|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
30.5.2012 23:25:09   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Zille
Tako sam našla jednog čoveka koji ide 2-3 puta nedeljno, pa mu javim samo kad mi treba, i on nazove apoteku u tom nekom megamarketu u koji on odlazi(mislim da je Cora u pitanju), i posle par dana mi donese na pijacu. Naplaćuje mi 15 evra po konzervi. Kod nas konzerva traje 3 dana, to je znači 150 evrića mesečno za mlekce.

Zille da li bismo mi mogli da uletimo u tvoju kombinaciju kad nam zatreba? Jesi li iz Beograda? Mi prvi puta nismo uspeli da se snadjemo pa isli sami.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1526
1.6.2012 0:58:06   
Christabel
macaki, moja sisa nocu jednom-nekad 2 minuta nekad 10 i pred spavanje koji minut posle dohrane. Moje mleko na flasicu dobije sa rizolinom za veceru, dobije i nekad prepodne. Uglavnom cedim 2-3 puta pa skupljam. Ja sam je navikavala na flasicu kad je pocela da brljavi kad sisa tj.puno podriguje, prekida, nece da nastavi, pa na flasicu bar znam koliko popije. A to je bas malo-oko 120-150 dohrane, mog mleka malo vise, tako da je sa 4 meseca imala 6.7 kg i do tad je sve bilo ok, a sad sa 8.5meseci ima samo 8kg jer nam je je i jelo i mleko natezanje. Nama konzerva dohrane traje 3 nedelje he he. Posto mog mleka vise uzme, i dalje je 'dojim' ali brine me da nutritivno nije jako kao pre, nekako je i retko, a i ja nemam vise ni gde da smrsam. Pojedoh kuglu sladoleda pre koji dan, nista se nije desilo, kake ok ovih dana al garant ce opet biti i sa malo sluzi, nema pravila. Moguce da je neka intolerancija ali ni sa tim se ne treba igrati!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1527
2.6.2012 0:16:51   
Anoniman
smrsala si? i ja sam user posted image

nego, sto ne probas opet da je stavljas na siku, mozda sad nece biti problema. mnogo ti je veliko cimanje to izmuzavanje, a garant bi vise izvuka sisajuci.
moja sisa pred spavanje i jednom ujutru. preko dana sisa 2x kada se uspavljuje i pojma nemam kako cu to da izbacim.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 1528
2.6.2012 1:07:21   
Christabel
Ja joj pravim rizolino i te pahuljice sa mojim mlekom na flasicu. A za to mi treba oko 150-180ml mleka a to ne mogu da izvucem odjednom, vec iz 2 puta posto po jednim izmuzavanju dobijem maximalno ali maximalno 130, obicno oko 100ml, tako da se muzem pre podne ili oko podne, posle podne jednom i kad J.zaspi. Ne znam ni kako bi jela te pahuljice da nemam izmuzenog mleka jer je sa dohranom bljak plus ne moze na flasicu a na kasiku i ne bi toliko pojela. A kad sisa to je uglavnom cirkus - sisa pa stane pa nece pa opet sisa pa stane, pa nece pa flasica... Doduse, apsolutno isto tako pije i flasicu samo nekad je popije lepo (i lepo pije i rizolino). Nego koje obroke ima tvoja beba u toku dana? Pitam jer definitivno moram kod svoje nesto menjati, ne funkcionise mi dosadasnje hranjenje vec 10ak dana

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1529
2.6.2012 11:31:29   
zvezdaaa
drustvo....pomagajte....uvela sam od utorka umesto neocatea ,alernovu AR,i bekac prihvatio cak i kolicinski popije mnogo vise nego NEOCATE,od nocas cepamo i drugu kutiju,ali....danas mi na groblju i ja onako na suncu primetim na glavi jedan pecat,svetlo roze boje prekriven kao perutom preko,otprilike precnika 1cm,i zaprepasti se.....ra zmisljam dali nije od ovog mleka,sta je moglo da ga iziritira ili je to mozda jos od pre a ja nisam primetila,nmazah mu pantenol da vidim sta ce biti...mada mi lici na ekcem,jel imao neko iskustva slicnih?

Direktna veza do poruke: 1530
2.6.2012 11:32:45   
zvezdaaa
inace proslo je 5 dana i nema sluzi u stolici od Alernove valjda bi se pokazalo do sad ili je jos rano,sta mislite?

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1531
2.6.2012 11:39:40   
Anoniman
christabel, ja mojoj pravim pahuljice sa vodom i jede ih. pokusavala sam i sa sokom ili sa vodom od kompota, ali joj se manje dopadaju, radije ih jede sa vodom. pre sam joj stalno kupovala rizolino (ali obican, pazi onaj komorac i jabuka ima mleko u sebi!) a sada sam uzela bebyking pirincane sa vanilom i prelepe su. sve sto ona ne pojede, ja pojedem. uopste ne smeta sto su sa vodom. mozes da probas.
do skoro smo imali 3 obroka, dorucak, rucak , vecera i popodne sok za uzinu.. sad joj cesto dam uzinu jer se dosta trosi, da ne bude gladna do sledeceg obroka. jer to sto ona sisa prepodne i popodne, to je samo za uspavljivanje, ne verujem da puno popije. uvece sisa pred spavanje, oko 21h i ujutru oko 5-6h.
inace, njen hematolog nam je rekao da bi trebalo da u ovom uzrastu ima 3 mlecna i 3 nemlecna obroka.
sta tvoja jede?

< Poruku je uredio Macaki -- 2.6.2012 11:40:16 >

Direktna veza do poruke: 1532
2.6.2012 11:42:55   
Anoniman
inace, ja se nisam nikada izmuzavala, pa davala na flasicu. tako da pojma nemam koliko moja popije. mleko mi se dosta smanjlo, pa mi je ponekad i frka da li joj je dovoljno, da nije gladna. mada se ona ne buni. uvece veceras, pa posisa koliko ima i valjda joj je to dovoljno do ujutru. lepo napreduje. moracu kad budemo isli na kontrolu da pitam dr sta predlaze, koje mleko bi mogla da pije, pa da i ja moju polako navikavam na flasicu. mada ce to ici tesko. kako se tvoja uspavljuje?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1533
2.6.2012 16:21:30   
Christabel
Moja je u prvom mesecu zivota imala i sisanje i dohranu pa se na flasicu navikla, cak sam joj nekad i moje mleko davala na flasicu. meni je pumpica drugar odavno jer sam malo mleka imala i samo zahvaljujuci njoj sam uspela da povecam kolicinu posle porodjaja. Posle sam presla na dojenje na zahtev i povremeno posle podoja nudila malo mog mleka na flasicu. Tako nekih 5 meseci. Onda ide ova prica kao do sad. Sve u svemu, flasica joj nije strana.

Pre se redovno uspavljivala preko dana sisajuci po koji minut ali to nisam racunala u podoj. A onda je nastao problem da puno podriguje kad se probudi pa onda nece da sisa kad treba da se jede. Podrigivala je puno i odbijala i kad sisa kao obrok, valjda zbog gera, pa sam i zbog toga opet kombinovala flasicu. sad se po danu uspavljuje u mom narucju uz dudu, tek ponekad joj dam da sisa ali to jhe bas retko. Uvece se uspava sisajuci.

Jede taj obican rizolino najobicniji.I jede humanu bezmlecnu sa kukuruzom, sad sam kupila i sa jabukom. Babyking nisam uzimala jer sam bila ubedjena da svi imaju mlecnog u sebi tj.bar mlecni secer a ja joj ni takve ne dajem. Pogledacu te sa vanilom. Imamo i neke Nestle ali su sa probiotikom pa ne znam sme li te da jede

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1534
3.6.2012 0:24:56   
Anoniman
nemaju sve babyking pahuljice mleko u sebi. pise na njima prave se sa mlekom, to znaci da nemaju mleka u sebi. mi trenutno koristimo ove
http://www.flory.rs/proizvodi.php?categoryID=4
peta slika od pocetka, pise pirincane cerealije sa vanilom. stvarno su prelepe, ja sam veceras pojela sve sto je beki ostalo. user posted image
jel ovu humanu uzimas?
http://www.supercene.rs/proizvod/oprema-humana-humana-bez-mlecna-kasica-sa-jabukom-200-gr.html
gde ih kupujes, ja nisam nigde vidjala ove kasice?

Direktna veza do poruke: 1535
3.6.2012 0:28:40   
Anoniman
i ja danas doziveh dva puta da nije htela da se sisajuci uspavljuje. valjda se pre toga mnogo najela, pa joj je onda joj i mleko bilo previse. user posted image
inace, moja je lazu izbacila pre 3,4 meseca, na moju zalost.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1536
3.6.2012 1:05:46   
Yula

IZVORNA PORUKA: zvezdaaa

drustvo....pomagajte....uvela sam od utorka umesto neocatea ,alernovu AR,i bekac prihvatio cak i kolicinski popije mnogo vise nego NEOCATE,od nocas cepamo i drugu kutiju,ali....danas mi na groblju i ja onako na suncu primetim na glavi jedan pecat,svetlo roze boje prekriven kao perutom preko,otprilike precnika 1cm,i zaprepasti se.....ra zmisljam dali nije od ovog mleka,sta je moglo da ga iziritira ili je to mozda jos od pre a ja nisam primetila,nmazah mu pantenol da vidim sta ce biti...mada mi lici na ekcem,jel imao neko iskustva slicnih?

Ja bih rekla da je to ekcem, mislim da je Tashin sin imao iste takve bas u kosi. Nadam se da ce ona videti ovaj nas razgovor i da ce se ukljuciti. Ne znam da li to mora obavezno da znaci da je od mleka, moze biti a i ne mora da znaci. Prati, vidi da li se povecava, svakako mazi pantenolom i to redovno i po nekoliko puta dnevno. Ako se pogorsava, a ti se vrati na NEOCATE i ako se posle kraceg vremena povuce, onda je moguce da je od Allernove.

Da bebinom digestivnom traktu smeta novo mleko, mislim da bi se reakcija preko creva pokazala u roku od 2-3 dana maksimum, tako da verujem da je sto se tice toga ok. Pazi, Allernova AR ima u sebi i kukuruzni skrob, mozda on moze da bude problem.

Javljaj sta se desava. user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1537
3.6.2012 7:05:08   
MOCICA
Yula sve objasnila, ja bi samo rekla da nam je Dr rekla da kukuruzni skrob nije alergen. Nama nesto u Alernovi AR jeste pravilo problem i ja sam sumnjala na njega, al nista nisam dokazala.

Ekcem mi vise vuce na alergiju na neki sastojak, nego na intoleranciju. INtolerancija moze da se pokaze odmah a moze da prodje malo vise vremena kad dodje do prezasicenja organizma slicno kao sto je Verus pisala o overload of milk.

E sou ste, ko je jos smrsao na ovoj eliminacionj, ja se ugojila!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1538
3.6.2012 11:43:51   
Anoniman
mocica user posted image pa kako si se bre ugojila?
ja stalno imam napade gladi. a i secer je poceo nesto da mi oscilira.. kako se ti drzis?

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1539
3.6.2012 13:48:53   
zvezdaaa
Da bebinom digestivnom traktu smeta novo mleko, mislim da bi se reakcija preko creva pokazala u roku od 2-3 dana maksimum, tako da verujem da je sto se tice toga ok. Pazi, Allernova AR ima u sebi i kukuruzni skrob, mozda on moze da bude problem.

racunam da bi mu se dosad odrazilo s obzirom da jede kukuruznu palentu,jel to isto sto i kukur.skrob

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1540
3.6.2012 14:09:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: zvezdaaa

Ja bih rekla da je to ekcem, mislim da je Tashin sin imao iste takve bas u kosi. Nadam se da ce ona videti ovaj nas razgovor i da ce se ukljuciti. Ne znam da li to mora obavezno da znaci da je od mleka, moze biti a i ne mora da znaci. Prati, vidi da li se povecava, svakako mazi pantenolom i to redovno i po nekoliko puta dnevno. Ako se pogorsava, a ti se vrati na NEOCATE i ako se posle kraceg vremena povuce, onda je moguce da je od Allernove.

Javljaj sta se desava. user posted image

Napisaću ti ono što mi je prvo proletelo kroz glavu, pre nego što sam videla Yulin komentar: Nije ekcem samo suva koža, iziritirana od suvoće, peruta se i crveni, namaži emolijentnom kremom ili pantenolom, više puta na dan i proći će.
Ako ne prođe, i počne da se širi, može biti reakcija na Allernovu, i može biti ekcem.
Moja beba je imala kraste po celom kosmatom delu glave sa 3-4 meseca.

< Poruku je uredio Tash -- 3.6.2012 14:10:00 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1541
4.6.2012 1:10:43   
Christabel
Macaki, te smo uzeli pre koji dan, nismo jos probali. A ima i iste takve ali bez jabuke. Uzimamo u Aksi. Prvi put je muz doneo kad je isao u NS, a sad smo narucili preko sajta, posto smo jos nesto porucivali

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 1542
4.6.2012 8:22:29   
zvezdaaa
Napisaću ti ono što mi je prvo proletelo kroz glavu, pre nego što sam videla Yulin komentar: Nije ekcem samo suva koža, iziritirana od suvoće, peruta se i crveni, namaži emolijentnom kremom ili pantenolom, više puta na dan i proći će.
Ako ne prođe, i počne da se širi, može biti reakcija na Allernovu, i može biti ekcem.
Moja beba je imala kraste po celom kosmatom delu glave sa 3-4 meseca.

Tash,mazala sam mu pantenolom i mislim da je bolje malo,mazem i dalje stalno i pratim ima li na drugim mestima...zasad ne,molim boga da nije od Alernove jer je odlicno prihvatio i dete pije skoro 1l za 24 h ,a Neocate zbog velike cene smo ravlacili na 300ml-400ml za 24h.....nemate pojma koliko sam bila srecna sto nam krenulo sa Alernovom ali me ovo zbuni malo,nema sl.stolice zasad ,cak mi bolje kaki ,ranije smo imali stolice na svaka 4 dana a sad svaki drugi,normalne konzistencije

Direktna veza do poruke: 1543
4.6.2012 21:50:23   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Macaki

mocica user posted image pa kako si se bre ugojila?
ja stalno imam napade gladi. a i secer je poceo nesto da mi oscilira.. kako se ti drzis?

Nemam pojma al sam ko tenk, nikako da se docepam vage. Inace pirodno sam mrsava ali od porodjaja nisam izgubila ni kilogram cini mi se a nosala sam bebu na pocetku i danju i nocu!

I meni je slatko najveci problem, po ceo dan jedem banane, a kad stignem napravim palacinke sa secerom i tad sam OK.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1544
5.6.2012 8:42:32   
zvezdaaa
Tash,draga...da je alergican na kukur.skrob jel bi pokazao dosad od ove zute palente koju jedemo mesecima ili ne?

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1545
5.6.2012 8:53:37   
Anoniman
Ja nisam sigurna koja je razlika između kukuruznog skroba i palente? Ne znam šta je sastav kuk.skroba (ne znam dal me razumeš? )

Lesica i Mina bi mogle pomoći.

(odgovor članu zvezdaaa)
  Direktna veza do poruke: 1546
5.6.2012 9:30:12   
minavb
Nativni kukuruzni skorb se izdvaja iz kukuruza postupkom mokre prerade. AKo je dete jelo palentu, ne vidim razlog da reaguje na skrob. Ako imate pakovanje kod kuće, napišite ovde sastav.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1547
5.6.2012 13:50:37   
zvezdaaa
SASATAV PALENTE> 100% kukuruzni griz ,sitno mleveni samo to

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1548
5.6.2012 13:53:53   
minavb
Ja sam razumela da se raspituješ za alergiju na kukuruzni skrob koji se dodaje pudinzima i kremovima, i koristi za zgušnjavanje. Ako dete jede palentu, i nije se pokazala alergija, nije alergično.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu zvezdaaa)
Direktna veza do poruke: 1549
5.6.2012 16:28:50   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Macaki

nemaju sve babyking pahuljice mleko u sebi. pise na njima prave se sa mlekom, to znaci da nemaju mleka u sebi. mi trenutno koristimo ove
http://www.flory.rs/proizvodi.php?categoryID=4
peta slika od pocetka, pise pirincane cerealije sa vanilom. stvarno su prelepe, ja sam veceras pojela sve sto je beki ostalo. user posted image
jel ovu humanu uzimas?
http://www.supercene.rs/proizvod/oprema-humana-humana-bez-mlecna-kasica-sa-jabukom-200-gr.html
gde ih kupujes, ja nisam nigde vidjala ove kasice?

Jel ovo pise na njima od 4 meseca?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here