mama krava
|
Pa, ne znam sta da ti kazem... Moj debeli je okupan tek 21. dana, jer mu je tada otpao pupak. Do tada smo mu samo guzicu prali, a tamo nije nikada imao ekcem, a po ostalim delovima tela je imao po koju flekicu, mada mu se na licu, evo, vraca od kako se vreme pokvarilo i kao da sam osetila da se na rukici isto malo koza promenila, ali nista strasno. Mi to mackamo sa shea puterom i bude pod kontrolom. Tako da... u BG vise ne kupaju bebe kad se rode, pa opet ima i ekcema i alergija. Ja mislim da su, svakako, potrebne neke genetske predispozicije, i da se to sve smucka jos u stomaku ... a onda nesto pokrene sve to i eto... Mislim da je nama okidac bio drugi Pentaxim... 5 dana po primanju poceo je ekcem i prvi bronhitis... od tada nije primio ni jednu vakcinu, prvo zato sto je non stop bio bolestan, a sada kad razmislim, ja ne bih ni da mu dajem... nije mi to sve to cisto... to oko vakcina... ne znam. Cerka je uredno sve vakcijne dobila, a sad nisam pametna. MMR svakako necu da mu dajem. Nasa dr u DZ je ok po tom pitanju, propagira Reiki i sl, antibiotik daje samo ako bas mora i tek kad dobije rezultate krvi i zato mi se svidja. Mada, nema pojma oko prehrane, jer po njoj keks i mleko moze od 6 meseci?! Ali ja je nisam slusala oko uvodjenja hrane. A sto se tice tih testova, ja nemam pojma nista. Svakako idemo u decembru na kontrolu i tada ce imati 14.5 meseci, pa cemo pitati. Doduse kada smo bili na prvom pregledu, tj kada smo utvrdili alergiju, nisu nam nista radili, samo nesto kao informativni razgovor, pa kontr sad u decembru, a test sa 18 meseci, a to ce biti u aprilu. Nekim bebama su tada radili i bockanja... ne znam jel li jke to taj PRICK? Nama nisu! I jos me nesto muci! Izvinite na opsirnom postu, ali sad imam vremena pa sve sto mi je u glavi pokusavam da napisem ovde.... Dakle, muci me to sto smo mi kod gastro-a, a mi nemamo problema sa stomakom. Nama je alergija , kako d akazem... respiratorna. Evo, debeljko, nikada nije imao problema sa stolicom. Ni krvi, ni gasova, ni proliva.... Imao je nagon za povracanje samo kada je probao jogurt i to sto je u porodilistu povracao AD mleko. On sluzi ima u stolici samo kad ima bronhitis i sline.... i onda kad se sredi sve bude kao i pre. Da li bi trebalo da odemo i kod alergologa?
|