Rosita
|
Ma dajte zene drage, ama zasto da se ljutim, odrasli smo ljudi, samo vi kazujte sve iskreno, ja sam potpuno nesujetna, samokriticna zena, apsolutno otvorena da cujem tudja misljenja, a da ne govorim o vasim, misljenjima zena koje su mi toliko pomogle! Grljenje jedno! gugina, dotuci me do kraja, kako izgleda to nasilno hranjenje ? Ajde da se uozbiljim. Ovako. Moj deran, uskoro 14 meseci, nista sem vode i sise ne konzumira, kada je tecnost u pitanju. Recicete mozda "aman zeno draga?!", ok, sokove ne davah, nije ljubio vodu i cilj mi je bio da je zavoli, bolovanje produzih, vreme je prolazilo a ja se pitala da li da uvodim allernovu ili ne, sisao je, jos sisa, tamo ovamo i podigoh do sad dete bez allernove, samo dojenje. E, da, sad mu dam iz solje da pijucne ova biljna mleka, da proba, pa skoro uvedoh citruse, pa i to pijucne, ali samo vodu pije da popije, ostalo sve nece u nekim kolicinama, a ja ne insistiram. E, znajuci to, velika je sansa da on nece hteti km da pije i da bi veci deo testa protekao nasilno. A ja sam opet alergicna na tu rec . Milicicak, ti si naaaaajverovatnije u pravu da je to jedno iskustvo koje se brzo zaboravi. Ali, u malom broju slucajeva emocionalno uslovljavanje moze da se desi na jedan snazan dogadjaj, a koliko ce snazan dogadjaj biti to zavisi od osobe, tj. deteta i praga tolerancije. A ja imam dete sa kojim sam se dobrano pomucila oko cvrste hrane. Nadam se da mozete da razumete moja strahovanja, iako vam mogu zazvucati banalno. Naravno, ulog je jako veliki, i da ne mislite da sam neki pekmez, ja sam dete buzirala, jako neprijatno iskustvo za oboje, svasta se deci mora uraditi na silu, jasno kao dan. Ali na hranjenje sam nekako posebno osetljiva. Znaci, psiholoski sve. Ostajte mi u zdravlju, a ja cu opet verovatno da zapitam stosta i da ovu vazda upitanu glavu jos dosta izrazbijam do testa.