|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.11.2014 12:44:54   
Peace*

IZVORNA PORUKA: mama krava

Pa ako uspe, mogu i da Vam prodajem user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2151
7.11.2014 12:59:39   
mama krava

user posted image

a, pazi što sam V u vam napisala veliko, a mislila sam na množinu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2152
7.11.2014 21:31:01   
Rosita
Ja bih bila u dilemi oko uslova cuvanja, a tesko bi mi bilo i da probam taj kefir od majcinog mleka. Tako da , Milkice, nisam musterija, ali drzim fige da uspe :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2153
8.11.2014 9:57:37   
mama krava
Pi, bre, Rosice, odma' kvaris biznis!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2154
27.11.2014 11:08:37   
World
Ako vec nisi nabavila zrnca, imas na fb grupu razmjena kefirnih zrnaca, neko ce ti poslati vec, nemoj da kupujes.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 2155
27.11.2014 13:36:36   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Torbica

IZVORNA PORUKA: branki RR

nato,ja nemam,nisam ti neka pomocuser posted image samo htedoh da napisem a propo posnog kackavalja da on u stvari nije posan jer sadryi proteine surutke i zabluda je da je posan.

http://www.caseus.rs/sr/products Ovaj je posan. Preporucuje se alergicnima na mleko, a ja sam i zvala tehnologa da pitam... Bila sam nepoverljiva.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2156
29.11.2014 11:14:02   
mama krava

IZVORNA PORUKA: World

Ako vec nisi nabavila zrnca, imas na fb grupu razmjena kefirnih zrnaca, neko ce ti poslati vec, nemoj da kupujes.

Ali meni su potrebna zrnca koja se nisu razvijala na KM.user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2157
29.11.2014 12:49:32   
World
Postoje i zrnca vodenog kefira, pitaj tamo, vec ce ti objasniti ljudi.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 2158
29.11.2014 16:26:04   
degu
I kod nas se pojavila krv u stolici. Dugo je ona imala sluzave stolice, pa zelene i penušave, pa je to prošlo i sad evo krv i sluz user posted image Naša pedijatrica tvrdi da nije moguće da je alergična na pkm, ako ja samo isključivo dojim (i tu se čudila kako detetu od 5 meseci ne dajem ništa da jede user posted image ) al nam je dala uput za NS za gastroenterologiju. Krv u stolici dokazana, KKs joj je dobra. Ona je napredovala odlično, 5kg je dodala za 5 meseci, baš je bucmasta al izgleda to nije pravilo. Ja sam za sad izbacila mlečno, mada sam još prilično zbunjena a nemam baš kad da čitam jer moje dete nikad ne spava a i kad spava, svako malo se rasplače pa džedžim uz nju stalno. Sad počinjem da mislim da plače jer je boli stomačić. Ne povraća, ne bljucka često, al stolice su gadne, kisele, sluzave i od njih se momentalno ojede. Zna li neko nekog gastroenterologa iz NS-a da je dobar, da mi preporuči?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2159
29.11.2014 17:10:46   
milicicak
Degu user posted image
Prvo, tvoj pedijatar apsolutno nije u pravu da dete ne moze da pokqzuje reakciju na pkm ako samo sisa, dokazano je da pkm mogu preko maminog mleka da izazovu reakciju kod osetljivog deteta. I za konstataciju o 5 meseci a samo sisa bih imala sta da kazem ali necu jer nije tema.
Nije dovoljno da izbacis samo mleko i mlecne proizvode, skrivenog mleka ima gotovo u svim industrijskim proizvodima pa moras pazljivo citati deklaracije. Od slatkisa su bezbedni medeno srce, jafa, welnes, elvita sa medom i lesnikom. Postoji i veliki broj biljnih mleka koja mozes koristiti.
Ono sto je vazno da znas je da ce se poboljsanja kod deteta pojaviti nakon nekoliko dana (obicno oko 5-7) od pocetka tvoje dijete.
I ne mora da znaci da je alergija, moze da bude i netolerancija ali ce se sve to vremenom utvrditi.
I jeste malo tesko na pocetku dok se ne uhodas ali veruj mi sve ce to vremenom doci na svoje.
Pisi, pitaj, tu smo user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2160
29.11.2014 17:51:15   
degu
Joj Milicice, sad si me obradovala sa tim medenim srcem user posted image ne znam jel moram paziti i na mleko u tragovima? Moram što pre da rešavam to jer treba da počnemo uskoro sa čvrstom hranom pa da joj se creva malo oporave. Samo da bude poboljšanja i da je ovo u pitanju a ne nešto drugo. LO mi je već objasnila da pazim i na soju, tj sojino brašno. I kaže dr-ka meni da moram da joj uvedem krompir. Pa reko kako sad na ova iziritirana creva? Kao pa dobro možemo još pričekati, e dr-a al dobro, bolje nemamo. I biljna mleka moram da proučim, jer ja na mlečnim proizvodima živim. Ovo mi je ogromna promena, al samo da mi ona bude bolje.

< Poruku je uredio degu -- 29.11.2014 17:52:38 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2161
29.11.2014 21:40:21   
Rosita
Degu, smes ako pise moguce prisustvo u tragovima, mada u prvo vreme, do tri nedelje, mozes i to da izbegavas. I mi smo slucaj gde je netolerancije bilo preko mog mleka, kasnije dokazano. Isto katastrofa spavac, znas vec. Mozda je boli stomak. D kad je imao takve stolice, boleo ga je. I ja sam zivela na mlecnom, a evo godinu i po ni ne okusim :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2162
30.11.2014 9:41:36   
little_one
Degu, vec sam ti sve rekla, a i zenice su divne, vidjeces, meni je svaka njihova rijec podrske znacila do neba, tako da ne brini. Tesko jeste u pocetku, al kao sto i meni rekose, moze jako lijepo da se jede i bez mlijeka, i stvarno je tako.

I da, kod nas je alergotest pokazao negativno na alergiju, al je provokacioni test sa AD mlijekom rezultovao sa punom pelenom krvi, pa se vodi kao osjetljivost na PKM, e sad da li je to netolerancija ili alergija na kraju, ne znam, ono sto mi je bitno, kao i svim mamama ovdje, je da se to sve prerasta i da samo treba biti strpljiv i oprezan sa hranom.

Mi sutra na redovnu kontrolu na gastro odjel, kod nase nutricioniskinje.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2163
30.11.2014 9:53:10   
daca77
Degu, grlim vas jakooo user posted image
Ja sam jos 15.novembra 2013.god.u potpunosti izbacila mleko i mlec.proizvode...u pocetku me prosto bilo sramota kad udjem u radnju, a ja kao da sam usla u citaonicu, pa svaku deklaraciju iscitam. Medjutim, ne znam koliko dijeta mora biti rigorozna, s obzirom da cak i zvanicno posni proizvodi, tipa keksa, cokolade, sadrze mleko u tragovima. Zato sam ja sama pravila raznorazne kombinacije slanih i slatkih grickalica.
A da, umalo da zaboravim...kada sam poset_ila decijeg imunologa, rekao mi je da obavezno izbacim i soju i proizvode od soje...znaci nema sojinog mleka, napitaka i sl.

< Poruku je uredio daca77 -- 30.11.2014 9:54:41 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2164
30.11.2014 10:28:43   
Peace*
Degu, POLAKO! Ne kasnis! Ne moras da pocnes cvrstu hranu sto pre! Kljuc ovakvih stvari je doslednost i strpljenje! Ne kasnis nikuda!

Sta je AROMA PAVLAKE? Nasta sam Almond biljnu pavlaku za kuvanje, svi sastojci ok, al me ovo zbunilo. Da li aroma pavlake sadrzi pkm?

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2165
30.11.2014 12:56:29   
Rosita
Joj ljudi, meni se takav preokret u glavi desio da je, evo, najradije ne bih više ništa čačkala nego bismo živeli ovako... Evo mi krajem decembra imamo zakazan test. I dok sam prvi sa nestrpljenjem čekala sad mi se tako ne ide. I ne prolazi kroz sve. I ne uvodi mlečno... ne zato što mislim da je to zlo, mada ni ne mislim sve najbolje, nego što mi je ok ovako i tako smo se lepo navikli... veći mi je šok privikavanje na novu ishranu kad sve prođe. Naravno, kod kuće mogu kako hoću, ali u vrtiću, potencijalni prelazak na toliko mlečnog mi je poražavajući. I tako... Znam da to sve moram da ispratim jer svakako neću biti potpuni gospodar detetove ishrane još zadugo...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2166
30.11.2014 13:04:08   
little_one
Joj da znas da sam i ja slicno razmisljala, nekako sam se navikla na bezmlijecnu ishranu a tek je 6 mjeseci proslo. Ipak, radujem se da znam da ce to prerasti, al sto kazes, nista mi ne fali.

Ipak, bolje je da znate. Krajem decembra, jel da?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2167
30.11.2014 13:10:16   
daca77

IZVORNA PORUKA: daca77

Degu, grlim vas jakooo user posted image
Ja sam jos 15.novembra 2013.god.u potpunosti izbacila mleko i mlec.proizvode...u pocetku me prosto bilo sramota kad udjem u radnju, a ja kao da sam usla u citaonicu, pa svaku deklaraciju iscitam. Medjutim, ne znam koliko dijeta mora biti rigorozna, s obzirom da cak i zvanicno posni proizvodi, tipa keksa, cokolade, sadrze mleko u tragovima. Zato sam ja sama pravila raznorazne kombinacije slanih i slatkih grickalica.
A da, umalo da zaboravim...kada sam poset_ila decijeg imunologa, rekao mi je da obavezno izbacim i soju i proizvode od soje...znaci nema sojinog mleka, napitaka i sl.

Degu, ljubim te i ne zameri na smail-u, greskom mi je otisao...
Grlim te jakooouser posted image ...sve ce to proci...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2168
30.11.2014 13:16:17   
soni
little one...sada nemate problema???

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2169
30.11.2014 13:22:44   
Rosita

IZVORNA PORUKA: little_one

Ipak, bolje je da znate. Krajem decembra, jel da?

Si user posted image Jeste glupo tik pred Novu godinu, ali ti znas da sam ja u prvoj polovini januara slobodna da lecimo prolive ili isprobavamo kiselo mlecne proizvode... Pa mi iz tog razloga taj datum odgovara. Ali samo ako bude zdrav cu ga voditi.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2170
30.11.2014 18:49:32   
Rosita
Malopre u radnji D pokazuje u rafu- joguuut! Pijeee.Ja u cudu. Pomenuli mu nikad nismo. Zaboravljam da ide u vrtic :). Odmah zatim vice meeeko. U glavi sklapam- vaspitacice vicu pijete jogurt. Ti D pijes tvoj jogurt, mleko ( bademovo).

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2171
30.11.2014 20:59:49   
little_one

IZVORNA PORUKA: soni

little one...sada nemate problema???

Soni, nemamo jer sam ja na bezmlijecnoj ishrani vec 6 mjeseci. I ona je dobro jer ja pazim sta jedem. A kad ce stvarno da bude dobro, tj kad ce moci ona a i ja da jedemo opet mlijecno, to se jos ne zna...nadajmo se do godine da ce sve proci.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2172
30.11.2014 21:07:19   
soni
dobro je da sada nema krvi... a jel smes da probas malo pa ako ne bude kako treba da opet budes na dijeti?

Direktna veza do poruke: 2173
30.11.2014 21:30:56   
little_one

IZVORNA PORUKA: soni

dobro je da sada nema krvi... a jel smes da probas malo pa ako ne bude kako treba da opet budes na dijeti?

Nema potrebe jos neko vrijeme, radili smo provokacioni test prije neka 2.5 mjeseca, i imali los nalaz, sledece probavanje ce imati ona, al tek negdje najvjerovatnije pred punu godinu, jer mora da prodje minimalno 6 mjeseci izmedju probavanja. I nije pametno da ja probavam, jer ako bude reakcije, treba prvo moj organizam da se iscisti od alergena a onda tek njen, tako da je "bezbjednije" i sigurnije da ona proba pa ako ne ide, da nastavi sa mlijekom koje nema alergena u sebi da dalje provocira osjetljiva crevca. Jer samo ciscenje organizma od alergena moze da traje i 6 nedjelja bez obzira na unijetu kolicinu.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2174
30.11.2014 21:32:09   
soni
ljubi je user posted image

Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Mrsavljenje posle porodjaja

Sta preporucujete kao najbolju metodu?

dijeta (38%)

set_nja (aktivnosti) (49%)

kreme za zatezanje i sl. (0%)

nesto drugo(navesti sta) (13%)

Ukupan broj glasova: 47

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here