|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
18.9.2014 21:53:58   
little_one
Naravno da nisi pala s Marsa, svaka cast. Ja sam isto planirala produzeno da je dojim i prije nego se desavalo sve ovo. Sada posebno, a jedino u cemu su svi dr bili saglasni jeste to da je jako dobro sto je dojim. Tako da produzeno dojenje ce biti samo korisno za nju.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2076
19.9.2014 8:28:13   
Peace*
LO, još sinoć sam sa telefona pročitala šta se dešavalo, samo nisam mogla da kucam, sitno mi.

Drago mi je da si na kraju svega našla sagovornika. user posted image

Samo polako i relativno opušteno, i biće sve ok.

Do sada, uvek kad sam deci slavila rođus, posebno bih umesila Marku kiflice. Juče sam pričala sa vlasnikom finapeciva.rs. I saznala da ako naručim recimo pitice sa krompirom, kiflice sa šunkom i neke štapiće, u svemu tome nema mleka, i Maki može da jede. Tako da to naručujem za sutrašnju proslavu. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2077
19.9.2014 8:47:06   
little_one
Hvala draga na podrsci, meni ste vi ovdje na forumu najveca podrska i sagovornici pored mm. user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2078
   Alergija na mlecne proteine
28.9.2014 12:26:39   
mama krava
Dragi drugari alergicari user posted image , ja sam mama malog debelog koji je alergican na PKM. U sredu punimo godinicu i oduvek mi je bio sumnjiv user posted image , ali sa 10 meseci sam shvatila kada smo imali epizodu prilokom jednog liza jogurta da je alergican definitivno na mleko i mlecne proizvode. E, sad jabih da pitam nesto sto mi nikakao nije jasno, a sinoc sam do pola dva citala celu temu...
Mi smo pacijenti cuvenog dr iz Tirsove i, obzirom na jako izrazenu reakciju prilokom komzumiranja te jedne mrvicice jogurta, test provokacije nam je zakazan tek sa 18 meseci, a mozda bude i kasnije. Ja sam ovde procitala iskustva sa IMD, ali me interesuje kako TO rade u Tirsovoj?
Inace ne znam sta bih rekla o dr - nit mi smrdi nit mirise, ali svidelo mi se sto je prilikom pregleda krenuo od pocetka, tj od porodilista i shvatili smo da je tamo bila prva reakcija, a on smatra da je upravo davanje AD mleka u porodilisti pre nego majcinog glavni krivac za sve. Ja debelog dojim i otud i moj nadimak na forumu, ali obzirom da se rodio hitnim carskim, nisu mi ga odmah donosili na podoj. On je bio sav u pecatima kad su mi ga doneli uz objasnjenje da se CISTI??? Pa, kad se setim povracanja od onog mleka sto su mu gurali u grlo... dok ja posle drugog puta nisam rekla da mi ga daju da ga dojim, jer on ocigledno ne voli bolnicku hranu. SVe se tada smirilo do primanja drugog Pentaxima i prvog bronhiolitisa i ekcema...i od tada je zurka!
Ali, ono sto mi se kod ovg dr JAKO dopalo, je to sto mi je na kraju pregleda i razgovora, rekao ...majko, vase dete je SAVRSENO ZDRAVO! To je ono sto mi je jako bilo potrebno, jer sam polako vec pocela da popustam i da padam u ocaj!
Toliko za sada, pisemo se i hvala svima unapred i unazad. Vec ste mi jako pomogli samo sto sam procita ove stranice user posted image

Direktna veza do poruke: 2079
28.9.2014 12:36:45   
milicicak
mk, dobrodosla i da se ne druzimo dugo na ovim temama user posted image
moja iskustva su sa IMD, tako da ti sa Tirsovom ne mogu pomoci...
imas i Uvodjenje cvrste hrane deci sa alrgijama i Jelovnik beba sa alergijom na pkm pa i tamo mozes da pogledas bezbedne proizvode i iskustva sa hranom.
I da, tvoje dete jeste savrseno zdravo, isto kao i moje user posted image samo moras malo da korigujes nacin kuvanja i sve bude super.
pisi i pitaj, ovde ima devojaka koje su spremne da domognu i posavetuju user posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2080
28.9.2014 12:37:29   
Rosita
Mama, dobro dosla! Mora da ides kod cuvenog dr privatno? Nije ni vazno, samo neka si ti zadovoljna i da sa malisom sve bude ok.

Par stranica unazad pisala je gugina mama iskustvo iz Tirsove i ako se dobro secam, sve je slicno, s tim sto tamo dete mora da popije sve predvidjene kolicine, koliko se secam.

Procitaj i ti.

Vidis, sad si me zaintrigirala sa ovom pricom iz porodilista. Ja D od starta dojim, al jednom i samo jednom su mu tamo dali malo dohrane. Imao je grceve vec drugi dan. Eh, ko ce znati.

Bice sve ok, ako mozemo nesto da pomognemo, pitaj.

< Poruku je uredio Rosita -- 28.9.2014 12:38:47 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2081
28.9.2014 12:50:36   
mama krava
Neverovatno, ali ne idemo kod njega privatno, vec smo upali u neki otkazani termin, ali moj pedijatar iz DZ mi je rekao da je kod njega najbolje da odemo! I tako da smo u roku od 7 dana zavrsili kod njega na pregledu. On je sada u penziji koliko sam shvatila, ali radi po ugovoru u Tirsovoj svakog ponedeljka. A ovo sto je rekao za dohranu u porodilistu se i meni poklapa, jer je debeli imao identicne pecate prilikom davanja jogurta. To je bilo ko u crtanom filmu. Ja mu dajem jogurt, a mm ceka sa spricom u kome je Aerius jer sam ocekivala da se nesto desi.
Prvi put je sa 6 meseci imao crvenilo oko usana kada sam mu dala pirincanu kasu koja u sebi imala AD, onda opet pokusala sa 8 meseci i on je poludeo ...odmah dobio nagon za povracanje i slineeee, a verovatno ga je jako svrbelo jer je hteo da otkine nos, i to od samo jedne kasicice kase. Onda smo po savetu pedijatra sacekali dva meseca pa probali i onda je samo liznuo jogurt, dobio nagon za povracanje, i crvenilo oko usana, ociju i pecati koji se pojavljuju od vrata i spustaju se na dole. I to sve se desavalo u roku od jednog minuta, i poceo je da place i meni se ucinilo i da nije mogao da guta. Pecati su posle dobili i plikcice, ali ja sam mu odmah dala 1,5ml Aeriusa i sve je brzo prestalo.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2082
28.9.2014 12:56:02   
Rosita
Onda ti jaaaakoooo polako i slobodno neka test bude sto kasnije, poslusaj dr. Bas je burno reagovao. Kad covek zna sta je, sve je lakse.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2083
28.9.2014 13:07:47   
mama krava
Ma naravno, nigde ne zurimo. On meni ok sve ostalo rucka, bar ono sto smo do sada uveli... malo mi je frka od belanca, ali... ne mogu da znam dok ne budemo probali. Ali Rosita, evo bas sam pomislila na tebe (nadam se da je ok da ti ne persiram?)... Spremam mu da rucka i krecem da mu stavim probiotik u hranu. Koristimo LATOPIC, koji je navodno i dizajniran, tj namenjen osobama sa alerg na hranu i atopijskim dermatitisom, pa obzirom na vase muke, mozda probate da ga koristite kao dodatak ishrani i sredjivanje stolica... Prilicno je skup, ali imate po apotekama akcije 2+1 gratis i to je dovoljno za ceo mesec, ali je potrebno da se koristi bar 3 meseca, da bi se video ucinak. Nama je to preporucio pulmolog iz Dragise Misovica, gde smo redovni zbog bronhitisa i povremenih opstrukcija...user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2084
28.9.2014 13:13:37   
Rosita
Naravno da ne treba da persiras user posted image .

Hvala puno, vraticu se na ovaj post bude li ustrebalo, a daj Boze da ne treba. Trenutno smo dobri. Cim vidim da se stolica malko menja, pa makar i od zuba, ja odmah ukljucim bulardi. Jer on nam je zasad ok. Vredi znati za nesto efikasnije.

Nama je iduci test predvidjen za decembar. Nemam nikakva ocekivanja, videcemo, dr je delovala optimisticno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2085
28.9.2014 13:20:54   
mama krava
Samo pozitivno! Meni je uteha slucaj moje rodjake kojoj je trece dete imalo uzasnu alerg na jaja. Znaci, ono... beba slon kada je prvi put jela zumance!!! Celo lice oteklo, a usi su bile najgore! I Evo je, sada ima 5 god , a sa nepune 3 godine je prestala da reaguje na testove. Isto je imala grozan ekcem kao beba i atopijski... Pa se, eto , i ja nadam da cemo i mi ovo prerasti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2086
28.9.2014 13:24:10   
mama krava
Hvala na dobrodoslici i na sugestijama. Za sada se snalazimo! Sika je naravno zakon! On doji kao novorodjence, na 3-4 sata, osim nocu user posted image , ali i to mi je bila dobra izjava doticnog dr, kome sam se kao pozalila da on meni mnogo sisa. Ovaj je tada rekao...pa, zna covek sta je najbolje. Majko, kravlje mleko je za telad! Samo gurajte vi dojenje min do 2 god! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2087
29.9.2014 12:47:23   
Rosita
E MK, eto jedne izjave doticnog dr-a koja se i meni svidja user posted image . I moj malisa jos sisa, 18,5 meseci do sad.

Nego ja zakazah test tik pred Novu godinu. Sestra ne bese odusevljena, ali ja racunam ako ima reakcija znam kakve mogu da ocekujem, ovo je Bg, ako mi treba Institut, on radi pa nek je i Nova godina, to su praznici kad mogu da budem uz njega i da probamo kod kuce stosta ako do toga dodje, a da ja ne idem na bolovanje niti on da izostaje iz vrtica... i iz tog ugla mi najzgodnije. Ako se nesto ispreci, Boze moj, zakazacemo ponovo. Ufff, kod ovakvih reakcija kao sto je imao D ne zna covek kad moze da ocekuje da su creva postala tolerantna.

Pozdrav drage !

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2088
30.9.2014 8:43:35   
Peace*
a on smatra da je upravo davanje AD mleka u porodilisti pre nego majcinog glavni krivac za sve.

I ja to mislim. Mada, da je tako, svako dete bi imalo alergiju.

Ja sam recimo stava da je mom Marku okidač za ekcem bilo to što su ga odmah okupali od verniksa, i kada bih rađala treće, ne bih dozvolila da ga okupaju bar 24, ako ne i 48 sati.

Ali, to su sve nagađanja.

A zašto hoće odmah da vam rade test opterećenja? Zašto prvo ne urade PRICK test? Mislim da je opasno raditi test opterećenja detetu sa tako jakom reakcijom (moje mišljenje).

Tasha

Direktna veza do poruke: 2089
30.9.2014 9:35:05   
Rosita
Peace, to rade pre testa opterecenja, prvo prick to prick user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2090
30.9.2014 22:16:28   
mama krava
Pa, ne znam sta da ti kazem...
Moj debeli je okupan tek 21. dana, jer mu je tada otpao pupak. Do tada smo mu samo guzicu prali, a tamo nije nikada imao ekcem, a po ostalim delovima tela je imao po koju flekicu, mada mu se na licu, evo, vraca od kako se vreme pokvarilo i kao da sam osetila da se na rukici isto malo koza promenila, ali nista strasno. Mi to mackamo sa shea puterom i bude pod kontrolom. Tako da... u BG vise ne kupaju bebe kad se rode, pa opet ima i ekcema i alergija. Ja mislim da su, svakako, potrebne neke genetske predispozicije, i da se to sve smucka jos u stomaku user posted image ... a onda nesto pokrene sve to i eto...
Mislim da je nama okidac bio drugi Pentaxim... 5 dana po primanju poceo je ekcem i prvi bronhitis... od tada nije primio ni jednu vakcinu, prvo zato sto je non stop bio bolestan, a sada kad razmislim, ja ne bih ni da mu dajem... nije mi to sve to cisto... to oko vakcina... ne znam. Cerka je uredno sve vakcijne dobila, a sad nisam pametna. MMR svakako necu da mu dajem. Nasa dr u DZ je ok po tom pitanju, propagira Reiki i sl, antibiotik daje samo ako bas mora i tek kad dobije rezultate krvi i zato mi se svidja. Mada, nema pojma oko prehrane, jer po njoj keks i mleko moze od 6 meseci?! Ali ja je nisam slusala oko uvodjenja hrane.
A sto se tice tih testova, ja nemam pojma nista. Svakako idemo u decembru na kontrolu i tada ce imati 14.5 meseci, pa cemo pitati. Doduse kada smo bili na prvom pregledu, tj kada smo utvrdili alergiju, nisu nam nista radili, samo nesto kao informativni razgovor, pa kontr sad u decembru, a test sa 18 meseci, a to ce biti u aprilu. Nekim bebama su tada radili i bockanja... ne znam jel li jke to taj PRICK? Nama nisu! I jos me nesto muci! Izvinite na opsirnom postu, ali sad imam vremena pa sve sto mi je u glavi pokusavam da napisem ovde.... Dakle, muci me to sto smo mi kod gastro-a, a mi nemamo problema sa stomakom. Nama je alergija , kako d akazem... respiratorna. Evo, debeljko, nikada nije imao problema sa stolicom. Ni krvi, ni gasova, ni proliva.... Imao je nagon za povracanje samo kada je probao jogurt i to sto je u porodilistu povracao AD mleko. On sluzi ima u stolici samo kad ima bronhitis i sline.... i onda kad se sredi sve bude kao i pre. Da li bi trebalo da odemo i kod alergologa?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2091
1.10.2014 8:23:36   
Peace*
Možda ja nisam bila jasna, sorry, mene je već sramota da ponavljam priču, već i vrapci znaju user posted image .
Naravno da i ja mislim da je genetska predispozicija neophodna. Ja sam astmatičar i alergična sam na polene. Stariji sin je alergičan na sunce i neki od E-ova u hrani, a mali ima Dg astme i alergiju na kazein.
Htedoh reći da su kupanja, ad mleka i sl okidači.

Ukratko za tebe: Mom malom se prvi ekcem javio sa 2m. Sa 2,5m prvi bronhitis. Prvi Pentaxim - oklop na kosmatom delu glave, celo telo u ekcemu (nakon toga odložena vakcinsacija - odlukom lekarske komsijie, na dalje vakcinisani u bolnici, uz hospitalizaciju).
Sa 4,5m hospitalizovani na 10 dana, urađeni Specifični IgE iz krvi (utvrđena alergija na kazein). PRICK (bockanje) sa nekih 1,5god, ponovljeno sada sa oko 3g, reakcija blaža, ali i dalje prisutna. Test opterećenja će biti tek kada PRICK bude to dozvolio.

Mi idemo kod imunologa-alergologa i kod pulmologa.
Isto bez gastro problema (imao je krvi u stolici, ali površinski (fisura).

< Poruku je uredio Peace* -- 1.10.2014 8:29:08 >

Tasha

Direktna veza do poruke: 2092
1.10.2014 9:49:48   
Rosita
Mk, posavetuje se sa pedijatrom da li da ides kod alergologa. Ne znam, gastro zna simptome a ipak vas drzi kod sebe. Ono malo sto ga znam- nemoj samo njega da pitas da li da ides i kod alergologa user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2093
1.10.2014 20:34:56   
mama krava
E, skapitala sam i ja da ne bih trebalo njega da pitam za alergologa. Ali videcu na sl kontroli, a u medjuvremenu nam je i na redu kontrola kod pulmologa u dragise Misovica, pa cu onog dasu od dr user posted image da pitam za testove. On je skroz cool i sigurno ce mi reci sta treba. Rekao mi je da je dobro sto idemo kod Radlovica i da je stvarno dobar strucnjak, a i onako i on me je opustio. doduse napisao nam je Dg astme, ali da bi dobijali Pulmicort za dzabe i meni ce koristiti za produzenje bolvonja i HVALA mu za to jer sam juce dobila i jos 2 meseca, tako smo debeli i ja do decembra kod kuce user posted image user posted image user posted image ,

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2094
1.10.2014 20:36:40   
mama krava
Auuuuu, ala sam izbrljala i slova i velika i mala, a pisem sa kompa user posted image

Direktna veza do poruke: 2095
1.10.2014 21:11:55   
Rosita
Ama zeno vi ste kod Radlovica? Ja sve vreme mislim na Perisica :).

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2096
1.10.2014 22:08:25   
mama krava
Hmmm... A, jbg, ja sam nova, pa ne znam... Ali, da, mi smo kod Radlovica! Jel to dobro ili lose user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2097
2.10.2014 8:57:41   
Rosita
E, kod njega nismo bili, ne znam draga, ali isla je moja drugarica privatno sa sinom zbog zatvora i bili su zadovoljni.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2098
4.10.2014 12:46:26   
branki*
a,je l ova alergija na kazein ostaje celog zivota ili moze da se prevazidje...?sad ste me zaintrigirale na drugoj temi..krenucu da citam od pocetka temu,ali kako ste otkrile ovo,je li beba odbijala mleko ili koje su reakcije bile,kako ste posumnjale?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2099
4.10.2014 12:54:59   
Rosita
Moze branki da se prevazidje i prevazilazi se najcesce. Simptomi su vrlo razliciti. Od gastro simptoma- kakve ima Damjan, do ekcema- sto je imao Marko od Peace, sin od mame krave je ako se secam i sa disanjem imao problema, mini buba milicicak se osipala i imala gastro reakcije...

D je poceo da odbija podoje sa 2.5 meseca otprilike. Imao je sluzave, praskave stolice, prolivaste, u dva navrata sa koncima krvi. Delovalo je kao da ne moze da guta, a ustvari je imao jak refluks iako nije povracao, davila ga kiselina, jake grceve. Kad sam ja otisla na strogu dijetu i proslo 20ak dana, sve se stabilizovalo. Nedavno na testu opterecenja je dobio obilne sedmodnevne prolive.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Izaberi ime
Milica#n

Koje ime vam je najlepse?

Anastasija (42%)

Lane (8%)

Ema (33%)

Ena (17%)

Ukupan broj glasova: 64

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here