|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.5.2014 21:25:42   
Rosita
Nije, oba deteta Snelle je dojila. Malog jos doji.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1901
23.5.2014 8:35:18   
Peace*

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Možeš li da proširiš vest. Sećam se sebe kad mi dete nije smelo nista da jede sem Alernove, onu Ar je povracalo. Mi trcali u Madjarsku pa molimo Boga hocemo li naci. Jadni ljudi. Svugde zovem pitam kazu nikom ne treba. Zar nije dete od Snelle pilo Alernovu
Ne smem ni da zamislim gladnu bebu

Jesi to ti na statusu Isidore Bjelice? Share-ovala sam.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1902
24.5.2014 0:03:41   
MOCICA
Jesam. Nema gde nisam pisala na fejsu i kom se nisam obraćala i to još od prvog dana
Hvala što brineš za drugu decu kao za svoju.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1903
26.5.2014 8:46:53   
Peace*
Kupila sam Joya ovseno juče. Realno, ukus je isti kao kad sam ga ja pravila od ovsenih pahuljica, i Marko samo što ne povraća od njega. user posted image Nemam pojma šta ću kad potrošim ove tri limenke Allernove. user posted image Tako da draga, ako do kraja zaista niko ne javi, ja zaista hoću da kupim. Nemoj da ti bude neprijatno da mi na pp ponudiš kada / ako budeš procenila da nikome od ugreženih zaista ne treba.

Tasha

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1904
26.5.2014 9:02:08   
Ivanka 75
Peace, ima li Alernova u Grckoj?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1905
26.5.2014 9:13:13   
Peace*
Ima nje draga svuda.

Evo šta se dogodilo:

KLIK

I sad jurim ljude koji bi mi prodali stara pakovanja, u limenkama.

Tasha

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1906
26.5.2014 9:18:46   
Ivanka 75
Znaci limenka bolja, logicno.
Moj dever ide 5 juna u Grcku, hoces da pogleda da li ima? Stavi sliku kako izgleda limenka da ima uzorak.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1907
26.5.2014 9:21:00   
Peace*
Idem i ja 14og, neću da ti cimam devera, pogledaću ja.
Hvala ti puuuuno! user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 1908
26.5.2014 9:25:24   
Ivanka 75
Nema na cemu user posted image user posted image
Cimacemo svakoga samo da dete ima sta da pije.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1909
26.5.2014 9:28:08   
Peace*
Znaš kako, on više ne pije puno, 2dcl za ceo dan. Ali vidim da voli tih 2 dcl, i tuga mi je da mu kažem da nema. user posted image
Sve nešto živim u nadi da će s jesen alergotest biti bolji, da će moći jogurt... Videćemo... user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 1910
26.5.2014 12:38:39   
Ivanka 75
Bice bolje, Marko je porastao, prevazici ce on to. user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1911
26.5.2014 15:43:00   
Ivanka 75
Peace, ima Alernova AR, plava limenka, u apoteci kod mene, 1768din.
Ne znam koliko je na drugim mestima ali ova apoteka ima nize cene nego druge.

Direktna veza do poruke: 1912
26.5.2014 15:50:26   
Ivanka 75
Peace, ima Alernova AR, plava limenka, u apoteci kod mene, 1768din.
Ne znam koliko je na drugim mestima ali ova apoteka ima nize cene nego druge.

Direktna veza do poruke: 1913
26.5.2014 19:34:28   
MOCICA
Mi kad smo gledali u Grčkoj bila je 22eura. Pre mislim da ima u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. Zamislite samo meni rekoše da se u cg regularno dobija na recept. Joj koliko smo mi zaostalh.

Direktna veza do poruke: 1914
9.6.2014 22:13:08   
little_one
Evo nas opet ovdje. Nakon Andree koja je imala osip oko usta kad bi probala adaptirano mlijeko, ili kasice koje sadrze u sebi adaptirano mlijeko, srecom ona je vec to sve prevazisla i sad nema nikakvih problema.

Aleksandra ima dva mjeseca za par dana....i na pocetku je dobila antibiotike, 7mi dan, zbog neke infekcije koju smo pokupili u porodilistu. Vec deseti dan pocinju strasni grcevi, jak bolan plac, stalno sisanje, povracanje, sisanje, strasno a sve pripisivala grcevima. Nakon Andreine stolice koja je bila kremasta i gusta kao senf i njenog kakenja jednom sedmicno, ova mala kaki cesto, kako je starija rjedje, 2-3 puta dnevno, povremeno tecno sluzava a danas po prvi put vidim krv u stolici. Prvo jutros u vidu par tackica al sam pomislila da umisljam, popodnevna vec sa koncicem krvi i puno sluzi kao zele...zvala sam naravno dr, ona je na odmoru i u srijedu cemo na pregled, u cetvrtak cemo da radimo analizu stolice da vidimo da nije neka bakterijska infekcija, a ja sam skoro pa sad sigurna da je ipak u pitanju alergija. Sjecam se koliko sam citala o svemu ovom, i sad mi se dosta stvari poklapa kod bebe. Nadam se da ipak nije alergija al vidjecemo...od popodneva vise ne uzimam nista mlijecno, al zaboravih, da li smije junetina, teletina? Da li treba i jaja da se izbace? Piletina?

A evo i kako izgleda...zelatinasto sa tim koncicima krvi....vidjecemo sta nas sutra ceka, dakle nema proliv pa zato nekako sumnjam da je bakterijska infekcija al vidjecemo...

user posted image

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1915
9.6.2014 22:33:08   
dijana1*
Mukica malauser posted image
Samo da nije nista ozbiljno.
Ona i Kosta su pili antibiotik cim su se rodili i stalno neka muka. Sada kada vidim ovu sliku razmisljam pa kako ja K da vidim kakva mu je kaka kada pije ferum i bude mu tamna.
A kako se ona oseca? Place li, da li je nervozna?

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1916
9.6.2014 22:42:06   
milicicak
LO user posted image drzim fige da nije alergija...
Za pocetak izbaci sve sto sadrzi mleko i mlecne derivate i soju, sto u prevodu znaci 90% industrijskih proizvoda. A za ostalo imas dve opcije: ili ces izbaciti sve potencijalne alergene (jaja, gluten, orasasto voce, jagode, kikiriki) ili neces. Ja sam na pocetku izbacila sve osim glutena pa posle 6 nedelja dijete polako pocela da uvodim u svoju ishranu i pratim reakciju. Ti mozda mozes da izbacis samo mleko pa da pratis da li se stanje popravlja... T nije reagovala na junetinu i teletinu, ima dece koja jesu.

Direktna veza do poruke: 1917
9.6.2014 22:43:13   
little_one
Dijana ona je non stop nervozna, i mnogo place al sam sve to pripisivala grcevima, meni je Andrea bila mirna i dobra beba, grcevi su trajali kratko i to striktno popodne neka 2 sata bi se zalila, a ova mala bas bolno vristi kad treba da prducne i kad joj naleti grc...strasno ju je za slusati al nisam imala cim da poredim ni te stolice ni grceve....jedino sto je sluzava skoro od pocetka i jako rijetka al sam mislila bolesna je, pa od slajma se prenosi u stolicu...sad vise ne znam...rijesicemo misteriju svakako za par dana al eto da vide zene slicicu pa da kazu da li je i njihovoj djecici bilo ovako ili ne?

Mico znala sam da ces mi se javiti, ti si uvijek odlicna podrska na ovoj temi...sama sebi djelujem kao hipohondar, pogotovo kad se sjetim koju sam frku digla sa Andreom koja se osipala na kasice sa adaptiranim mlijekom (one prve rizine i slicno) i kako je povracala svaki put kad bi jela pavlaku....a opet je sve to prevazisla lako da sam ja ipak pomislila da joj mozda nesto ne odgovara al ne u mjeri da joj mnogo smeta, kako god to zvucalo...a ovo....ne znam...izbacicu sve to, pa cemo vidjeti da li ce nestati prvo krvarenje pa onda i ta sluz....znam da barem 2 sedmice moram da cekam da vidim neki pomak...

< Poruku je uredio little_one -- 9.6.2014 22:46:33 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1918
9.6.2014 22:46:45   
milicicak
I T stolica nije bila ovakva, jeste bila sluzava i nekako se razvlacila, sa sve tragovima krvi, ali je bila sadrzajna i imala karakteristicne bele krpice. I prati kakve su joj stolice, ako su eksplozivne to moze da bude jedan od znakova alergije... I povracanje i grcevi ne moraju da budu znak da je alergija u pitanju... Iskreno se nadam da nije

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1919
9.6.2014 22:51:26   
little_one
Jesu eksplozivne, bas je bucna kad to obavi i obicno ujutro odradi posao iz dva navrata, napuni pelenu al dosta rijetko bude al sto kazes razvlaci se cesto u peleni ta neka sluz, ovako zelatinasto nije bilo nikako do danas...inace kad odspava i kad je ne muci stomak je dobra, raspolozena i smije se, nocu isto lijepo odspava, sisa normalno, jedino sto cesto i dalje povraca, nikad ne bljucka ono pomalo, vec uvijek u mlazu izbaci taj nazovi visak...te bijele krpice, mislis kao ona zrnca sto budu kod dojenih beba? Ima i ona toga al ne tako puno...kod Andree je toga bilo puno vise...i sto kazes bila je sadrzajnija, gusta kao senf sa zrncima al je i kakila jednom sedmicno i punila do grla pelenu, toliko kolicinski mnogo bi bilo da smo je odmah morali i kupati i presvlaciti kompletno.

< Poruku je uredio little_one -- 9.6.2014 22:53:17 >

Direktna veza do poruke: 1920
9.6.2014 22:51:56   
dijana1*
LO da sto pre resite touser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1921
9.6.2014 22:58:05   
milicicak
Sad ti videh tiker... Hmm, alergija na pkm se obicno javlja u drugom mesecu zivota (dal ekcemom dal odvratnim stolicama i refluksom ako beba sisa a mama pije mleko) ili urtikarijom i povracanjem ako je na AD. Ti kazes da beba ima ovakve stolice od pocetka, mozda je sve posledica bolesti i ab... Ne znam, za svaki slucaj prvo izbaci sve mlecno, situacija bi trebalo da se popravi za par dana ako je alergija u pitanju. I jel joj stolica smrdi na kiselo i pokvareno? Onako bas bas gadno?
A krpice izgledaju kao pocepane krpe razbacane po kaki, kao ono smrdljivo sto se pojavi kad se mleko pokvari... Jbt, vidi se da sam prirodnjak, definitivno sam se posvadjala sa opisima... I jos jedna stvar, opusti se, bitno je da si prepoznala problem i da radis sve u tvojoj moci da ga resis... A sa alergijom na pkm se zivi i bas lepo jede

< Poruku je uredio milicicak -- 9.6.2014 23:07:01 >

Direktna veza do poruke: 1922
9.6.2014 23:09:49   
milicicak
PS, Tara je do godinu dana kakila 3-5 puta dnevno, dok nismo utvrdili alergiju i po 7 puta, ali joj je stolica uvek bila sadrzajna kao sa slika iz prirucnika ali sa dodatkom krvi, sluzi i krpica

Direktna veza do poruke: 1923
9.6.2014 23:18:25   
Rosita
Lo, Milic je sve rekla. Ja bih samo dodala da moze biti i neka prolazna laktozna intolerancija u pitanju... i tu budu te praskave stolice. Joj kad se samo setim :/. Kako god, sve ce proci a da se zivi i jede i bez mlecnog, moja porodica potpisuje :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1924
10.6.2014 7:10:42   
little_one
ma mene je prvo cesto to povracanje zbunjivalo, al svi kao to beba bljucka....ne moze da to bude bljuckanje kad ona u mlazevima povraca, pa onda zeleno u stolici i sluzavo, al ne kao ovo sada...ja se nadam da je samo neka blaga infekcija zbog tih antibiotika, da su poremetili sve...a te krpice nisam vidjala, sad sam skapirala o cemu pricas...ja cu da se bacim na dijetu, a praticu i stolicu a nalazi ce da pokazu da li je mozda neka infekcija...a mico kad kazes nakon 6 nedjelja si uvodila alergene....jesi vracala i mlijeko da vidis da li se vraca sluz i na mlijeko? Ili samo ove ostale alergene, jaja i slicno? Cekam je da se probudi i da vidim da li ima jutros krvi u stolici....a stolica vuce malo na kiselkasto al nije smrdljiva da je gadno smrdljiva, cak mi prilicno normalno "smrdi" po stolici dojene bebe

Hvala vam mnogo zenice moje na podrsci....sta bih ja bez vas user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 10.6.2014 7:17:24 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here