Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2014 17:21:54
|
|
|
|
mama krava
|
I mi se radujemo!!!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 23.10.2014 11:58:34
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala milkice i tebi
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.11.2014 22:26:52
|
|
|
|
Mala Elena
|
E. jede mlecne proizvode-kajmak sa km, pavlaku . Jos mladi sir da proba. Razmisljam da joj skuvam pirinac na km, sta mislite? Da li da kupim zutu kravicu AD3, ili neko prelazno mleko, tipa Nan2? Ako vec jede kajmak ne smeta joj laktoza, kazein?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.11.2014 22:35:17
|
|
|
|
little_one
|
ME ja sam ti vec pisala tamo u ishrani 6-9 mjeseci. Ja licno nisam za kravlje mlijeko, posebno zato sto je iz tetrapaka, a kazein i laktoza joj nece smetati jer si vec uvela mlijecne proizvode. Problem je u tome sto se kravlje mlijeko tesko vari, za razliku od mlijecnih preradjevina. Mislim da ne treba da zuris sa km, toliko ima divnih namirnica koje treba uvesti na vrijeme a mlijeko moze i da saceka.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.11.2014 8:35:36
|
|
|
|
Peace*
|
Postoji razlika između kiselo-mlečnih proizvoda i mleka, ali ne znam detalje. Kada smo radili Marku PRICK na mleko, pa je reakcija bila duplo veća od repera sa kojim poredimo, dr je rekla nešto tipa: "Kada mu mleko bude kao histamin, onda mogu odobriti uvođenje kiselo-mlečnih proizvoda, a mleko tek kada test bude imao manji prečnik od histamina". Ako neko zna više o ovoj tematici, rado bih pročitala.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.11.2014 14:49:38
|
|
|
|
mama krava
|
Mislim da je fora u tome, sto se delovanjem kiseline delimicno razgradi molekul proteina, pa ga organizam ne prepoznaje kao kazein, nego može da prodje
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.11.2014 19:04:58
|
|
|
|
milicicak
|
Mleko ima dve proteinske frakcije: kazein i surutku. U kravljem mleku 70% ukupnih proteina cini kazein. U kiselomlecnim proizvodima glavna proteinska frakcija je surutka, zbog nacina dobijanja. U siru je glavna proteinska frakcija kazein. U kiselomlecnim proizvodima je pored proteina surutke u odredjenim procentima (ne znam kojim) prisutan i kazein ali su ti molekuli kazeina delimicno razgradjeni delovanjem bakterija koje vrse mlecno-kiselinsko vrenje. Dakle, molekul kazeina je em prisutan u manjoj kolicini nego u mleku em je delimicno razgradjen pa je moguce da ga antitela koja su vec senzitivisana ne prepoznaju kao alergen. Izvinjavam se ako sam nepismena i konfuzna, ali przim dzigericu i kucam a zelela sam da odgovorim da ne bih posle zaboravila...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.11.2014 19:26:29
|
|
|
|
Mala Elena
|
Bas si strucno odgovorila i razumemo te L .O. Videla sam sinoc, nego sam mislila da mi necete odgovoriti odmah pa napisah i ovde Nego, govorite o kiselo mlecnim proizvodima ali kajmak sa km ne spada tu. Znaci to je kao da sam joj dala km!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.11.2014 19:43:06
|
|
|
|
milicicak
|
ME, kajmak uglavnom sadrzi mlecne masti, proteine i laktozu. Da, ti si njoj dala sve komponente kravljeg mleka ali ne u odnosima kakvi su u samom km. Elem, nemoj da se brines, mala je verovatnoca da ti je Elena alergocna na pkm
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 9:20:47
|
|
|
|
Peace*
|
Pomoć. Koji su kiselo-mlečni proizvodi? - kiselo mleko - jogurt - pavlaka Jel jesu? Koji još?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 10:51:08
|
|
|
|
little_one
|
kefir?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 11:21:51
|
|
|
|
Peace*
|
mENI JE TO ISTO ŠTO I JOGURT, IAKO SE NIJE OČEŠALO JEDNO O DRUGO. uf, tako kad radim nešto za posao, pa samo virnem, i onda ne mogu da odolim da pišem, i ne skontam caps...
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 14:08:00
|
|
|
|
mama krava
|
Sad kad pominjete kefir.... da vas priupitam nesto, ali nemojte da se smejete ili pomislite da sam luda ... Vec neko vreme se nosim mislju da mu napravim kefir, ali od mog mleka, posto ga imam za jos troje dece... Sta mislite da li je to moguce?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 14:25:35
|
|
|
|
Peace*
|
Gledam u post koji si napisala kao krava na tvom avataru! Nemam pojma.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 18:27:55
|
|
|
|
mama krava
|
Hahahaha .. Ali OZBILJNA SAM!!! Da li imate nekoga da pitate/m? I koga da pitam??? Negog tehnologa mozda??? Ajde, devojke, bas sam u fazonu! Mislim, ako moze od mleka negog drugog sisavca (krava, koza, ovca), sto ne bi moglo i od mog?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 22:04:39
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, moze od bilo kog mleka da se napravi kiselo mleko i kefir. Tvoj problem je da nabavis bakterije mlecnokiselinskog vrenja koje nisu dobijene iz kravljeg mleka. Koliko ja znam za kiseljenje mleka se uvek koristi maja (odnosno neko drugo vec ukiseljeno mleko koje ima bakterije koje prave jogurt). E sad, mozda moze da se ostavi tvoje mleko da prokisne pa da ga koristis kao osnovuvza kiseljenje druge ture mlela. Ovo sad nagadjam jer nisam tehnolog, ako Lesica virne mozda ima koju pametnu da kaze na ovu temu :)
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 22:28:58
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, mislila sam da kupim one gljive za kefir i da ga tako pravim! Znam da mi za sve ostalo treba maja, i bas yato sam dosla na ideju da pravim kefir, jer se on pravi od tih gljiva....
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2014 22:49:57
|
|
|
|
milicicak
|
A u kom obliku dolaze te gljive? Mislim, valjda moraju da zive na nekom medijumu osim ako se ne kupuju spore Ideju nemam kako to ide, al mozes da probas ako vec imas viska mleka pa nam javi
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 8:41:13
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Da li imate nekoga da pitate/m? I koga da pitam??? Negog tehnologa mozda??? Pitaj Lesicu!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 9:05:30
|
|
|
|
Peace*
|
Pitah Verus, ona je nekako bila među prvima u ovoj temi, i kaže "kaze mi mama da ne greje mleko, nego onako toplo izmuzeno utopli I ostavi blizu toplom npr radijatora I tako pokusa. Kontam bice kiselo mleko, za sireve uvek dodaju malo preradjevine da krene vrenje, znas vec" Dodala je posle "Hej set_ila sam se da mogu da se kupe kefir kulture, izgleda kao grudvice gljivica, ja sam jos u americi pravila domaci kefir od toga. Dala mi nekoliko kolonoja jedna ruskinja. Posle vrenja se procedi kefir, operu kulture i drze u cistoj vodi. Ne znam da li to moze da kupi negde. Tamo se to narucivalo na internetu."
< Poruku je uredio Peace* -- 7.11.2014 9:11:38 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 9:46:56
|
|
|
|
Peace*
|
What milks or other liquids can you ferment with kefir grains? Its possible to ferment all forms of mammalian milk (mare, goat, sheep, cow, buffalo, camel etc). Some people with cancer have even experimented fermenting human milk as a medicinal therapy. You can also try to ferment other non-milk mediums such as coconut milk, coconut water (also called juice), soy milk, rice milk, or almond milk. You can also con_vert them to be used in making water kefir with sugar and water or juice and water. In this case you will have to con_vert the grains gradually and keep some on back-up in case they fail to thrive. Kefir can also in a pinch be made from re-hydrated dry milk, or UHT (ultra-pastuerized) milk, though they are not the best options for continued grain health. KLIK i have read that breastmilk is notoriously hard to culture- that''s a function of it''s superiority- it''s hard for strange bacteria to grow in! i always said when i was younger that i would try to make ''people cheese'' but i never have. honestly, i wouldn''t worry about the smell at all, dom''s site says that there is not one shred of evidence of anyone getting poisoned from kefir, the goodies outcompete the baddies. KLIK i ovo KLIK
< Poruku je uredio Peace* -- 7.11.2014 9:49:47 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 10:24:56
|
|
|
|
Peace*
|
Piše Verus dalje: https://www.facebook.com/pages/Kefirna-zrnca-prodaja-Beograd/575053075886555 Vidi, to belo na profil slici su te kulture od kojih sam ja pravila kefir u americi! Mozda da kontaktira ove ljude i pita ima li ih na bazi vode ili, mogu li oni da joj naprave kulturu a da je na bazi vode http://saprirodom.blogspot.com/2014/04/kefir.html Na poslednjem linku je info o vodenom kefiru i kako se pravi. Samo mora naci kefirna zrnca. Cak i ako nema dosta svog mleka, vodeni kefir se pravi i sa vodom, kokosovom vodom ili sokom. Bitno je sto dete dobija sve te probiotike. Jupi! Ovi ga prodaju koliko vidim. Japanski krisyal Hehe happy to help Vodeni kefir - Japanski kristali 10. април 2013. Vodeni kefir (japanske kristale) možete naručiti porukom preko inbox-a na ovoj stranici....
< Poruku je uredio Peace* -- 7.11.2014 10:29:07 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 11:35:32
|
|
|
|
mama krava
|
Draga, hvala ti puno! I ja sam videla negde na FB da prodaju taj japanski sto se pravi sa vodom... To su kao neki kristali, mada ja cu da pronadjem one gljive sa Kavkaza i da probam . Nema mi drugog nacina!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 11:51:18
|
|
|
|
Peace*
|
Jedva čekam da čujem kako je uspelo.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.11.2014 11:55:47
|
|
|
|
mama krava
|
Sad sam pisala ovima sa Fb sa linka koji si mi postavila, pa cu videti, jer mi je bitno kako se cuvaju te granule. To me je podsetila milicaicak, jer ako se cuvaju na mlecnoj podlozi onda nista od toga. Moram da nadjem ciste. Cekam da mi se jave pa cu da vam prenesem. Pa ako uspe, mogu i da Vam prodajem
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Pomozite za odabir imenaanajidCekamo blizance i dvoumimo se oko imena.Dajte nam svoje misljenje.Aleksa i David (
50%)
Damjan i David (
20%)
Aleksa i Damjan (
29%)
Ukupan broj glasova: 206Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!