Rosita
|
Moja sreca bese kratkog daha . 11 groznih stolica za 24 h i jos koja kasnije, smrdljivih, nesvarenih, sluzavih. Dr kaze da je to jak gastroenteritis i savetuje obustavu svega 6 meseci. Na moje pitanje da li dolazi u obzir kad se ovo stisa da pokusamo jogurt, pavlaku... kaze mozete, ali prvi savet je bio ovaj i radije je za to. E sad, oni nisu radili laktoznu intoleranciju. Kad sam joj to rekla, kaze da bi i to mogao biti problem, u kom slucaju bismo mogli da probamo sa onim bez laktoze, ali odneo im je mm stolicu da se to proveri. Rekla sam da trazi i koprokulturu i viruse ako iz tog moze, jer sam nagrebala malo ciste sluzi za uzorak, to je iskakio, a za hromatografiju secera mora sto pre da se nosi i cim iskaki. ako to bude pozitivno, mozda i probam sa lactose free. Na gastro nisam uspela da dobijem nasu dr, ali mi sestra rece da ako cu da probam opet, pricekam bar dve nedelje- to ako je virus usao u obzir u celoj prici- ako i tada ne valja, obustava sest meseci. E sad, moje je dete, valja sesti pa razmisliti sta i kako. Nicu mu dva zuba ako je to uopste vredno pomena, ali verujem da je i tu put ka infekcijama bio otvoreniji. Nisam pametna. Nije meni toliko zbog mlecnog, neka mi on bude dobro, jedosmo i do sad, nego za mesec krece u vrtic, moja briga o njegovoj ishrani prelazi u tudje ruke, a moja strepnja raste. Sto mi rece milicicak, dobro je da makar nema gusenja i te histaminske reakcije. A i preko mog mleka je imao iste ovakve. Meni rece predugo sam bez mlecnog i obavezno kalcijum. Sad mi imamo jutarnji i vecernji podoj, ja iskreno ne bih da mu "pod stare dane" uvodim alernovu, instinkt mi kaze da nema sanse da bi je pio. Pije bademovo, ali kad prodje dojenje moracu da se posavetujem sa dr, pa ako treba i nutricionistom, da li je to nutritivno dovoljno. Ako ne, probala bih ona ha ako uopste moze. Jao, ne znam, glava mi bruji. I eto, nije dzabe receno 72 sata moze da se javi reakcija. Tako drage moje.