Indijancima, njihov imuni sistem nije mogao da se izbori sa novim bolestima koje su Kromanjonci doneli.
Davno bilo kad sam citala i slusala o tome ali to je u kratkim crtama.
A ima i istrazivanje koje kaze da su alergicna deca u proseku inteligentnija od proseka populacije user posted image

Direktna veza do poruke: 2117
18.10.2014 9:21:40   
Rosita
Moj je svetlo smedj, a bledunjav jeste. Al i ja imam beo ten, znas ono kad doktori odmah misle anemija u progresiji user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2118
18.10.2014 20:50:02   
mama krava
Pa, da, ni moj nije beoooo, ali je svetao, al mi smo svi crni...user posted image . Imaš sliku mog debeljka, tamo u onoj temi Slike mama sa svojim bebama II deo

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2119
21.10.2014 12:54:12   
Rosita
Zene, rekla mi sestra preko telefona da je hromatografija secera u stolicu kod d uredna!! Nalaz od pre mesec dana! Jao, srecna sam, ali nisam sigurna sta to znaci. Dakle, nije nadjena pozitivna laktoza u stolici. Da li to znaci da on tolerise laktozu i da je reakcija na testu bila na kazein, a laktoza samo sekundarna? To bi verovatno znacilo, ali ne znam prirodu testa , d nije unosio laktozu u to vreme kad je radjen test hromatografije pa ne znam sta on zapravo pokazuje. Unosio je ustvari laktozu iz mog mleka! Huh, nemamo kontrolu do testa, a tad cemo civijati.

Milicicak?

Uglavnom, kako god, ja sam nekako srecna!

< Poruku je uredio Rosita -- 21.10.2014 12:55:05 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 2120
21.10.2014 13:26:02   
Rosita
Nasla sam nalaz hromatografije kad je imao tri meseca i nije jeo cvrstu hranu. Svi seceri u stolici su pobrojani- ksiloza, saharoza, fruktoza, galaktoza, glukoza i negativni, jedino laktoza je pozitivna. Znaci to nema veze sa unosom te hrane, ako dobro mislim . Jer on nije tad unosio nikakvu fruktozu a radjena mu je analiza iz stolice. Logika- ne unosi, moze analiza me onda dovodi do zakljucka- ne unosi laktozu ali validna je i sad ova analiza. Jao, nisam lekar al mogu da pogledam user posted image . Nista dok mi neko iskusniji ne kaze ili dok ne vidim sa dr, ali mi se cini da ok razmisljam.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2121
21.10.2014 13:28:28   
little_one
Pa laktoza je mlijecni secer da tako kazem, tako da bi vjerovatno to znacilo to, da je kazein glavni krivac...al nek se neko javi ja nisam bas najpametnija po tom pitanju.

A mi danas bili na redovnoj kontroli na gastroenterologiji, i pricala sa nasom dr, nutricioniskinjom, i dalje bezmlijecna dijeta, ona je zadovoljna sa njom, a za mlijeko kod nje cemo se dogovarati, ne jos dugo dugo...ostalo sve smijemo redom da uvodimo, mislim na nemlijecne namirnice.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2122
21.10.2014 13:41:09   
milicicak
Rosita, i ja sam srecna :) ozbiljno, danas si me bas obradovala :)
Negativan test znaci da bi D trebalo da tolerise laktozu, al zovi dr da je pitas :) on laktozu unosi svaki dan kroz tvoje mleko tako da mislim da je test validan... al pitaj dr :)
LO, i mi smo dobili slican savet kad smo sa 6 meseci bili kod GE, mlecno ne jos neko vreme, ja na bezmlecnu dijetu a sve ostalo da uvodim u skladu sa uzrastom, mozda malo opreznije ali eto to je to...
Poljubac za divnu decicu, sve ce to da prodje user posted image

Direktna veza do poruke: 2123
21.10.2014 13:44:43   
Peace*
Ništa sad ne razumem, nikad se nisam unosila u priču o laktozi. A kakve veze ima ako toleriše laktozu a ne toleriše kazein? Gde još ima laktoze pa da je to olakšavajuća okolnost?

U svakom slučaju, ako si ti srećna i ja sam! user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 2124
21.10.2014 13:44:53   
Rosita
user posted image user posted image user posted image

Hvala drage zene!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Pomozite za odabir imena
anajid

Cekamo blizance i dvoumimo se oko imena.Dajte nam svoje misljenje.

Aleksa i David (50%)

Damjan i David (20%)

Aleksa i Damjan (29%)

Ukupan broj glasova: 206

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here