Rosita
|
Zene, ne znam gde bih pisala, posto smo ovde zapoceli temu, evo ovde cu. Radi se o ishrani D u vrticu. Mozgala sam ja, mozgala, nakon Vladanovog pisanja sta cu i kako cu. Bila jedno vreme u fazonu da trazim kompletni ishranu, pa sam se malo korigovala i razmislisla nakon nekih mojih preispitivanja i razgovora sa pedijatrom i donela neku odluku sta i kako traziti, ne znam da li je prava i najbolja ali doneta je. Imali smo sastanak sa timom koji se bavi ishranom u vrticu, dijeteticar, nutricionista, glavna sestra, da li bese neki sanitarni? sluzbenik. Ja sam razmisljala, on ne sme ako izbegava soju ni sunku bilo koju da proba, ni pecenicu, ni slaninu bilo koju, dorucak je uglavnom pravljeni namaz u koji ide mlecno plus neki put sunka/pecenica, jaje , osim slatkog dorucka. A ja vec imama uigranih namaza i rekla sam da cu mu ja obezbedjivati dorucak, osim dzema, to moze i jajeta, to moze, neki put tata moze da mu da dorucak i kod kuce posto ne ide uvek u isto vreme na posao. Uzina prva je voce, to sme. Ono sto smo mm i ja odlucili da trazimo je rucak. Rucak je u pola 12, znaci cilj mi je bio da ima njihov rucak a ja cu za sve nas spremati kod kuce da rucamo, tu ce imati moj rucak kad dodje iz vrtica. Tu je bilo malo polemike, ali je ostalo da će se dogovoriti ssa kuvarima i izvestiti nas i da misle da nece biti problema, recimo kad drugi jedu musaku njemu ce dati krompir, nece mu dati corbu u koju ide mlecno niti sos i td. Jeste to nesto sto moze da umanji ukus hrani i sl. ali bitno je da ne bude gladan, ponavljam nudicu mu nesto kvalitetnije kod kuce. Ostalo je tu dilema. Tipa, imamo rucak socivo sa slaninom. Da mu ne daju slaninu ali moze socivo u kome se kuvala slanina? Hm... Sta vi mislite? Zbog soje pitam. Dalje, mlecna uzina u dva, pola tri, ja mu je obezbedjujem. Tu je keks i mleko, kolac, pita, ok spremacu mu nesto slicno, kad ne stignem nesto cu sto ide brze, i tako bi tu mogli jedino posni keks da mu daju ili vec. Ja cu da nosim bademovo mleko kad mislim da je shodno, obelezeno sve ( da ne pricam da imam fobiju da bi mogli da pomesaju nesto, mm misli da stvaaaarnoooo preterujuem i da se opustim). Sve u svemu, trazili smo zasad rucak, ja sam prcenjujuci svoje resurse i njegove interese zajedno sa mm donela odluku da cemo tako, vreme ce pokazati da li sam bila u pravu, nadam se da ce sve biti kako treba i da cemo se jos u hodu dogovarati. Eto tako, ako imate sta da dodate, izvoljevajte