|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.6.2012 16:10:14   
Anoniman
malopre sam pojela poslednju stanglicu. user posted image
evo slikala sam raskomadanu user posted image kesicu.

fondan proizvod sa ukusom ruma u kakao prelivom
sastojci: secer, glukozni sirup, hidrogenizovana biljan mast, kakao prah, voda, emulgator E322, arome, kakao preliv (25%). sadrzi ukupne suve materije kakao delova min 5%. prozivod moze sadrzati tragove kikirikija.

proizvodjac pise na kesici - BG produkt , omladinska 5, krusevac

user posted image

(odgovor članu zvezdaaa)
  Direktna veza do poruke: 1576
19.6.2012 22:30:05   
zvezdaaa
Macaki,hvala ti puno...divna si....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1577
20.6.2012 0:52:56   
Anoniman
nema na cemu user posted image
u ovoj prodavnici gde sam ih ja uzimala imali su i od jagode, ali je u sastavu pisalo aroma jagode, jagoda 2%... , pa nisam htela da rizikujem. mozda ima sa jos nekim ukusom..

(odgovor članu zvezdaaa)
  Direktna veza do poruke: 1578
20.6.2012 16:28:10   
Christabel
E 322 je lecitin, tj.u najvecem broju slucajeva to je sojin lecitin. Ne znam jos iz cega se dobija lecitin ali sam ubedjena da je lecitin koji ide u domace proizvode sojin. Cisto da znate

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1579
22.6.2012 1:04:18   
Anoniman
ne pricaj? user posted image
ajoj.. a ja se hvalila kako sam konacno nasla slatkis bez soje.
pojela sam ihaaaj tih stanglica dok sam bila na striktnoj dijeti.
bas mi je zao zene.. user posted image

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1580
22.6.2012 5:16:58   
Verus
ne secam se gde sam tacno postavljala, ali vecina ljudi alergicnih na soju mogu da jedu proizvode koji sadrze sojino ulje i sojin lecitin. Vodjena tim sam to uvela u svoju ishranu pre nekoliko nedelja: dalo mi je mogucnost da jedem po koji cips i slicno. Tako da je sojin lecitin ok. Sa Helenom sam ga isto jela i bilo je se ok, a i sa Olijem jeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1581
12.7.2012 15:08:34   
maslackic
da li neko da li u nemackoj i u zemljama izmedju nemacke i nas ima da se kupi allernova AE . imamo plan da idemo do nemacke i da svratimo do slovenije ali da znam da tamo mogu da kupim to mleko..na njihovim sajtovima vidim da ima samo allernova ali ne i allernova ar. pisalal sam im , rekla sam i sestri da proveri ali pitam i vas...user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1582
21.9.2012 9:39:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

VRSTA SISARA           KAZEIN
žena                         0,9
krava                        2,8
koza                         3,30
ovca                         4,5
bivolica                      3,5
kobila                        1,30
svinja                        -
zebu                     -
lama                          3,00
kamila                       -
jak                        -
sob                       8,70

dr Vera Katić je to objavila u nekom svom radu, inače je redovni profesor, tako piše. Ne znam gde je mama to našla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1583
21.9.2012 9:47:43   
minavb
Ima li tu nešto i o strukturi kazeina, pošto se razlikuju?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1584
21.9.2012 12:42:03   
Snelle
Tasho, apropo ovoga što si navela, baš sam sinoć našla interesantan tekst o kazeinu, gde se spominje i ovo što si ti napisala:
Istina o kravljem mleku

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1585
21.9.2012 12:49:04   
Anoniman
i u majcinom mleku ima kazeina? user posted image

gle, u kozjem ima cak vise nego u kravljem!

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1586
21.9.2012 12:53:31   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Macaki

gle, u kozjem ima cak vise nego u kravljem!

Da, verovatno je to glavni razlog što je Lanin pedijatar protiv kozijeg mleka.
A vidite OVAJ tekst. Ne znam šta da mislim user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 21.9.2012 12:54:27 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1587
21.9.2012 12:56:06   
Anoniman
Nisam pročitala do kraja, rekla bih da ništa novo ne piše. user posted image Prokomentarisaću određene delove.

"Sad možete da razumjeti zašto djeca koja su podizana na kravljem mlijeku imaju znatno niži IQ od one djece koja su podizana na majčinom mlijeku."

Šta znači da je dete podizano na kravljem mleku? Luka ga je pio od 9og meseca, i sve je sem glupav. Nije što je moj, ali ima klikere svaka mu čast. Fina motorika mu nije jača strana, ali ima vijuge za tehniku neverovatne, kao i za matematiku, ma ustvari za sve što ga zanima. Što ga ne zanima - postaje extremno glup. user posted image

"Danas znamo da majke koje hrane djecu svojim mlijekom mogu imati bebe s grčevima ako majke uzimaju kravlje mlijeko."

I onda mene stave na eliminacionu dijetu, ja ne stavim u usta ništa od jakih alergena, pa ni mleko, mesec i po dana, a moja beba ima grčeve svo to vreme. Grčevi se postepeno smanje, pa na kraju prođu tek mesec dana nakon prestanka dojenja. user posted image

"Ne postoji nijedna životinja na svijetu koja prirodno nastavlja piti mlijeko kad je odbijena od sise."

Slažem se!

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1588
21.9.2012 13:00:23   
Snelle
Za inteligenciju, ne verujem da kazein može da ima bilo kakve veze sa time. Apsurdno mi je.
A što se grčeva tiče, možda mu je smetalo nešto što nisi izbacila iz ishrane?
Ja sam jako puno razmišljala, i odlučila, kad se budem porodila, odmah nakon porođaja idem na eliminacionu dijetu. Čitajući iskustva ovde, svaka žena čije je starije dete imalo intoleranciju/alergiju na kazein, imalo je i mlađe. Bebi ništa neće faliti bez kravljeg kazeina, a vala ni meni, a tako ću svakako izbeći moguće loše scenarije.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1589
21.9.2012 13:08:13   
tijatija
Ja ne znam zasto ga uopste neukinu user posted image ,nisam procitala u potpunosti tekst samo povrsno.

Muškarci, ako pijete tri šalice mlijeka tjedno, više od tri puta uvećavate svoje šanse za rak prostate. user posted image
Znam da nije merilo, ali pradjed i ostali potomci od mm su ziveli po 102 godine na planini i iskljucivo se hranili kravljim mlekom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1590
21.9.2012 13:10:28   
Snelle
tijatija, mislim da nije problem toliko u kazeinu, koliko u tome što je mleko pasterizovano. Vidi ovo:

Sirovo, neprokuhano mlijeko, osobito ono pašnih životinja, dio je terapije za autizam jer ono štiti i njeguje crijevnu floru i zbog nevjerojatno ljekovitih svojstava regenerira čitav organizam. Mlijecni protein kazein je inace problematican kod industrijski obradjenog mlijeka, jer je to denaturirani protein uništen visokim temperaturama u postupku pasterizacije, sto ga cini tesko probavljivim. Medjutim kod sirovog neobradjenog mlijeka ovo nije u pitanju.

< Poruku je uredio Snelle -- 21.9.2012 13:11:23 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1591
21.9.2012 13:12:28   
tijatija
Ja sam mislila uopste za melko, e to je vec druga stvar....

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1592
21.9.2012 13:58:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja sam jako puno razmišljala, i odlučila, kad se budem porodila, odmah nakon porođaja idem na eliminacionu dijetu. Čitajući iskustva ovde, svaka žena čije je starije dete imalo intoleranciju/alergiju na kazein, imalo je i mlađe. Bebi ništa neće faliti bez kravljeg kazeina, a vala ni meni, a tako ću svakako izbeći moguće loše scenarije.

Isto bih uradila i ja! user posted image Bar na prvih 3 meseca, onda bih možda probala nešto od "zabranjenog voća", ali jako jako jako oprezno.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1593
21.9.2012 17:20:12   
MicinaMama
Mojoj Dunji su prepisali u bolnici NIDAL HA(hipoalergenski)....ne moze se naci u marketima nego u apotekama i kosta 900g 19 eura...naj skuplje mleko.Yula kaze da su joj dali to mleko jer sam ja alergicna na 100 vragova.To sam dobila za slucaj da ja ne dojim ili da beba ne dobija dovoljnu kilazu ali da pije to mleko ako stanem sa dojenjem.Ja sam kupila kutiju tog mleka ali necu je nacinjati ako ne budem morala.

Nadam se da necu ni morati...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1594
21.9.2012 22:52:14   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Snelle

Isto bih uradila i ja! user posted image Bar na prvih 3 meseca, onda bih možda probala nešto od "zabranjenog voća", ali jako jako jako oprezno.

I ja planiram isto tako. A od 6 meseci bih presla na specijalnu formulu bez kazeina do 10 meseci. Od sutra ja vise ne pijem mleko, mada ga ionako ne volim, ali od trudnoce sam ga jela uz muslije. Bebi cu smanjiti jogurte na svaki drugi dan. Uh, ovi tekstovi su me bas pomerili, iako sam nesto od toga vec znala.

MicinaMama, pa da, hipoalergena mleka se preporucuju bebama ciji jedan ili oba roditelja imaju sklonost ka alergijama. Imas sigurno na sajtovima proizvodjaca tih mleka o tome.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1595
21.9.2012 23:09:53   
Anoniman
Puteri od uljarica

user posted image

Ne vidi se najbolje, ali piše da ne sadrži kazein.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1596
21.9.2012 23:22:07   
minavb
Pazljivo procitaj deklaraciju.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1597
21.9.2012 23:26:15   
Anoniman
Nisam pročitala sve (mm zvao da pita hoću li skoro jer me čekao u autu), zato i nisam kupila. Kao slikala, ali ništa ne vidim. user posted image Ali vidim ovo što piše crvenim. Ti?
Ne veruješ ovom proizvodu, zašto?

< Poruku je uredio Tash -- 21.9.2012 23:27:37 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1598
21.9.2012 23:37:12   
milicicak
Znam da je kolega radio poredjenje strukture kazeina izmedju vise zivotinjskih vrsta i sve mi je nesto u glavi da je koziji kazein slicniji ljudskom nego kravljiuser posted image moracu da ga pitam....

Bratova devojcica je isto alergicna i odlicno reaguje na kozije mleko, oni kupuju neko adaptirano kozije u Engleskoj, poslace da probamo

Kad se samo setim koliko su me svi grdili sto nisam pila mleko dok sam bila trudna i posle porodjajauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1599
21.9.2012 23:38:29   
minavb
Zato sto sam u par tih putera, ne znam tacno kojih, videla soja lecitin.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here