|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
23.6.2014 20:49:01   
little_one
Rosita bice to sve ok! Pomalo samo i eto vas u julu kako ruckate i mlijecni sladoled! user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1951
23.6.2014 21:09:40   
Maslacak15
Rosita bravo za test !Bice to sve ok. Ja verujem da si ti vec sa tim upoznata, ali soja sadrzi prilicne kolicine fitoestrogena. Ja je nebih uvodila u ishranu u velikim kolicinama detetu, narocito ne decaku. Od jedne solje mu naravno nista nece biti, ali kao redovna zamena za mleko nije neka alternativa. Pozdravljam te.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1952
23.6.2014 21:30:14   
little_one
Ma niko nece soju ni uvoditi djetetu, al je cinjenica da je skoro svaka preradjevina sadrzi, kao i sojin lecitin user posted image To je ono sto mene nervira...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1953
23.6.2014 21:46:50   
milicicak
LO, sojin lecitin je mast pa je bezbedan u ishrani koja iskljucuje proteine soje i proteine kravljeg mleka.
Mozda nije tema al ovo je spisak konditorskih proizvoda na koje T nikad nije reagovala: prima stapici, obican pringles, Menaz cokolada, Najlepse zelje crna cokolada, obican Welnes. Probali smo i Bambi crne cokolade sa malinom i pomorandzom, nema reakcije al joj se ne svidjaju user posted image Jede i Pionir Medeno srce, ali od njega ponekad dobije koprivnjacu.
Nateracu se ovih dana da napisem neki recept.

Direktna veza do poruke: 1954
23.6.2014 21:46:55   
Rosita
Hvala vam puno. Necu ja soju ni koristiti posebno, to ja pitah cisto zbog opustenosti u izboru i pripremi hrane. Isto i za mlecno, nakon godinu dana zajednicke dijete meni puna kapa za pocetak i ta vrsta neopterecenosti. A da l ce i sta hteti da jede, polako, sad nikud ne zurim :). Imamo Torbicino bademovo mleko i dojenje u rezervi :). Ljubim vas.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1955
23.6.2014 22:11:54   
little_one

IZVORNA PORUKA: milicicak

LO, sojin lecitin je mast pa je bezbedan u ishrani koja iskljucuje proteine soje i proteine kravljeg mleka.

A ja kao manijak sve sto ima i sojin lecitin izbjegavam...danas mi mm donio sladoled rumenko jer je on sebi uzeo kapri, racunajuci da je to vodeni sladoled i ja ne budi lijena procitam sastav, rumenko sadrzi mlijecne proteine user posted image

Hajde ti baci taj spisak...imamo li mi uopste temu o ishrani majki dojene djece sa alergijom? Mogle bi da otvorimo...

Direktna veza do poruke: 1956
23.6.2014 22:17:43   
milicicak
Rumenko sadrzi surutku :)
Na temi Uvodjenje cvrste hrane imas dobre Tashine spiskove sta njeno dete jede, tu ima konditorskih proizvoda. Ima i tema Jelovnik dece sa alergijom na kazein, ima raznih ideja.
A nas spisak konditorskih proizvoda sam ti vec dala. Ja sam jela i Soko stark posne napolitanke dok sam dojila i to je to. I da, jela sam cips, posne krekere, a ima ako procunjas po zdravim hranama namaza i "sireva" od razlicitog semenja. I spremi se da je sve strasno skupo. I tema Biljna mleka je ok za ideje.
I da znas da ja nisam nasla ni jedan suhomesnati proizvod koji ne sadrzi proteine soje i mleka. Zivela domaca pecenica, slaninica i cvarci (al i za cvarke moras da proveris da li si preliveni mlekom)

< Poruku je uredio milicicak -- 23.6.2014 22:20:56 >

Direktna veza do poruke: 1957
23.6.2014 22:43:07   
little_one
ma sto se tice namaza dobar stari dzem od sljiva, domaca pasteta, med i ja sam dobra, a generalno ja i ne jedem mnogo preradjevina, od suhomesnatog jedem slaninu i pecenicu, prsut valjda je to bezbjedno user posted image grickalice uopste al mi fali tipa juce mi je bio rodjendan i posto sam htjela i ja da se zasladim, htjela sam da napravim kolac koji i ja mogu da pojedem...pravila sam pitu od kupina sa kupovnim korama...to je na kraju jedina varijanta bila koja mi je dosla u razmatranje jer nisam znala da smijem npr menaz da upotrijebim npr, jaja jos izbjegavam, i tako jedino pita dosla u pricu....hocu reci da mi fali par stvari da napravim nekad nesto slatko a da mogu i ja da pojedem...

Direktna veza do poruke: 1958
23.6.2014 22:50:53   
milicicak
Slanina, pecenica, prsuta je bezbedno. Trenutno ti je problem sto ne jedes jaja, to ti ogranicava pravljenje kolaca. Na RR imas recept Skroz lud kolac od jabuka, i mislim da sam u jelovniku okacila neke mafine sa bananom i jabukom, oni ne sadrze jaja.
Izvini sto sam konfuzna, jedva gledam. Pisem sutra

Direktna veza do poruke: 1959
24.6.2014 0:19:42   
Rosita
Uuu, da, ti mafini su super, onaj Tashin kolac sa sargarepom, lo pogledaj temu jelovnik beba sa alergijom na kazein, ima puno ideja. I ja sam jedno vreme zivela bez sojinog lecitina, ah moje radosti kad saznah da moze! Kucaj i na netu kolaci bez mleka i jaja, videces verovatno solidan izbor :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1960
24.6.2014 9:10:33   
little_one
Hvala zenice, prijavila sam se tamo na temu a mogu vam reci da mi ne pada pretjerano tesko ova dijeta, jedino kad uvedem jaja bice jos lakse!

Rosita kakva je situacija danas sa malenim?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1961
24.6.2014 12:40:15   
Rosita
Uh, danas :(. Smrdljiva stolica, ali ajde, imala je sadrzaj. Zvala dr, kaze ok, jos nije to kontraindikacija. Al onda jos dve smrdljive i sluzave. Nadam se da ce da se stabilizuje. Samo km ocito mu ne odgovara.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1962
24.6.2014 12:41:57   
little_one
Pa jel bi to znacilo da izbacite kravlje mlijeko a uvodite mlijecne proizvode?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1963
24.6.2014 12:43:48   
Rosita
Mozda. Ali bi trebala pauza da stolica bude ok. Ne znam, videcemo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1964
24.6.2014 13:05:49   
little_one
A cekaj stolica se popravlja onoliko dugo koliko je potrebno mlijeku da se izbaci iz organizma??? Onaj period 4-8 nedjelja? Toliko morate cekati?

Nama stolice jos uvijek nisu bas sadrzajne, smedje/zute su al vise vodenaste, tj upije pelena koliko moze a ostatak bukvalno pliva po peleni, mogu da je razlivam...kad ja nemam s cim da poredim, Andrea mi je kakila jednom sedmicno sadrzajne gusce stolice....

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1965
24.6.2014 13:33:50   
Rosita
Ne, ne, LO, ovo je sad situacija kao kod odraslog, direktno si uneo namirnicu, neki od nas je izbace brzo, zavisi od brzine metabolizma, a za stabilizaciju stolice koliko treba, ne znam, pretpostavljam da bi i to trebalo ici brzo ako je stolica takva samo zbog problematicne namirnice. Tu imas onu caku- bio si u bolnici sa bolesnom decom i dolazio u kontakt sa njima... neizbezno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1966
24.6.2014 13:44:39   
milicicak
Rosita, kad se situacija sa stolicom stabilizuje (mislim da ce biti ok za dan-dva) probaj prvo sa pavlakom i jogurtom. Mislim da bi bilo pametno da i ti sacekas sa sirom i sladoledom u svojoj ishani (prepuni su kazeina). A postoji i mogucnost da D i dalje ima netoleranciju na laktozu, pa mu i to smeta iz km.
E sad, pososto sva meleka sadrze laktozu, ja ideju nemam kako nekoj deci sa laktoznom intolerancijom ne smeta mamino i kozije mleko a kravlje smeta, al cinjenica je da je tako...
Prati situaciju i sad ti ostaje samo da cekas. Nadam se da ce sve brzo da se sredi user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1967
24.6.2014 13:53:32   
Rosita
Puno ti hvala. Ovakve reci su mi trebale sad user posted image . Ja sam naravno dovoljno oprezna pa sama sebi ni trun nicega jos nisam uvela. Neka, neka, vredi to.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1968
24.6.2014 20:48:40   
milicicak
LO, meni je http://www.babycenter.com/baby-poop-photos mnogo pomoglo u periodu kad sam samo bila u kaki i sisanju user posted image
cisto da mozes da uporedis...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1969
24.6.2014 21:35:27   
little_one
Znam za taj sajt, cak ga i redovno pratim, i gledala sam i te slike i jos mali milion slika al nijedna mi nije ni blizu bila slicna ovoj nasoj...strani sajtovi jos imaju info o svemu ovome, kod nas jedva nesto da se pomene...hvala ipak, ako nadjem sta javim, na kraju cu da slikam i da postavim user posted image

Direktna veza do poruke: 1970
25.6.2014 13:10:10   
Rosita
Moja sreca bese kratkog daha user posted image .

11 groznih stolica za 24 h i jos koja kasnije, smrdljivih, nesvarenih, sluzavih. Dr kaze da je to jak gastroenteritis i savetuje obustavu svega 6 meseci. Na moje pitanje da li dolazi u obzir kad se ovo stisa da pokusamo jogurt, pavlaku... kaze mozete, ali prvi savet je bio ovaj i radije je za to. E sad, oni nisu radili laktoznu intoleranciju. Kad sam joj to rekla, kaze da bi i to mogao biti problem, u kom slucaju bismo mogli da probamo sa onim bez laktoze, ali odneo im je mm stolicu da se to proveri. Rekla sam da trazi i koprokulturu i viruse ako iz tog moze, jer sam nagrebala malo ciste sluzi za uzorak, to je iskakio, a za hromatografiju secera mora sto pre da se nosi i cim iskaki. ako to bude pozitivno, mozda i probam sa lactose free. Na gastro nisam uspela da dobijem nasu dr, ali mi sestra rece da ako cu da probam opet, pricekam bar dve nedelje- to ako je virus usao u obzir u celoj prici- ako i tada ne valja, obustava sest meseci. E sad, moje je dete, valja sesti pa razmisliti sta i kako. Nicu mu dva zuba ako je to uopste vredno pomena, ali verujem da je i tu put ka infekcijama bio otvoreniji. Nisam pametna. Nije meni toliko zbog mlecnog, neka mi on bude dobro, jedosmo i do sad, nego za mesec krece u vrtic, moja briga o njegovoj ishrani prelazi u tudje ruke, a moja strepnja raste. Sto mi rece milicicak, dobro je da makar nema gusenja i te histaminske reakcije. A i preko mog mleka je imao iste ovakve. Meni rece predugo sam bez mlecnog i obavezno kalcijum. Sad mi imamo jutarnji i vecernji podoj, ja iskreno ne bih da mu "pod stare dane" uvodim alernovu, instinkt mi kaze da nema sanse da bi je pio. Pije bademovo, ali kad prodje dojenje moracu da se posavetujem sa dr, pa ako treba i nutricionistom, da li je to nutritivno dovoljno. Ako ne, probala bih ona ha ako uopste moze. Jao, ne znam, glava mi bruji. I eto, nije dzabe receno 72 sata moze da se javi reakcija. Tako drage moje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1971
25.6.2014 13:40:16   
little_one
Joj Rosita draga, mogu samo da zamislim kako vam je user posted image Sreca stvarno da nema gusenja, al opet da kuburi sa tim mlijekom tako mali, ufff. Nego, da li se ti moras vratiti na posao sa takvom njegovom dijagnozom, s obzirom da njega moraju i u vrticu strogo kontrolisati da ne dodje u dodir sa alergenima? Da ides na komisiju za produzenje bolovanja?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1972
25.6.2014 13:44:43   
Rosita
LO, ne daje socijalno za tu dijagnozu bolovanje! Zamisli tu bagru. Ali moram razmotriti sve opcije, dok dobijem otpusnu, dok urade tu laktozu, pa cu da vidim sa vrticem sta kazu, pa sa nasim gastro. Videcu vec. Dogovor je da pocnem da radim krajem avgusta. A on prvog da krene na adaptaciju. Eh.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1973
25.6.2014 13:47:25   
Zemunka85
Rosita ja uopste ne mogu da verujem sta citam.
Jako jako jako mi je zao.
A tako (mi) je sve delovalo prolazno kada sam ti jos davno davno davala (nazalost pogrsne) savete ... :(

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1974
25.6.2014 13:49:04   
little_one
ma ne mogu da vjerujem da ne daju na to bolovanje....mozda da vidis sa gastro da ti pise da ima teske reakcije i da je potencijalno ugrozen il da vidis nekako sa njima da ti izadju u susret....ja stvarno ne znam kako to ide kod nas, al sam mislila da barem kod vas imaju razumijevanja za takav problem...ipak je dijete u pitanju a ne odrasla osoba koja bi mogla da kontrolise svoju ishranu.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here