|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.6.2014 9:20:50   
milicicak
LO, T je dva puta probala AD mleko i povracala je kao kada mi imamo stomacni virus, sa grcevima, placem, vise puta u roku od nekoliko sati dok ne izbaci svo mleko iz zeluca, a posle su joj stolice bile odvratno smrdljivo kisele, grozno... Dok sam ja pila mleko imala je refluks, stalno joj se vracala hrana iz zeluca, malte ne je bila konstantno na rukama...
Ja sam vratila u ishranu prvo jaja, pa posle sve ostalo, mislim da sam tih 6 nedelja zivela na mesu, hlebu, ajvaru i jabukama.
Mlecno nisam jela dok nisam prestala da dojim, a tada sam pojela punu kutiju sladoleda user posted image nasa pedijatrica i gastroenterolog su bili prilicno sigurni da je alergija na pkm u startu, a ja sam joj na samom pocetku namazala kapljicu mleka na nogici i tu se odmah pojavila urtikarija, pa im je i to bila potvrda da je alergija u pitanju. Kad je imala 9 meseci dala sam joj da lizne jogurt, i dan danas se kajem zbog toga...
Na pocetku je malo nezgodno dok se ne uhodas, posle sve ide lakse. Uradi i eozinofile za svaki slucaj kad budete isli kod doktora. Mislim da je Peace pisala da mogu da se rade i iz stolice, mi smo radili krvnu sliku pa smo ih tu uradili... pitaj sta god te zanima, tu smo da pomognemo user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1926
10.6.2014 9:50:28   
little_one
Mi smo uradili kks sad pred prvu vakcinu jer je bila bolesna pa je dr htjela da bude sigurna da je bezbjedno da primi vakcinu i sjecam se da su eozonofili bili na donjoj granici ref. vrijednosti...tako da tada nije bilo price o tome...a dosta i ona povraca, ja sam citala tada da moze biti da previse dobija onog prednjeg mlijeka i meni je onaj refleks otpustanja mlijeka dosta jak pa povremeno kad bas nadodje mlekce moram da izmuzem inace ne moze da sisa...i od toga sam mislila da je mozda i povremeno zelenkasta stolica i ta povremena sluz....al sad krv...inace jutros jos nije kakila sto je jako cudno, ovo je prvo jutro u njena 2 mjeseca da nije ujutro za vrijeme podoja kakila...cekam i dalje, javim cim se pokaki kakvo je stanje u peleni...hvala mnogo drage moje

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1927
10.6.2014 12:36:31   
little_one
Jutros stolica oskudna, zuta, sa malo sluzi bez krvi...nije spavala skoro citavo jutro, mucila se da kaki al nije na kraju uspjela, samo to malo...

Direktna veza do poruke: 1928
10.6.2014 13:32:48   
Rosita
Lo, ja bih uradila i hromatografiju secera u stolici zbog te laktoze. Pricam o tome jer je nama gastro objasnio da mnoge intolerancije upravo mogu da se pokrenu zbog neke infekcijice i slicno i da su prolaznog karaktera. Mada, ako dojis kao i ja, ona ce laktozu piti te piti. Ja sam isto bila na strogoj dijeti, a mnoge nove namirnice uvodila sam tek posto bi bio red da ih D proba i uspesno probao. To je preterivanje, ali meni je tako odgovaralo. Ljubimo!!! Bice sve ok.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1929
10.6.2014 17:17:06   
little_one
Popodne stolica nikad bolja, konacno se popodne iskakila kako treba i nema krvi, nema sluzi nista...ne vjerujem da je moglo za jedan dan da se popravi stanje, da sluzi nestane nakon mjesec dana sluzave stolice...cekam razvoj situacije dalje...od juce ne jedem ni mlijeko ni jaja....al ne vjerujem da tako brzo moze da se rijesi...trazicu ja uput za gastro ako ne bude nekih bakterija u stolici pa da bude tipa od toga...al kazem nema proliv pa sumnjam da je to....proliv bi bio da svako malo kaka, tecnija stolica je normalna valjda kod dojene bebe...jedino ne znam kako cu ja za ime svijeta da uzmem uzorak stolice dojenoj bebi...jedino u kesicu za urin mozda user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1930
10.6.2014 21:24:12   
milicicak
LO, jedan dan dijete ne moze da bude razlog sto se stolica poboljsala, mora da prodje barem nedelju dana. Drago mi je sto je kaka bila lepa danas user posted image i pripremi se da ces mnogooo razmisljati o kaki u narednom periodu user posted image
Samo prati stanje i pazi sta jedes, mleko se krije tamo gde ga najmanje ocekujes.

Direktna veza do poruke: 1931
10.6.2014 21:40:14   
Rosita
Lo, uzmes one obicne posudice za koprokulturu u apoteci. Pa kad kaki nagrebes onom lopaticom :). Sto pre se domognes kake, boljo uzorak :) a dovoljno je nagrebati koliko god. Izvini za opise :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1932
10.6.2014 21:49:57   
little_one
Pretpostavila sam da je tako nesto...i ti se meni izvinjavas za opise a vidi sto ja nakacih sliku user posted image

Nekako sam veceras smirenija, valjda nakon onog soka juce kad sam vidjela krv danas sam mirnija i trezvenije razmisljam...analize ce da urade svoje a ja cu da se bacim na restriktivnu dijetu, vec jesam pa cemo da vidimo poboljsanje nadam se...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1933
12.6.2014 12:49:39   
Peace*
Sve čitam. Kasno sam se uključila i nemam ništa da dodam. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 1934
12.6.2014 12:55:06   
dijana1*
LO drago mi je da se smirilo.
A jesi li izbacila sve mlecno iz ishrane?

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1935
12.6.2014 13:18:36   
little_one
Sve sam izbacila mlijecno plus jaja..ostalo jedem...stolica djeluje normalnije, tu i tamo jos ima sluzi al mi se cini naoko bolja. Dr sumnja da je bakterijska jer nema propratnih simptoma al smo jutros odnijeli stolicu na testiranje na krv i koprokulturu pa da provjerimo da ipak nije bakterija. Dr isto sumnja da je moguce alergija i ona je isto preporucila da neko vrijeme izbacim mlijecno i jaja pa cemo da pratimo situaciju pa cemo kasnije da ponovo uvedemo i da provjerimo da li ima reakcija. Krvi vise nije bilo, barem ne vidljive, vidjecemo sta ce nalaz pokazati.

INace, ne znam da li sam subjektivna, ili se samo poklopilo ili je vrucina osamutila moje dijete, al ona zadnje dve veceri spava od pola 9 do 5 ujutro bez budjenja a onda jede, a i preko dana je pocela mirnije da jede i da bolje spava....kazem previse mi je brzo, mozda sam samo i ja malo mirnija jer ona ne place pa jedno vuce drugo, a mozda joj je lakse sada da pije mlekce. OPet ima napade grcica al sada samo jednom dnevno, predvece a ne po cijeli dan kao ranije....izvjestavam uglavnom...

Tash zene su priskocile, kao i ti sto bi da si vidjela ranije! user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1936
12.6.2014 13:29:02   
Rosita
LO, odlicno sto ste bolje user posted image user posted image user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1937
12.6.2014 13:36:49   
little_one
Rosita user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1938
12.6.2014 13:50:16   
milicicak
LO, drago mi je da ste bolje user posted image

Direktna veza do poruke: 1939
13.6.2014 10:18:25   
Peace*
jutros odnijeli stolicu na testiranje na krv i koprokulturu

Ako se, daleko bilo, ponovi, nađi laboratoriju gde rade EO iz stolice. U NS to radi samo jedna laboratorija, koliko ja znam.

Tasha

Direktna veza do poruke: 1940
13.6.2014 11:31:50   
little_one

IZVORNA PORUKA: Peace*

jutros odnijeli stolicu na testiranje na krv i koprokulturu

Ako se, daleko bilo, ponovi, nađi laboratoriju gde rade EO iz stolice. U NS to radi samo jedna laboratorija, koliko ja znam.

A ezonofili iz krvi? Prije 20tak dana smo radili kks jer smo bili bolesni cim smo se rodili pa je dr htjela da bude sigurna da je zdrava i da moze primiti bocku. Eozonofili su bili 0.1 cini mi se...u kartonu mi ostao nalaz al sam sigurna bila da je bio na donjoj granici referentnih vrijednosti, tipa mislim da je bile ref vrijednosti 0.1 -0.4. To bi ukazivalo da nema alergije al opet ne znam kako to ide kod bebica...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1941
13.6.2014 11:33:57   
Peace*
Znam, pročitala sam to, već si pisala.
I ne znam dal mogu EO u stolici biti povišeni ako nisu u krvi. user posted image
Ali bih ja uradila.
Kada je M imao krv u stolici, uradila sam i iz krvi i iz stolice, bilo je neg.

Tasha

Direktna veza do poruke: 1942
13.6.2014 11:41:04   
little_one
Pojma nemam, vidjecemo sta ce nalaz da kaze...srecom pa mi je dr normalna i ne iskljucuje mogucnost alergije kao sto bi vecina uradila...znam da kad sam za ANdreu spominjala dr u savjetovalistu da mi se osipa oko usta rekla je ma to nije alergija, a kako nijeimala drugih simptoma ni ja nisam puno brinula, nisam joj davala i to je to....sad je sve normalno, da li je prerasla ili je bila neka prolazna, laka varijanta ko zna....al sam se nacitala uzduz i poprijeko o tome prije pa sam sad odmah posumnjala na istu stvar...a jel i kod vas bila ovako zelatinasta kaka kad je bila krv? Jucerasnja stolica i ona u ponedjeljak su nebo i zemlja razlika...juce je bila malo i tamnija i sadrzajnija, ma totalna promjena, dijete je mirnije i bolje spava i nocu i danju....ja stvarno ne znam sta da mislim, opet kazem mozda sam subjektivna, mozda sam ja malo smirenija pa se to vidi na djetetu, al je velika razlika od prvog dana kod nje, cak i moji ukucani to primjecuju...kao da si odjednom dijete iskljucio na neko dugme...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1943
13.6.2014 11:53:25   
Peace*
a jel i kod vas bila ovako zelatinasta kaka kad je bila krv?

Ne.

Naime, mi nismo imali takvu situaciju. Ja se nešto ne sećam tih bebećih stolica... bile su zelene od Alfare mleka, bile su sluzave tokom dojenja.
Posle, kada sam radila EO iz krvi, tada je on već bio velik, nije nosio pelene, i krv je bila NA stolici, ne U. Promenili smo ishranu, više supe da bi stolica bila mekša, mazala sam čmar Pantenolom, i to je prošlo. Završilo se na tome da je to bila fisura.

Tasha

Direktna veza do poruke: 1944
13.6.2014 13:56:40   
Rosita
Kod nas da. Ma sva praskava i sluzava, grozna.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1945
16.6.2014 16:01:51   
little_one
Dakle nalaz koprokulture na bakterije je negativan pa je iskljucena i bakterijska infekcija, tako da je vjerovatno u pitanju alergija. Nastavljam dalje sa iskljucenim mlijecnim proizvodima i jajima a jaja sam mislila ponovo ukljuciti za nekih mjesec dana pa vidjeti....zna li koliko je potrebno jajima da se "isciste" iz organizma da bi mogli provjeriti da nije reakcija na jaja mozda???

Stolica nam je sadrzajnija, tu i tamo vidim malko sluzi al neuporedivo manje, dijete kao da su mi zamijenili sa drugim, nestale su praskave i pjenaste stolice, grceva skoro da vise uopste nema...znam da je isuvise brzo, al meni i mojim ukucanima je promjena itekako ocigledna. Sta vi mislite sada? Ima li jos nesto sto bih trebala iskljuciti sto se tice one krvi u stolici?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1946
16.6.2014 16:43:30   
milicicak
Lo, bas mi je drago da vam je bolje user posted image
Sto se ciscenja alergena iz organizma tice, informacije su sarolike... Ja bih sa jajima sacekala minimum jos 3 nedelje.
Ako se stolica normalizuje, znaci da dijeta uspeva. Sad samo treba biti dosledan i pratiti. Mislim da nema potrebe da iskljucujes jos nesto iz ishrane.

Direktna veza do poruke: 1947
16.6.2014 22:10:39   
Rosita
L O, odlicno!

Milicicak, potpisujem.

IZVORNA PORUKA: milicicak

Lo, bas mi je drago da vam je bolje user posted image
Sto se ciscenja alergena iz organizma tice, informacije su sarolike... Ja bih sa jajima sacekala minimum jos 3 nedelje.
Ako se stolica normalizuje, znaci da dijeta uspeva. Sad samo treba biti dosledan i pratiti. Mislim da nema potrebe da iskljucujes jos nesto iz ishrane.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1948
23.6.2014 17:09:59   
Rosita
E pa drage moje bismo mi na testu opterecenja na IMD. Ako do kraja dana ne bude reakcije, negativan je :). Sad smo imali stolicu koja je normalna izuzev sto sadrzi delove nesvarenog mleka, ne znam sta to znaci, sutra zovem dr.

Ovako je bilo. Dodjemo, uzmu generalije. Urade prick! Znaci nista kap na obraz, jezik i sl., prick, pa posle 20 min pije 1 ml, pa 5, 10, 20, 50 do maksimalnih 100. Moj sin, ljubi ga majka, se drao kao magarence, ma nece pa nece i to ti je. Doze do 50 se daju na spric. Sve sam mu ja davala, uglavnom na foru i prevaru. Drekao je :(, ali tamo shvatis da to mora i ide brzo i nista mu nece biti, kao sto i rekoste. 50 ml smo sipali u flasicu akva viva junior. Plus, dodala sam malo vanilin secera. Povuce, proguta, vise nece. Pa na slamku iz akva vive, pa na slamku iz solje, pa na rakijsku casu, pa na slamku iz case, ama na sve i svasta i milom je popio 30 ml, ostalih 20 na spric i opet nazor. Dotle smo isli! Dr kaze dovoljno je, pa necemo ga sad silovati kad nece, ne mora 100 i to nismo ni pili. Ne praktikuju da mora 100 ml. Cekali do pola tri. Kakio tamo nije, odspavao turu jeste, iskakao se po igraonici celo jutro. Otpusna za tri dana, sutra se javljamo telefonom. Ako do sutra ne bude reakcije, test je negativan, ostaju tri nedelje isprobavanja kod kuce mlecnih proizvoda. Tek nakon toga mozemo tvrditi da je sve proslo. Za to vreme ne uvoditi druge nove namirnice. U pocetku ne davati u istom danu vise razlicitih proizvoda. Davati sta i koliko hoce, nista na silu. Uvoditi i meni u ishranu mlecno, dojim jos. Soju ne uvoditi, a i nije pozeljna po dr zbog gmo inace. Kasnije kako hocemo, ali oni nisu ljubitelji.

Eto drage, svezi smo , pitajte ako nekog nesto jos zanima. Brine me malo ova nesvarena kolicina mleka u stolici, ali eto videcemo.

user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1949
23.6.2014 17:15:58   
milicicak
Rosita user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here